Glupi teroristi!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hAZNADAR

#151 Re: Glupi teroristi!!!

Post by hAZNADAR »

Hakiz wrote:
hAZNADAR wrote:Za razliku od puta bez povratka u Siriji - ovdje govorimo o Evropi gdje imas izbor. O momcima koji su rodjeni u Evropi i koji imaju izbor zivjeti normalno, mirno, promijeniti struku, osnovati porodicu, preseliti se drugdje,.. bilo sta. Ono sto takve potakne na samoubilacku misiju i da usput ubiju mnogo neduznih je samo odsustvo pameti.
Ovo je prilično arogantna izjava i najbolji način da se pogriješi u borbi protiv terorizma.

Ljudi nisu samo intelektualna bića. Oni su i emotivna i duhovna i mnogo kompleksnija bića od samog intelekta. Intelekt je odličje mašine, a ljudsko biće može lako pasti pod uticaj drugih dijelova svoje ličnosti bez obzira na snažan intelekt.

A religija je jedan od najjačih elemenata. Ja sam ateista i mislim da je glupost iz religijskih razloga raditi bilo šta, ali razumijem da postoje ljudi koji su super inteligentni ali podsvjesno mističnost religije nadvlada intelekt. I dovoljno je tako inteligentnog i pametnog čovjeka uhvatiti u momentu emotivne ili duhovne slabosti i tad mu se mogu duboko usaditi ideje koje će nadjačati njegov razum i logiku. Nije rijetkost da su genijalni ljudi potpuno nesposobni za svakodnevni život. Najbolji primjer je Tesla. To je primjer čovjeka kojem intelekt nije pomogao u životu i kojeg su emocije upropastile uprkaos genijalnosti intelekta.

Ići samo sa time da su to glupani je duboko pogrešno i kontraproduktivno.

Protivnika ne možeš samo ismijati, Moraš ga razumjeti. Ne opravdati, nego razumjeti šta ga tjera da radi to šta radi. Tada ćeš mnogo efikasnije se boriti protiv njega.

Slijepo uprijeti nasilu će možda donijeti kratkoročno rješenje, možda ćeš time zaustaviti jednu grupu. Ali ideju koja će umjesto te grupe izroditi 10 novih grupa kje će zamijeniti onu koju si uništio možeš zatrti samo razumijevanjem te ideje i pronalaskom kontraideje koja će privući one koji bi mogli potpasti pod uticaj ideje koju želiš eliminisati.
Nije ni vrijedjanje ni ismijavanje - vec prosta cinjenica, fakta.
Teroristi su ljudi manjeg IQ - ne mislim pritim na mozgove koji u centralama iz interesa osmisljavaju akcije vec na ove po Evropi sto samoinicijativno urade nesto i pri tome iskoriste 10% prilike, kapaciteta,....

Da nije religija - pristupili bi nekoj radikalnoj desnicarskoj grupi. Frustrirani ljudi koji misle da im se cini velika nepravda razlicito reaguju. Samo glupane moze neko vrbovati do te mjere da i sebe ubiju. Religija samo ima prednost u odnosu na ostale svjetonazore jer obecava grupnjak sa djevicama u raju. I u to neko povjeruje kada skonta da mu je najkraci put do grupnjaka gazenje djece autom po trotoaru.

Smanjen intelekt istovremeno znaci i odsustvo analitike, kreativnosti, morala, etike, licnog rasudjivanja,... Frustrirane glupane i duhovno slabe ne mozes izlijeciti - oni se u svakom drustvu radjaju. Mozes ih samo usmjeriti - pa ko ih prvi vrbuje.
insomnia78

#152 Re: Glupi teroristi!!!

Post by insomnia78 »

A posto su glupani ne kotaju da je kuca u dzenetu vec spremna. Isus kaze "blago siromasnim duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko"
Sunca Sin
Location: Psi nam se dive, svinje nas smatraju jednakim, a mačke nas preziru.

