To je to.p206 wrote: i u povećanje cijene već skupog smeća ne može me uvjeriti nikakv Kozarić, Wigemark i ostale pičke materine koje žive ko bubreg u loju.
AKCIZE: Ko izda - pizda
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#151 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#152 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Glasacu onog ko da privredi i privatnom sektoru, ne sansu, nego samo mogucnost da dise. Ko zivi u Bosni i privatno radi, razumjece....hrle1976 wrote:Eh onda na sljedecim izborima glasas za Reformiste Ante Markovica.KatarinaKosaca wrote:A novac kad se pocne stampati, krece inflacija koja buja kao trudna zena. Ujedno krah i svih tacki monetarne politike...ali ako je to krah dosadasnjih vlastodrzaca i njihove lazne opozicije...dobrodosao. treba ovaj vjestacki balon puci, da se sve restartuje ekonomski.
- Ecci
- Vozim: Biciklam
#153 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Mogu prodati dijelove EP, ne bi bilo prvi put da se prodaju profitabilniji dijelovi preduzeca a ovi neprofitabilni ostanu drzavi na staranjeHaris.ba wrote:I ko će kupiti firmu koja ima nekoliko hiljada viška radnika?Ecci wrote:Znaci Elektroprivreda ide na prodaju.
Nema ništa od prodaje Elektroprivrede sve dok rudnike ne otkantaju. Pa Tito nije nikada pridružio rudnike elektroprivredi. A bilo sve državno (društveno) vlasništvo. Postojao je razlog.
Tržišna cijena telekoma danas je tolika da se ne isplati ih prodati. A i gdje onda zapošljavati raju i uzimati po cvaju za uslugu.Alfons Kauders wrote:Telekomi.![]()
Kad bi sada prodali BH Telekom - možda bi uspjeli napraviti tunel Prenj. I to je to.
Telekom uvijek mogu prodati, nema veze sto mu je niska cijena.
I da se ne varamo, nece ni marka otici na puteve vec na plate ljudi na budzetu i na penzije.
Zaboravljate da su 2018. parlamentarni izbori, treba platiti armiji glasaca.
- Ecci
- Vozim: Biciklam
#154 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
I od stampanja para nema nista, to nam niko nece dozvoliti, moze Dodik pricati sta hoce, dok god drzava ima ima ista vrijedno da proda.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#155 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Sto hrle ostri erekciju kad je god kakvo sranje kod nas
Vrati mi pare!
Vrati mi pare!
- JThomas
#156 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
a zbog ovog nordijskog skijaša - skakača sa kurca mi je posebno drago, što je džaba klapio u cazin u nedjelju.
odakle je on, ministrica gubi fotelju zbog čokoladice na službenu karticu. a ovdje zagovara da svaki ago uzme koliko mu drago. suštinski, kad se podvuče crta - da damo milijardu sda, hdz i snsd. da se nadolme desetine hiljade džabojeda, lažni borci i organizatori otpora iz turske i italije, da odmah sutra ode 740.000 za nova vozila fadilu i sviti...
odakle je on, ministrica gubi fotelju zbog čokoladice na službenu karticu. a ovdje zagovara da svaki ago uzme koliko mu drago. suštinski, kad se podvuče crta - da damo milijardu sda, hdz i snsd. da se nadolme desetine hiljade džabojeda, lažni borci i organizatori otpora iz turske i italije, da odmah sutra ode 740.000 za nova vozila fadilu i sviti...
- Banksy
#157 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
+1JThomas wrote:
a zbog ovog nordijskog skijaša - skakača sa kurca mi je posebno drago, što je džaba klapio u cazin u nedjelju.
-
megaman4
#158 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
+1Banksy wrote:+1JThomas wrote:
-
L u c i f e r
#159 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Pizdurina je to do pizdurine...
Cjenjkanje u toku...
Cjenjkanje u toku...
- KatarinaKosaca
#160 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Zastupnik SBB glasao ZA akcize...zapamtiti
- Haris.ba
#161 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Mislim da uskoro očekujem Ciprasa da pošalje delegaciju u BiH da nauče kako reći MMF ne.L u c i f e r wrote:Pizdurina je to do pizdurine...
Cjenjkanje u toku...
Kad pogledaš iz drugog ugla - ispade da MMF moliti ako ih pustimo još nekoliko sedmica da nam da pare. Gaši davao raji bojlere da nosa, a ovaj u Cazin ide da moljaka.
- JThomas
#162 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
smanjiće kamatu 
-
hizo ramidovic
#163 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
ako propadne drzava propast ce i nasa administracija...pa vi dobro razmislite za sta navijate i sta prizeljkujete...
