Nekadasnje Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Ledena Princeza wrote:Ne samo krofne, nego i "Galete".
Uh sto sam Galetu volio...

A u Kuku sam prvu pivu narucio...
zauzeto

Post by zauzeto »

uvjek dobar gost wrote:Ja se sjećam onih krofni ispred Ekonomskog fakulteta u onom plavom PVC kiosku..... baš su bile jake....
Jao..gdje me nadje... :-?
Da mi je jedna sad krofna ili galeta...mmmmmmmm

P.S. Koliba vise ne postoji, bar ne kao ugostiteljski objekat.
ZEKI-RIKI

#153 koliba,mejtas,dom izvidzaca

Post by ZEKI-RIKI »

manji dio je jos dom izvidzaca,
a inace tu je skola``silvije strahimir kranjcevic``koja je preselila kad je zgrada gdje je nekad bila ta skola,vracena crkvi,odnosno katolicom skolskom centru.
da se nadovezem na temu,mjesta koja su obiljezila nasu mladost su i pikadili,pa preko puta muzicka...a kad se krene kuci lokalna kafana 071 kod fude,u ratu nezaboravan je bio bilijar klub m,podrum,igralo se i po svjecama,ratna piva,pica se donosila iz kuca,.... /a nekad je bio istovremeno i kafana i skroviste od granata,/ali je bilo u to ratno doba spas,narocito za raju sa mejtasa i okoline,sa linije prvo u bilijar pa tek kuci.....lijepa vremena opsade...
pozdrav
bonsai

Post by bonsai »

Ja majko rodena de ovi gore ovolike marisane nadose?Evo ja sam poceo izlaziti kada su se prvi kafici u Sarajevu poceli otvarati,pocevsi od carsije pa nadalje,pa nigdje toliko marisana nisam vidio.Izlazilo se u Pike,84 veliki i 84 mali ,Carli, Nava,Ada,Pikolo a ponekad Arkada neda mi se vise nabrajati.Vidio sam samo jednu ali pristojnu tucu(bilo je i sjekira)koja je pocela u Mapetu a zavrsila u Teatru i nikad vise tamo nisam otisao.Izlazilo se sa finom rajom vecinom u parovima, frke nam nisu trebale ,praznilo se na neke druge nacine.
Santos

Post by Santos »

Halo cuj gdje su bile marisane.Pa skoro svaki vikend u Kuku,pa Rebus pa Stelex pred rat ljudi skakali sa prozora pa na Koncertima pa stafeta kad bude nemogu vise.Jeni nigdje Sarajevo je odisalo mirnocom.
sveu16

Post by sveu16 »

Neko spomenu Kasmir, zakon mjesto. :)
Mrak Tema.
A ima li iko kakve fotografije da postavi?
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

zzzzz wrote:
muha_sa wrote:Dedin doprinos ovoj meni super temi

Dnevni izlasci:

Tunel
Šeherzada
Nava
Dilajla
San-dok je pokojni Vlado Dijak inventar u istom bio.
Kod Muniba( ROCK)- itd itd ....

Nočni izlasci i akšamluci:

Kod Pinje
Kod Mehe na Sedreniku
Kod Zagića
Poslije ponoći kod Reše na čaršiji itd itd....

Igranke i "upucavanja"

Trasa
Sloga
Rebus
Stelex
Evergrin itd itd....
muha, pa ti si sa mojim starim izlazio na ista mjesta :D ....mada ni ja nisam pretjerano mlad

Je li neko dolazio u "Bonus" kod medicinske, to je bilo ono za prekodana. Srednjoskolci iz medicinske, trgovacke, bilijar, piva. Predvece raja sa medicine i stomatologije, "zagrijavanje" i onda dalje , pa gdje se zaustavis
evo, ja isla na bilijar :) tad sam se tek stelila :D imala sam neko drustvo iz medicinske pa smo do ponekad dolazili :D
Sarayman

Post by Sarayman »

Sjecam se predratnih okupljanja pred narodnim pozoristem (prije nego se skrasimo negdje, a konacno odrediste uvijek bio je BB). Nezaboravan lik bio je i ostao Braco Dzirlo u svom ogromnom bijelom Volvo-u i trenutak kada provoza teatralan krug po platou, izmedju nas "hiljadu" s podignutim kaziprstom uvis, i osmijehom na licu... A raja ga "nagradi" pljeskom.. :D :D :D Fakat sega pravo.. Potom bi i on banuo u BB kasnije.. Ehh, dobra, ma najbolja stara vremena!

P.S. Braco je extra pametan covjek i treba mu skinuti kapu.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Sarayman wrote:Sjecam se predratnih okupljanja pred narodnim pozoristem (prije nego se skrasimo negdje, a konacno odrediste uvijek bio je BB). Nezaboravan lik bio je i ostao Braco Dzirlo u svom ogromnom bijelom Volvo-u i trenutak kada provoza teatralan krug po platou, izmedju nas "hiljadu" s podignutim kaziprstom uvis, i osmijehom na licu... A raja ga "nagradi" pljeskom.. :D :D :D Fakat sega pravo.. Potom bi i on banuo u BB kasnije.. Ehh, dobra, ma najbolja stara vremena!