#153 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sunca Sin »

insomnia78 wrote:A posto su glupani ne kotaju da je kuca u dzenetu vec spremna. Isus kaze "blago siromasnim duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko"
znači glupani i kod isusa spremni!
dembele

#154 Re: Glupi teroristi!!!

Post by dembele »

Sunca Sin wrote:
insomnia78 wrote:A posto su glupani ne kotaju da je kuca u dzenetu vec spremna. Isus kaze "blago siromasnim duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko"
znači glupani i kod isusa spremni!
Za sada za dom!
Sunca Sin
Location: Psi nam se dive, svinje nas smatraju jednakim, a mačke nas preziru.

#155 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sunca Sin »

pi pi kva kva koko ddaaaaaaaaa

Sanjarko

#156 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

hAZNADAR wrote:Religija samo ima prednost u odnosu na ostale svjetonazore jer obecava grupnjak sa djevicama u raju. I u to neko povjeruje kada skonta da mu je najkraci put do grupnjaka gazenje djece autom po trotoaru.
E o ovome se laze i petlja ko zna od kad. Imaju moji komentari ne znam na kojoj temi. Hurija nije djevica nego Vila ako se ne varam, ili Nimfa, ali opet to jedno na isto dodze.
Dozer

#157 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Dozer »

Bitno je da ih tamo "ceka" neogranicena taslacina s trebama kakve na ovom svijetu ni ne postoje. :D

I da ce tamo biti ober "nagradjeni" za sve sto su uradili na Allahovom putu.
Doduse, nepoznanica je kako su tacno skontali sta je to taj pravi Allahov put, s obzirom da Allah propisuje mir, dobro, blagost, itd., a niposto gazenje ljudi kamionima, raznosenje eksplozivom po dzamijama (koje su, btw, Allahova mjesta za molitvu upravo - Allahu), itd..

Zivo me zanima gdje zavrse na kraju.... U Dzennetu i u grupnjacima, ili u dzehennemu s...necim/nekim :D
Ili se, naprosto, raspadnu pod zemljom kao i svi ostali nevjernici (pod uslovom da se nisu prije toga raspali od eksploziva :D ).
apsidejzi

#158 Re: Glupi teroristi!!!

Post by apsidejzi »

Valjda je sad jasno nakon ovog u Las Vegasu koliko su ovi prvi zapravo glupi i nesposobni. Sva sreca da je tako inace bismo imali mnogo vise zrtava. Kao sto neko rece: sto gluplji to veca sansa da ucini tako nesto. Haman su najopasniji ovi sto su dovoljno glupi da urade tako sta a nedovoljno glupi da idu na ho ruk.

Ipak je ovaj u Las Vegasu bio veoma efikasan nazalost. Sta bi bilo da ih je 14 kao u Spaniji? Ne smijem ni posmisliti.
Korisničkoime

#159 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Korisničkoime »

