Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jedna od osnovnih greški "ljevičara" je da vjeruju u sporazume sa desničarskim strankama i na taj način sebi nanose štetu. Objektivno, A-SDA može potpisati sporazum sa SDP ali biračko tijelo A-SDA jednostavno neće glasati za rumene.
Gostujući u emisiji Pošteno na FTV, kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović najavio je kako će još neke političke stranke podržati njegovu kandidaturu.
Ne pominjući imena tih stranaka, Bećirović je tek otkrio kako će s njima biti ozvaničeni i potpisani sporazumi o podršci.
Prvi sporazum biće ozvaničen sutra u Sarajevu u zgradi institucija BIH, gdje će biti održana press konferencija o potpisivanju Sporazuma o podršci Denisu Bećiroviću između SDP BiH i A-SDA.
S obzirom da nije uspjelo ujedinjenje ljevice i da će SDP biti usamljen, mišljenja sam da su natjerali Denisa da se kandiduje jer je to jedini as u rukavu kojeg su imali da sačuvaju reputaciju stranke... čisto sumnjam da mu je to bila želja.
Denis ovo glat pobjedjuje, ne vidim ni u raji bilo koga ko bi glasao za nekog drugog kandidata iz reda Bosnjackog naroda.
Nema tu puno sta mudrovati. Da ce srbadija nastaviti sa nacionalizmom - hoce. Ali samo to jos i mogu, jer im narod, ekonomija.... cure izmedju prstiju.
Denis je osvjezenje koje ce znati raditi svoj posao - jer u srbadiji i susjedima i nema nekog ozbiljnog kandidata vrijednog paznje.
putokaz1 wrote:Glasat ću za njega Vjerujem da će pobjediti Lukavac Tuzlu i okolne općina na TK(ne manje ,ne Banoviće) da će dobro proći i u KS i u ZDK ali za Pobjedu da li će biti dovoljno
Zašto ne bi pobijedio u Banovićima, PDA možda da podršku Bećireviću.
il misliš da će ipak podržati Radončića?
MarlboroGold wrote:S obzirom da nije uspjelo ujedinjenje ljevice i da će SDP biti usamljen, mišljenja sam da su natjerali Denisa da se kandiduje jer je to jedini as u rukavu kojeg su imali da sačuvaju reputaciju stranke... čisto sumnjam da mu je to bila želja.
Sad nema nazad. D.B. nije bez šanse da uđe u Predsjedništvo kao njegov bošnjački član i bez javne podrške A-SDA.
Ono što ja zamjeram SDP je totalni otklon od vlastite ideologije i koaliranje sa svim i svakim zarad vlasti. Do sada ih je to skupo koštalo i opet će.
Novak20 wrote:
Sad nema nazad. D.B. nije bez šanse da uđe u Predsjedništvo kao njegov bošnjački član i bez javne podrške A-SDA.
Ono što ja zamjeram SDP je totalni otklon od vlastite ideologije i koaliranje sa svim i svakim zarad vlasti. Do sada ih je to skupo koštalo i opet će.
Problem kod vas u manjem entitetu je sto svaku rijec za Bosnu i Hercegovinu dozivljavate kao napad na RS. Ne znam kakvu politiku treba voditi SDP kada imas, sa druge strane, sa strane socijal- demokrata u manjem entitetu velicanje ratnih zlocinaca, negiranje presuda, negiranje Bosanskog jezika, krsne slave svake skole, ustanove i javnog wc-a...
putokaz1 wrote:Glasat ću za njega Vjerujem da će pobjediti Lukavac Tuzlu i okolne općina na TK(ne manje ,ne Banoviće) da će dobro proći i u KS i u ZDK ali za Pobjedu da li će biti dovoljno
Zašto ne bi pobijedio u Banovićima, PDA možda da podršku Bećireviću.
il misliš da će ipak podržati Radončića?
