Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
- travar
#151 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Za nezavisno Sarajevo

-
Zoya
#152 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Ja mislim da je ovaj @Matzan Fikret lično
ismijah se maloprije komentaru ispod videa ' ispunio se Ševali san da priča sa Timom preko video interfona'
Kakva seljačina! A još je veća onaj koji je došao na ovu ideju.
ismijah se maloprije komentaru ispod videa ' ispunio se Ševali san da priča sa Timom preko video interfona'
Kakva seljačina! A još je veća onaj koji je došao na ovu ideju.
- Thorgerson
#153 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Spot je qrac. Fikret je antitalenat za glumu, humor = 0. Sevala pogubljena. Ko je smislio reklamu, pod hitno treba da se batali tog posla.
A ovi komentari kako Fikret prica itd. generalno prozivati covjeka po tom osnovu nije ok.
I samo pokazuje koliko je Sarajevo realno zatvoren grad. Znam, i meni je ljepse da slusam beogradski naglasak, nego naglasak iz Zivinica ili Bratunca. Ali to su moji ljudi. I to je bogastvo. Imati takav jezik, sa toliko razlitiosti, a opet toliko slicnosti.
Tako da vi fakat niste normalni, ismijavate lika jer mu je naglasak takakv kakav jeste. Pa barem se ne trudi da bude nazor sarajlija. Ne kontam, sta ocekujete od njega, da prica ko carsijaner. Prica onako kako je naucio.
Hodajte malo bosnom, putujte...pricajte sa ljudima. Ko kakve konzerve nabili se od cvile do carcije i kapak. Kakvih sam ljudina samo upoznao iz Brckog, Tuzle, Bratunca, Bihaca... Ali eto...ovdje si papak, ako malo zavijas i ne zivis min. na Grbavici...
//I da se odmah ogradim, da ne bude ono naso si se, imam "pravi" naglasak i rodjen sam u opstini koja vrijedi nego bilo koja druga opstina.
A ovi komentari kako Fikret prica itd. generalno prozivati covjeka po tom osnovu nije ok.
I samo pokazuje koliko je Sarajevo realno zatvoren grad. Znam, i meni je ljepse da slusam beogradski naglasak, nego naglasak iz Zivinica ili Bratunca. Ali to su moji ljudi. I to je bogastvo. Imati takav jezik, sa toliko razlitiosti, a opet toliko slicnosti.
Tako da vi fakat niste normalni, ismijavate lika jer mu je naglasak takakv kakav jeste. Pa barem se ne trudi da bude nazor sarajlija. Ne kontam, sta ocekujete od njega, da prica ko carsijaner. Prica onako kako je naucio.
Hodajte malo bosnom, putujte...pricajte sa ljudima. Ko kakve konzerve nabili se od cvile do carcije i kapak. Kakvih sam ljudina samo upoznao iz Brckog, Tuzle, Bratunca, Bihaca... Ali eto...ovdje si papak, ako malo zavijas i ne zivis min. na Grbavici...
//I da se odmah ogradim, da ne bude ono naso si se, imam "pravi" naglasak i rodjen sam u opstini koja vrijedi nego bilo koja druga opstina.
- beni-bu-man
#154 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Fake Agentpeepeep wrote:
- triconja
#155 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Zenicki naglasak je najbolji, kakve opstine koje vrijede vise od 10ak drugih 
- muz66
#156 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Ali avaj, s asfaltom tesko se barata, teze su mi od granata posljedice rata.
- triconja
#157 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Oj breco, rule 34 (pravilo broj triesceteri) je istinabeni-bu-man wrote:Fake Agentpeepeep wrote:
- triconja
#158 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Jos sad asfalt se cakli i klizav ko led, tesko je iz opanaka i livade doci na klizavo i cipelemuz66 wrote:Ali avaj, s asfaltom tesko se barata, teze su mi od granata posljedice rata.
- Amazonka27
#159 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
nisam na tebe ciljala nego za likove iz njihove priče koji niti su bolji nit gori od njih koji se klibere...rugala se rugaincognito071 wrote:
ako si mene ciljala
- bersK
#160 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Bolji efekat od ovog Fikreta u reklami bi napravio i Ferid Kalkan kad bi u tramvaju zapjevo o ovoj zgradi uz harmoniku.
- muz66
#161 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Klinac pasha. Najbrze prijanjajuce komponente su asfalt i guma od opanaka. Za 10 god ce biti sramota reci da si rodjen u Sa. Ili da ti je otac, ne daj Boze dedo tu rodjen.triconja wrote:Jos sad asfalt se cakli i klizav ko led, tesko je iz opanaka i livade doci na klizavo i cipelemuz66 wrote:Ali avaj, s asfaltom tesko se barata, teze su mi od granata posljedice rata..
