Da, proglašen od demokratski izabranog predsjednika koji nikada nije ni mrava zgazio. bježi ba, ne lupetaj.Kikibombona wrote:Je li mozda Redzep Tajip Erdogan odredjuje ko je terorista a ko ne?Yamcha wrote:Ako je Qardawi terorista, ja sam Batman.Kikibombona wrote:Jusuf al-Kardavi, duhovni vodja teroristicke organizacije Muslimansko bratstvo, stavljen na crnu listu Saudijske Arabije, Egipta, Emirata i Bahreina.
Kardavi je poznat po tome sto je podsticao na gradjanski rat u Egiptu. Notorni terorista i ideolog zla.
Sve se vraca - sve se placa.
Najbolje bi bilo da se porodice al-Tani i Saud medjusobno uniste. Ne zna se ko je vece zlo.
Jd li Fetulah Gulen terorista?
Jusuf Kardavi je u svojoj drzavi oznacen kao terorista i duhovni otac teroristicke organizacije Muslimansko bratstvo.
Qatar
- Yamcha
#151 Re: Qatar
- Kikibombona
#152 Re: Qatar
Ko slavi teroriste?MUNAFIK wrote:Kaže lik koji slavi kurdske teroriste godinama...Kikibombona wrote:Jusuf al-Kardavi, duhovni vodja teroristicke organizacije Muslimansko bratstvo, stavljen na crnu listu Saudijske Arabije, Egipta, Emirata i Bahreina.
Kardavi je poznat po tome sto je podsticao na gradjanski rat u Egiptu. Notorni terorista i ideolog zla.
Najbolje bi bilo da se porodice al-Tani i Saud medjusobno uniste. Ne zna se ko je vece zlo.
Ja sam nebrojeno puta rekao da je PKK teroristicka organizacija.
Vi podrzavate teroriste a ne ja. Vi podrzavate teroristicku skupinu Muslimansko bratstvo i teroristu Jusufa Kardavija.
Bice da vam Redzep Tajip Erdogan odlucuje ko je terorista a ko ne.
- Yamcha
#153 Re: Qatar
Po kojim specifikacijama su oni teroristi? Izgleda da ti označavaš teroristu kako je tebi ćejf, isto kao i tvojoj omiljenoj princezi Sisi.Kikibombona wrote:Ko slavi teroriste?MUNAFIK wrote:Kaže lik koji slavi kurdske teroriste godinama...Kikibombona wrote:Jusuf al-Kardavi, duhovni vodja teroristicke organizacije Muslimansko bratstvo, stavljen na crnu listu Saudijske Arabije, Egipta, Emirata i Bahreina.
Vi podrzavate teroriste a ne ja. Vi podrzavate teroristicku skupinu Muslimansko bratstvo i teroristu Jusufa Kardavija.
Def: Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki.
-
zenit dozic
#154 Re: Qatar
Za tog kardavija ne znam nit me zanima.Kikibombona wrote:Jusuf al-Kardavi, duhovni vodja teroristicke organizacije Muslimansko bratstvo, stavljen na crnu listu Saudijske Arabije, Egipta, Emirata i Bahreina.
Ovo bratstvo u egiptu dobilo prve slobodne izbore regularno i legitimno.
Moze se reci prvi legitimni predstavnici svoje zemlje u cijelom arapskom svijetu koji ne poznaje izbore i demokratiju.
I onda vojna hunta na celu sa novim diktatorom sisijem vojnim pucem dosla na vlast. Zabranila bratstvo, stranku i proglasila ih teroristima.
Ovo sve i sam znas a posto si licemjeran to uvijek izostavis.
Dalje, vrlo je indikativno sto je bratstvo u egiptu stavljeno na crnu listu od tih vehabisticko-teroristickih zemalja. To puno govori.
-
aratet
#155 Re: Qatar
Iz muslimanskog bratstva su proizasli Al kaida, a kasnije i ISIL.
Kardavi je jedan fin čiko.
Svaka cast Sisiu na sprecavanju gradjanskog rata koji je mogao biti gori od Sirijskog, Haftar u Libiji nazalost nije uspio spasiti citavu zemlju, pa imamo razne militantne organizacije da pucaju jedni na druge po Tripoliju, bas kao i u Egiptu.
Svaka cast Sisiu na sprecavanju gradjanskog rata koji je mogao biti gori od Sirijskog, Haftar u Libiji nazalost nije uspio spasiti citavu zemlju, pa imamo razne militantne organizacije da pucaju jedni na druge po Tripoliju, bas kao i u Egiptu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#156 Re: Qatar
znači da je novi hićo došao na vlast bio bi rega jer su ljudi glasali za njega
a što se onda kliksača uzjebe na desničare po europi
-
aratet
#157 Re: Qatar
Branis Kardavija? ili nam hoces reci da je po Islamu dozvoljeno biti bombas samoubica?Yamcha wrote:Ako je Qardawi terorista, ja sam Batman.Kikibombona wrote:Jusuf al-Kardavi, duhovni vodja teroristicke organizacije Muslimansko bratstvo, stavljen na crnu listu Saudijske Arabije, Egipta, Emirata i Bahreina.
