Evo ti jedan peshkesh od mene...R A V E N wrote:Šta je ovdje neophodno je pragmatičko i efektivno djelovanje u realnom svijetu. Pri tome ne mislim na stvari kao što su ići protestvovati pred parlament zbog toga jer ne želimo da nas država steže porezima koje će preusmjeravati na račun feministkinja da bi se one uz relativno malo truda mogle baviti stvarima koje su im zabavne dok svoje postojanje legitimiziraju kroz žene koje su stvarno bile žrtve nasilja - dakle eksploatiraju i njih.
Cryptocurrencies bi tu možda mogle pomoći, kao i mnogo drugih načina djelovanja kojima bi se uspostavila paralelna slobodna ekonomija, a ne ova "slobodna".
Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
- seln
#151 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
- seln
#152 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Sarah Palin ce ti dat' mindje za ovo..R A V E N wrote:
-
R A V E N
#153 10
Nekada je jedini način ekonomskog održanja za žene bio brak, pa je zbog feminizma ženama stvorena mogućnost da se ekonomski osamostale i to je u redu.broj dva wrote:Izgubio me nakon prve recenice sa marksizmom u suknji.
Izbaciti oca iz familije i udati mamu za drzavu ?? Samo neoliberalni kreteni mogu smisliti takvu recenicu.
Vidi se da im fale 50e godine kad je zena bila u kuhinji a imigranti radili za hranu..
No da bi feministkinje uživale užitke života, za to trebaju da rade i da usvoje osobine kao što su nebiranje posla,
frugality, industriousness i inovativnost, osobine koje su u pravilu omogućile muškarcima kakav-takav prosperitet. (Ili da se, one, feministkinje, zadovolje onim što imaju.) No međutim one to ne mogu, jer su mržnja, strah i paranoja prema muškarcima kod mnogih od njih aksiomatski usvojene, te sve što dolazi od muškaraca je loše. Dok se feministkinje bore protiv braka u svrhu ekonomskog spasa i protiv "patrijarhata", odnosno toga da patrijarh-otac određuje mladoj ženi šta će i kako će, istovremeno snažno potiču maligne forme tih fenomena:
posredno su sve kolektivno udate za muškarce koji su veći platioci poreza od njih, a ulogu oca preuzima država koja proganja muškarce za te poreze koje će preusmjeriti njima zbog njihovog perpetualnog histeričnog vrištanja i glumanja žrtve jer je "bijela muška majica jeftinija od ekvivalentne ženske bluze". Ne mogu da shvate da je to zbog kompleksnog ukrasnog obojenog dizajna.
Ovo zvuči kao šala i kažu da je u svakoj šali pola istine. No ovo nije smiješno i potpuno je tačno.
Ljevičarski pokret ima isti korijen kao nacizam i anti-semitizam. Kao što su nacizam i anti-semitizam dobrim dijelom nastali kao posljedica zavisti zbog židovskog materijalno-finansijskog i intelektualnog uspjeha, tako je ljevica zapravo toksična i morbidna mržnja zbog uspjeha i(li) slučajne sreće pojedinaca.
Već je pokazano da ljevičarsko ekonomsko uređenje ne može postojati na duge staze. Ono je kao novorođenče rođeno sa pola mozga zbog strašnog genetskog poremećaja - uz najbolje aparate preživjeće 10-ak dana.
Prema tome, vaš voljeni nordijski model egzistira kao još jedna forma kapitalizma, odnosno on je kapitalizam iza dimne zavjese. On je obmana. Veće je zlo od "običnog" kapitalizma jer se zasniva na perpetualnom glumatanju ekonomske žrtve te državno-policijskom proganjanju uspješnijih kroz poreze. Zasniva se i na nabijanju jar(a)ma fiktivne krivice kao što su:
¤ "mrzitelj žena"
¤ "rasista"
¤ "nacista"
¤ "fašista"
¤ "homofob"
¤ "umno oboljela osoba"
¤ "sociopata"
¤ "psihopata"
itd.
- drndalo
#154 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam - AL' u *urcu...
Oko ovog pola mozga bismo se mogli raspravljati, mozda cak i sloziti, samo zaboravljas i sebe ubrojiti u tu novorodjencad...R A V E N wrote:Već je pokazano da ljevičarsko ekonomsko uređenje ne može postojati na duge staze. Ono je kao novorođenče rođeno sa pola mozga zbog strašnog genetskog poremećaja - uz najbolje aparate preživjeće 10-ak dana.broj dva wrote:Izgubio me nakon prve recenice sa marksizmom u suknji.
Izbaciti oca iz familije i udati mamu za drzavu ?? Samo neoliberalni kreteni mogu smisliti takvu recenicu.
