Roger Federer nije najbolji na travi. Kralj trave je Pete Sampras. Igrao je 7 finala Wimbledona i svih 7 je dobio. Dok je Federer znao gubiti finala.lakilaka wrote:roger federer je najbolji teniser po broju osvojenih titula u novoj eri. takodjer nadal je kralj zemlje, na travi je samo jedan od. tu je roger najboli kao i u ukupno osvojenom. a subjektivno svako ima svoga najboljeg, i ne moze ga niko ubjediti u suprotno.
ROLAND GARROS 2017
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Better Man
#151 Re: ROLAND GARROS 2017
- shake69
#152 Re: ROLAND GARROS 2017
Ovaj put ''niste smijesni''!necko_hz wrote:Ma govorim za sport općenito, za tenis je to jasno, nema težeg zadatka i većeg izazova za bilo koga. No, čak i u generalno sportskim okvirima je teško naći zadatak teži od ovoga, bilo da govorimo o sadašnjosti ili historiji.
Samo novi No.1 moze biti i Stanoje, nije Rafa jedini, ali tesko da ce Stakor toliko podbaciti pred domacom publikom.
-
smijesni_ste
#153 Re: ROLAND GARROS 2017
Hmm..da nisi mene htio citirati možda? 
-
lakilaka
#154 Re: ROLAND GARROS 2017
ja govorim o aktivnim tenisacima. a i u ukupnom u wimbldonu je ispred roger:Better Man wrote:Roger Federer nije najbolji na travi. Kralj trave je Pete Sampras. Igrao je 7 finala Wimbledona i svih 7 je dobio. Dok je Federer znao gubiti finala.lakilaka wrote:roger federer je najbolji teniser po broju osvojenih titula u novoj eri. takodjer nadal je kralj zemlje, na travi je samo jedan od. tu je roger najboli kao i u ukupno osvojenom. a subjektivno svako ima svoga najboljeg, i ne moze ga niko ubjediti u suprotno.
osvojeno: roger 7 , sampras 7
finala: roger 10, sampras 7
polufinala: roger 11, sampras 8
cetvrtfinala: roger 14, sampras 9
u svemu roger ispred samprasa, osvojio isto kao sampras, ali dosao do vise finala, polufinala i cetvrtfinala a po broju ukupno osvojenih gs ( 18 ) je ispred samprasa ( 14 ). roger je kralj trave a i najbolji teniser u open eri. po svim parametrima.
-
Samprotivsviju
#155 Re: ROLAND GARROS 2017
Dodaj tome da se Sampras oprostio od tenisa sa 31 godinom...i da je Federer odigrao 18 dosad ovo ce biti 19ti Wimbledon...dok Sampras 14lakilaka wrote:ja govorim o aktivnim tenisacima. a i u ukupnom u wimbldonu je ispred roger:Better Man wrote:Roger Federer nije najbolji na travi. Kralj trave je Pete Sampras. Igrao je 7 finala Wimbledona i svih 7 je dobio. Dok je Federer znao gubiti finala.lakilaka wrote:roger federer je najbolji teniser po broju osvojenih titula u novoj eri. takodjer nadal je kralj zemlje, na travi je samo jedan od. tu je roger najboli kao i u ukupno osvojenom. a subjektivno svako ima svoga najboljeg, i ne moze ga niko ubjediti u suprotno.
osvojeno: roger 7 , sampras 7
finala: roger 10, sampras 7
polufinala: roger 11, sampras 8
cetvrtfinala: roger 14, sampras 9
u svemu roger ispred samprasa, osvojio isto kao sampras, ali dosao do vise finala, polufinala i cetvrtfinala a po broju ukupno osvojenih gs ( 18 ) je ispred samprasa ( 14 ). roger je kralj trave a i najbolji teniser u open eri. po svim parametrima.
-
lakilaka
#156 Re: ROLAND GARROS 2017
i to govori o rogerovoj velicini.
