Porodica me mrzi.
- HAVANA
#151 Re: Porodica me mrzi.
Cuj kako,lako.Ja odma sebi doso kad sam prvu u ruke uzeo.
Sazrio emocionalno sta li,i uracunljiv posto. 
- dale cooper
#152 Re: Porodica me mrzi.
Jeste Havana, ali ti si vjerovatno bio mlad i nadobudan kada si postao otac.HAVANA wrote:Cuj kako,lako.Ja odma sebi doso kad sam prvu u ruke uzeo.Sazrio emocionalno sta li,i uracunljiv posto.
Ja još malo pa ću nagurati skoro 4 banke, a svaki mi đavo smeta.
- HAVANA
#153 Re: Porodica me mrzi.
Ti bi se bolan tek raspilavio...
Meni 27 bilo.Taman.Sve mi da izvines bilo dokurcilo...
- dale cooper
#154 Re: Porodica me mrzi.
Misliš? Dabogda kakav sam čangrizav posto'.HAVANA wrote:Ti bi se bolan tek raspilavio...Meni 27 bilo.Taman.Sve mi da izvines bilo dokurcilo...
dok je mlad i naivan. Poslije postaneš premudar za svoje dobro.
- seln
#155 Re: Porodica me mrzi.
Fakat, vala... jebemtikumpijerdatijebem, pa ja bolje pisem i citam na ovom tudjinskom jeziku nego diplomci nasih prestiznih fakulteta na maternjem.Alfons Kauders wrote:Kolega heboidni, sha mai?HAVANA wrote:Cak mi je onaj na vma dao i dijagnozu.Emocionalno nezrela licnost smanjene uracunjlivosti.A jok,bio neshvacen.
![]()
De ba o sebi pisi.Necu se samo ja rezilit,sam sebe.
Kako bilo, sad nesto kontam, jebi me ako nisam bio ozbiljniji i odgovorniji sa 18 nego danas, ali bila su i druga vremena. Klinci danas su malo drugaciji i puno manje zreli u tim godinama. (Zapravo i u dvadesetim me podsjecaju na mene na ekskurziji u drugom srednje - skroz slicni, samo gluplji i nepismeniji).
A o meaning of life da ne govorim. Sto je musko, sanja zanat kriminalca ili politicara (sto na isto izlazi). Sto je zensko, to bi da pjeva jal da mindju za skupe pare daje.
Ono malo realnijih sanja granicni prelaz Jesenice ili Sentilj.
- djevojka bez imena
#156 Re: Porodica me mrzi.
Danas, ni roditelji ne znaju komunicirati s djecom a ni djeca s roditelji s djecom.
-
Zoya
#157 Re: Porodica me mrzi.
Svi ovi koji nisu oženjeni ili u dužoj relaciji a imaju preko 37 su emocionalno sjebani te im se i ne isplati nekoga zavlačiti u životu.
Izvini Dale
Izvini Dale
- Edin H.
#158 Re: Porodica me mrzi.
A da se ti fino priljucis i aktiviras u nekoj navijackoj skupini?
Vazno je samo da slijedis VODJU!
Vazno je samo da slijedis VODJU!
- dale cooper
#159 Re: Porodica me mrzi.
Ma ništa.Zoya wrote:Svi ovi koji nisu oženjeni ili u dužoj relaciji a imaju preko 37 su emocionalno sjebani te im se i ne isplati nekoga zavlačiti u životu.
Izvini Dale
- Krokodajl
#160 Re: Porodica me mrzi.
Meni da je sad 18, prijavio bi se na onaj UNPROFOR-ov konkurs kada su tražili kurire.
Jebo školu.
Jebo školu.
- Alfons Kauders
#161 Re: Porodica me mrzi.
Objesio bi se brate i cao.dale cooper wrote:U to ime kolega...Alfons Kauders wrote:
Kolega heboidni, sha mai?
Kako bilo, sad nesto kontam, jebi me ako nisam bio ozbiljniji i odgovorniji sa 18 nego danas, ali bila su i druga vremena. Klinci danas su malo drugaciji i puno manje zreli u tim godinama. (Zapravo i u dvadesetim me podsjecaju na mene na ekskurziji u drugom srednje - skroz slicni, samo gluplji i nepismeniji).
Inace tema je idealna za nas nezenje, cisto da se podsjetimo kakav merak i kakve prenose smo propustili.![]()
Koliko mi je ostalo zivaca, da imam djecu u tim godinama, posadio bi dulum trave, a djeca bi mi srala da se "smirim" i kako ih odvaljen brukam po gradu.
A sad odo kod svojih na rucak. Mrzi me mati, zove na pecenje, a zna da me jebe zeludac! Namjerno to, hoce da crknem...![]()
![]()
I ja sam nervozan i živčan ko' pseto, fakat ne znam kako bih izašao sa malim dijetom na kraj.![]()
Stvarno svaka cast ljudima koji mogu, postujem to, da ne bude zabune... Ali jebiga, da sam prije 10 godina pa hajd. Sad nemam zivaca ni za kanarinca, kamoli dijete.