Vidi se da im fale 50e godine kad je zena bila u kuhinji a imigranti radili za hranu..
-
R A V E N
#155 Re: 10
Odnosno, to je kao kad 14-godišnjak prvi put izvodi 13-godišnjakinju na izlazak, a njen otac smrkuto gleda na njega u smislu "Bolje da se fino ponašaš, INAČE...!!!"R A V E N wrote:ulogu oca preuzima država koja proganja muškarce za te poreze koje će preusmjeriti njima
By the way, knjiga relevantna za temu:

-
R A V E N
#156 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Amerikanci imaju svoj "američki san", a Bosanci "bosanski san". Taj bosanski san postoji u raznim društvima u raznim mjerama i zasniva na slijedećem:
Mi smo pripadnici te-i-te socijalno-ekonomske skupine i država i društvo su nam dužni dati novac jer radimo strahovito važan posao bez kojeg bi se svi vi raspali, umrli, nestali!
Npr. de jure tri nacionalne televizije, a de facto dvije. Oni su svi toliko bitni jer "nas obavještavaju i edukuju", a ustvari da sam ostao na onome što oni nude, bio bih psihički zamračen kao supruga pripadnika vojske Islamske države. Njihov način poslovanja je ovakav:
Kapitalizam je ogromno zlo jer se u njemu mogu uspostaviti monopoli koji će malene finansijski uništiti. Zato smo mi uveli nešto jače od toga. Ozakonit ćemo medijski monopol koliko kod možemo tako što ćemo kroz zakon učiniti prekršaj da se ne plati NAMA tih €3.25 RTV takse. Bilo bi dobro i da Angela pošalje koji miliončić € da se uspostave kakve šok-kvazipolicijske snage da idu ljudima utjerivati taj novac. Treba urgirati Tanji da ide vući Angelu tamo po onoj velikoj okrugloj konferencijskoj sali za sako. Dobiće Tanja dvije kante bureka, pa kad nabije kilažu, vršit' ćemo apologiju debljine preko televizije.
Tu u kartelu su s njima, da ih tako nazovem, brojni svršioci društvenih i umjetničkih fakulteta, dakle novinari, pisci, pjesnici, vajari, klasični muzičari, alternativni umjetnici, glumci, režiseri (pozorišni i filmski)... Bez svih njih mi bi pali u demenciju i zaboravili maternji jezik. Dakle, mora im se davati novac iz budžeta. Nema veze što je on prodao 5 knjiga, od kojih su 4 kupili njegovi prijatelji. Gdje bi bio Asus da proda 5 matičnih ploča u jednoj godini?
Ili razna pozorišta. Sudeći po usporedbi sa političkim konferencijama naj-naj-naj-naj-najbolje/novije političke inicijative za spas Bosne od raspada, tamo na predstavi ne bude više od 20-ak ljudi. Ali zato svi oni imaju redovne plate, doprinose, osiguranja, tople obroke, plaćen prijevoz, prireze, ureze, zareze, nareze...
Da sam ostao na njihovoj medijsko-kulturnoj logoraškoj ishrani, psihički bih atrofirao. Srećom, tu je poznavanje engleskog jezika, Internet-konekcija i okromna količina audio, video i .PDF sadržaja. Jer ko su ti ljudi izvan granica Bosne i malo šire unutar istog jezičkog prostora? Tako je, niko i ništa. Ovaj jezički prostor je dao samo Ivu Andrića kao kulturno vrijednog. I navikani Meša Selimović je zapravo loš pisac. Obmana da oni nešto vrijede je u tome da ih nacionalna(e) televizija(e) konstantno reanimiraju, ali ne reanimiraju klinički mrtvog čovjeka, nego egipatsku mumiju.
Sjećam se prije nekih 12 godine jednog tech-house DJ-a iz Tuzle kad je sasuo na forumu zbog toga što mu se premalo ljudi pojavilo na party-u:
Kako se samo usuđujete ne doći i ne platiti tu ulaznicu?!! Zar ne znate da vas ja svojom muzikom spašavam od turbo-folk otrova?!!
Prvo, jarane, muzika koju puštaš ne valja ništa. Onda neka party bude od 18 h jer hoću da sačuvam zdravlje - neću da uzimam metaamfetamine da bio na nogama od 22 h do 14 h slijedećeg dana. I neka bude na otvorenom prostoru, jer i ja i odjeća mi zbog duhanskog dima izgledaju gore nego da sam spavao u dimnjaku tuzlanske termoelektrane u zimu 1955.-e. Onda ti možda platim i 30% više za kartu.
Mi smo pripadnici te-i-te socijalno-ekonomske skupine i država i društvo su nam dužni dati novac jer radimo strahovito važan posao bez kojeg bi se svi vi raspali, umrli, nestali!