-
megaman4
#164 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Bez drzavne sise ovakvi bi bili invalidi rada.KatarinaKosaca wrote:Zastupnik SBB glasao ZA akcize...zapamtiti
A i bit ce kada stranac zavrne pipu, i onda nogom u guzicu.
-
channel10
#165 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Pri pokušaju prodaje Telekoma(mnozina) i Elektroprivreda padace mrtve glave. Zapamtite sta sam vam rekao.
- hrle1976
#166 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
To je naucna fantastika, bar za jos narednih 10 godina, ja tu ne vidim niti koliko je crno za noktom pomaka, zasto, jer vladajuca elita sa svojim obozavateljima zivi sasvim super, a ostatak nema volje za zivotom, tako se cini, jer nije za vidjeti da prave belaj na cestama a opet da moze neko taku hegemoniju trpiti dvadeset i kusur godina stvarno je malo misteriozno postalo.KatarinaKosaca wrote:Glasacu onog ko da privredi i privatnom sektoru, ne sansu, nego samo mogucnost da dise. Ko zivi u Bosni i privatno radi, razumjece....hrle1976 wrote:Eh onda na sljedecim izborima glasas za Reformiste Ante Markovica.KatarinaKosaca wrote:A novac kad se pocne stampati, krece inflacija koja buja kao trudna zena. Ujedno krah i svih tacki monetarne politike...ali ako je to krah dosadasnjih vlastodrzaca i njihove lazne opozicije...dobrodosao. treba ovaj vjestacki balon puci, da se sve restartuje ekonomski.
- KatarinaKosaca
#167 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Ti sve iz daljine vidis i znas bolje od nas koji tu zivimo ali off je...govorila sam o padu i restartu..
- hrle1976
#168 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Samo sebican i ignorant covjek nece biti u stanju da osjeti razliku u svakom pogledu kada primjerice iz jedne Njemacke ili Nizozemske posjeti BiH, dovoljno je samo da posjeti Hrvatsku, ali vec i kod Slovenaca se primjeti da to nije kao u Njemackoj primjerice. Ko nije u stanju osjetit promjene tih razina taj covjek po mom misljenu zivi u nekom svom svijetu ili ga je istinski briga za BiH, vec je samo tu da zadovolji neki licni ego, pa kakav god bio nije bitno. Bar treba biti covjek i reci sebi u BiH je nesto krepalo cim je tako kako je, a ne doci dokazivat se i onda po standardnom natovatiti tri kopre prehrane i via Jadran nazad u Hanoffer, Dizeldorf kako kazu, jer i poslje toliko godina nisu jos savladali izgovor.KatarinaKosaca wrote:Ti sve iz daljine vidis i znas bolje od nas koji tu zivimo ali off je...govorila sam o padu i restartu..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#169 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
nezavisna lista ima moj glas
na svim nivoima

na svim nivoima
- Alfons Kauders
#170 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Dok se ne prodaju
Salu na stranu, treba im "ukrasti" vremena. Nema frke, neka prodju akcize... Ali dogodine, da ne mogu skakutati od kamena temeljca do kamena temeljca.
Salu na stranu, treba im "ukrasti" vremena. Nema frke, neka prodju akcize... Ali dogodine, da ne mogu skakutati od kamena temeljca do kamena temeljca.
- hrle1976
#171 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Sve u svemu meni su ljudi u BiH malo smjesni, sto na granici ne naplacuju ulaz dijaspori. Tacnije 500 eura kosta ulaz u BiH. Rulja ce placati i sa osmjehom dolaziti, zasto, jer nemju gdje drugo se dokazivati. U po Njemacke kao i da ne postoje, jer Svabo ih tretira kao crve, kao da ne postoje, nemaju kome sta pokazato a gore svak zna u kakvim su ghetto ciganskim kvartovima. To bi bio hiper biznis za drzavu pa ako drzava nece brate prodavnice. Cijena za domace i dijasporu puta duplo. Treba u BiH poceti naplacivati kurcenje i dokazivanje pa da vidite kako ce blagajna proraditi. Preko 80% nasih po svijetu su samoproglaseni eksperti u fudbalu i to je jedino sto znaju da prate, a da su procitali koju stranu ili domacu literaturu, naucnu knjigu, jesu ali u Q.
- mayab
#172 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Bravo, tako i ja razmisljam, ja licno tesko da mogu naci ikoga od tzv. politicara kome vjerujem, sve su to prodate duše, pare od tih akciza bi isle ko zna sve za sta, i kroz koju godinu , kad ovce pozaboravljaju, prodaće nam novu priču (opet neko povećanje), a o ovome niko neće znati nista.....p206 wrote:Mnogo je ovdje naivnih komentara. Zar vi stvarno mislite da ako im zafali love za plate neće prebaciti koji milion sa tog "zasebnog" računa. Ne budite djeca...to su već radili i ne bi im bilo prvi put.