Vizionar 1985 wrote:
tranquil wrote:
Čovjek je živ uhapšen, suđeno mu je i sve je fino pričao, i kako nije imao namjeru pucati po našima, i kako je očekivao da će ga stići metak iz ambasade i kako se već spremio za smrt... Ne moramo ništa nagađati i izmišljati, dovoljno je da poslušamo šta kaže i o svojoj motivaciji i samom tom danu, a rekao je dosta toga. Ne znam koje su to "čudne stvari samo tako", ako je koji slučaj jasan to je ovaj.
Pa sto nije uletio u ambasadu da osoblje pobije. Nasi su nebitni, zar mu cilj nije bilo osoblje ambasade. Sto se snimaju ovi teroristi za koje su uvijek govori da su Vehabije a Vehabije se ne snimaju, ne gledaju televiziju itd. Imao sam komsiju Vehabiju i to ne jednog, imam i sad komsiju Vehabiju. Vehabije slikanje itd. zivog bica smatraju grijehom itd. Kako dodzu do oruzja, kada se zna da se sve prati. Mislite da se i oruzje ne prati koje se prodaje i proizvodi gdje i kod koga zavrsi. Slag na tortu urote i napadi pod laznom zastavom se ne dogadzaju. Nije ono Hitler i Njemacka napala Poljsku pod izgovorom napada pod laznom zastavom itd. Jos veci slag na tortu Cia i Kgb nisu imali i nisu radili umno programiranje ljudi. Nije Kgb imao spavace napadace po Americi itd., koji su umno programirani bili. Nije Cia da crnacke pokrete za ravnopravnost itd., suzbije uvela jeftin Kokain u Americke kvartove crnacke, pa se prosirila narkomanija svuda cak i na bijelacke itd. Jos veci veci slag na tortu je da su Elite dobre, dobri ljudi. Ne lazu, ne zapocinju ratove, ne vrse humana preseljenja i istrebljenja ljudi, ne prate ljude, ne snimaju sve, ne kradu, ne varaju, ne muce, ne zlostavljaju, itd. Jbg ISTINITO da su ELITE dobri ljudi, i da se sve ovo NE RADi itd. i DA JE SVE LAZ. SVE JE LAZ, SVE JE LAZ, OSIM SMRTI. :kiss:
O kakvim ti elitama prijatelju, ko, sta, gdje bolan. Imas lika koji je snimljen ispred ambasade kako puca naokolo koji je izjavio da mu je bio cilj da pigne, da postanje mucemik i ti o nekim elitama. Sta mislin da mu je neko isprao mozak to nije moguce da kod nas ili uopce postoje tako nastrojeni likovi.
Sta se prijatelju sve prati o cemu ti u mene u komsiluku kalasnjikova vise nego na liniji 1992 kakvo pracenje kakvi bakraci.
Crnci, CIA, spavaci, KGB, prijetelju nemoj mi zamjerit ali ti i tvoje kolege teoreticari zavjere imate tendenciju da se u raspravam rasipate od Napoleona preko Pol Pota do pada Berlinskog zida a tema je zdrava ishrana.
Elite kako ih ti zoves ne znam a vjerovatno ni drugi forumasi koga pod tim podrazumijevas, nije ok koristit neke svoje termine i samo uzem krugu znanu terminologiju u diskusiji s strancima. Elita cega, politike, sporta, umjetnosti, industrije. Nije ni svako ko ima pare elita niti je svaki tajkun zainteresiran za politiku.
Znaci Boze iz jednog posta moze se rastocit 5 zasebnih tema.
Sanjarko

