Jesi vidio pp?Idemedosumom wrote:Nema novog, ali mozda zato ima kakav polovan![]()
Prijatelj kupio passata 5+ i vec 2 godine ga izuzetno dobro slusa. A u mene budzet za kupovinu haman duplo veci
Veliki servis golf VI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- basicm
#151 Re: Veliki servis golf VI
- amar1994
#152 Re: Veliki servis golf VI
golf 5/6 karavan ako se moze naciIdemedosumom wrote:Nema novog, ali mozda zato ima kakav polovan![]()
Prijatelj kupio passata 5+ i vec 2 godine ga izuzetno dobro slusa. A u mene budzet za kupovinu haman duplo veci
Golf 5 (12.750 KM)
https://www.olx.ba/r/26534165/175297
Golf 5 V 2.0 Dizel TDI 2008 god. (11.000 KM)
https://www.olx.ba/r/24581841/175297
308ca mozda , al 2.0hdi sa 137ks
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#153 Re: Veliki servis golf VI
Gledaj kakvog megane grandtour-a ili peugeot 308 sw, mislim da bi se mogli uklopiti u budzet, i to bi mogao naci godista 2010 .Idemedosumom wrote:Nema novog, ali mozda zato ima kakav polovan![]()
-
vozackii
#154 Re: Veliki servis golf VI
Za sta ovaj hoce 13.000km nema ni naslona za rukeamar1994 wrote:golf 5/6 karavan ako se moze naciIdemedosumom wrote:Nema novog, ali mozda zato ima kakav polovan![]()
Prijatelj kupio passata 5+ i vec 2 godine ga izuzetno dobro slusa. A u mene budzet za kupovinu haman duplo veci![]()
Golf 5 (12.750 KM)
https://www.olx.ba/r/26534165/175297
Golf 5 V 2.0 Dizel TDI 2008 god. (11.000 KM)
https://www.olx.ba/r/24581841/175297
308ca mozda , al 2.0hdi sa 137ks
- Idemedosumom
#155 Re: Veliki servis golf VI
Vjerovatno bi najpametnije bilo uzeti nekog francuza ili cak japanca, sa sto manje pređenih kilometara, ne obracati toliko paznju a opremu nego na ukupno stanje.
A onda šejtan navede insana da gleda audi a4 b7 i passate b6
A onda šejtan navede insana da gleda audi a4 b7 i passate b6
- Idemedosumom
#156 Re: Veliki servis golf VI
@condy
Ovaj vlasnik škode veli da je uvezena iz Njemačke prije godinu dana, nema servisne knjige
Ovaj vlasnik škode veli da je uvezena iz Njemačke prije godinu dana, nema servisne knjige
- Haris.ba
#157 Re: Veliki servis golf VI
Ja kada sam prodavao auta koja su servisirana u ovlaštenom servisu - gledali su me kao budalu, te nikoga to nije zanimalo.
Tako, to što nema servisnu na našem tržištu je samo plus.
Tako, to što nema servisnu na našem tržištu je samo plus.
- Idemedosumom
#158 Re: Veliki servis golf VI
Ja razumijem da kod nas malo ko redovno servisira kod ovlastenog, jer kod "svog" majstora, uz zamjenske dijelove plati frakciju cijene koju bi ovlasteni servis trazio.
Ali kada uveze auto, a nema servisnu knjigu... premda znam da se i te knjige mogu lažirati...
Ali kada uveze auto, a nema servisnu knjigu... premda znam da se i te knjige mogu lažirati...
-
tempuser
#159 Re: Veliki servis golf VI
Sta ima veze sto ne servisiras kod neovlastenog, moze i on uvesti servis u knjizicu i ovjeriti ako nije kakav na crno. Kod mene je sa Focusom tako, servisnu ovjerava neovlasteni servis gdje radim servise.
Na kraju krajeva po Eu direktivama za suzbijanje monopola na trzistima auti se po planu i rasporedu odrzavati i kod neovlastenih, a da ne se gubi garancija.
Nisu proizvodjaci tek tako poceli da se razbaciju garancijama od po 7 god nego da te 7 god vezu za ovl. servis.
Duge garancije nisu potvrda kvalitet nego sredstvo za navlacenje kupaca. Kad je auto kvalitetan garancija ne treba.
Na kraju krajeva po Eu direktivama za suzbijanje monopola na trzistima auti se po planu i rasporedu odrzavati i kod neovlastenih, a da ne se gubi garancija.
Nisu proizvodjaci tek tako poceli da se razbaciju garancijama od po 7 god nego da te 7 god vezu za ovl. servis.
Duge garancije nisu potvrda kvalitet nego sredstvo za navlacenje kupaca. Kad je auto kvalitetan garancija ne treba.
