Persiranje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
radiša

#151 Re: Persiranje

Post by radiša »

pa te od 80 svakako ne treba ni pozdravljat jer vecina ih ne cuje :lol:
kazes joj dobar dan ona molim,kazes zdravo ona nisam te cula i na kraju joj kazes
kakavdanakneiskustvu

#152 Re: Persiranje

Post by kakavdanakneiskustvu »

radiša wrote:pa te od 80 svakako ne treba ni pozdravljat jer vecina ih ne cuje :lol:
kazes joj dobar dan ona molim,kazes zdravo ona nisam te cula i na kraju joj kazes

da,bas tako,kulturno nadasve
triconja

#153 Re: Persiranje

Post by triconja »

Radisa ocjena za trolanje je 2/10, malo proradi na stilu :lol:
radiša

#154 Re: Persiranje

Post by radiša »

tebi svaka druga trol-trolanje,promjeni malo spiku
radiša

#155 Re: Persiranje

Post by radiša »

kakavdanakneiskustvu wrote:
radiša wrote:pa te od 80 svakako ne treba ni pozdravljat jer vecina ih ne cuje :lol:

tebi covjek nikako ugodit ni jedan pozdrav osim dobar dan ti ne odgovara.
kakavdanakneiskustvu

#156 Re: Persiranje

radiša wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

tebi covjek nikako ugodit ni jedan pozdrav osim dobar dan ti ne odgovara.

otprilike tako,dobar dan,jutro,veče.zdravo
radiša

#157 Re: Persiranje

Post by radiša »

svima jel mladim i starim tako?
kakavdanakneiskustvu

#158 Re: Persiranje

radiša wrote:svima jel mladim i starim tako?

starijim od sebe da,dobar dan
triconja

#159 Re: Persiranje

Post by triconja »

I krava kad vidi covjeka rikne. Eto radisa kad vidis mladjeg riknes onako iz dna peta kao lav, sa starijima moze zdravo :lol:
radiša

#160 Re: Persiranje

Post by radiša »

ja to citavo vrijeme i govorim da starije od sebe pozdravljam sa zdravo a bas starije persiram,ne vidim razlog da pises ko da sam reko kako ne treba nikog pozdravljat.
triconja

#161 Re: Persiranje

Post by triconja »

radiša wrote:ja to citavo vrijeme i govorim da starije od sebe pozdravljam sa zdravo a bas starije persiram,ne vidim razlog da pises ko da sam reko kako ne treba nikog pozdravljat.
Nisam na to ciljao, ako sam te uvrijedio izvinjavam se.

Sta vi raja mislite o visestrukom pozdravljanju u jednom danu? Desilo mi se dosta puta da prolazim kraj nekog desetak puta isti dan i nekako mi glupo bude da prodjem onako. Nekad sam i pozdravljao vise puta ali nekima nije odgovaralo i prekinuo sam tu praksu.
radiša

#162 Re: Persiranje

Post by radiša »

Nisi ali fino od tebe sto si obziran.

Ne pozdravljam vise puta istu osobu samo klimnem glavom da ne bude ignorisanje.
Connaisseur Karlin

#163 Re: Persiranje

Post by Connaisseur Karlin »

insomnia78 wrote:Cuj kako baca. U odredjenim krugovima se smatra kako se radi o "vlaskom" pozdravu.
dobar dan vlaski pozdrav :shock: :D :lol:
Connaisseur Karlin

#164 Re: Persiranje

piupiu wrote:Zar se išćerivanje 'dobrog dana' iz svakodnevne uptorebe ne kosi sa logikom? Narod koji se odriče svog jezika — i to u trenutku dok još uvijek brani svoje pravo na jezik od tudjih nacionalista — ne pati od nacionalizma, nego od zbunjenosti u najboljem ili od idiotizma u najgorem slučaju. S oproštenjem.
:thumbup:
triconja

#165 Re: Persiranje

Post by triconja »

radiša wrote:Nisi ali fino od tebe sto si obziran.

Ne pozdravljam vise puta istu osobu samo klimnem glavom da ne bude ignorisanje.
Dobro je jos jedan koji klima glavom, nisam jedini :thumbup:
Connaisseur Karlin

#166 Re: Persiranje

radiša wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: taj koji ti kaže dobar dan to kaže jer ti želi dobar dan,ne zna ta osoba jesi li imao loš dan
Pa bas zato sto ne zna tako se ne treba pozdravljat ,ne kazem ni ja svakom selam jer isto tako ne znam kako ce ko taj pozdrav prihvatit.Imam raje muslimana kojima kad kazes selam ko da si samar opalio.
:lol:

pa selam se ni ne govori svakome, doticni pozdrav se korisiti vise na nekom licnom pozavanju osobe ili jednog manjeg okupljenog drustva :)

problem nastaje kad Zahiragic u ime studenta pozdravlja cijeli studenstki krug u Sarajeveu sa selamom umjesto sa dobar dan :D
Edin H.

