cast rijetkim pojedincima
Dijaspora Summer 2017
- muha_sa
#151 Re: Dijaspora Summer 2017
još jedna u nizu tema za ljecenje frustracija---kako ovih što su vani tako i ovih što su ostali ovdje
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#152 Re: Dijaspora Summer 2017
+1muha_sa wrote:još jedna u nizu tema za ljecenje frustracija---kako ovih što su vani tako i ovih što su ostali ovdje![]()
-
realna do boli
#153 Re: Dijaspora Summer 2017
Naravno da se zazelimo jedni drugih..ja se radujem svoj svojoj "dijaspori"..ali pricati u stilu..eh..a kod nas..hebi se..kod nas je sve uredzeno..nije kod tebe, ni do tebe...nego u toj drzavi gdje zivis..i nekoj drugoj ako se odselis...spreca wrote:Zasto uopste pricati o tome ....pa ne dolzimo mi zato da se hvalimo kako dobro zivimo a vi kako se patite ili obrattno.....valjda zato sto se zazelimo jedni drugih.Kukati mozemo po tel i skyperealna do boli wrote:
E ovo je najveca istina... i to sto mi u BiH.mislimo da pare samo leze negdje drugo..da je negdje sve lako..da samo odes na salter i sve gotovo za pet minuta..probajte rentari stan u svici....dobiti dozvolu za bilo sta..
Koliko god u BiH javni mediji pisu u stilu..dajte nam sadake..do tada ce mladi misliti da negdje tamo ima posla bez motike..stvarnost je drugacija.
I tamo negdje i ovdje nece se stece bilo sta u roku godina-dvije.
Treba realno pricati o svom zivotu..i tamo i ovdje.
Ne patimo se ..samo vas nerviramo..
- spreca
#154 Re: Dijaspora Summer 2017
Nema od toga nista...nego ti neku golemu makinu doceraj , tako da kad parkiras da komsije nemogu proci ni pjeske pored a kamoli sa svojim golfovima kecom i dvicamaSaraFina wrote:spreca wrote:pa kako ces se prodati bona bez makine.....jer svi ce reci evo je dosla da se proda ovdje jer je gore na zapadu niko neceSaraFina wrote:Kako je ovim frustiranim što su ostali pun kofer dijasporaca, tako je i meni i drugima pun kofer njih i kukumvkanja. Počela se ratna djeca mojih godina, zbog sopstvenih neuspjeha vaditi na rat. Pa ljudi rat je završen prije više od 20 godina. Svi koji su željeli napraviti nešto, imali su vremena. Ali jok, za promašaje u životu najbolje je alibi naći.
Nikom lovu ne dajem osim nani, očevoj majci i dječici iz bliže porodice.
Ne osjećam se ni dužna ni obavezna. Pješice hodam po Sarajevu većinom
I baš bi voljela vidjeti onog ko će mi zabraniti da posjetim ili zivim u budućnosti na ćaćevini.![]()
![]()
Spreča, teško za parking po mjestima gdje hodam.a i od kuće mi najlakše nogama.
Prodaću se kulinarskim umijećem, neću makinom
- insomnia78
#155 Re: Dijaspora Summer 2017
Ne daju dosljama. Pogotovo ovim sa "egzoticnim" imenimaTomahawk11 wrote:Ne kontam to....zbog treba?! To nema vani....treba?!512MB wrote:Prije sam dolazio zbog zajebancije i treba, danas zbog posla (i treba)
Joj dje onaj sto je bio otvorio temu. Sta kaze jaran promjenio ime i prezime i odma guzi madjaricu
- muha_sa
#156 Re: Dijaspora Summer 2017
SaraFina wrote:spreca wrote:pa kako ces se prodati bona bez makine.....jer svi ce reci evo je dosla da se proda ovdje jer je gore na zapadu niko neceSaraFina wrote:Kako je ovim frustiranim što su ostali pun kofer dijasporaca, tako je i meni i drugima pun kofer njih i kukumvkanja. Počela se ratna djeca mojih godina, zbog sopstvenih neuspjeha vaditi na rat. Pa ljudi rat je završen prije više od 20 godina. Svi koji su željeli napraviti nešto, imali su vremena. Ali jok, za promašaje u životu najbolje je alibi naći.
Nikom lovu ne dajem osim nani, očevoj majci i dječici iz bliže porodice.
Ne osjećam se ni dužna ni obavezna. Pješice hodam po Sarajevu većinom
I baš bi voljela vidjeti onog ko će mi zabraniti da posjetim ili zivim u budućnosti na ćaćevini.![]()
![]()
Spreča, teško za parking po mjestima gdje hodam.a i od kuće mi najlakše nogama.
Prodaću se kulinarskim umijećem, neću makinom
- ¤ jelena ¤
#157 Re: Dijaspora Summer 2017
Tomahawk11 wrote:Papak je papak, nebitno odakle je/gdje sad zivi.seln wrote:...domaci, naprotiv, voze kao Europljani, sto se svaki dan moze vidjeti u crnoj hronici.¤ jelena ¤ wrote:Prije par dana...kad me ne zgazi lik s austrijskim tablicama - nasred pješačkog....ista stvar... par dana prije...ljubljanske tablice...
