Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post Reply
512MB

#151 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by 512MB »

Vipsilon wrote:Krajiški psihopata i romoguz obećavaju nekome bolju budućnost. Šatro neki pokret, na jednom slajdu powerpointa stao im program stranke, ni web stranice nemaju, a statut će na brzaka kopirati od neke druge stranke haha.
Program stranke treba jos jednostavniji bit, da fukara skonta
papazi

#152 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by papazi »

Ovaj pokret će biti velik. Svi izvarani će glasat za ovaj novi pokret.Da nije tako ova tema koja je otvorena prije tri dana ima preko 2500 pregleda i 150 komentara.Boje se ovi SDA,SDP, SBB članovi pa pišu .Mislim da će im u budućnosti i ostat samo da pišu po forumu ,jer za drugo nisu ni sposobni
baxul

#153 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by baxul »

papazi wrote:Ovaj pokret će biti velik. Svi izvarani će glasat za ovaj novi pokret.Da nije tako ova tema koja je otvorena prije tri dana ima preko 2500 pregleda i 150 komentara.Boje se ovi SDA,SDP, SBB članovi pa pišu .Mislim da će im u budućnosti i ostat samo da pišu po forumu ,jer za drugo nisu ni sposobni
kakve veze ima veličina stranke sa kvalitetom politike im?
Haris.ba

#154 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Haris.ba »

papazi wrote:Ovaj pokret će biti velik. Svi izvarani će glasat za ovaj novi pokret.Da nije tako ova tema koja je otvorena prije tri dana ima preko 2500 pregleda i 150 komentara.Boje se ovi SDA,SDP, SBB članovi pa pišu .Mislim da će im u budućnosti i ostat samo da pišu po forumu ,jer za drugo nisu ni sposobni
Isto je pisale i pristalice DFa. :D
Alfons Kauders

#155 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Alfons Kauders »

Sta ovaj kaze, ima 2500 pregleda? Mile Dodik i tema o Siriji imaju po dva miliona pregleda. Mozda bi trebali glasati za Assada?

Elem, ovi neo-mladomuslimani sad ko biva nemaju nista sa SDA, i hajde da se pretvaramo da im vjerujemo. Da gledamo iskljucivo njihove kvalifikacije.

Dakle, po neo-mladomuslimanima, sudbina drzave ovisi o stanovitom Senadu Sepicu. Fin momak, i ima iskustva u politici - samo ga nema ni u cemu drugom. Pet godina stariji od mene, a ima 19 godina manje radnog staza van politike. Zapravo, nema dana radnog staza van SDA i politike. Ako sad prodje na izborima, to ce mu bukvalno biti prvi posao u zivotu koji mu nije dala SDA.

Sadik Ahmetovic? Opet, stariji od mene, a ima 19 godina staza manje. Diplomirani defektolog, a o njegovim strucnim i naucnim dometima bi se dalo raspravljati s kolegama s UNTZ. Rado ga se sjecaju cak i danas, mada nikad nije radio u struci.

Pokret za Evropu? Meni vise lici kao pokret za uhljebljene potrosenog SDA kadra koji bi van politike, na osnovu svojih kvalifikacija i radnog iskustva, mogli nosati tacnu.
baxul

#156 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by baxul »

Alfons Kauders wrote:
Sadik Ahmetovic? Opet, stariji od mene, a ima 19 godina staza manje. Diplomirani defektolog, a o njegovim strucnim i naucnim dometima bi se dalo raspravljati s kolegama s UNTZ. Rado ga se sjecaju cak i danas, mada nikad nije radio u struci.
imao sam priliku slušat lika live u Bg 2009 kad je mjenjao Svena Alkalaja na nekoj EU-Srbija konferenciji. Lik je učestovao na panel diskusiji ministara vanjskih poslova ili EU integracija Turske, Makedonije, Srbije i nekog EU lika. Njegov doprinos je bio čitanje napisanog govora na bosanskom jeziku. I blejanja uprazno jer su svi panelisti pričali na engleskom. Makedonska ministrica (etnička Albanka) me oduševila. Bilo me stid ko me predstavlja.
Alfons Kauders

#157 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Alfons Kauders »

baxul wrote:
Alfons Kauders wrote:
imao sam priliku slušat lika live u Bg 2009 kad je mjenjao Svena Alkalaja na nekoj EU-Srbija konferenciji. Lik je učestovao na panel diskusiji ministara vanjskih poslova ili EU integracija Turske, Makedonije, Srbije i nekog EU lika. Njegov doprinos je bio čitanje napisanog govora na bosanskom jeziku. I blejanja uprazno jer su svi panelisti pričali na engleskom. Makedonska ministrica (etnička Albanka) me oduševila. Bilo me stid ko me predstavlja.
To je sad buducnost - mlad i perspektivan kadar, svjetski kalibar.