- shake69
#157 Re: ROLAND GARROS 2017
Ovaj put ''niste smijesni''!smijesni_ste wrote:Gledam ove bodove za ATP listu za sutra i kontam u nekom ludom scenariju bi Rafa mogao na prvo mjesto nakon Wimbledona ako preživi prvu sedmicu
Naravno pod uslovom da Andy žestoko kiksa što nije nemoguće
Neka me ispravi neko ako sam zeznuo računicu
Samo novi No.1 moze biti i Stanoje, nije Rafa jedini, ali tesko da ce Stakor toliko podbaciti pred domacom publikom.
(ode ista poruka u nekom zanosu pogresnom covi ranije)
- Leopold_IV
#158 Re: ROLAND GARROS 2017
O čemu pričamo, pa zadnja 4 meča je Fed dobio, i to u kojim godinama...Samprotivsviju wrote:Rodjo tesko da bi ikad osvojio RGR da je naletio na Nadala...sto se za Nadala ne moze reci, jer je dobio Rodju na svakoj podlozisargon wrote:Sa jos jednim grand slamom na tvrdoj podlozi (jebem ti 5 set AO) Nadal bi se sasvim sigurno mogao smatrati za najveceg... Matador je svoje mjesto pod suncem morao graditi ruseci Feda u primeu sto mu je na kraju ispjelo pa i na podlozi na kojoj je Fed najbolji - travi... Rodjo nikada nije srusio Rafu na RGR, a i omjer sljake je 13-2... Interesantno je da Rafa ima prednost i na tvrdoj podlozi u "vanjskim" uslovima 8-5...
Naravno obojci izuzetak US open...jer se nikad nisu sreli
Kad a je nadal loš i rovit dogode se Browni, Darcisi, Rosoli i sl te i ne dodje na megdan, a Rafa je svoj H2H nabio na zemlji.
Wimbledon su toliko usporili unazad 10 god tako da u finalu, kad se trava izliže je sporiji od RnR, samo je možda odskok malo niži.
Ali svako će se zakačiti za nešto što njemu odgovara...meni drago da umjesto Murray/djokovic pričamo o Fed/Nadal rivalstvima i čiji je veći
- Leopold_IV
#159 Re: ROLAND GARROS 2017
Bosanski_kralj wrote:Federer i kad nije u formi dolazio je do polufinala, finala pa ga ova dvojica pobjeđivala.
Dok s druge strane Nada i Đokovići kad su van forme ni ne stignu da se susretnu sa Federerom, već neko drugih ih otrese.
- Leopold_IV
#160 Re: ROLAND GARROS 2017
Nije, definitivno nije. Svaki poen je mali rat i nema poklona, nema praštanja, nema laganog poena.necko_hz wrote:Brutalno, brutalan tenis. Nisam mislio da će ponovo uspjeti pronaći ovaj nivo, ali opali Rafa šamar svima koji smo ga otpisivali.
Ne znam postoji li i da li je ikada postojao teži zadatak u sportu nego ovog lika pobijediti na Roland Garrosu, naročito kada igra ovako kao danas?
BH dijagonala Rafe nikad nije bila ovako dobra, čak se nije imao potrebe izvlačiti na inside out fh jer je bekendom hvatao rano lopticu i diktirao tempo, a pri tome bolje pokrivajući teren. Brutalno.
Stan je igrao solidno (može on i bolje sa fh, pogotovo paralela) i vjerovatno bi bilo dovoljno za titulu da je preko puta bio bilo ko drugi osim zvijeri iz Manacora.
- Leopold_IV
#161 Re: ROLAND GARROS 2017
Djokovic iz 2011 ili npr iz Dohe 2016 bi učinio meč kompetitivnim ali ne vjerujem da bi ni to bilo dovoljno za ovakvog Rafu.Tomahawk11 wrote:Vjerovatno ne, ne znam tenisera koji je igrao u eri Rafe, a ni prije nekog koji bi ga dobio kad je ovako top.
Kontam da na ovom RG cak i nije imao priliku pokazati full izvedbu![]()
Mogao bi W biti prilicno zanimljiv.
Ali realno jedini čovjek koji ga je na Chatrieru mogao zadeverati i donekle parirati.