#167 Re: Persiranje

Post by Edin H. »

Connaisseur Karlin wrote:
radiša wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: taj koji ti kaže dobar dan to kaže jer ti želi dobar dan,ne zna ta osoba jesi li imao loš dan
Pa bas zato sto ne zna tako se ne treba pozdravljat ,ne kazem ni ja svakom selam jer isto tako ne znam kako ce ko taj pozdrav prihvatit.Imam raje muslimana kojima kad kazes selam ko da si samar opalio.

pa selam se ni ne govori svakome, doticni pozdrav se korisiti vise na nekom licnom pozavanju osobe ili jednog manjeg okupljenog drustva :)

problem nastaje kad Zahiragic u ime studenta pozdravlja cijeli studenstki krug u Sarajeveu sa selamom umjesto sa dobar dan :D
Da umjesto da fino kaze Pomoz' Bog, Hristos se rodi i As-salamu alaykum i mirna Bosna :zzzz:
Connaisseur Karlin

#168 Re: Persiranje

Edin H. wrote:
radiša wrote: Pa bas zato sto ne zna tako se ne treba pozdravljat ,ne kazem ni ja svakom selam jer isto tako ne znam kako ce ko taj pozdrav prihvatit.Imam raje muslimana kojima kad kazes selam ko da si samar opalio.

Da umjesto da fino kaze Pomoz' Bog, Hristos se rodi i As-salamu alaykum i mirna Bosna :zzzz:
selam nije bosnaski popzdrav kojim se obraca govornik na ne-maternjem jeziku svim gradjanima jedne drzave :)

relgijskim pozdravima nije mjesto u sekularnoj drzavi od strane osobe koje pozdravlja sa svoje drzavne radne funkcije :) Dobar Dane je pozdrav za sve gradjane :-D
Zoya

#169 Re: Persiranje

Post by Zoya »

Odvikla sam se da me se persira i O.K sam sa tim.
Connaisseur Karlin

#170 Re: Persiranje

Zoya wrote:Odvikla sam se da me se persira i O.K sam sa tim.
aaaa to ne valja, ako si se odvikla, to znaci,da ces prvom prilikom nakon persiranja biti u soku :D :lol:
Zoya

#171 Re: Persiranje

Post by Zoya »

Ma ne, prilagodim se ja tome. Ovdje niko nikog ne persira pa sam se odvikla od toga.

Kako je kod vas?
Connaisseur Karlin

#172 Re: Persiranje

Zoya wrote:Ma ne, prilagodim se ja tome. Ovdje niko nikog ne persira pa sam se odvikla od toga.

Kako je kod vas?
sluzbeno, na poslu ,obavezno kazem musakrcima Sir, ako su visa radna pozija,i ako su gosti u kompaniji, isto i za zene Madam :)

cak i osobe koje licno poznajem na poslu godinama ,obavezno se zahvaim sa Madam and Sir , ako mi je ziasta to vazno :)

meni je doticna poslovna fomrlanost vazna :-D
ho oponopono

#173 Re: Persiranje

Post by ho oponopono »

...gori si ti što te ko fol per si/per tu fele...prvi i pozdravljaš vazda...:pusi2:
MyTao

#174 Re: Persiranje

Post by MyTao »

Zoya wrote:Ma ne, prilagodim se ja tome. Ovdje niko nikog ne persira pa sam se odvikla od toga.

Kako je kod vas?
sluzbeno, na poslu ,obavezno kazem musakrcima Sir, ako su visa radna pozija,i ako su gosti u kompaniji, isto i za zene Madam :)

cak i osobe koje licno poznajem na poslu godinama ,obavezno se zahvaim sa Madam and Sir , ako mi je ziasta to vazno :)

Zar ti nisi u SAD-u??

Nemoguce da se zenama obracas sa madam :lol: :lol:
Connaisseur Karlin

#175 Re: Persiranje

MyTao wrote:

Kako je kod vas?

Zar ti nisi u SAD-u??

Nemoguce da se zenama obracas sa madam :lol: :lol:
ti se nisi nikad zeni, narocito u korsponednciji obratio sa madam?
Post Reply