Toliko su sposobni da 20 godina nisu zaradili marke van SDA.
orinoco

#158 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by orinoco »

baxul wrote:
Alfons Kauders wrote:
Zašto nisi ustao i javno prigovorio Ahmetovićevoj nesposobnosti?
Prpa.ba

#159 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Prpa.ba »

Prvi akt bloka za uhljebljivanje je da na sudu traze novac za svoj poslanicki klub. Impresivno dostignuce, sve za narod i oslobadjanje potencijala slabouhljebljenih mladomuslimancica. :lol:
Alfons Kauders

#160 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Alfons Kauders »

Prpa.ba wrote:Prvi akt bloka za uhljebljivanje je da na sudu traze novac za svoj poslanicki klub. Impresivno dostignuce, sve za narod i oslobadjanje potencijala slabouhljebljenih mladomuslimancica. :lol:
Ispravka, to su neo-mladomuslimani! :D

Dosadasnji rezultati Pokreta za Uhljebljenje:

- Napravili politicki program koji stane na A4 u fontu 16
- Trazili novac za svoj poslanicki klub

Zaista treba biti impresivan komad budale da bi se takvim poklonio glas. Sto znaci da ce sigurno prebaciti prag, jer glupana nam nikad nije falilo.
GeeTnT

#161 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote:
Prpa.ba wrote:Prvi akt bloka za uhljebljivanje je da na sudu traze novac za svoj poslanicki klub. Impresivno dostignuce, sve za narod i oslobadjanje potencijala slabouhljebljenih mladomuslimancica. :lol:
Ispravka, to su neo-mladomuslimani! :D

Dosadasnji rezultati Pokreta za Uhljebljenje:

- Napravili politicki program koji stane na A4 u fontu 16
- Trazili novac za svoj poslanicki klub

Zaista treba biti impresivan komad budale da bi se takvim poklonio glas. Sto znaci da ce sigurno prebaciti prag, jer glupana nam nikad nije falilo.
..ispravka krivog navoda..

Glupan i uhljeb tesko napustaju ognjiste..
baxul

#162 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by baxul »

orinoco wrote:
baxul wrote:
Alfons Kauders wrote:
Zašto nisi ustao i javno prigovorio Ahmetovićevoj nesposobnosti?
Jbga bio sam u pratnji tadašnjeg poslodavca i nije bio fokus mog prisustva u Bg. A upravu jesi mora se reagovat.
orinoco

#163 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by orinoco »

baxul wrote:
orinoco wrote:Zašto nisi ustao i javno prigovorio Ahmetovićevoj nesposobnosti?
Jbga bio sam u pratnji tadašnjeg poslodavca i nije bio fokus mog prisustva u Bg. A upravu jesi mora se reagovat.
:thumbup: Da, i to je oblik demokratskog razvoja, kada javno ustaneš i prigovoriš na nečiju nesposobnost, bez obzira na njegovu političku pripadnost
putokaz1

#164 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by putokaz1 »

Mogu dobit moj glas samo ako SDP tj Ljevica totalno fulne s izborom jednog ili više kandidata za predsjedništvo
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#165 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:
sabina1 wrote:Fudo , osim glasanja i žestokog lobiranja za glasove i simpatizerstva sa Našom strankom nemam ništa.Ok
Sem sto si izgubila mjesto gradonacelnika od strane lika koji sjece cune klincima po Sarajevu.
Da, bas nista nemas sa njima.
sabina1 wrote:Dakle Naša Stranka će pobijediti u Sarajevu
Nece.
Skaka i Zahirovic ce ti upravljati gradom. Kraj price.

sabina1 wrote:Ovdje SDP ne može bez SBB-a a bez HDZ Fudo ne može niko.
A evo i zbog cega.
Jel tebi jasno da sabina1 i Sabina Ćudić nemaju nikakve veze ali fakat ?
Skaka će nažalost biti bar do oktobra 2018 , svaka kantonalna promjena 2018 će se definitivno primjeniti i na grad.
Ovo treće ne kontam ali nije ni važno.
Matzan wrote:
NS dosada nigdje nije "uprljala ruke"
Kako će uprljati kad dosad nisu ni bili neki bitan faktor u vlasti?
A u vlast se valjda tjera sa puškom u ruci ?
Pozdrav.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#166 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by sabina1 »