#160 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

Korisničkoime wrote:
Vizionar 1985 wrote:
tranquil wrote:
Čovjek je živ uhapšen, suđeno mu je i sve je fino pričao, i kako nije imao namjeru pucati po našima, i kako je očekivao da će ga stići metak iz ambasade i kako se već spremio za smrt... Ne moramo ništa nagađati i izmišljati, dovoljno je da poslušamo šta kaže i o svojoj motivaciji i samom tom danu, a rekao je dosta toga. Ne znam koje su to "čudne stvari samo tako", ako je koji slučaj jasan to je ovaj.
Pa sto nije uletio u ambasadu da osoblje pobije. Nasi su nebitni, zar mu cilj nije bilo osoblje ambasade. Sto se snimaju ovi teroristi za koje su uvijek govori da su Vehabije a Vehabije se ne snimaju, ne gledaju televiziju itd. Imao sam komsiju Vehabiju i to ne jednog, imam i sad komsiju Vehabiju. Vehabije slikanje itd. zivog bica smatraju grijehom itd. Kako dodzu do oruzja, kada se zna da se sve prati. Mislite da se i oruzje ne prati koje se prodaje i proizvodi gdje i kod koga zavrsi. Slag na tortu urote i napadi pod laznom zastavom se ne dogadzaju. Nije ono Hitler i Njemacka napala Poljsku pod izgovorom napada pod laznom zastavom itd. Jos veci slag na tortu Cia i Kgb nisu imali i nisu radili umno programiranje ljudi. Nije Kgb imao spavace napadace po Americi itd., koji su umno programirani bili. Nije Cia da crnacke pokrete za ravnopravnost itd., suzbije uvela jeftin Kokain u Americke kvartove crnacke, pa se prosirila narkomanija svuda cak i na bijelacke itd. Jos veci veci slag na tortu je da su Elite dobre, dobri ljudi. Ne lazu, ne zapocinju ratove, ne vrse humana preseljenja i istrebljenja ljudi, ne prate ljude, ne snimaju sve, ne kradu, ne varaju, ne muce, ne zlostavljaju, itd. Jbg ISTINITO da su ELITE dobri ljudi, i da se sve ovo NE RADi itd. i DA JE SVE LAZ. SVE JE LAZ, SVE JE LAZ, OSIM SMRTI. :kiss:
O kakvim ti elitama prijatelju, ko, sta, gdje bolan. Imas lika koji je snimljen ispred ambasade kako puca naokolo koji je izjavio da mu je bio cilj da pigne, da postanje mucemik i ti o nekim elitama. Sta mislin da mu je neko isprao mozak to nije moguce da kod nas ili uopce postoje tako nastrojeni likovi.
Sta se prijatelju sve prati o cemu ti u mene u komsiluku kalasnjikova vise nego na liniji 1992 kakvo pracenje kakvi bakraci.
Crnci, CIA, spavaci, KGB, prijetelju nemoj mi zamjerit ali ti i tvoje kolege teoreticari zavjere imate tendenciju da se u raspravam rasipate od Napoleona preko Pol Pota do pada Berlinskog zida a tema je zdrava ishrana.
Elite kako ih ti zoves ne znam a vjerovatno ni drugi forumasi koga pod tim podrazumijevas, nije ok koristit neke svoje termine i samo uzem krugu znanu terminologiju u diskusiji s strancima. Elita cega, politike, sporta, umjetnosti, industrije. Nije ni svako ko ima pare elita niti je svaki tajkun zainteresiran za politiku.
Mengele, Karadzic, Plavsic, Tudzman, Milosevic, Seselj itd., sve Dr, Mr, Pr. itd. Ma ne bi oni bolan nista. Sve filantropa do filantrope. Upravu si 100%.
Sanjarko

#161 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Korisničkoime wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Mengele, Karadzic, Plavsic, Tudzman, Milosevic, Seselj itd., sve Dr, Mr, Pr. itd. Ma ne bi oni bolan nista. Sve filantropa do filantrope. Upravu si 100%.
Lazem ja.
Sanjarko

#162 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

glupi-teroristi-t147737s25.html#p13848522

Dzaba ce te me dalje citirati. Necu dalje o bilo cemu, pogotovo o ovome, a ko zeli ima materijala o svemu sta sam naveo. Trenutno necu dalje. Ad akta.
tranquil

#163 Re: Glupi teroristi!!!

Post by tranquil »

Korisničkoime wrote:
Vizionar 1985 wrote:
tranquil wrote:
Džaba mu pričaš. Eto vidi gore: ja o Mevlidu - on o CIA, Hitleru, Poljskoj, crncima... Ti o Mevlidu - on o Karadžiću, Miloševiću... Već ga izbjegavam. Kaže da se neće vratiti ali stalno se vraća, i imam baš neugodan osjećaj kada pričam sa njim. Ako je trol, ne valja mu posao, ako nije, uh :(
Sanjarko