-
detroit-mercy
#162 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Dobra hadzinica, jebaji ti to

- triconja
#163 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Sto jest jest dobra pravodetroit-mercy wrote:Dobra hadzinica, jebaji ti to![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- dječak sa šibicama
- MyTao
#165 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
"sarajlije" na aparatima

- muz66
#166 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Haj ti kasom laganim, utece MedjedjaMyTao wrote:"sarajlije" na aparatima![]()
-
Hakiz
#167 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Amater dolazi od riječi amare, što znači voljeti, dakle amater je zaljubljenik u nešto. I biti amater zbači da radiš nešto šta voliš, ali ti to nije profesija, dakle od toga ne živiš. Iz toga slijedi da amater može biti i bolji u onom šta radi od profesionalca, dakle od čovjeka koji to radi za novac, kao profesiju ali ne radi to dobro. Biti profesionalac ne znači da si u nečemu dobar, nego samo da od toga živiš.radiostar wrote:seln wrote:Tako je, ja npr. nisam postigao nista posebno u zivotu...Matzan wrote:Nije loše prije kritike/ismijavanja drugih uzeti ogledalo, pogledati se i malo se zamisliti o svojim postignućima u životu.
ali nisam ni pokusavao bti pisac, poduzetnik, reziser reklamnih spotova...
MI smo zemlja sa najvise nadristrucnjaka na svijetu... teski amaterizam, jad i cemer...
i ako se neko usudi da kritikuje "sto ba operises tom jadniku jetru, ti si samo zidar", dolazi odgovor tipa "sta se ti javljas, sta si ti postigao u zivotu".
Imamo amatere kao politicare, amatere menadzere, poslovodje, poduzetnika....
imamo amatera selektora, pjevace amatere, pisce amatere, slikare amatere...
jebat mu mater i amatere.![]()
glavni i osnovni problem, AMATERIZAM u svakoj mogucoj sferi zivota
Dakle, amater može znati i raditi ono šta radi bolje od profesionalca. Imaš, na primjer, mnogo amatera muzičara kojima je muzika hobi, a koji su bolji od muzičara koji od muzike žive, drugih umjetnika, pa recimo stolara itd.
Dakle, uzimajući u obzir gore napisano, nije problem u amaterizmu, nego što se ljudi hvataju da rade ono šta ne znaju i što rade loše, bili amateri ili profesionalci.
- dječak sa šibicama
#168 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Strgacina United.
-
Hakiz
#169 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
I meni tako izgleda.Zoya wrote:Ja mislim da je ovaj @Matzan Fikret lično![]()
-
TheMule
#170 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Sta, ti se suosjecas sa patnjama crnaca u Americi u ranom 20. stoljecu? Bas te Jazz pogodi u srce zar ne?jasko_ba wrote:Kad vec pitas, elektronika/jazz, dokumentarce uglavnom, glasam protiv SDA/HDZ uvijek, pa jedno 3-4 knjige mjesecno, kad je odmor i vise, nikad nisam nikog zafrkao, poceo raditi u struci nakon teskog nadjebavanja sa ljudima koji su fakultete kupili u Travniku i Kiseljaku.Henry Chinaski wrote:Ni ne trebaš se žaliti kao neka pičkica. Naročito na nekog potpuno nevažnog lika i na spot koji je napravljen za potpuno nevažnu kompaniju. trebaš poduzeti nešto, a ne glumiti plačipičku na forumu.jasko_ba wrote: Zato je ova drzava savrsena, sve cvjeta, nema problema. Sve je kako treba biti. Necu se zaliti vise.
Baš me interesuje šta ti slušaš, koje programe gledaš, za koga glasaš, koliko knjiga čitaš mjesečno i kakav si primjer svojoj okolini.
da li si se ti dovoljno potrudio da budeš bolji od raznih Fikreta pa da oni ne dobijaju prilike nego ti.
Ja se osjećam jadno jer će mi dijete odrastati u društvu forumskih plačipičkica kojima je život blaćenje nevažnog lika koji je nesposoban, a uspješniji od njih. Kakvi su onda oni?
A ako je Fikret primjer uspjesnosti, slobodno rukaj. Rekoh vec, ova drzava to moze izdrzati.Instalirati Sebije na sve zdravstvene ustanove, Bakire na svim politickim funkcijama, Muzaferije nek nam vode kulturni zivot. Sve je savrseno.