Capsicum wrote:
putokaz1 wrote:U Opoziciji ima gorih Kadrova.
Jel Boga ti? A koji su to gori kadrovi? Jel stvarno teoretski moguce biti gori od SDA? Opuhali ovaj "njihov" fildzan do kosti. Nema gdje nisu zavukli svoje kriminalne pipke. Ne mozes bez SDA nista u ovom dijelu federacije. NISTA! Shvatas li razmjere tog kriminala. SDA je bukvalno mafijaska organizacija. Nek me neko razuvjeri da nije tako. Po sve i jednom kriteriju je to mafija, a ne stranka. Ratno profiterstvo, kriminalna privatizacija, 100% korupcija u zaposljavanju u drzavnim institucijama i preduzecima u vlastnistvu drzave, namjestanje tendera, pranje novca, politicka ubistva, kupljeni mediji, kupovina glasova biraca, kupovina "papaka"... I neko ima gori u opoziciji... Ma ne vuci me za jezik da ti nesto lanem bezveze...
Capiscum ,

SDA i SDP razlikuju svije stvari :
- nominalna retorička ideologija
- dužina vlasti pa samim tim i količina brojnih afera koje dužina vlasti prouzrokuje.

I to je to , sve ostalo je isto.
Da , možemo reći da kod SDP-a postoji nešto više empatije za javno i nešto više formalno-retoričke odgovornosti prema društvu , zapravo nešto više civilizovanija retorika ali to ih nikako ne amnetstira od konstantne saradnje sa SDA u okvirima sistema , usvajanja budžeta , koalicija na nižim nivoima , postavljanje podobnih a o privredi i kriminalu da ne govorim.

Nažalost bez SDP-a a boga mi i bez SBB-a , SDA se neće moći skinuti sa vlasti.NAŽALOST
Pozdrav.
GeeTnT

#167 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by GeeTnT »

ehhh da, najjlakse je reci "nazalost", nego meni pade jedna Rotsildova, a ona ide ovako: "“Dajte mi kontrolu nad novcem neke nacije, i ne zanima me ko donosi njihove zakone,“ ...po svemu sudeci u BIH samo budale misle da je neko na vlasti zbog "karijere i popularnosti", a pogotovo zbog prosperiteta drustva, i dok je budala bice i partija/stranaka..
putokaz1

#168 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by putokaz1 »

Berilo,Bećirović,Čavkunović,te Lik iz Bugojna nisu bili SDA ali sada jesu.
Miladin,Stojnić,te ona Potpredsjednica skupštine Grada,svi nisu bili SDA sada jesu.
Znači mnogi nisu SDA ali to postanu kad zagusti,kad njihova fotelja postaje ugrožena.
Sam Ivo Komšić je bio sve:HSS,SDP,SDA,SBB,SDU....Po želji
Pa čak i Čović bježe veliki Komunista nekad.
Poenta svega je da Opozicija mora biti Čista Jasna bez preletača,bez Foteljaša,što u konkretnom slučaju nije.
Opozicija(sve osim HDZ I SDA) je širok pojam,mnogo Otpada tu ima a Malo kvaliteta.
Takonerealno mi zvuči vladajuće koalicija upojedinim kantonima :SDP DF GS NS SBB NEZAVISNI SDU LDS BPS SBIH LBH LIBH SDBH NSRZB BOSS DNZ ASDA HDZ90 HSS HSP GDS USD SDF HKDU PS ...Znajući da u nekim od tih stranaka ima SDA ubačenih ili Klasičnih foteljaša
O'zone
Globalni moderator

#169 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by O'zone »

Narodni nezavisni blok za Uhljebljenje
palermo

#170 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
A evo i zbog cega.
Ne znam je li smiješnije ili tužnije to što Fudo bolje vidi iz amerike nego neki sa čaršije.

Upisi pojedinih forumaša koji su kao eto lijeve provenijencije su ništa drugo nego besplatna promocija SDA.
GeeTnT

#171 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by GeeTnT »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:
A evo i zbog cega.
Ne znam je li smiješnije ili tužnije to što Fudo bolje vidi iz amerike nego neki sa čaršije.

Upisi pojedinih forumaša koji su kao eto lijeve provenijencije su ništa drugo nego besplatna promocija SDA.
Katastrofe poplave, pozara a bgm i lose politike se itekako bolje vide sa udaljenosti..
The BEN10

#172 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by The BEN10 »

timpra
Sara03

#173 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Sara03 »

Ma sve vi vidite, i šta se jede, i šta se pije...
Sara03

#174 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by Sara03 »

Vipsilon wrote:Krajiški psihopata i romoguz obećavaju nekome bolju budućnost. Šatro neki pokret, na jednom slajdu powerpointa stao im program stranke, ni web stranice nemaju, a statut će na brzaka kopirati od neke druge stranke haha.
Romo šta?
GeeTnT

#175 Re: Narodni nezavisni blok Pokret za Evropu

Post by GeeTnT »

Sara03 wrote:Ma sve vi vidite, i šta se jede, i šta se pije...
Nazalost i to...
Post Reply