Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post Reply
orinoco

#151 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by orinoco »

Da fašizam smeta političarima i većini stanovništva, još davno bi bio izglasan zakon o zabrani promocije i veličanja fašizma. SDP ga je bio ponudio čini mi se
Maraschino

#152 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Maraschino »

Prazne stolice za hašku šestorku na koncertu u Mostaru: Stadionom odjekuje "Za dom spremni"

...

Kako javlja naš dopisnik, za sada sve protiče u najboljem redu, a voditeljice je prisutne na početku zamolila da dostojno isprate koncert i ne upotreblavaju pirohtehniku.
samo bez petardi, molit cu lijepo.
dječak sa šibicama

#153 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by dječak sa šibicama »

orinoco wrote:Da fašizam smeta političarima i većini stanovništva, još davno bi bio izglasan zakon o zabrani promocije i veličanja fašizma. SDP ga je bio ponudio čini mi se
Jel to bilo prije ili poslije koalicije sa HSP-om :lol: :lol:
Država

#154 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Država »

Image

Jedini ispravan odgovor na Thompsonov koncert u Mostaru...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
azurna_obala

#155 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by azurna_obala »

Toffee karamela wrote:
azurna_obala wrote:Ma neka pjeva, dobro je znati da fašizam i dalje živi, evo tu, odmah pored. Ovako znaš s kim imaš posla.
Ovu rečenicu slušam još otprije referenduma '92 :lol: Znati nije isto što i djelovati.
Ok, daj primjer vlastitog djelovanja?
tandmand

#156 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by tandmand »

PM72 wrote:Mi Bošnjaci smo najveća furda i fukara od naroda na čitavom dunjaluku.Klinac bi Jevrejima ili braći Albancima pred nosom održali koncert u znak podrške ratnim zločincima.Oni bi uzeli koordinate pa im šuknuli jal granatu jal minu iz kakvog drona.Pa neka pjevaju borbene...
Ma daj ... Tamo ima žena, djece. To su civili, pa makar bili zavedeni i imali najgore fašističke primisli ne smije se pomisliti na zločin prema njima. To je upravo onaj terorizam koji bi nam tako rado pripisali. Kako kaže Kolinda u vezi onih - tisuća povratnika iz Sirije u BiH: 'Nećemo se prepucavati preko medija oko brojeva, dovoljna je jedna osoba da napravi problem'. Valjda ima pametnijih metoda za iskazati stav, suprostaviti se reviziji istorije, veličanju zločinaca i vraćanja u `93.god.

Vidimo da je HDZ pucao sam sebi u nogu, ne moramo i mi sebi isto tako činiti.
SaraFina

#157 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by SaraFina »

Ja mogu skontati Hrvate da likuju ovim koncertom. No ne vidim ipak nikog iz stožernog vrha. Ima Čović?
Ali Srbe definitivno ne kontam. Ljudi likuju što Thompson pjeva Bojnu Čavoglave, Anicu kninsku kraljicu i kao šlag na tortu Jasenovac i Gradišku staru.
Je li ovo neki mazohizam ili štokolmski sindrom?
Toffee karamela

#158 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Toffee karamela »

azurna_obala wrote:
Ok, daj primjer vlastitog djelovanja?
Daj mi Baketovu platu pa ću djelovat.
karanana

#159 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by karanana »

Jebo platu. Djeluj za domovinu.
LBVIEW

#160 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by LBVIEW »

SaraFina wrote:Ja mogu skontati Hrvate da likuju ovim koncertom. No ne vidim ipak nikog iz stožernog vrha. Ima Čović?
Ali Srbe definitivno ne kontam. Ljudi likuju što Thompson pjeva Bojnu Čavoglave, Anicu kninsku kraljicu i kao šlag na tortu Jasenovac i Gradišku staru.
U koaliciji su, a koliko god mrzili "ustase" mrze "Turke" 10x vise- nisu se njima "svetili" za Jasenovac vec Bosnjacima.
Maraschino

#161 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by Maraschino »

Bramerc pred Vijecem Sigurnosti UN-a
- Prije nekoliko dana ministar obrazovanja Republike Srpske je izjavio da će zabraniti udžbenike koji učenike podučavaju o nedavnoj prošlosti, uključujući i o genocidu u Srebrenici i opsadi Sarajeva. Te činjenice se predaju u učionicama širom svijeta, ali ne i u državi gdje su ti zločini počinjeni – poručio je Brammertz, a zatim se osvrnuo i na nastup „ultranacionalističkog pjevača, čiji su koncerti zabranjivani u nekoliko država, na koncertu u Mostaru u čast šestorice osuđenika koji su prvostepeno proglašeni krivim u predmetu Prlić i drugi“.
Haj makar se daleko culo za ovaj smrad sto sire.
Toffee karamela

#162 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

karanana wrote:Jebo platu. Djeluj za domovinu.
:bih: :kiss:
SaraFina

#163 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by SaraFina »

LBVIEW wrote:
SaraFina wrote:Ja mogu skontati Hrvate da likuju ovim koncertom. No ne vidim ipak nikog iz stožernog vrha. Ima Čović?
U koaliciji su, a koliko god mrzili "ustase" mrze "Turke" 10x vise- nisu se njima "svetili" za Jasenovac vec Bosnjacima.
Lika je proslavio muzički opus koji se zasniva na otvorenoj mržnji prema Srbima.