-
aratet
#158 Re: Qatar
Nacisti, fasisti i radikalni vjerski fanatici su se uvijek slagali.Black swan wrote:znači da je novi hićo došao na vlast bio bi rega jer su ljudi glasali za njega
-
moke_31
#159 Re: Qatar
Dakle Kiki počeo si i na ovoj temi ordiniratiKikibombona wrote:Ko slavi teroriste?MUNAFIK wrote:Kaže lik koji slavi kurdske teroriste godinama...Kikibombona wrote:Jusuf al-Kardavi, duhovni vodja teroristicke organizacije Muslimansko bratstvo, stavljen na crnu listu Saudijske Arabije, Egipta, Emirata i Bahreina.
Zapamti jednom za svagda. MB su jedina svijetla tačka arapskog svijeta, nosioci renesanse, progresa u svakom pogledu, idealan spoj vjere i demokratije koji će kad tad pobijediti diktatorske režime arapskog svijeta, džaba im pomoć i USA i Izraela. Možeš ti mrziti Islam i MB koliko hoćeš ali to je tako i jednostavnoo arapski svijet trenutno nema ništa bolje.
Zanimiljivo je kako ih svi na silu pokušavaju svstati u teroriste bez ikakvih dokaza. KSA i zaljevske zemlje ih proglašavaju terorističkom organizacijom zato što im se gaće tresu od njihovog uticaja i političkog Islama kojeg zagovaraju, dok cionisti i USA u njima vide prijetnju u vidi nezavisnosti arapskog svijeta od zapada i njegove kolonijalne čizme.
MB nisu koristili terorističke metode u Egiptu za vrijeme borbe protiv Sisija, kao ni u Siriji gdje i dalje zagovaraju svrgavanje Asada mirnim putem. Nijedna ekstremistička vojna fomracija u Siriji se ne povezuje sa njima, Nusru također karakterišu teroristima što se može vidjeti iz njihovih postova na twiteru, nigdje nisu preuzeli odgovornost ni za jedan teroristički čin niti im se isti može prišiti. Pa kako su onda teroristi, po čemu??? Ili je opet ono, rekla USA, Izrahel, KSA ili Rusija i to mora biti tako.
Evo jedno pitanje za tebe i tvoje forumske istomišljenike. Zašto USA i zapad nisu podržali MB u svrgavanju Asada nego su to pokušali sa nekim prebjezima iz Asadove vlade, plus stvorili ISIL, a zaljevske zemlje (osim Katara) Nusru i sl.?
MB bi s obzirom na njihovu popularnost i organizaciju sigurno bile učinkovitije u svrgavanju Asada i lakše ujedinile opoziciju i držale je pod kontrolom, posebno dalje od uticaja KSA, UAE i sl.
-
moke_31
#160 Re: Qatar
Kako su proizašli??? Kad se to desilo? Gdje se vi informište Bože dragiaratet wrote:Iz muslimanskog bratstva su proizasli Al kaida, a kasnije i ISIL.
-
zenit dozic
#161 Re: Qatar
Ja sve argumentovano rekao cinjenice, a ti ko baba vanga.aratet wrote:Iz muslimanskog bratstva su proizasli Al kaida, a kasnije i ISIL.
Jedna je stvar kada za nekoga navijate a potpuno druga jel taj u pravu.
-
zenit dozic
#162 Re: Qatar
Mislite hico i ustase su se slagaliaratet wrote:Nacisti, fasisti i radikalni vjerski fanatici su se uvijek slagali.Black swan wrote:znači da je novi hićo došao na vlast bio bi rega jer su ljudi glasali za njega
-
aratet
#163 Re: Qatar
zenit dozic wrote:Mislite hico i ustase su se slagaliaratet wrote:Nacisti, fasisti i radikalni vjerski fanatici su se uvijek slagali.Black swan wrote:znači da je novi hićo došao na vlast bio bi rega jer su ljudi glasali za njega

- Yamcha
#164 Re: Qatar

[/quote]Bili smo i mi uz Hiću, dobrim dijelom. Ne zato što su nam preci simpatisali njegovu ideologiju, nego zato što je neprijatelj mog neprijatelja moj prijatelj.
-
aratet
#165 Re: Qatar
Koje li je organizacije bio clan Ayman al Zawahiri prije nego sto je zajedno sa Osamom Bin ladenom osnovao Al kaidumoke_31 wrote:Kako su proizašli??? Kad se to desilo? Gdje se vi informište Bože dragiaratet wrote:Iz muslimanskog bratstva su proizasli Al kaida, a kasnije i ISIL.