Ama, ni da uspore! Brate mili, u Beču ne smiješ podrignut na ulici, a u Bosni ni pješački ni pješaka na pješačkom ne registruješ.
Eto, taj fenomen mi nije baš najjasniji....jel ih to ljubav prema domovini ošamuti il je do vode i zraka, ne znam...![]()
Ostalih problema sa strancima i dijasporom nemam.
Al ne kontam tu transformaciju, eno dosao sa R8-icom, DE table i bum, pred ulaz...valjda nisu dovoljno siroka parking mjesta za njegov bibi, sta li....tako sigruno ne parkira u Njemackoj.
Kako da ga nazovemo nego papkom?
I veci je papak od onog koji se ovdje svakako parkira ko papak....jer ovaj nikad nece ni nauciti da to tako ne treba....a ovaj naucio, pa kad dodje ovamo, odmah zaboravi.
Hvala na razumijevanju, @Tomahawk11
Upravo o tom fenomenu pričam: kad papak na granici...tojes na pragu doma svog...skine teške mu i preteške lance civilizacije pa se pusti...
Sreća njegova pa ima posla s bosanskim pješacima, koji preko cijele godine treniraju reflekse i razvijaju šesto čulo za preživljavanje u saobraćaju s lokalnim papcima pa ih nije tako lako zgazit...inače...prisjeo bi mu...gluho i daleko bilo...odmor u domovini.
DakleM...govorim o neizlječivim papcima, ne generalizujem, nemojte se sad svi koji vozite strane tablice u ovom pronaći i šta uvrijedit.
Last edited by ¤ jelena ¤ on 10/07/2017 12:38, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#158 Re: Dijaspora Summer 2017
i ja sam o tome razmisljaoinsomnia78 wrote:To mi je jedan od nacina da ostanem u kontaktu sa jezikom.Black swan wrote:Zato i ne volim ljeto
Meni je veci misterij sto dijasporci dolaze na forum
Ajd kad su sarajlije dolazile na sa-x
Bilo je logike
Ali ovo sve skupa![]()
ali ima jezickih portala
- TAFKAP
#159 Re: Dijaspora Summer 2017
Vidim ja odneklen si mi poznatspreca wrote:Nema od toga nista...nego ti neku golemu makinu doceraj , tako da kad parkiras da komsije nemogu proci ni pjeske pored a kamoli sa svojim golfovima kecom i dvicama![]()
![]()
a na auto prikolici dotjeras neku bijesnu yamahu ili harley davidsona .....ja kad dolazim ja uvijek na prikolici dovucem onu manju jahticu, mada nikad ne idem na more jer neznam plivati
![]()
![]()
![]()
....samo nek mi sitne duse zavide , ovdje na bausteli pocrnim ko da sam bio na moru mjesec dana
![]()
![]()

- insomnia78
#160 Re: Dijaspora Summer 2017
Al kako je naivno romanticno to misljenje kako vani svi postuju sve zakone. Pogotovo u saobracaju 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#161 Re: Dijaspora Summer 2017
ja sam pisao o tome godinamastakasa wrote:Budi musko i priznaj da ih ne mozes jer ti pokupise trebe ispred nosaBlack swan wrote:Zato i ne volim ljeto
Bilo je logike
Ali ovo sve skupa![]()
zenke se prodaju za putovnicu
blago kuci koju zaobidju
- insomnia78
#162 Re: Dijaspora Summer 2017
Pa nije bas da studiram istiBlack swan wrote:i ja sam o tome razmisljaoinsomnia78 wrote:To mi je jedan od nacina da ostanem u kontaktu sa jezikom.Black swan wrote:Zato i ne volim ljeto
Bilo je logike
Ali ovo sve skupa![]()
ali ima jezickih portala
- muha_sa
#163 Re: Dijaspora Summer 2017
ovo je spreca---prošle godine u PodgoriTAFKAP wrote:Vidim ja odneklen si mi poznatspreca wrote:Nema od toga nista...nego ti neku golemu makinu doceraj , tako da kad parkiras da komsije nemogu proci ni pjeske pored a kamoli sa svojim golfovima kecom i dvicama![]()
![]()
a na auto prikolici dotjeras neku bijesnu yamahu ili harley davidsona .....ja kad dolazim ja uvijek na prikolici dovucem onu manju jahticu, mada nikad ne idem na more jer neznam plivati
![]()
![]()
![]()
....samo nek mi sitne duse zavide , ovdje na bausteli pocrnim ko da sam bio na moru mjesec dana
![]()
![]()

-
realna do boli
#164 Re: Dijaspora Summer 2017
Hajmo ozbiljno..bez sarkazma i zaje**** cije.
Predpostavimo da vam familija ovo ne cita...