#164 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

tranquil wrote:
Džaba mu pričaš. Eto vidi gore: ja o Mevlidu - on o CIA, Hitleru, Poljskoj, crncima... Ti o Mevlidu - on o Karadžiću, Miloševiću... Već ga izbjegavam. Kaže da se neće vratiti ali stalno se vraća, i imam baš neugodan osjećaj kada pričam sa njim. Ako je trol, ne valja mu posao, ako nije, uh :(
Nisam ja njega citirao nakon 2 mjeseca, nego on mene. Kaze tajkuni itd., nezaiteresovani za politiku itd., i o kakvim elitama govorim. Preciziji je termin mocnici ali Anglo govoreci narodi ih zovu elitama. Kako znam. 2 mjeseca me na ovoj temi skoro nije bilo i ja se stalno vracam. :lol:

Ali lazem ja. Preskocite me boga ti obojica jer fino sam napisao da necu dalje o tome i da sam rekao sta sam rekao i sta su sve radili i sta sve rade. A ko nevjeruje nek ako zeli istrazuje ili neka nevjeruje.

Kazem preskocite me boga ti.

:kakoste:
tranquil

#165 Re: Glupi teroristi!!!

Post by tranquil »

Nisam se obraćao tebi, pokušavam da te preskačem. Pričao sam o tebi drugoj osobi, savjetujući joj da uradi isto što i ja, i to je najbolje što u ovom momentu možemo uraditi. Izvini ako sam grub, ali tvoji postovi dovoljno govore za tebe, bez da se doda bilo kakav odgovor.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#166 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Truba »

apsidejzi wrote:Valjda je sad jasno nakon ovog u Las Vegasu koliko su ovi prvi zapravo glupi i nesposobni. Sva sreca da je tako inace bismo imali mnogo vise zrtava. Kao sto neko rece: sto gluplji to veca sansa da ucini tako nesto. Haman su najopasniji ovi sto su dovoljno glupi da urade tako sta a nedovoljno glupi da idu na ho ruk.

Ipak je ovaj u Las Vegasu bio veoma efikasan nazalost. Sta bi bilo da ih je 14 kao u Spaniji? Ne smijem ni posmisliti.
meni je bio smiješan trend na forumu kad je neki novinar iskopao da su hrvati bili prvi otmičari aviona :D

kao i oni su teroristi

jes paša u pravu si... samo ima jedna druga razlika :D

mnogo je manje žrtava :D mnogo manje poznato :D i stali ljudi kad su ostvarili svoje političke ciljeve
sutra kad bi prestali blatiti islam za 50 godina niko ne bi ni riječ rekao o terorizmu u tom kontekstu :D

ali jok
bitno je da su hrvati prvi počeli s avionima...
i na tragu tvoga posta znači ni bin laden nije baš nešto inteligentan samo je podigao stepenicu iznad originalnog hrvatskog plana :D
nadžak

#167 Re: Glupi teroristi!!!

Post by nadžak »

Dozer wrote:Bitno je da ih tamo "ceka" neogranicena taslacina s trebama kakve na ovom svijetu ni ne postoje. :D

I da ce tamo biti ober "nagradjeni" za sve sto su uradili na Allahovom putu.
Doduse, nepoznanica je kako su tacno skontali sta je to taj pravi Allahov put, s obzirom da Allah propisuje mir, dobro, blagost, itd., a niposto gazenje ljudi kamionima, raznosenje eksplozivom po dzamijama (koje su, btw, Allahova mjesta za molitvu upravo - Allahu), itd..

Zivo me zanima gdje zavrse na kraju.... U Dzennetu i u grupnjacima, ili u dzehennemu s...necim/nekim :D
Ili se, naprosto, raspadnu pod zemljom kao i svi ostali nevjernici (pod uslovom da se nisu prije toga raspali od eksploziva :D ).
E tebe tražim :D
Jesi li upratio zvuke onog rafalanja u Las Vegasu? Ono je neki veći kalibar sa redenikom garant. Nema teorije da je ono 5,56 kako prikazuju.