-
condy
#160 Re: Veliki servis golf VI
Ako nema servisne knjige ili racuna o servisiranju onda je to rizicno za kupiti jer ne znas kako je odrzavan i koliko je presao. Pogotovo sto je uvezana iz De, bez servisne je sumnjiva kilimetraza. Ostaje ti mogucnost da ti javi broj sasije i da ga provjeris u Skodinom ili VW servisu u bazi, ako ga budes gledao i svidi ti se, to obavezno ali mislim da ako on nema nista o odrzavanju i servisiranju da ga nemas potrebe dalje ni gledati. Mogao bi se kladit da mu je smanjena kilometraza dok je sklonio servisnu knjizicu. Ima jedan fazon ako ga budes gledao. Neka ti pokaze carinsku deklaraciju kad ga je on uvezao prije godinu dana. U njoj je napisana kilometraza. Sad, ako ti je blizu pogledaj ga nako da vidis uzivo a ako nije trazi dalje.Idemedosumom wrote:@condy
- amar1994
#161 Re: Veliki servis golf VI
trazi Japanca kupljenog u BiHIdemedosumom wrote:Ja razumijem da kod nas malo ko redovno servisira kod ovlastenog, jer kod "svog" majstora, uz zamjenske dijelove plati frakciju cijene koju bi ovlasteni servis trazio.
- Idemedosumom
#162 Re: Veliki servis golf VI
Procijenio sam da zbog ovog ne vrijedi maksuz u Sarajevo otići. Odnosno, ne bih dangubio s tim vozilom ni da mi je pred kućom. Hvala na pomoći, tražim daljecondy wrote:Ako nema servisne knjige ili racuna o servisiranju onda je to rizicno za kupiti jer ne znas kako je odrzavan i koliko je presao. Pogotovo sto je uvezana iz De, bez servisne je sumnjiva kilimetraza. Ostaje ti mogucnost da ti javi broj sasije i da ga provjeris u Skodinom ili VW servisu u bazi, ako ga budes gledao i svidi ti se, to obavezno ali mislim da ako on nema nista o odrzavanju i servisiranju da ga nemas potrebe dalje ni gledati. Mogao bi se kladit da mu je smanjena kilometraza dok je sklonio servisnu knjizicu. Ima jedan fazon ako ga budes gledao. Neka ti pokaze carinsku deklaraciju kad ga je on uvezao prije godinu dana. U njoj je napisana kilometraza. Sad, ako ti je blizu pogledaj ga nako da vidis uzivo a ako nije trazi dalje.Idemedosumom wrote:@condy
- Haris.ba
#163 Re: Veliki servis golf VI
Možda je i stranac servisirao kod svog majstora jer uz zamjenske dijelove plati frakciju cijene koju bi ovlašteni servis tražio.Idemedosumom wrote:Ja razumijem da kod nas malo ko redovno servisira kod ovlastenog, jer kod "svog" majstora, uz zamjenske dijelove plati frakciju cijene koju bi ovlasteni servis trazio.
Ha ja.
- Idemedosumom
#164 Re: Veliki servis golf VI
Vjerovatno je i to moguce. Mada, koliko sam upucen, cak i neovlasteni servisi nude servisne knjige, pecate, racune itd. A divljih majstora koji u svojim garazama haman na crno raduckaju nema mnogo po Germaniji. Mozda sam i u krivu.Haris.ba wrote:Možda je i stranac servisirao kod svog majstora jer uz zamjenske dijelove plati frakciju cijene koju bi ovlašteni servis tražio.Idemedosumom wrote:Ja razumijem da kod nas malo ko redovno servisira kod ovlastenog, jer kod "svog" majstora, uz zamjenske dijelove plati frakciju cijene koju bi ovlasteni servis trazio.
Ha ja.
Last edited by Idemedosumom on 25/08/2017 23:23, edited 1 time in total.
-
530i
#165 Re: Veliki servis golf VI
Haris.ba wrote:
Možda je i stranac servisirao kod svog majstora jer uz zamjenske dijelove plati frakciju cijene koju bi ovlašteni servis tražio.
Ha ja.
I u tom slučaju svaka firma-autoservis veoma rado udari svoj pečat u servisnu i napiše šta je zamijenjeno.
- Maraschino
#166 Re: Veliki servis golf VI
Najbitnije ti je dobar servis bio on ovlasten ili ne.
Sve sam probao. Redovno servisiram u ovlastenom. Oni deru i kada dodje da prodam to auto, ima prednosti ali ni blizu ne mozes naplatiti to sto si ga redovno servisirao u ovlastenom.
Nadji dobar i pouzdan servis a knjizicu zanemari jer su sada sve vise e knjizica koja ti na prvu ne govori nista.
Sve sam probao. Redovno servisiram u ovlastenom. Oni deru i kada dodje da prodam to auto, ima prednosti ali ni blizu ne mozes naplatiti to sto si ga redovno servisirao u ovlastenom.
Nadji dobar i pouzdan servis a knjizicu zanemari jer su sada sve vise e knjizica koja ti na prvu ne govori nista.