P.S. Braco je extra pametan covjek i treba mu skinuti kapu.
Mislim da je Cadillac bio u pitanju ... :D
Sarayman

Post by Sarayman »

urbanagerila wrote: Mislim da je Cadillac bio u pitanju ... :D
Moguce, moguce!
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 17:17, edited 1 time in total.
Ledena Princeza

Post by Ledena Princeza »

Sarayman wrote:
urbanagerila wrote: Mislim da je Cadillac bio u pitanju ... :D
Moguce, moguce!
Cadillac je bio 100%
:D
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Steleks je sigurno imao svojih izrazitih prednosti.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

DUREX wrote:
Byanka wrote:Prebrojali ste sve predratne kafane :D

A strah i trepet za cure je bio onaj Aco blentavi sto je volio da ceslja kosu curama :-? Jel se pojavi ispred BB-a ljeti cuje se vriska :D

A Haug ? sjeca li se njega iko ? Hipik onaj ...
Naravno... bilo je vec rijeci o Haugu... Neko ga se bio sjetio na dvije-tri teme. :)
Aco je bio super, kupis mu sok, smjestis ga pored kakve djevojke u drustvu i eto ti sege.Dusa mu blilo ljeti po bastama ispred BB setati.
Fiore

#165 hi

Post by Fiore »

Da to su bili dani a danas.. :roll:
fantom slobode

#166 Re: hi

Post by fantom slobode »

Fiore wrote:Da to su bili dani a danas.. :roll:
A i danas su dani, dobro je dok je tako, ne da se generacija:-)
zzzzz

Post by zzzzz »

mamica 31 wrote:

evo, ja isla na bilijar :) tad sam se tek stelila :D imala sam neko drustvo iz medicinske pa smo do ponekad dolazili :D
Meni je to bila glavna dnevna kota i ono radnim danom, ako ti se ne ide nigdje dalje, mada se rijetko desavalo da ne zavrsimo u Teatru ili BB-u do ujutro.

Tek sad kontam kako je bilo nasim roditeljima, valjalo je to nadolmiti parama, svakodnevni dnevni i nocni izlasci, garderoba pa sve ostalo.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

zzzzz wrote:
mamica 31 wrote:

Meni je to bila glavna dnevna kota i ono radnim danom, ako ti se ne ide nigdje dalje, mada se rijetko desavalo da ne zavrsimo u Teatru ili BB-u do ujutro.

Tek sad kontam kako je bilo nasim roditeljima, valjalo je to nadolmiti parama, svakodnevni dnevni i nocni izlasci, garderoba pa sve ostalo.
Bogami ja nisam bila sminkerka tako da sam uglavnom hodala u farmerkama i kariranoj kosulji :D
Nije se napucavalo ko sad :D Pare se trosile na bilijar i colu :D
talijan

Post by talijan »

mod, gazda enver, konobar esko, loza i ja...
olja

Post by olja »

Kakva je bila ta diskoteka Bosna? Neko je pomene s vremena na vrijeme, ali vise su u opticaju Kuk, Zub, BB i ostali... Kakva se muzika tamo slusala? Mladja sam, ne sjecam se tog vremena, a bas me zanima ta predratna scena.
navijac-xy

Post by navijac-xy »

I mene zanima, pa nek neko to malo opiše. Imali i sada neke sličnosti. Ipak je Sarajevo centar BiH.

http://helpbhsport.blogger.ba/
leptiric sarenic

Post by leptiric sarenic »

ubiste me ljudi!!!!!
jel iko od vas iso u FF "diskoteku"
ah dobra stara vremena.....smrc smrc :sad:
sarajevac

Post by sarajevac »

cuj FF :) skroz sam smetnuo to mjesto.

da jos dodam i INDEX koji se nalazio u studentskom domu u nedjaricima i u koji smo mi mala raja pičili tramvajem s drugog dijela grada.
:-)
leptiric sarenic

Post by leptiric sarenic »

ja ja FF je bio mrak.... izmedu ostalog....
:-D
Sarajevo moje

Post by Sarajevo moje »

Lakse mi kad vidim da ima i moje generacije,pa i onih malo starijih. Izlazilo se,naravno i sto neko rece,nije bilo toliko sminkera,teksas jakna,farmerke i starke /prije njih sangajke/.
BB, Lisac,Parkusa, Dedan, Charlie, Kuk, Bugati, SOS, CDA-bilo dobrih koncerata, AG, Kaktus, Trasa, Sloga, Ciao-jedan od meni zaista najdrazih,cak sam i sina,u kolicima, pred rat, dovodila tamo,on beba,tresti muzika,a on spava sav sretan....
Nadam se da nisam nista zaboravila. Da,naravno,Stelex,ali moram priznati tamo su bila starija raja,mene i drugaricu dovodila je njena rodica koja je tad studirala Elektrotehniku,a mi tek krenule u gimnaziju.
Post Reply