Nemoj da te prepadne ovih 18 minuta klipa, pogledaj samo prve dvije minute i poslušaj zvuk molim te i reci mi šta misliš, ako ti se da naravno.
http://www.youtube.com/watch?v=WNiRr763gJA&t=231s
Dozer

#168 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Dozer »

Video not available :D

Ali, svejedno.
5,56, vjerovao ili ne, proizvodi jaci zvuk ispaljenja nego 7,62 iz kalasa, ili .308, upravo radi malog kalibra i velike brzine zrna. Dovoljno je znati da se 5,56, u zavisnosti od vrste zrna, u startu krece od 900 do 1100 m/s, a to je 2,5 - 3 puta brze od zvuka (zvuk je 340,29 m/s).
Mada, volio bih cuti taj zvuk.

Sto se duzine rafala tice, sad i za male puske imas kamaru raznih dodataka, tipa dobosa, sanduka i/ili okvira u koje stane i do 150 metaka, zavisno od kalibra/velicine metka.
LBVIEW

#169 Re: Glupi teroristi!!!

Post by LBVIEW »

Black swan wrote:
apsidejzi wrote:Valjda je sad jasno nakon ovog u Las Vegasu koliko su ovi prvi zapravo glupi i nesposobni. Sva sreca da je tako inace bismo imali mnogo vise zrtava. Kao sto neko rece: sto gluplji to veca sansa da ucini tako nesto. Haman su najopasniji ovi sto su dovoljno glupi da urade tako sta a nedovoljno glupi da idu na ho ruk.

meni je bio smiješan trend na forumu kad je neki novinar iskopao da su hrvati bili prvi otmičari aviona :D

kao i oni su teroristi

jes paša u pravu si... samo ima jedna druga razlika :D

mnogo je manje žrtava :D mnogo manje poznato :D i stali ljudi kad su ostvarili svoje političke ciljeve
sutra kad bi prestali blatiti islam za 50 godina niko ne bi ni riječ rekao o terorizmu u tom kontekstu :D

ali jok
bitno je da su hrvati prvi počeli s avionima...
i na tragu tvoga posta znači ni bin laden nije baš nešto inteligentan samo je podigao stepenicu iznad originalnog hrvatskog plana :D
Kad smo vec kod Hrvata, bilo je i rafalanja po ambasadi, i o tome se u Svedskoj jos prica u kontekstu historijata terorizma u toj drzavi. ;-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#170 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Truba »

da ima to veze s činjenicom da neko želi samo svoje gdje žive hrvati
a neko cijelu planetu... npr alkaida imperijalisti i komunisti i opravdavat će sve moguće zločine
kiligonzales

#171 Re: Glupi teroristi!!!

Post by kiligonzales »

Da politicke elite cine sranja, cine ih, pocev od ove nase, pa idemo redom ka drugima.

Da ideologije cine sranja, cine ih, elite ih serviraju, a raja im sluzi.

Savremeni terorizam, barem onaj koji se nosi epitet islamskog, mjesavina je ideologije i nemoci, ideologije koja je zloupotrebila islam kao religiju zarad politickih ciljeva, a nemoci jer terorizam je postao nacinom borbe sa neprijateljima iako je protivan islamskim nacelima ratovanja i duboko je uronut u nemogucnost pojedinih naroda da se kolektivno odupru svojim okupatorima, pa takvu borbu na sebe preuzimaju pojedine grupe. Da li je fenomen islamskog terorizma potaknut samo iznutra ili izvana, dobro je pitanje...

E sad dolazimo do onoga što se naziva False flag ili operacijom pod lažnom zastavom, kada se napravi neko zlo od strane obavještajne službe, a za to zlo se optuži neko drugi npr. neka organizacija ili država. Obično takvo što bude izgovor za unaprijed pripremljen rat.

U politici je legitimno sredstvo zavjera, ali da se razumijemo to nisu one David Icke zavjere, gdje ljudi sarađuju sa vanzemaljcima, prije se odnosi na onu "zavadi pa vladaj".