Čitam i komentare da su akcize potrebne i čak šta više poželjne, jer kao gorivo je sad "jeftino"... jeste ali u kurcu, za naš standard i plate je preskupo...a i da jeste jeftino kakav je kvalitet ovog smeća što sipamo, jedno je sigurno da u Njemačkoj sipaju ovo smeće mi bi vozili još veće truhlovine od ovih sad koje su minimalno prešle po 200 000 km.
Ja ne vidim ni jedan vidljiv razlog zašto bi ja lično plaćao više nego što plaćam sad:
1. putevi su karina, u centru glavnog grada ne mogu se voziti 20 metara a da ne upadnem u neku rupu i šaht
2. puteve niko ne popravlja, i ne grade novi već 3-4 godine iako se pare već izdvajaju za to, gdje idu te pare i u čije džepove?
3. ja ne vidim nikakav vidljiv napredak, i u povećanje cijene već skupog smeća ne može me uvjeriti nikakv Kozarić, Wigemark i ostale pičke materine koje žive ko bubreg u loju.
Ima toliko toga da se "preslozi", i da se nadju novci iz sada prisutne mase, ali djubrad neće, ne želi, ne zna....
Evo , sjetih se, prije tri dana, vijest, kupuje FBiH 10 novih sluzbenih auta po cca 75000 KM komad, pa jebem vam sve, kupite 10 auta za po 38000 KM svaki, nista vam nece faliti ni u komforu ni u brzini.To je samo jedan od primjera
-
statixx
#173 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Od CB ne mogu ocekivati nista, jer ima zakonom svezane ruke. Jedine dvije opcije, ako ne bude MMF-a, su zaduzivanje na unutrasnjem trzistu, sto je prilicno iscrpljeno, i nedovoljno vlastima. Druga je prodaja JP, sto je prilicno realna opcija, buduci da je due diligence pretpostavka za akviziciju. Ima jos jedna mogucnost, koju koriste sve normalne zemlje, ali zahtjeva "dogovor naroda" (sto bi rekli ljudi iz SDA) na drzavnom nivou, a podrazumijeva emitovanje medjunarodnih obveznica BiH, s tim da je nas rejting prilicno los (B-), a kada se uzme u obzir politicka nestabilnost zemlje, kamate bi isle i do 10%, sto je 10 puta skuplja opcija od MMF-a. Recimo Hrvatska je samo u posljednje 3 godine emitovala medjunarodne obveznice u iznosu od 4 milijarde EUR, uglavnom se radi o desetogodisnjim obveznicama i bulet otplati.
Rezanje administracije je dio reformskih procesa, a efekti dolaze dugorocno, i ne mogu pomoci u ove 2-3 godine za saniranje budzetaskih rupa. Upravo zbog toga se govori da je novac od MMF-e neophodan za provodjenje reformi, odnosno, time se kupuje vrijeme neophodno dok reforme ne dadnu plodove. Medjutim poznavajuci nase politicare sve je to vrlo neizvjesno, jer istinske reforme nemoguce je provesti bez gubljenja podrske mnogih interesnih grupa s kojima su budzetima povezani.
Rezanje administracije je dio reformskih procesa, a efekti dolaze dugorocno, i ne mogu pomoci u ove 2-3 godine za saniranje budzetaskih rupa. Upravo zbog toga se govori da je novac od MMF-e neophodan za provodjenje reformi, odnosno, time se kupuje vrijeme neophodno dok reforme ne dadnu plodove. Medjutim poznavajuci nase politicare sve je to vrlo neizvjesno, jer istinske reforme nemoguce je provesti bez gubljenja podrske mnogih interesnih grupa s kojima su budzetima povezani.
-
Naslovnica
#174 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Od rezanja administracije nema ništa.
Oni još uvijek primaju nove uhljebe nesmanjenom žestinom.
Puna administracija polupismenih rumenih spodoba, užasno je kada čovjek krene nešto da završi u opštini ili sličnoj instituciji. Ganjao sam nešto u službi za strance, guzicama se sudaraju, niko engleski ne zna beknut.
FUJ!
Oni još uvijek primaju nove uhljebe nesmanjenom žestinom.
Puna administracija polupismenih rumenih spodoba, užasno je kada čovjek krene nešto da završi u opštini ili sličnoj instituciji. Ganjao sam nešto u službi za strance, guzicama se sudaraju, niko engleski ne zna beknut.
FUJ!
- JThomas
#175 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
u stvarnosti, oni i dalje povećavaju administraciju.