Sta stvarno prvo pomislite kada dozete familiji..ne majci i ocu..u stan..kucu ..vikendicu..
Da li stvarno mislite da ih obradujte samo zato sto im donesete kilo kafe..ili svojim dolaskom...da li stvarno mislite da niste dobrodoslii..ili je i ovo tema u stilu..prica se...reko mi neko..
Kako se zaista osjecate u BiH.
Sta stvarno prvo pomislite kada dozete familiji..ne majci i ocu..u stan..kucu ..vikendicu..
Da li stvarno mislite da ih obradujte samo zato sto im donesete kilo kafe..ili svojim dolaskom...da li stvarno mislite da niste dobrodoslii..ili je i ovo tema u stilu..prica se...reko mi neko..
- muha_sa
#165 Re: Dijaspora Summer 2017
ne poštuju--al ako ga drot ufati i zapiše bum najebalinsomnia78 wrote:Al kako je naivno romanticno to misljenje kako vani svi postuju sve zakone. Pogotovo u saobracaju
- stakasa
#166 Re: Dijaspora Summer 2017
Svaka cast na postenom odgovoru. Usput, odgovor i Tomahawku - puno, puno je lakse kod kuceBlack swan wrote:ja sam pisao o tome godinamastakasa wrote:Budi musko i priznaj da ih ne mozes jer ti pokupise trebe ispred nosaBlack swan wrote:Zato i ne volim ljeto
Bilo je logike
Ali ovo sve skupa![]()
zenke se prodaju za putovnicu
blago kuci koju zaobidju
- spreca
#167 Re: Dijaspora Summer 2017
zvidis mi?TAFKAP wrote:Vidim ja odneklen si mi poznatspreca wrote:Nema od toga nista...nego ti neku golemu makinu doceraj , tako da kad parkiras da komsije nemogu proci ni pjeske pored a kamoli sa svojim golfovima kecom i dvicama![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#168 Re: Dijaspora Summer 2017
Bio-vidio.insomnia78 wrote:Al kako je naivno romanticno to misljenje kako vani svi postuju sve zakone. Pogotovo u saobracaju
Mozda u Fra ne.
U Austriji, sve i da hoces, nema parkiranja pred ulaz, na zebru i sl.
- mousstapha
#169 Re: Dijaspora Summer 2017
Tzv. fenomen "ovo nidje na svijetu nema" 
- TAFKAP
#170 Re: Dijaspora Summer 2017
normalno, al samo na jahti ...spreca wrote:zvidis mi?
- MyTao
#171 Re: Dijaspora Summer 2017
Moj otac je otisao za Bosnu prije nekoliko dana... Dzenaza mom amidzi u Potocarima.mk ultra wrote:iskreno, ne znam zašto dolaze
realno, ako zarađuješ OK, živiš neki EU prosjek, šta ćeš na "odmoru" u BiH
nije mi jasan dolazan iz Norge autom, a eto ako mi neko može objasniti volio bih
dobio sam 15 dana odmora od kojih ću 4 provesti u autu...?
čuo sam i za neke što ne znaju više afrikate![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#172 Re: Dijaspora Summer 2017
Ma sve ok, ali eto skoro pricam sa jednim poznanikom, studirao vani, Njemacka, zivio neko vrijeme tamo, kaze da je laksa komunikacija sa zenama nego kod nas.stakasa wrote: Svaka cast na postenom odgovoru. Usput, odgovor i Tomahawku - puno, puno je lakse kod kuce
- 512MB
#173 Re: Dijaspora Summer 2017
Eh to je vec za neku posebnu temuinsomnia78 wrote:Ne daju dosljama. Pogotovo ovim sa "egzoticnim" imenimaTomahawk11 wrote:Ne kontam to....zbog treba?! To nema vani....treba?!512MB wrote:Prije sam dolazio zbog zajebancije i treba, danas zbog posla (i treba)![]()
Joj dje onaj sto je bio otvorio temu. Sta kaze jaran promjenio ime i prezime i odma guzi madjaricu
- muha_sa
#174 Re: Dijaspora Summer 2017
u ŠveCkoj ne vidiš drota-- al ako si parkiro a nisi tiopla nadješ kUvertuTomahawk11 wrote:Bio-vidio.insomnia78 wrote:Al kako je naivno romanticno to misljenje kako vani svi postuju sve zakone. Pogotovo u saobracaju
Mozda u Fra ne.
U Austriji, sve i da hoces, nema parkiranja pred ulaz, na zebru i sl.
- stakasa
#175 Re: Dijaspora Summer 2017
Poklone ne nosim nikom. Skutorska posla. U BiH se osjecam odlicno ali je ljeti najradije zaobilazim. U stvari dodem ali ne budem puno. Jer je prenervozna, nije dimenzionisana za toliki broj gostiju gdje pod gostima smatram i dijasporu. Mimo sezone su uvijek osjecam odlicno i vidim da mi se ljudi obraduju kao i ja njimarealna do boli wrote:Hajmo ozbiljno..bez sarkazma i zaje**** cije.