Dacia Stepway

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#151 Re: Dacia Stepway

Post by tempuser »

golfiista wrote:http://www.olx.ba/artikal/24746280/hyundai-i30-1-4/

Eto ide hladno za kes 18000
Eto hladno nagadjas, za 18k KM ne mozes naci ono na sta ciljas...
golfiista

#152 Re: Dacia Stepway

Post by golfiista »

tempuser wrote:
golfiista wrote: Mozda ti i osluskujes, ja vozim polovnjaka koji se ne osluskuje, samo vozis, vozis i vozis i tako vozis i vozis i poderes cetiri nove dacije dvije astre i jednog golfa :mrgreen:
Sta bi ti vozio i od koga bi kupio auto da svi rezonuju kao ti? :wink:
U nedostatku argumentacije, ili kada bas i nisu u pravu, ljudi posezu za sarkazmom ili losim humorom, kazu psiholozi, ja sam bio siguran da ti mozes bolje, ali eto, cak i ja, nekada, nisam u pravu :lol:
golfiista

#153 Re: Dacia Stepway

Post by golfiista »

tempuser wrote:
golfiista wrote:http://www.olx.ba/artikal/24746280/hyundai-i30-1-4/

Eto ide hladno za kes 18000
Eto hladno nagadjas, za 18k KM ne mozes naci ono na sta ciljas...
Pa ta dacija je na cesti za koliko?
20?
Mislim u redu je
golfiista

#154 Re: Dacia Stepway

Post by golfiista »

I na kraju krajeva, Dacija je fakat samo nov auto i nista vise. Bukvalno. To je skoro kada kupis mobitel u Telecomu za marku i onda skontas koje je to smece, jeste novo, ali znaci Boze...
tempuser

#155 Re: Dacia Stepway

Post by tempuser »

golfiista wrote:
tempuser wrote:
golfiista wrote: Mozda ti i osluskujes, ja vozim polovnjaka koji se ne osluskuje, samo vozis, vozis i vozis i tako vozis i vozis i poderes cetiri nove dacije dvije astre i jednog golfa :mrgreen:
Sta bi ti vozio i od koga bi kupio auto da svi rezonuju kao ti? :wink:
U nedostatku argumentacije, ili kada bas i nisu u pravu, ljudi posezu za sarkazmom ili losim humorom, kazu psiholozi, ja sam bio siguran da ti mozes bolje, ali eto, cak i ja, nekada, nisam u pravu :lol:
Nije sarkazam, pitanje je bilo ozbiljno, da je uvijek bolje/isplativije kupiti za klasu veci polovan nego za klasu manji nov kao sto tvrdis, koga bi ti kupio svoj polovan auto od 1. vlasnika?
Last edited by tempuser on 08/03/2017 23:45, edited 2 times in total.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#156 Re: Dacia Stepway

Post by mali_milojica »

Ja bih prije aktuelnu Daciu Stepway,nego Astru H koja je bila aktuelna 2004 god.
NediM17

#157 Re: Dacia Stepway

Post by NediM17 »

Opet novo vs. polovno.

Tu diskusiji nema kraja nikada.

Ali ovo je moje misljenje.
Kome je auto hljeb, nema vremena za majstore i zajebancije, uvijek novo ako moze.
Kome je vise luksuz nego potreba, i ganja vozne karakteristike, performanse, uzitak, komfor, taj moze ici na polovnu limuzinu s rizikom da ce ga nesto lupiti po glavu samo je pitanje vremena.
golfiista

#158 Re: Dacia Stepway

Post by golfiista »

Nije sarkazam, pitanje je bilo ozbiljno, da je uvijek bolje/isplativije kupiti za klasu veci polovan nego za klasu manji nov kao sto tvrdis, koga bi ti kupio svoj polovan auto od 1. vlasnika?
Pa bolan zivimo u zemlji gdje je prosjek plate 800 KM i to nerealno, ali, opet, neki minimum gledas, eto kao passat je top, nije, ali nudi dasak kvalitete i bez obzira sto je polovan i sto je presao ko zna koliko, opet nudi ugodnije okruzenje od Nove dacije, o tome pricam. A napisao sam da je novo ok kupiti ali ne ispod odredjenog limita. Dakle
Tvoj problem je sto citas i tumacis parcijalno, ali hajde, nejse.
golfiista

#159 Re: Dacia Stepway

Post by golfiista »

NediM17 wrote:Opet novo vs. polovno.