Nema nikakve šanse igrač sa jednoručnim bh na Garrosu protiv Nadala, jednostavno previše je spina, odskok visok i nepravilan, na 3 seta se igra.
Federer u primeu i Stan sa najpotentnijim 1h bh koji je tenis vidio su se uvjerili u to.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#162 Re: ROLAND GARROS 2017
Da, to je to. Najblize sto bi moglo biti Rafi, a opet nedovoljno. Igrao sa zidom ili Rafom na RG, isto jeLeopold_IV wrote:Djokovic iz 2011 ili npr iz Dohe 2016 bi učinio meč kompetitivnim ali ne vjerujem da bi ni to bilo dovoljno za ovakvog Rafu.Tomahawk11 wrote:Vjerovatno ne, ne znam tenisera koji je igrao u eri Rafe, a ni prije nekog koji bi ga dobio kad je ovako top.
Kontam da na ovom RG cak i nije imao priliku pokazati full izvedbu![]()
Mogao bi W biti prilicno zanimljiv.
Ali realno jedini čovjek koji ga je na Chatrieru mogao zadeverati i donekle parirati.
Nema nikakve šanse igrač sa jednoručnim bh na Garrosu protiv Nadala, jednostavno previše je spina, odskok visok i nepravilan, na 3 seta se igra.
Federer u primeu i Stan sa najpotentnijim 1h bh koji je tenis vidio su se uvjerili u to.
- Leopold_IV
#163 Re: ROLAND GARROS 2017
Ma u svim ostalim sportovima, nekako je lakše čini mi se (govorim o individualnim).necko_hz wrote:Ma govorim za sport općenito, za tenis je to jasno, nema težeg zadatka i većeg izazova za bilo koga. No, čak i u generalno sportskim okvirima je teško naći zadatak teži od ovoga, bilo da govorimo o sadašnjosti ili historiji.
Bolta na 100m može uzeti trkač ako ovaj starta pola sekunde kasnije jer se trči 10 sec, a za Rafu dobiti na RG treba čudo uraditi, pogotovo kad je na ovakvom nivou. 99% igrača je već mentalno izgubilo meč nekad sredinom prvog seta jer samo zamisle šta još treba napraviti za pobjedu, i znaju da to ne mogu. Neutralizira dobre servere, neutralizira dobre i agresivne igrače kretanjem i spinom, na lopticu više na zemlji ne može niko...takoa da recepta za pobjedu nema.
- Leopold_IV
#164 Re: ROLAND GARROS 2017
Kada se Murray oduzmu bodovi iz Wimb i queensa, bježi mizernih 105 bodova Rafi...smijesni_ste wrote:Gledam ove bodove za ATP listu za sutra i kontam u nekom ludom scenariju bi Rafa mogao na prvo mjesto nakon Wimbledona ako preživi prvu sedmicu
Naravno pod uslovom da Andy žestoko kiksa što nije nemoguće
Neka me ispravi neko ako sam zeznuo računicu
Dakle ako na naredna 2 turnira (queens i wimb) rafa skupi samo 105 bodova više od Murray-a, poslije wimb imamo novog(starog) #1.
- Leopold_IV
#165 Re: ROLAND GARROS 2017
i nije neka matematika, bolje je doći do 10 finala i 3 finala tijesno izgubiti uz 7 naslova nego doći samo 7x do finala i 7 naslova...Better Man wrote:Roger Federer nije najbolji na travi. Kralj trave je Pete Sampras. Igrao je 7 finala Wimbledona i svih 7 je dobio. Dok je Federer znao gubiti finala.lakilaka wrote:roger federer je najbolji teniser po broju osvojenih titula u novoj eri. takodjer nadal je kralj zemlje, na travi je samo jedan od. tu je roger najboli kao i u ukupno osvojenom. a subjektivno svako ima svoga najboljeg, i ne moze ga niko ubjediti u suprotno.
Pokazuje veću konstantnost, duži period dominacije i kvalitetne igre na travi...
Uz to Fed nije još rekao svoju konačnu kad je trava u pitanju.