Što se tice napada u Las Vegasu, ko zna sta je njega motiviralo da napravi svoj izljev ludila i pobije tolike ljude, da je politika razlog, sami cin bi bio okarakterisan kao terorizam, ovako ispasce kao masu americkih ubica koji su se u historiju htijeli upisati ubijajuci ljude oko sebe.
Dozer

#172 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Dozer »

kiligonzales wrote:Da politicke elite cine sranja, cine ih, pocev od ove nase, pa idemo redom ka drugima.

Da ideologije cine sranja, cine ih, elite ih serviraju, a raja im sluzi.

Savremeni terorizam, barem onaj koji se nosi epitet islamskog, mjesavina je ideologije i nemoci, ideologije koja je zloupotrebila islam kao religiju zarad politickih ciljeva, a nemoci jer terorizam je postao nacinom borbe sa neprijateljima iako je protivan islamskim nacelima ratovanja i duboko je uronut u nemogucnost pojedinih naroda da se kolektivno odupru svojim okupatorima, pa takvu borbu na sebe preuzimaju pojedine grupe. Da li je fenomen islamskog terorizma potaknut samo iznutra ili izvana, dobro je pitanje...

E sad dolazimo do onoga što se naziva False flag ili operacijom pod lažnom zastavom, kada se napravi neko zlo od strane obavještajne službe, a za to zlo se optuži neko drugi npr. neka organizacija ili država. Obično takvo što bude izgovor za unaprijed pripremljen rat.

U politici je legitimno sredstvo zavjera, ali da se razumijemo to nisu one David Icke zavjere, gdje ljudi sarađuju sa vanzemaljcima, prije se odnosi na onu "zavadi pa vladaj".

Što se tice napada u Las Vegasu, ko zna sta je njega motiviralo da napravi svoj izljev ludila i pobije tolike ljude, da je politika razlog, sami cin bi bio okarakterisan kao terorizam, ovako ispasce kao masu americkih ubica koji su se u historiju htijeli upisati ubijajuci ljude oko sebe.
Tacno tako.

I ono sto mi danas imamo na sceni, a sto i ranije spominjah pa me napadose, jeste sljedece:
9/11 - 1000.000% odradjeno svojerucno, tj. Ameri su to sami odradili kako bi otvorili vrata unaprijed pripremljenom osvajanju arapske nafte.
Za ovo postoji veliki broj dokaza, a ne vidi ih i ne prihvata samo onaj ko je totalno zaludjen tom nekakvom americkom moci.
Saddamovo hemijsko oruzije - ista stvar. Unaprijed pripremljena patka, medijski napumpana do usijanja, a sve kako bi se upalo u Irak.
Bin Laden i Afganistan - Ista prica. Al-Quaida, bla,bla, a sve kako bi se uslo u Afganistan, prislo Rusima, i u anonimnosti proizvodile tone i tone heroina.

I za svaku od ovih stavki postoji X dokaza da su to sve bile unaprijed osmisljene i isplanirane aktivnosti.
nadžak

#173 Re: Glupi teroristi!!!

Post by nadžak »

Dozer wrote:Video not available :D

Ali, svejedno.
5,56, vjerovao ili ne, proizvodi jaci zvuk ispaljenja nego 7,62 iz kalasa, ili .308, upravo radi malog kalibra i velike brzine zrna. Dovoljno je znati da se 5,56, u zavisnosti od vrste zrna, u startu krece od 900 do 1100 m/s, a to je 2,5 - 3 puta brze od zvuka (zvuk je 340,29 m/s).
Mada, volio bih cuti taj zvuk.