Npr. de jure tri nacionalne televizije, a de facto dvije. Oni su svi toliko bitni jer "nas obavještavaju i edukuju", a ustvari da sam ostao na onome što oni nude, bio bih psihički zamračen kao supruga pripadnika vojske Islamske države. Njihov način poslovanja je ovakav:
Kapitalizam je ogromno zlo jer se u njemu mogu uspostaviti monopoli koji će malene finansijski uništiti. Zato smo mi uveli nešto jače od toga. Ozakonit ćemo medijski monopol koliko kod možemo tako što ćemo kroz zakon učiniti prekršaj da se ne plati NAMA tih €3.25 RTV takse. Bilo bi dobro i da Angela pošalje koji miliončić € da se uspostave kakve šok-kvazipolicijske snage da idu ljudima utjerivati taj novac. Treba urgirati Tanji da ide vući Angelu tamo po onoj velikoj okrugloj konferencijskoj sali za sako. Dobiće Tanja dvije kante bureka, pa kad nabije kilažu, vršit' ćemo apologiju debljine preko televizije.
Tu u kartelu su s njima, da ih tako nazovem, brojni svršioci društvenih i umjetničkih fakulteta, dakle novinari, pisci, pjesnici, vajari, klasični muzičari, alternativni umjetnici, glumci, režiseri (pozorišni i filmski)... Bez svih njih mi bi pali u demenciju i zaboravili maternji jezik. Dakle, mora im se davati novac iz budžeta. Nema veze što je on prodao 5 knjiga, od kojih su 4 kupili njegovi prijatelji. Gdje bi bio Asus da proda 5 matičnih ploča u jednoj godini?
Ili razna pozorišta. Sudeći po usporedbi sa političkim konferencijama naj-naj-naj-naj-najbolje/novije političke inicijative za spas Bosne od raspada, tamo na predstavi ne bude više od 20-ak ljudi. Ali zato svi oni imaju redovne plate, doprinose, osiguranja, tople obroke, plaćen prijevoz, prireze, ureze, zareze, nareze...
Da sam ostao na njihovoj medijsko-kulturnoj logoraškoj ishrani, psihički bih atrofirao. Srećom, tu je poznavanje engleskog jezika, Internet-konekcija i okromna količina audio, video i .PDF sadržaja. Jer ko su ti ljudi izvan granica Bosne i malo šire unutar istog jezičkog prostora? Tako je, niko i ništa. Ovaj jezički prostor je dao samo Ivu Andrića kao kulturno vrijednog. I navikani Meša Selimović je zapravo loš pisac. Obmana da oni nešto vrijede je u tome da ih nacionalna(e) televizija(e) konstantno reanimiraju, ali ne reanimiraju klinički mrtvog čovjeka, nego egipatsku mumiju.
Sjećam se prije nekih 12 godine jednog tech-house DJ-a iz Tuzle kad je sasuo na forumu zbog toga što mu se premalo ljudi pojavilo na party-u:
Kako se samo usuđujete ne doći i ne platiti tu ulaznicu?!! Zar ne znate da vas ja svojom muzikom spašavam od turbo-folk otrova?!!
Prvo, jarane, muzika koju puštaš ne valja ništa. Onda neka party bude od 18 h jer hoću da sačuvam zdravlje - neću da uzimam metaamfetamine da bio na nogama od 22 h do 14 h slijedećeg dana. I neka bude na otvorenom prostoru, jer i ja i odjeća mi zbog duhanskog dima izgledaju gore nego da sam spavao u dimnjaku tuzlanske termoelektrane u zimu 1955.-e. Onda ti možda platim i 30% više za kartu.
-
R A V E N
#157 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
https://www.klix.ba/vijesti/bih/istrazi ... /170801124
Ovo je ulazna tačka za desno-libertijanski protest protiv poreza opresivne države.
BAŠ DA VIDIM KAKO ĆE TO IZVESTI!!!
Laže Belmin, u SAD-u nema ovakvog poreza!!!
Ovo je ulazna tačka za desno-libertijanski protest protiv poreza opresivne države.
BAŠ DA VIDIM KAKO ĆE TO IZVESTI!!!
Laže Belmin, u SAD-u nema ovakvog poreza!!!
- drndalo
#158 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Super, najzad organizovani protesti 340.000 organizovanih Raven-libertarijanaca... Da nam najzad pokazu kako se moze skinuti nepravda na vlasti... 
- seln
#159 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Kad bi se RAVEN dogovorio sam sa sobom sta je zapravo njegov problem... porezi, feminizam, zene uopste... ljevica, socijalizam, egzistencija drzave...
liberalizam, mini suknja, pravo zene na skolovanje...
meni se cini da je ravenov najveci problem sam raven.
liberalizam, mini suknja, pravo zene na skolovanje...
meni se cini da je ravenov najveci problem sam raven.