- Haris.ba
#167 Re: Veliki servis golf VI
Ko uvozi vozila zna da servisnu moze da ne dobije. Nije servisna knjizica bitna. Papir ko papir. Poznanik moj ih stanca. Bolje od originala izgledaju.
Ali ako te nema u sistemu preko sasije, ja ti mogu povjerovati ako mi doneses sve racune sa dijelovima sta si mijenjao. I onda je pitanje.
To sto ovlasteni gule nije nista novo. Ali sta meni znaci necija rijec da ga je redovno servisirao u neovlastenom.
Ustvari ko voli ne izvoli.
I takva auta se moraju kupovati. Samo sto bi trziste trebalo da takva auta cjenovno valorizira. Naravno, kakvi kupci takvo i trziste.
I nije mene strah sto je neko zamjenio ulje mimo ovlastenog, vec sto sam se susretao sa autima iz uvoza gdje ulje nije redovno mijenjano. I cak u bajnoj Njemackoj ljudi stede na redovnim zamjenama ulja.
Ali ako te nema u sistemu preko sasije, ja ti mogu povjerovati ako mi doneses sve racune sa dijelovima sta si mijenjao. I onda je pitanje.
To sto ovlasteni gule nije nista novo. Ali sta meni znaci necija rijec da ga je redovno servisirao u neovlastenom.
Ustvari ko voli ne izvoli.
I takva auta se moraju kupovati. Samo sto bi trziste trebalo da takva auta cjenovno valorizira. Naravno, kakvi kupci takvo i trziste.
I nije mene strah sto je neko zamjenio ulje mimo ovlastenog, vec sto sam se susretao sa autima iz uvoza gdje ulje nije redovno mijenjano. I cak u bajnoj Njemackoj ljudi stede na redovnim zamjenama ulja.
-
530i
#168 Re: Veliki servis golf VI
Bitna je i servisna, ali uz svaki servis izdaju i radni nalog ili barem račun, čak i ovi neovlašteni. Ali da ima svega ima. Odem prije par godina sa jaranom da pogledamo neku Ibizu, uvoz Njemačka, servisna, ovo ono, auto prešlo oko 89000km, u servisnoj samo jedna zamjena ulja na 29000, ostalo prazno...a auto staro skoro sedam godina.Haris.ba wrote:Ko uvozi vozila zna da servisnu moze da ne dobije. Nije servisna knjizica bitna. Papir ko papir. Poznanik moj ih stanca. Bolje od originala izgledaju.
- amar1994
#169 Re: Veliki servis golf VI
Bitno je da auto pali hladan(pri tome mislim da nema plavog dima i sl.)/zagrijan normalno , da ne stuca , da ubrzava normlano , da mjenjac ne melje/ne zapinje , da su sasija i krakovi ravni
Sto se tice farbanja i mozda malih udara/ogrebotina , zbog kojih su mijenjane i farbane karambolke , blatobrani , vrata i sl. to ne treba da predstavlja problem ako je dobro uradjeno , pogtovo kad uzmete u obzir da su auta preko 10god stara
Sto se tice farbanja i mozda malih udara/ogrebotina , zbog kojih su mijenjane i farbane karambolke , blatobrani , vrata i sl. to ne treba da predstavlja problem ako je dobro uradjeno , pogtovo kad uzmete u obzir da su auta preko 10god stara
-
condy
#170 Re: Veliki servis golf VI
Bitna je kilometraza.
Vezano za servisne knjizice. One se sve manje koriste. Sve se elektronski u bazu zavodi i uvijek se moze isprintat servisna historija. Mnogi i ne nose servisnu pa ne budu zavedeni servisi. Kod novih vozila kod odredjenih proizvodjaca nema vise klasicne servisne knjizice.
Kod mene drugu za auto u servisnoj zavedena dva servisa a trebala cetri kad smo ga odveli u servis radjeno cetri servisa i jedan vanredni, tacno nam pokazali.
Vezano za servisne knjizice. One se sve manje koriste. Sve se elektronski u bazu zavodi i uvijek se moze isprintat servisna historija. Mnogi i ne nose servisnu pa ne budu zavedeni servisi. Kod novih vozila kod odredjenih proizvodjaca nema vise klasicne servisne knjizice.
Kod mene drugu za auto u servisnoj zavedena dva servisa a trebala cetri kad smo ga odveli u servis radjeno cetri servisa i jedan vanredni, tacno nam pokazali.
- amar1994
#171 Re: Veliki servis golf VI
condy wrote:Bitna je kilometraza.![]()
79130km trenutno
- amar1994
#173 Re: Veliki servis golf VI
@Ado i @Condy

sestica prosjecno trosi isto ko i golf tsi
, a tek dizel

zastarjela tehnologija
, pogledati prosjecan C02
2.0tfsi impresivno

sestica prosjecno trosi isto ko i golf tsi
zastarjela tehnologija
2.0tfsi impresivno