Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
General War wrote:
Kao sto rekoh jadna je bosna sa vama...i tom logikom
Kad ce te se vise jednom probuditi i razumjeti da su vremena prosla kad ste mogli Bosnjacima naredjivati.
Nikad bolja vremena da se bosnjacima naredjuje sta ce i kako ce...citas li ti vijesti i stanje u zemlji gdje su bosnjaci vecina ziv ti meni bio ako vec ne zivis u bosni?
Koliko sam ja shvatio radi se o katolicima iz Bosne, koji su došli u Mađarsku 300 godina prije Hrvatskog nacionalnog pokreta. Enigma je što se izjašnjavaju kao Bošnjak- Hrvat. Ja vjerujem da se radi o Bošnjacima koji su samo pohrvaćeni za vrijeme hrvatskog nacionalnog pokreta. Ono isto ko kad u BIRI u Bihaću mikseru iz Kine naljepe naljepnicu "made in BiH".
Vjerovatno bi i ovi Bošnjaci u Palestini bili Bošnjaci (Hrvati u Palestini) da su ih se na vrijeme dočepali Starčevićevi pravaši
Al hebiga.... Daleko je Palestina
General War wrote:
Kao sto rekoh jadna je bosna sa vama...i tom logikom
Kad ce te se vise jednom probuditi i razumjeti da su vremena prosla kad ste mogli Bosnjacima naredjivati.
Nikad bolja vremena da se bosnjacima naredjuje sta ce i kako ce...citas li ti vijesti i stanje u zemlji gdje su bosnjaci vecina ziv ti meni bio ako vec ne zivis u bosni?
Koliko sam ja shvatio radi se o katolicima iz Bosne, koji su došli u Mađarsku 300 godina prije Hrvatskog nacionalnog pokreta. Enigma je što se izjašnjavaju kao Bošnjak- Hrvat. Ja vjerujem da se radi o Bošnjacima koji su samo pohrvaćeni za vrijeme hrvatskog nacionalnog pokreta. Ono isto ko kad u BIRI u Bihaću mikseru iz Kine naljepe naljepnicu "made in BiH".
Vjerovatno bi i ovi Bošnjaci u Palestini bili Bošnjaci (Hrvati u Palestini) da su ih se na vrijeme dočepali Starčevićevi pravaši
Oni su Bosnjaci, dio naseg bosnjackog korpusa. Niko od Bosnjaka nema pravo tapije na ekskluzivu. Svako ko se osjeca Bosnjakom mora imati otvorena sirom vrata, bez obzira na vjeru, razlicitost ili nesto trece.
Bunjevci?
Neam pojma, kaže na HR članku da su porijeklom iz Bosne a da su došli u Mađarsku u 16. i 17. Vijeku, dakle vjerovatno ih je bilo u onih famoznih 40.000 katolika koje je Eugen Savojski odšlepo iz Bosne.
BHCluster wrote:
BHCluster wrote:
De se ba koncentrisi dok vozis ti burgeri ce se ohladiti pa ces zijaniti ono malo crkavice sto trebas dobiti.
Jesil se nasminko...vaki da mi izgledas...
Kao sto sam vec napisao proslo je vrijeme kada ste se "vi" nesto pitali.
Tako je...nema zajebancije samo ostro, sta tebi ima neko pricat sta ces ti na svojoj njivi radit..imaju svoje njive po dejtonu pa nek rade i oni sta hoce tamo...ha ja.
General War wrote:
Tako je...nema zajebancije samo ostro, sta tebi ima neko pricat sta ces ti na svojoj njivi radit..imaju svoje njive po dejtonu pa nek rade i oni sta hoce tamo...ha ja.
General War wrote:
Tako je udrobi bilo sta kad ne ide...
Jbg...izletit ce haZnadar uvrijedjen ako budem direktniji...ti i onako ne kontas
General War wrote:
Tako je udrobi bilo sta kad ne ide...
Jbg...izletit ce haZnadar uvrijedjen ako budem direktniji...ti i onako ne kontas
Moguće je svašta. Samo to ne umanjuje istinutost mog gornjeg zaključka. Ovo selo kao da je iz pedesetih-šezdesetih godina prošlog stoljeća, vukojebina.
Mislim da su se dobro zajebali što su otišli.