-
omar little
#160 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
bice da mu je najveci problem nedostatak picke pa frustracije sto ga zene nece istresa po netu.
- cyprus
#161 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Zar priliči jednoj ženi da se tako izražava?omar little wrote:bice da mu je najveci problem nedostatak picke pa frustracije sto ga zene nece istresa po netu.
-
omar little
#162 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
posten i normalan bosnjak me nikad nece uzeti za zenucyprus wrote:Zar priliči jednoj ženi da se tako izražava?omar little wrote:bice da mu je najveci problem nedostatak picke pa frustracije sto ga zene nece istresa po netu.
-
John Cleese
#163 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Svi Bosnjaci nikom ponikose i u crnu zemlju pogledase...omar little wrote:posten i normalan bosnjak me nikad nece uzeti za zenucyprus wrote:Zar priliči jednoj ženi da se tako izražava?omar little wrote:bice da mu je najveci problem nedostatak picke pa frustracije sto ga zene nece istresa po netu.![]()
![]()
Eto kad je i mene strah... ku' ces dalje...
-
kiligonzales
-
omar little
#165 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
vidim jutros ovo kruzi fejsom, taman za ovu temu. idejno rjesenje.

- Gojeni H
#166 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Odbrambeni mehanizam. Kreiran da stvori sok, pa i strah kod onih koji nisu navikli na takav odgovor.cyprus wrote:Zar priliči jednoj ženi da se tako izražava?omar little wrote:bice da mu je najveci problem nedostatak picke pa frustracije sto ga zene nece istresa po netu.
Ovdje kome ne porastu zubi, ...
-
omar little
#167 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
izrazavam se kako mi kurcu cejf. namjerno. posebno medju zivljem za koje postoji "nacin izrazavanja za zene" i koje patronizirajuce nudi analizu mog psiholoskog profila na osnovu koristenja rijeci picka. na temi koju je otvorio lik iz kojeg kipti mizogenija.
inace, cyprusov upis sam procitala kao zezanciju.
- Bloo
- Globalna šefica
#168 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
omar little wrote:izrazavam se kako mi kurcu cejf. namjerno. posebno medju zivljem za koje postoji "nacin izrazavanja za zene" i koje patronizirajuce nudi analizu mog psiholoskog profila na osnovu koristenja rijeci picka. na temi koju je otvorio lik iz kojeg kipti mizogenija.
pičkaaaaaa
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#169 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Ne lajte.Bloo wrote:omar little wrote:izrazavam se kako mi kurcu cejf. namjerno. posebno medju zivljem za koje postoji "nacin izrazavanja za zene" i koje patronizirajuce nudi analizu mog psiholoskog profila na osnovu koristenja rijeci picka. na temi koju je otvorio lik iz kojeg kipti mizogenija.
inace, cyprusov upis sam procitala kao zezanciju.![]()
![]()
![]()
![]()
pičkaaaaaa
- Bloo
- Globalna šefica
#170 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
vagina dentataTomahawk11 wrote:Ne lajte.Bloo wrote:omar little wrote:izrazavam se kako mi kurcu cejf. namjerno. posebno medju zivljem za koje postoji "nacin izrazavanja za zene" i koje patronizirajuce nudi analizu mog psiholoskog profila na osnovu koristenja rijeci picka. na temi koju je otvorio lik iz kojeg kipti mizogenija.
![]()
![]()
![]()
pičkaaaaaa
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#171 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
I to sam razumio 
-
omar little
#172 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
to ti pricamBloo wrote:omar little wrote:izrazavam se kako mi kurcu cejf. namjerno. posebno medju zivljem za koje postoji "nacin izrazavanja za zene" i koje patronizirajuce nudi analizu mog psiholoskog profila na osnovu koristenja rijeci picka. na temi koju je otvorio lik iz kojeg kipti mizogenija.
![]()
![]()
![]()
pičkaaaaaa
- Bloo
- Globalna šefica
#173 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
it is a magical wooordomar little wrote:
to ti pricam
treba napraviti neki sigil i summonovati fertility goddesses i podučiti ih feminizmu i pustiti ih na RAVEN-a
- tranquil
#174 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
Likovi su sve otvoreniji u namjeri da 50% stanovništva strpaju kući i oduzmu im pravo na rad, al' izražavanje je problem.
Koje smo mi kurčevo društvo.
Koje smo mi kurčevo društvo.
- hadzinicasa
#175 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam
hm. a ja sve vrijeme mislim da dostojanstvo, pristojnost, ljubaznost i lijepo izrazavanje nisu karakteristika jednog spola, vec odgoja.