-
detroit-mercy
#171 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Eh, sad je to ti ko ne bi otreso ko slinactriconja wrote:Sto jest jest dobra pravodetroit-mercy wrote:Dobra hadzinica, jebaji ti to![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
- seln
#172 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
A ako ostavimo lingvistiku po strani, onda znamo da se amaterom obicno zove onaj koji se petlja u ono sto ne zna.Hakiz wrote:
Amater dolazi od riječi amare, što znači voljeti, dakle amater je zaljubljenik u nešto. I biti amater zbači da radiš nešto šta voliš, ali ti to nije profesija, dakle od toga ne živiš. Iz toga slijedi da amater može biti i bolji u onom šta radi od profesionalca, dakle od čovjeka koji to radi za novac, kao profesiju ali ne radi to dobro. Biti profesionalac ne znači da si u nečemu dobar, nego samo da od toga živiš.
Dakle, amater može znati i raditi ono šta radi bolje od profesionalca. Imaš, na primjer, mnogo amatera muzičara kojima je muzika hobi, a koji su bolji od muzičara koji od muzike žive, drugih umjetnika, pa recimo stolara itd.
Dakle, uzimajući u obzir gore napisano, nije problem u amaterizmu, nego što se ljudi hvataju da rade ono šta ne znaju i što rade loše, bili amateri ili profesionalci.
I rahmetli Zaim Muzaferija je bio glumac amater, ali je glumio bolje od mnogih profesionalaca... ali to ne mijenja znacenje rijeci.
Problem JESTE u amaterizmu, jer tipovi kao Fikret VOLE to sto rade... inace bi ih sljedovala baustela.
-
TheMule
#173 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
To je samo u svijetu, ali u Sarajevu to ima drugo znacenje. Kod nas je uvijek bilo da je ameter debil i pocetnik, a profesionalac je "vrh vrhova", da li je placen ili nije nema vezeHakiz wrote:
Amater dolazi od riječi amare, što znači voljeti, dakle amater je zaljubljenik u nešto. I biti amater zbači da radiš nešto šta voliš, ali ti to nije profesija, dakle od toga ne živiš. Iz toga slijedi da amater može biti i bolji u onom šta radi od profesionalca, dakle od čovjeka koji to radi za novac, kao profesiju ali ne radi to dobro. Biti profesionalac ne znači da si u nečemu dobar, nego samo da od toga živiš.
- tranquil
#174 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
Osim ako nije sarkazam, shvatiću da su i kod nas počele optužbe za "kulturnu aproprijaciju", koje izgleda imaju efekat da kulture umjesto da postaju bogatije kontaktima, one se zatvaraju i ostaju "dozvoljene" samo članovima grupa koje "imaju pravo" na njih.TheMule wrote:Sta, ti se suosjecas sa patnjama crnaca u Americi u ranom 20. stoljecu? Bas te Jazz pogodi u srce zar ne?jasko_ba wrote:Kad vec pitas, elektronika/jazz, dokumentarce uglavnom, glasam protiv SDA/HDZ uvijek, pa jedno 3-4 knjige mjesecno, kad je odmor i vise, nikad nisam nikog zafrkao, poceo raditi u struci nakon teskog nadjebavanja sa ljudima koji su fakultete kupili u Travniku i Kiseljaku.Henry Chinaski wrote:Ni ne trebaš se žaliti kao neka pičkica. Naročito na nekog potpuno nevažnog lika i na spot koji je napravljen za potpuno nevažnu kompaniju. trebaš poduzeti nešto, a ne glumiti plačipičku na forumu.
Baš me interesuje šta ti slušaš, koje programe gledaš, za koga glasaš, koliko knjiga čitaš mjesečno i kakav si primjer svojoj okolini.
da li si se ti dovoljno potrudio da budeš bolji od raznih Fikreta pa da oni ne dobijaju prilike nego ti.
Ja se osjećam jadno jer će mi dijete odrastati u društvu forumskih plačipičkica kojima je život blaćenje nevažnog lika koji je nesposoban, a uspješniji od njih. Kakvi su onda oni?
A ako je Fikret primjer uspjesnosti, slobodno rukaj. Rekoh vec, ova drzava to moze izdrzati.Instalirati Sebije na sve zdravstvene ustanove, Bakire na svim politickim funkcijama, Muzaferije nek nam vode kulturni zivot. Sve je savrseno.

- MyTao
#175 Re: Fikret Hodžić sa suprugom Ševalom snimio spot za Sarajevo Waves
muz66 wrote:Haj ti kasom laganim, utece MedjedjaMyTao wrote:"sarajlije" na aparatima![]()