Tu diskusiji nema kraja nikada.

Ali ovo je moje misljenje.
Kome je auto hljeb, nema vremena za majstore i zajebancije, uvijek novo ako moze.
Kome je vise luksuz nego potreba, i ganja vozne karakteristike, performanse, uzitak, komfor, taj moze ici na polovnu limuzinu s rizikom da ce ga nesto lupiti po glavu samo je pitanje vremena.
Eto lupit cete, pa nije insan da ga strefi infarkt, popravis i idemo dalje, opet imas limuzinu, ono drugo da pozlatis, svaki put kad zatvoris vrata sjetis se kako si jeftino platio auto.
530i

#160 Re: Dacia Stepway

Post by 530i »

NediM17 wrote: Kome je auto hljeb, nema vremena za majstore i zajebancije, uvijek novo ako moze.
Moj Nedime, ko ima para kupi novo uvijek, kupuju ljudi nove Ferrarije i Bentlije....samo ovi što glume nivo kojeg objektivno nemaju kupuju polovnjaka pa se tješe. Sve se svodi na to koliko imaš para, koliko god ta istina bila bolna.
golfiista

#161 Re: Dacia Stepway

Post by golfiista »

mali_milojica wrote:Ja bih prije aktuelnu Daciu Stepway,nego Astru H koja je bila aktuelna 2004 god.
Cini ti se, pa ta Dacija je na platformi clija sa kraja devedesetih, dakle kupis novo sa starom tehnologijom sloro 20 godina. Tako rade ove supacke marke, tu ubrajam i WV koji je do prosle godine prodavao passata na platformi golfa 5 od prije 15 god
golfiista

#162 Re: Dacia Stepway

Post by golfiista »

530i wrote:
NediM17 wrote: Kome je auto hljeb, nema vremena za majstore i zajebancije, uvijek novo ako moze.
Moj Nedime, ko ima para kupi novo uvijek, kupuju ljudi nove Ferrarije i Bentlije....samo ovi što glume nivo kojeg objektivno nemaju kupuju polovnjaka pa se tješe. Sve se svodi na to koliko imaš para, koliko god ta istina bila bolna.
Pa o tome i govorimo, sve je stvar novca,ta dacija je nova bila 13000 KM prije nekoliko godina bas kao i kineski Maple, sad je bezobrazno poskupila na 18 sto je bas fuj.
mali_milojica

#163 Re: Dacia Stepway

Post by mali_milojica »

golfiista wrote:
mali_milojica wrote:Ja bih prije aktuelnu Daciu Stepway,nego Astru H koja je bila aktuelna 2004 god.
Cini ti se, pa ta Dacija je na platformi clija sa kraja devedesetih, dakle kupis novo sa starom tehnologijom sloro 20 godina. Tako rade ove supacke marke, tu ubrajam i WV koji je do prosle godine prodavao passata na platformi golfa 5 od prije 15 god
Haj sad trk na google pa vidi koja je platforma kod Astre H.
Ostat ces frapiran
Last edited by mali_milojica on 08/03/2017 23:53, edited 2 times in total.
tempuser