Banovići imaju 15 000 od toga je preko 10 000 išlo ranije za SDA a maksimum 5000 ili manje za sve ostale
PDA je tamo jača od SDA sada,pitanje je u kojem omjeru
Koga KUKO podrži taj će dobit u Banovićima,zbog koalicije na nivou TK trebalo bi da podrže Fahru
Bećirević tamo nemože dobiti više od 2500(maksimum ) dok Džaferović i onaj koga Kuko izabere(Valjda Fahro) dijele tih 10 000-12 000
A Ako PDA podrži SDP ili Bećirovića ja neću glasati za SDP niti za Bećirovića
PDA =SDA+SBIH+SBB isto je to
Novak20 wrote:
Problem kod vas u manjem entitetu je sto svaku rijec za Bosnu i Hercegovinu dozivljavate kao napad na RS. Ne znam kakvu politiku treba voditi SDP kada imas, sa druge strane, sa strane socijal- demokrata u manjem entitetu velicanje ratnih zlocinaca, negiranje presuda, negiranje Bosanskog jezika, krsne slave svake skole, ustanove i javnog wc-a...
Denis je pravi izbor!
Nisam ništa rekao protiv Denisa, naprotiv. A ovo za RS, to će kao promijeniti nekakva koalicija SDP/A-SDA ? Ma hajte molim vas.
Novak20 wrote:
Nisam ništa rekao protiv Denisa, naprotiv. A ovo za RS, to će kao promijeniti nekakva koalicija SDP/A-SDA ? Ma hajte molim vas.
Sve Bosnjacke stranke u svojim programima imaju Bosnu i Hercegovinu i borbu za istu. Normalno da sa takvim strankama SDP moze ulaziti u koaliciju, problem bi bio kada bi usli u koaliciju sa nekim kome je program "sto manje BiH".
Promjenilo se ili ne stanje u RS - manji entitet je sam sebi najveci problem.
MarlboroGold wrote:S obzirom da nije uspjelo ujedinjenje ljevice i da će SDP biti usamljen, mišljenja sam da su natjerali Denisa da se kandiduje jer je to jedini as u rukavu kojeg su imali da sačuvaju reputaciju stranke... čisto sumnjam da mu je to bila želja.
Tako je. Kada su ušli u koaliciju sa SDA tad su počeli gubiti glasače i simpatizere unutar stranke.
Problem im je ... što postoji velika šansa da se, nakon ovakve gotovo plebiscitarne podrške Denisu... sazove vanredni Kongres stranke i izbor novog rukovodstva na svim nivoima... neko ko je dobio onoliku podršku članstva stranke... može očekivati istu takvu i za predsjednika stranke... a to bi sigurno nekima ne baš godilo...
Po kojem osnovu se stranački sporazumi potpisuju u zgradi tzv. zajedničkih institucija"? https://vijesti.ba/clanak/408116/a-sda- ... becirovicu
Jel legalno koristiti prostorije parlamentarne skupštine BIH za ovako nešto?
putokaz1 wrote:ASDA će podržati Šepića,čojk iz Cazina,što bi podržali Komunjaru Bećirevića
ŠEPIĆ RAZOČARAN - KRAJINA UZ BEĆIROVIĆA: Nakon A-SDA, stigla i podrška četiri načelnika
Gradonačelnici Bihaća i Cazina, te načelnici Bužima i Bosanskog Petrovca dali su javnu podršku kandidatu SDP-a BIH Denisu Bećiroviću za člana Predsjendištva BIH, a tu zavičajnu podršku potajno je priželjkivao Senad Šepić, također kandidat za člana Predsjedništva BiH.
SimkeA wrote:Po kojem osnovu se stranački sporazumi potpisuju u zgradi tzv. zajedničkih institucija"? https://vijesti.ba/clanak/408116/a-sda- ... becirovicu
Jel legalno koristiti prostorije parlamentarne skupštine BIH za ovako nešto?
A je li legalno korisiti prostorije parlamentarne skupštine BIH za tkzv. stručno-znanstveni skup, na kojem je promoviran zbornik radova ''Rješenje za hrvatsko pitanje u BiH''? Jaki smo kada treba udariti po našima, dok u isto vrijeme u toj istoj parlamentarnoj skupštini Davorin Rudolf, član Hrvatske akademske zajednice, osoba koja uopće nije državljanin BiH i njegova pratnja vrše propagandnu aktivnost protiv Bošnjaka, podrivaju stabilnost i sigurnost u BiH. Tada ne pitamo je li legalno, već zarijemo glavu u pijesak u šutimo ko čipke.