-
moneta
#166 Re: ROLAND GARROS 2017
Imal jos alibija?Leopold_IV wrote:
O čemu pričamo, pa zadnja 4 meča je Fed dobio, i to u kojim godinama...
Kad a je nadal loš i rovit dogode se Browni, Darcisi, Rosoli i sl te i ne dodje na megdan, a Rafa je svoj H2H nabio na zemlji.
Wimbledon su toliko usporili unazad 10 god tako da u finalu, kad se trava izliže je sporiji od RnR, samo je možda odskok malo niži.
Ali svako će se zakačiti za nešto što njemu odgovara...meni drago da umjesto Murray/djokovic pričamo o Fed/Nadal rivalstvima i čiji je veći
Rafa je Federera gazio na svim podlogama. Samo je na travi Fed imao mizernu prednost. A tek ove godine je izjednacio h2h na hardu.
Ako cemo se sluziti logikom fedtarda, zato sto mu je Rafa rastiman dosao u avliju u Basel 2015. A i takav jedva izgubio.
A sta tek reci o ovoj bjezaniji Feda sa zemlje ove sezone.
Tu slobodno upisite jos 3 pobjede Rafi. Ako bi Roger i dobacio do njega.
Jedina steta u ovom blistavom dijelu sezone je sto su No4o i Fed utekli i uskratili nas za maskar motornom pilom.
-
Nadzorna_ploca
#167 Re: ROLAND GARROS 2017
Koji masakr jeo ga Roger ove sezone. 
- kakotakonikako
#168 Re: ROLAND GARROS 2017
Dzaba mu govoris, neka uziva u svom neznanju.Nadzorna_ploca wrote:Koji masakr jeo ga Roger ove sezone.
-
moneta
#169 Re: ROLAND GARROS 2017
Nemojmo se pravit blesavi, pricamo o zemlji s koje je Roger pobjegao.Nadzorna_ploca wrote:Koji masakr jeo ga Roger ove sezone.
Ili vi zivite u iluziji da bi Roger osvojio Madrid, Rim i RG, samo da je htio? Legitimno.
Last edited by moneta on 12/06/2017 12:54, edited 2 times in total.
- Bosanski_kralj
#170 Re: ROLAND GARROS 2017
Federer bi jučre pobjedio Nadala. 
-
Nadzorna_ploca
#171 Re: ROLAND GARROS 2017
Pustio covjek i da Rafa nesto osvoji.moneta wrote:Nemojmo se pravit besavi, pricamo o zemlji s koje je Roger pobjegao.Nadzorna_ploca wrote:Koji masakr jeo ga Roger ove sezone.
-
moneta
#172 Re: ROLAND GARROS 2017
Pracenje toka razgovora problematicno, a?Nadzorna_ploca wrote:To pricas timoneta wrote:Nemojmo se pravit besavi, pricamo o zemlji s koje je Roger pobjegao.Nadzorna_ploca wrote:Koji masakr jeo ga Roger ove sezone.
Da, pricam ja, na sto mi ti repliciras, pa ja tebi.
Kao sto ga pusta vec 10 godina. Hvala milostivom.Nadzorna_ploca wrote: Pustio covjek i da Rafa nesto osvoji.
-
Nadzorna_ploca
#173 Re: ROLAND GARROS 2017
Dobro je. Hajmo sad prestati nagadjati sta bi bilo da jr bilo pa utvrditi da je ove sezone cvaj cu nul za Rogera. Ponavljamo, ove sezone. To si i sam rekao.
-
moneta
#174 Re: ROLAND GARROS 2017
Draj.Nadzorna_ploca wrote:Dobro je. Hajmo sad prestati nagadjati sta bi bilo da jr bilo pa utvrditi da je ove sezone cvaj cu nul za Rogera.
Isto toliko i u bjezaniji.
- kakotakonikako
#175 Re: ROLAND GARROS 2017
Prijedlog za pojedine, neka se obrate teniskoj federaciji da se tenis igra iskljucivo na zemljanim podlogama. Gospoda neka igra samo na travi u bijelim odorama.