#164 Re: Dacia Stepway

Post by tempuser »

golfiista wrote:
Pa bolan zivimo u zemlji gdje je prosjek plate 800 KM i to nerealno, ali, opet, neki minimum gledas, eto kao passat je top, nije, ali nudi dasak kvalitete i bez obzira sto je polovan i sto je presao ko zna koliko, opet nudi ugodnije okruzenje od Nove dacije, o tome pricam. A napisao sam da je novo ok kupiti ali ne ispod odredjenog limita. Dakle
Tvoj problem je sto citas i tumacis parcijalno, ali hajde, nejse.
Ti, naravno u prenesenom smislu, koji si dao 18k KM za polovan auto vece klase i renomiranijeg proizvodjaca nisi nista veci gospodin od onoga ko je dao 18k KM za novu Daciu... 18k KM je 18k KM, bez obzira novo ili polovno,
Da ti ponovim pitanje, od koga bi ti kupio svoj polovan auto "iznad odredjenog limita" od 1. vlasnika, star 1-2 god, presao 10k km ? Neko ga je morao kupiti novog, a mogao je polovan i klasu veci, zar ne! Neko je morao kupiti novu ovu Astru i i30, a za te pare je mogao kupiti klasu vece 3 -4 god starije "iznad odredjenog limita". Treba da razumijes svako ima drugacije motive, prioritete i zahtjeve od auta, nekome taj tvoh "odredjeni limit" nije na prvom mjestu, ne moras se sloziti ali prihvati to.
530i

#165 Re: Dacia Stepway

Post by 530i »

Opet te balans felgi i guma zeza pa si nervozan i pišeš gluposti? Dragi golfista :-) :-)
tempuser

#166 Re: Dacia Stepway

Post by tempuser »

golfiista wrote:
Pa o tome i govorimo, sve je stvar novca,ta dacija je nova bila 13000 KM prije nekoliko godina bas kao i kineski Maple, sad je bezobrazno poskupila na 18 sto je bas fuj.
Ako nije tajna koliko si platio za svoj auto?
Ako cemo tim rezonom, fuj su Hyundai, KIA i Skoda... Svi su poskupili od vremena Ponya, Sephie i Felicije...
golfiista

#167 Re: Dacia Stepway

Post by golfiista »

Koliko vas vozi polovnjake od cca 20k KM? Koliko novu daciju? Sve je receno.
Koliko se uveze polovnjaka i prvi put registruje u tom cjenovnom rangu? Eto svi budale samo onih 500 sto kupise nove dacije pametno.

Mozda nisam u pravu, ali ja Daciju uopste ne ubrajam u automobile.
mali_milojica

#168 Re: Dacia Stepway

Post by mali_milojica »

golfiista wrote:Koliko vas vozi polovnjake od cca 20k KM? Koliko novu daciju? Sve je receno.
Koliko se uveze polovnjaka i prvi put registruje u tom cjenovnom rangu? Eto svi budale samo onih 500 sto kupise nove dacije pametno.

Evo ti jedan podatak.
U DE 9 od 10 Dacia kupuje privatno lice.
U istoj toj DE 5 od 10 Golfova ili 1 od 10 Passata kupuje privatno lice.
Govorim o novim automobilima.

P.S. Jesi nasao platformu Astre H? Treba li pomoc?
Last edited by mali_milojica on 09/03/2017 00:05, edited 1 time in total.
NediM17

#169 Re: Dacia Stepway

Post by NediM17 »

530i wrote:
Ima istine to sto ti govoris, itekako. Ali kod komparacije novo vs. polovno za iste pare polovno daje vise u smislu tog nekog "luksuza".

Sad opet dolazimo na pricu, sta je kome bitnije, pouzdanost, ili "luksuz". Ja vecinom biram prvo. Imao sam i polovnjaka, neki su bili bolji, neki losiji, ali nijedan nije bio dobar kao nov auto. Uvijek je nesto zajebavalo i kvarilo se.
De mijenjaj karike jer je masina ispuhala, mijenjaj kvacilo, selen blokove, kocioni cilindar, senzor ABS-a, elektroventil grijanja, sajle el. podizaca, mali hladnjak u kabini, uvijek ima nesto da te zajebava.