A-SDA, šta god ko mislio o njima (ja npr. mislim sve najgore o tom kanceru političke scene u BiH, stranka lokalnih pikzibnera, kockoglavih seljačina, krezubih vehabija...), ima najodanije biračko tijelo. Dakle, bukvalno, koga oni podrže u startu računa na 50.000 njihovih glasova koje imaju u Cazinu, Bužimu i Bihaću. Koliko će aktivno, a koliko deklarativno oni podržavati Bećirovića druga je stvar. Ali, ako ga podrže u pravom smislu te riječi mislim da bi Bećirović mogao polako početi razmišljati o pobjedi.
To da A-SDA podrži Šepića je naučna fantastika, jer je Šepić za A-SDA uvijek bio i ostao "Tihićev mali". Šepić u USK može računati na glasove nekih neutralnih glasača i dijela SDA-ovaca razočaranih promašajem Džaferovićeve kandidature. Ostalo, vrlo vrlo teško.
Drugi je par obuće to što SDP ovakvim "pošto - po to" koaliranjem sa strankama sa suprotnog kraja političkog spektra, poput A-SDA i PDA (to je već dogovoreno i svaki dan će biti i ozvaničeno) ponavlja kardinalne greške iz "Države za čovjeka". Samo je pitanje kakvog će Živka Bludimira ili Stanka Primorca ovaj put izvući iz birtije i dovesti u epicentar političke realnosti u BIH.
It_is_a_Leclerc wrote:Vidim da mnogi lupaju, pa da pojasnim...
A-SDA, šta god ko mislio o njima (ja npr. mislim sve najgore o tom kanceru političke scene u BiH, stranka lokalnih pikzibnera, kockoglavih seljačina, krezubih vehabija...), ima najodanije biračko tijelo. Dakle, bukvalno, koga oni podrže u startu računa na 50.000 njihovih glasova koje imaju u Cazinu, Bužimu i Bihaću. Koliko će aktivno, a koliko deklarativno oni podržavati Bećirovića druga je stvar. Ali, ako ga podrže u pravom smislu te riječi mislim da bi Bećirović mogao polako početi razmišljati o pobjedi.
To da A-SDA podrži Šepića je naučna fantastika, jer je Šepić za A-SDA uvijek bio i ostao "Tihićev mali". Šepić u USK može računati na glasove nekih neutralnih glasača i dijela SDA-ovaca razočaranih promašajem Džaferovićeve kandidature. Ostalo, vrlo vrlo teško.
Drugi je par obuće to što SDP ovakvim "pošto - po to" koaliranjem sa strankama sa suprotnog kraja političkog spektra, poput A-SDA i PDA (to je već dogovoreno i svaki dan će biti i ozvaničeno) ponavlja kardinalne greške iz "Države za čovjeka". Samo je pitanje kakvog će Živka Bludimira ili Stanka Primorca ovaj put izvući iz birtije i dovesti u epicentar političke realnosti u BIH.
Ako postoji koalicija SDP-PDA odustajem i od Bećirevića i od SDP odo nekud ko neće s SDA i PDA
Ja sam ovo razumio da A-SDA daje podrsku Becirovicu za Predsjednistvo, a ne da SDP i A-SDA idu u bilo kakvu predizbornu ili postizbornu koaliciju. Jesam li upravu?
cadburry wrote:Ja sam ovo razumio da A-SDA daje podrsku Becirovicu za Predsjednistvo, a ne da SDP i A-SDA idu u bilo kakvu predizbornu ili postizbornu koaliciju. Jesam li upravu?
Formalno da.
Međutim, ne treba zaboraviti činjenicu da je tzv. Pomak odnosno koalicija krajiških gradonačelnika licitirala svoju, vjerovatno odlučujuću, podršku onom ko im obeća post-izborni rahatluk. Dakako, politički bi bilo štetno već sad objaviti koaliciju, ali otprilike su sve neznake, barem što se USK tiče, da bi od oktobra vlast trebali formirati A-SDA i SDP. A ako zatreba, skupit će se i još poneko tipa DF, DNZ i sl.