Svaka cast Sisiu na sprecavanju gradjanskog rata koji je mogao biti gori od Sirijskog, Haftar u Libiji nazalost nije uspio spasiti citavu zemlju, pa imamo razne militantne organizacije da pucaju jedni na druge po Tripoliju, bas kao i u Egiptu.![]()
Reko Kiki je li? il je Chelli
-
aratet
#166 Re: Qatar
Bili smo i mi uz Hiću, dobrim dijelom. Ne zato što su nam preci simpatisali njegovu ideologiju, nego zato što je neprijatelj mog neprijatelja moj prijatelj.[/quote]Yamcha wrote:
Kakvi neprijatelji po Evropi, ovaj debil je veliki muftija Jeruzalema, kakve to on imao neprijatelje po Evropi?
- Krokodajl
#167 Re: Qatar
One koji su u to vrijeme držali Palestinu i sa Cionistima dogovaralo kako da to što bezbolnije predaju u njihove ruke, a slučajno su u isto vrijeme ratovali i protiv Njemačke.
-
aratet
#168 Re: Qatar
Pravdas nacisticke saradnike?Krokodajl wrote:One koji su u to vrijeme držali Palestinu i sa Cionistima dogovaralo kako da to što bezbolnije predaju u njihove ruke, a slučajno su u isto vrijeme ratovali i protiv Njemačke.
- insomnia78
#169 Re: Qatar
To i vi Palestinci?Krokodajl wrote:One koji su u to vrijeme držali Palestinu i sa Cionistima dogovaralo kako da to što bezbolnije predaju u njihove ruke, a slučajno su u isto vrijeme ratovali i protiv Njemačke.
Il samo onako mrzite zidove. Cuj neprijatelj mog neprijatelja
- Kikibombona
#170 Re: Qatar
Je l' Redzep Tajip Erdogan odredjuje ko je terorista a ko ne?Yamcha wrote:Po kojim specifikacijama su oni teroristi? Izgleda da ti označavaš teroristu kako je tebi ćejf, isto kao i tvojoj omiljenoj princezi Sisi.
Def: Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki.
Je li Fetulah Gulen terorista?
-
aratet
#171 Re: Qatar
Meni kod ovih sto prvdaju muslimansko bratstvo i Kardavija su najsmjesnije dvije stvari.
1.stvar, kada kazu da su dobili izbore u Egiptu i da nisu teroristi i agresivni, a presucuje se da su izgubili izbore u Libiji i sa drugim militantnim islamistickim organizacijama zauzeli pola zemlje.
2.stvar, pravdaju kako Islam nije agresivna religija i da su likovi kao Kardavi otpadnici, a na ovakvim temama brane Kardavija.
1.stvar, kada kazu da su dobili izbore u Egiptu i da nisu teroristi i agresivni, a presucuje se da su izgubili izbore u Libiji i sa drugim militantnim islamistickim organizacijama zauzeli pola zemlje.
2.stvar, pravdaju kako Islam nije agresivna religija i da su likovi kao Kardavi otpadnici, a na ovakvim temama brane Kardavija.
- Krokodajl
#172 Re: Qatar
Ne. nego dajem objašnjenje na pitanje "otkud muftiji neprijatelj u Evropi".aratet wrote:Pravdas nacisticke saradnike?Krokodajl wrote:One koji su u to vrijeme držali Palestinu i sa Cionistima dogovaralo kako da to što bezbolnije predaju u njihove ruke, a slučajno su u isto vrijeme ratovali i protiv Njemačke.
- insomnia78
#173 Re: Qatar
Ma kakav otpadnik pa pogledaj mu samo biografije
-
aratet
#174 Re: Qatar
Procitaj malo o njemu.Krokodajl wrote:Ne. nego dajem objašnjenje na pitanje "otkud muftiji neprijatelj u Evropi".aratet wrote:Pravdas nacisticke saradnike?Krokodajl wrote:One koji su u to vrijeme držali Palestinu i sa Cionistima dogovaralo kako da to što bezbolnije predaju u njihove ruke, a slučajno su u isto vrijeme ratovali i protiv Njemačke.
Lik je i kod nas dolazio da lokalne muslimane privoli nacizmu, tipican primjer nacisticke sluge.
Nema to veze sa neprijateljom, kakav je to neprijatelj ako ces se ti pridruziti globalnom zlu, rekao bih jako dobar.
- Krokodajl
#175 Re: Qatar
Nije Bošnjo u handžar diviziju stupio ni zbog muftije ni zbog palestine a Boga mi ni zbog židova.insomnia78 wrote:To i vi Palestinci?Krokodajl wrote:One koji su u to vrijeme držali Palestinu i sa Cionistima dogovaralo kako da to što bezbolnije predaju u njihove ruke, a slučajno su u isto vrijeme ratovali i protiv Njemačke.
Il samo onako mrzite zidove. Cuj neprijatelj mog neprijatelja
Kao što nije ni u K.u.K. išao zbog Talijana i Rusa.
Muftija je imao svoje ciljeve kako iskoristiti eventualnu pobjedu Njemačke, a u to vrijeme nije da nisu dobro stajali.
A u Bosnu su ga dovukli da iskoriste ugodno s korisnim, šta su trebali kakvog biskupa jal patrijarha dovesti.
I opet, i sa njim i bez njega, sumnjam da je neko u SS stupio zbog muftije iz Kudsa.