A kod cetiri nova auta od 2002.g. jedino vanredno sto je bilo je (govorim ukupno za sva cetiri): gumice balans stangi (garancija), keder vozackog prozora (garancija), termostat (propisao, garancija).
E to je ta razlika. Sad u oba svoja auta smijem sjesti i otici gdje hocu, znam da nema greske, a sa polovnjakom nikada ne mozes biti siguran.
tempuser

#170 Re: Dacia Stepway

Post by tempuser »

golfiista wrote:Koliko vas vozi polovnjake od cca 20k KM? Koliko novu daciju? Sve je receno.

Nije bitno koliko je nas kupilo novu Daciu, bitno je koliko nas namece svoje misljenje drugima kao jedino ispravno, ja mozda nekad i jedam kupio poloba auto za 20k KM, ali ne tvrdim da je to jedina ispravna opcija.
Nisi mi odgovorio na pitanje, ako nije tajna, koliko si platio svoj auto?
Last edited by tempuser on 09/03/2017 00:06, edited 1 time in total.
golfiista

#171 Re: Dacia Stepway

Post by golfiista »

mali_milojica wrote:

Evo ti jedan podatak.
Statistika ne znaci nista, ne mozes porediti prodaju dacije i golfa ili passata, jer ta brojka od 9 prodatih dacija privatnim licima je opet miljama ispod brojke pridatih golfova ili pasata privatnim licima. To sto ih firme ne kupuju govori jos o necemu ;)
golfiista

#172 Re: Dacia Stepway

Post by golfiista »

tempuser wrote:

Nije bitno koliko je nas kupilo novu Daciu, bitno je koliko nas manece svoje misljenje drugima kao jedino ispravno.
Nigdje nisam napisao da sam u pravu, cak sam nekoliko puta podvukao da mozda grijesim. Ne vidim zasto je vazno koliko ja placam automobile?
mali_milojica

#173 Re: Dacia Stepway

Post by mali_milojica »

golfiista wrote:
mali_milojica wrote:

Evo ti jedan podatak.
Statistika ne znaci nista, ne mozes porediti prodaju dacije i golfa ili passata, jer ta brojka od 9 prodatih dacija privatnim licima je opet miljama ispod brojke pridatih golfova ili pasata privatnim licima. To sto ih firme ne kupuju govori jos o necemu ;)
Govori. Lako je tudjim qrcem gloginje mlatiti.
golfiista

#174 Re: Dacia Stepway

Post by golfiista »

Evo primjer,

Vozimo Clija iz 2002 godine, kupljen prije cetiri godine, zamijenjeni krajnica, nosac mjenjaca, aksijalni lezajevi, i set kvacila, sve cca 250 KM sa rukama. Uradjen veliki servis i kupljene ljetne gume . Dakle 4 godine, 50k KM, auto staro 15 godina, trosak nikakav, kvar nikakav, izdalo nikad, a opet ugodnije od dacije a jeftinije debelo. Hajte molim vas.
tempuser

#175 Re: Dacia Stepway

Post by tempuser »

golfiista wrote:
tempuser wrote:
Nije bitno koliko je nas kupilo novu Daciu, bitno je koliko nas manece svoje misljenje drugima kao jedino ispravno.
Nigdje nisam napisao da sam u pravu, cak sam nekoliko puta podvukao da mozda grijesim. Ne vidim zasto je vazno koliko ja placam automobile?[/quote]

Pa malo previse upires za nekog ko mozda grijesi.
Vazno je u smislu da li postoji nov auto koji je po tvojim kriterijima ispod odredjenog limita, a koji je skuplji od polovnog auta koji je iznad odredjenog limita. Da budem prezicniji koji iskesira na 30-31k KM za nov neauto Dacia Duster je mogao kupiti za 25k KM BMW e60, ali je pitanje da li je onaj koji je za 25k KM kupio BMW e60 mogao kupiti neauto Dustera za 30 (tj zasto onda nije kupio BMW-a za 30k KM). To ti cijelo vrijeme pokusavam reci, u govoru novca koje da dao vise taj je veci gospodin, unutar iste cifre svi su jednaka gospoda samo sto svako ima druge prioritete i da svacije treba postivati.
Post Reply