I pozivima na protjerivanje (Čavoglave i Anica) o Jasenovcu i Gradišci izlišno je trošiti tipkovnicu.
Dakle, kako će sutra Vučko ili Dodo zaplakati nad stratištima srpskog naroda u nekoj budućoj godišnjici?
tandmand

#164 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by tandmand »

Image
SaraFina

#165 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by SaraFina »

tandmand wrote:
Image
Definitivno je p...ka od lika. Išao Dodiku na obljetnicu protjerivanja bosanskih Hrvate a ovo nije smio ispratiti.
Trebaju ga se i Hercegovci odreći. Gmaz.
Toffee karamela

#166 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

SaraFina wrote: Dakle, kako će sutra Vučko ili Dodo zaplakati nad stratištima srpskog naroda u nekoj budućoj godišnjici?
Isto ko što su i ova dvojica plakala. Emigrantska je tuga pregolema. Snimljeno neđe u argentinskim pustošijama, bezbeli ovaj desno govori "nisam htio Mile bogami, Adolf me na zlo navrati"

Image

https://hr.wikipedia.org/wiki/Sporazum_ ... novi%C4%87
smijesni_ste

#167 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by smijesni_ste »

Meni se čini da su njegovi nastupi i u Hrvatskoj i u BiH prije izazivali daleko više "pažnje" nego danas ili se varam? :?
ljevoruki

#168 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by ljevoruki »

SaraFina wrote:J
N ijedno ni drugo, nego zajednicki cilj raspada BiH i podjele teritorije.
Cvetkovic -Macek i Tudjman - Milosevic koalicija jos uvijek je aktivna.
Samo su prnuli u sisu, mogu samo svirat qrcu i pjevat borbene. :oops:
SaraFina

#169 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by SaraFina »

ljevoruki wrote:
SaraFina wrote:J
N ijedno ni drugo, nego zajednicki cilj raspada BiH i podjele teritorije.
Cvetkovic -Macek i Tudjman - Milosevic koalicija jos uvijek je aktivna.
Samo su prnuli u sisu, mogu samo svirat qrcu i pjevat borbene. :oops:
Thompson je ustaša po svjetonazorima. Nije nikakav Srbofilni degenerik. U principu Hrvati njegovog političkog opredjeljenja teško da bi sklapali pakt sa Srbima. Zato mi i jeste čudno ovo oduševljenje srpskog pučanstva.
SaraFina

#171 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by SaraFina »

Toffee karamela wrote:
SaraFina wrote: Dakle, kako će sutra Vučko ili Dodo zaplakati nad stratištima srpskog naroda u nekoj budućoj godišnjici?
Isto ko što su i ova dvojica plakala. Emigrantska je tuga pregolema. Snimljeno neđe u argentinskim pustošijama, bezbeli ovaj desno govori "nisam htio Mile bogami, Adolf me na zlo navrati"

Image

https://hr.wikipedia.org/wiki/Sporazum_ ... novi%C4%87
NDH i tadašnje okolnosti pa i ovaj navodni sporazum, danas bi predstavljali vrh ledenog brijega.
Toffee karamela

#172 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

SaraFina wrote:
NDH i tadašnje okolnosti pa i ovaj navodni sporazum, danas bi predstavljali vrh ledenog brijega.
zašto navodni?
cyprus

#173 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by cyprus »

SaraFina wrote:Thompson je ustaša po svjetonazorima. Nije nikakav Srbofilni degenerik. U principu Hrvati njegovog političkog opredjeljenja teško da bi sklapali pakt sa Srbima. Zato mi i jeste čudno ovo oduševljenje srpskog pučanstva.

Domoljubne note spajaju Balkan :D Ljubav i mir doista :-D
kockakockica

#174 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by kockakockica »

"Neka, neka, treba ovako svaki dan. Ovaj koncert i mnoge druge "drustvene" dogadjaje ste vi financirali. Vjerovatno dobar dio Vas koji bas sad kmecite na temi pomaze ovakve i slicne merakluke.

Kupite Todoricevu vodu, u Konzumu se podmirite sa hrvatskim proizvodima, kasnije mlatnete Staniceve sokove, i jos na kraju zadnje dvije marke donirate u kladionicu. Sve naravno pod kontrolom HDZ-a koji vam se svakodnevno krevelji u facu, dok vi vec danas skupljate pare za izbornu kampanju HDZ 2018.

Da vam covjek crta svakodnevno, ogroman broj ne moze shvatiti kako sistem funkcionise. Suze teku u potocima za Konzumom hehehe

Nastavite u istom ritmu :thumbup:
pemanapemani

#175 Re: Koncert za ratne zločince u Mostaru

Post by pemanapemani »

Kada ne postoji bosanskohercegovacki drzavotvorni identitet, ne postoji ni adekvatan odgovor na fasizam.

Prihvacena je etnicka matrica koju su hinjski podvalili velikosrbi i velikohrvati pod maskom nacionalnog razvoja. Vecina Bosnjaka je to prihvatila po onoj staroj Cericevoj - kome ba da se mi prilagodjavamo, ne shvatajuci da su se prilagodili, prije svega, velikosrpskoj fasistickoj politici.

Zato danas mogu svirati guznicima, zato Dodik moze negirati opsadu Sarajeva, genocid, bosanski jezik i sl., a Bosnjaci zadovoljno statiraju u kukuruzu pokusavajuci imitirati nametnuto na mezarima neznanim osmanskim junacima koji su unistili srednjovjekovno Bosansko kraljevstvo.

A Bosna? Nju su svi stavili u drugi plan i na kraju ce postati kao ona 'zemljica bez povjesne utemeljenosti' iz Tudjmanove maste.
Post Reply