- badalpur
#163 Re: Porodica me mrzi.
Ne mrzi te porodica, samo te ne razumije. Oni razmišljaju na isti način kao i 95 posto populacije u ovoj zemlji - šuti, prilagodi se, ne talasaj i zadovolji se onim što imaš, ali ti ni govora nemoj to raditi, ni pod razno! Ne daj da te slome, idi za svojim snovima, budi ambiciozan i uvijek teži boljem, jer ti to zaslužuješSasaBa wrote:Pozdrav svima, naslov zvuci cudno mozda ali imam osjecaj da me porodica ne voli. Imam uskoro 18godina, zavrsavam skolu i mogu reci da razmisljam jako zrelo i imam velike planove i ako nisam zavrsio skolu koja bi mi omogucila da idem ii napredujem planiram da polazem sve privatno jer sam eto upisao ono sto moji zele a ne ja. Bavim se sportom 3godine i moji me apsolutno ne podrzavaju u tome i navikao sam ne trebaju mi uopste, ali mi smeta kad kazem kako necu raditi neki posao koji ne zelim i neki los posao samo da prezivljavam, znam da je Bosna drzava sa malim mogucnostima ali to ne znaci da se ne moze napredovati. Mama mi kaze da necu uspjeti a ja kazem cvrsto da hocu a ona opet kaze kako nikad necu. Sestra kaze da cu biti gladan u zivotu ako nastavim sa svojim razmisljanjem. Kazu da je glupo razmisljanje da sanjam i da imam ciljeve i da nisam ogranicen da zelim uspjeti a ne da zivim bez sna i cilja i da ne vidim dalje od nosa. Trazim misljenje vase, ja sam navikao na to da nemam podrsku i paznju kao i ljubav i ne povrijedjuje me nista vise, ali me zanima da li ja grijesim? Zasto tako lose misle o mom nacinu razmisljanja koje je i vise nego zdravo za mladu osobu, jer mnogo njih znam i mnogo njih nisu ni blizu u poredjenju, ne hvalim se ali iznosim cinjenice. Uzivam u zivotu i svaki dan sto vise stvari isprobavam i zeli msvasta proci, ni sa tim se ne slazu ali tu mi ne mogu nista, zivim zivot onako kako zelim. Takodje nemam novca, i radim poslije skole po dnevnicama i patim se kao i svi, to zelim napomenuti da neko ne pomisli da sam razmazen i da ne radim. Sa 15g sam poceo raditi i evo vec 2 godine aktivno idem cim imam slobodnog vremena da sebi zaradjujem, jer zelim napredovati u svemu. Hvala. P.S:Ja imam mnogo samopouzdanja i cvrsta sam mentalna osoba tako da trazim misljenje, necu promjeniti svoj stav kakvih kod komentara bilo. Trazim osobe koje su drugacije i nisu prosjecne u razmisljanju, samo takve ce me razumjeti a ne oni koji su u zivotu napravili nista.
-
SasaBa
#164 Re: Porodica me mrzi.
Procitao i upamtio, hvala.badalpur wrote:Ne mrzi te porodica, samo te ne razumije. Oni razmišljaju na isti način kao i 95 posto populacije u ovoj zemlji - šuti, prilagodi se, ne talasaj i zadovolji se onim što imaš, ali ti ni govora nemoj to raditi, ni pod razno! Ne daj da te slome, idi za svojim snovima, budi ambiciozan i uvijek teži boljem, jer ti to zaslužuješSasaBa wrote:Pozdrav svima, naslov zvuci cudno mozda ali imam osjecaj da me porodica ne voli. Imam uskoro 18godina, zavrsavam skolu i mogu reci da razmisljam jako zrelo i imam velike planove i ako nisam zavrsio skolu koja bi mi omogucila da idem ii napredujem planiram da polazem sve privatno jer sam eto upisao ono sto moji zele a ne ja. Bavim se sportom 3godine i moji me apsolutno ne podrzavaju u tome i navikao sam ne trebaju mi uopste, ali mi smeta kad kazem kako necu raditi neki posao koji ne zelim i neki los posao samo da prezivljavam, znam da je Bosna drzava sa malim mogucnostima ali to ne znaci da se ne moze napredovati. Mama mi kaze da necu uspjeti a ja kazem cvrsto da hocu a ona opet kaze kako nikad necu. Sestra kaze da cu biti gladan u zivotu ako nastavim sa svojim razmisljanjem. Kazu da je glupo razmisljanje da sanjam i da imam ciljeve i da nisam ogranicen da zelim uspjeti a ne da zivim bez sna i cilja i da ne vidim dalje od nosa. Trazim misljenje vase, ja sam navikao na to da nemam podrsku i paznju kao i ljubav i ne povrijedjuje me nista vise, ali me zanima da li ja grijesim? Zasto tako lose misle o mom nacinu razmisljanja koje je i vise nego zdravo za mladu osobu, jer mnogo njih znam i mnogo njih nisu ni blizu u poredjenju, ne hvalim se ali iznosim cinjenice. Uzivam u zivotu i svaki dan sto vise stvari isprobavam i zeli msvasta proci, ni sa tim se ne slazu ali tu mi ne mogu nista, zivim zivot onako kako zelim. Takodje nemam novca, i radim poslije skole po dnevnicama i patim se kao i svi, to zelim napomenuti da neko ne pomisli da sam razmazen i da ne radim. Sa 15g sam poceo raditi i evo vec 2 godine aktivno idem cim imam slobodnog vremena da sebi zaradjujem, jer zelim napredovati u svemu. Hvala. P.S:Ja imam mnogo samopouzdanja i cvrsta sam mentalna osoba tako da trazim misljenje, necu promjeniti svoj stav kakvih kod komentara bilo. Trazim osobe koje su drugacije i nisu prosjecne u razmisljanju, samo takve ce me razumjeti a ne oni koji su u zivotu napravili nista.....Kod mene je bila ista situacija, sličnog sam razmišljanja bila kad sam imala 20, no mene su moji ipak uspjeli slomiti, jer mi je trebala podrška, a nisam je imala. Zbog toga nisam ništa napravila, prosjek u svemu. Danas imam 40 i za sve je kasno. Nemoj za 20 godina da se sa žaljenjem okreneš i spoznaš kako si protraćio najbolje godine. Budi svoj!