Sto se duzine rafala tice, sad i za male puske imas kamaru raznih dodataka, tipa dobosa, sanduka i/ili okvira u koje stane i do 150 metaka, zavisno od kalibra/velicine metka.
E dozeru kućo stara, roko sam ja 5,56 al ovo je nešto drugo skroz. Ako je kome hatur, izvinjavam se na ovim upadicama i malo off topic, al preskočite i furajte dalje, ionako je sve ovo šuplja. :D

Vidi ove audio analize rafalanja. Ovaj video je još dostpuan.

http://www.youtube.com/watch?v=nbBEBzij1BE
Dozer

#174 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Dozer »

Koliko ja mogu razabrati iz ovog tvog, ali i ovog...

...sve su to manji kalibri. Prvi, reski i brzi zvuk rafala je vjerovatno 5,56, a drugi, malo sporiji i dublji zvuk je vjerovatno od nekog malo veceg kalibra. Po brzini i zvuku ja bih rekao da je ili kalas, ili nesto na .308.

Takodjer, drugi zvuk, onaj dugi rafal, ali i treci, mislim da su takodjer iz ovog drugog oruzja i kalibra, veceg, s tim sto je na pusci vjerovatno neki veci spremnik s municijom. Ovi zvukovi su malo priguseni.

Pa onda ide cetvrti, koji je opet brzi i kraci, ali takodjer prigusen, pa pretpostavljam da se ili snimatelj ili strijelac povukao iza neke prepreke ili u dubinu prostorije.
Ali, mislim da ovdje nije bilo vecih kalibara od 7,62.

Sve preko 7,62, tipa .338, a pogotovo .50, imaju puno dublji zvuk.
Takodjer, i meni se cini da su ovdje bila ili 2 strijelca, ili je taj jedan istovremeno pucao iz dvije puske.
nadžak

#175 Re: Glupi teroristi!!!

Post by nadžak »

Dozer wrote:Koliko ja mogu razabrati iz ovog tvog, ali i ovog...

...sve su to manji kalibri. Prvi, reski i brzi zvuk rafala je vjerovatno 5,56, a drugi, malo sporiji i dublji zvuk je vjerovatno od nekog malo veceg kalibra. Po brzini i zvuku ja bih rekao da je ili kalas, ili nesto na .308.

Takodjer, drugi zvuk, onaj dugi rafal, ali i treci, mislim da su takodjer iz ovog drugog oruzja i kalibra, veceg, s tim sto je na pusci vjerovatno neki veci spremnik s municijom. Ovi zvukovi su malo priguseni.

Pa onda ide cetvrti, koji je opet brzi i kraci, ali takodjer prigusen, pa pretpostavljam da se ili snimatelj ili strijelac povukao iza neke prepreke ili u dubinu prostorije.
Ali, mislim da ovdje nije bilo vecih kalibara od 7,62.

Sve preko 7,62, tipa .338, a pogotovo .50, imaju puno dublji zvuk.
Takodjer, i meni se cini da su ovdje bila ili 2 strijelca, ili je taj jedan istovremeno pucao iz dvije puske.
U svakom slučaju, ovdje je baš prštala prava municija i ljudi ginuli, za razliku od nekih skorašnjih "napada" po Evropi. Gledao sam snimak gdje se fino vidi i čuje kako dugački rafal brzo prilazi nekom snimatelju pa se čuje kako zrna pršte i udaraju od okolne predmete.

Nisam u toku šta je tačno u pitanju ovo u Vegasu ali definitivno se opet ni blizu ne slažu zvanični izvještaji sa činjenicama sa terena. Zvanično je kao jedan čovjek pucao i koristio kamaru oružja istovemeno. :shock: :? :-) i to sa dva susjedna prozora razmaka do 10 metara. Onaj video što je brisan je snimak nekog taksiste koji se parkirao i sa istog mjesta snimao one rafale i to se fino vidi i čuje tako da nije u pitanju ovo što pretpostavljaš da se snimatelj povukao. Otkud onolika razlika u udaljenosti zvukova onih rafala je za sad nepoznato.

Post Reply