-
SasaBa
#166 Re: Porodica me mrzi.
Sa svima mogu, al sa mamom ne. Danas sam se posvadjao i sve sam rekao sta sam znao reci. Jer sam rekao sta zelim i stalno govori da sam lud i glup. Koji joj je? Jesam rekao da se drogiram ili sta, pa dokazacu joj da cu uspjeti u svemu , ogranicen um ima da ne vidi dalje od nosa. Zavrsavam sa temom, toliko.
- wewa
#167 Re: Porodica me mrzi.
pod uslovom da nije trol(cina)
ne znam koja bi majka bila sretna da joj dijete odabere policiju ili vojsku kao poziv. ja sigurno ne bih.
mozebit mama reaguje iz straha, a mozebit ste jako slicni pa tesko komunicirate.
ne znam koja bi majka bila sretna da joj dijete odabere policiju ili vojsku kao poziv. ja sigurno ne bih.
mozebit mama reaguje iz straha, a mozebit ste jako slicni pa tesko komunicirate.
-
SasaBa
#168 Re: Porodica me mrzi.
Nije stvar da ona razmislja da je to opasno, vec da kaze da je nemoguce da dodjem do toga jer eto planirala je da joj sin zivi u miru i da radi ono sto ona ocekuje, a to je da letim po dnevnicama i gulim cjeli zivot po privatnicima. Njima je neobicno sto ja hocu da idem dalje i napredujem.Skolu zavrsavam uskoro za 10-tak dana i planiram odmah podnjeti zahtjev u firmi obliznjoj, ako me prime (a vjerujem da hoce jer traze radnike) radicu tu dok ne zaradim dovoljno da nastavim dalje. A cak i za to kaze da nema od toga nista, ne vjeruje u mene. Ne smeta mi to, time me samo udaljava od sebe i sticem misljenje negatvno, ne lose ne dobro. Niko od njih ne moze skontati da se ne ogranicavam ni sa cim, i da za mene nije nemoguce nista, ja sam u takvoj okolini da su svi vecinom uspjeli nista i rade posao jer moraju a mrze ga. Cim sa se ja pokusao izdvojiti digla se frka, ma idi te svi dodjavola, ja sam opusten dok ovo pisem, samo iznosim misljenje svoje da necu biti kao oni.wewa wrote:pod uslovom da nije trol(cina)
-
zippoo87
#169 Re: Porodica me mrzi.
ma furaj svoje
roditelje treba paziti i pomagati a to ne znaci ispunjavati njihove zelje i raditi sto ti oni kazu
neki rodielji i ne zele najbolje svojoj djeci,jer praksom pokazuju da ne zele a mogu pricati sta hoce
moram priznati da je vecina roditelja i titovog doba mentalno ogranicena i da ne razumiju puno toga,sa edukacijom su prestali kada su zavrsili srednju i zaposlili se
zato pokusaj se izboriti za sebe,to ces morati kako god okrenes...a ako vec znas sta zelis,idi prema tome
kod nas ljudi uvijek sve pljuju i osporavaju a kada uspijes,onda ti se uvlace i ocekuju pomoc od tebe
to je od pamtivjeka tako u BiH
roditelje treba paziti i pomagati a to ne znaci ispunjavati njihove zelje i raditi sto ti oni kazu
neki rodielji i ne zele najbolje svojoj djeci,jer praksom pokazuju da ne zele a mogu pricati sta hoce
moram priznati da je vecina roditelja i titovog doba mentalno ogranicena i da ne razumiju puno toga,sa edukacijom su prestali kada su zavrsili srednju i zaposlili se
zato pokusaj se izboriti za sebe,to ces morati kako god okrenes...a ako vec znas sta zelis,idi prema tome
kod nas ljudi uvijek sve pljuju i osporavaju a kada uspijes,onda ti se uvlace i ocekuju pomoc od tebe
to je od pamtivjeka tako u BiH