Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
- fatamorgana
#151 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Astralna projekcija je po Islamu zabranjena isto kao i predbračni sex!
- Smrcak15
#152 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
to nisu mrtvi nego Dzinni karini/pratioci koji nastave zivjeti poslije smrti onoga kojeg su pratili, znaju ga kopiraju u glasu, znaju tajne koje samo on zna jer su pratili cijelo vrijeme pa kad to prenesu mediumima ovi ih uvjere da se radi o mrtvim dusama a to su samo dzinni koji prenose tajne infomracije o mrtvom.Dope_Man wrote:Sve sto ne mozemo trenutno objasniti je nadnaravno, gromovi i oluje su nekad bili nadnaravni. Poenta je da se mnogi hvale nekakvim pricama o svakakvim sposobnostima, pomislio bi covjek zivimo u svijetu Marvela i DC comicsa, a niko da ista dokaze kada se stavi u situaciju da to uradi, a da pri tom ne moze varati. Mnogi uzimaju ogromne pare stalno pricajuci sa mrtvima, radeci razne trikove i pri to tvrdeci da nista nije trik vec stvarnost, ali eto ni oni ne smiju prihvatiti izazov neg odjednom izvedu ultimativni trik ignorisanja
- Smrcak15
#153 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
a de nam dokaz za tofatamorgana wrote:Astralna projekcija je po Islamu zabranjena isto kao i predbračni sex!
kako to da je poslanik prosao astralnu projekciju u Noci miradza a da bude zabranjena u islamu???
nije to nesto sto ti mozes da kontrolises kako ti je volja nego desi se kad se desi.
- fatamorgana
#154 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Daj nam ti dokaz iz Kurana da je dozvoljena!Smrcak15 wrote:a de nam dokaz za tofatamorgana wrote:Astralna projekcija je po Islamu zabranjena isto kao i predbračni sex!
kako to da je poslanik prosao astralnu projekciju u Noci miradza a da bude zabranjena u islamu???
nije to nesto sto ti mozes da kontrolises kako ti je volja nego desi se kad se desi.
Ovo prvi put čujem da je Muhamedov let bio zapravo astralna projekcija! Dokaz na sto da se radilo o astralnoj projekciji!
- aurora313
#155 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Nisi valjda nikada čuo za 'alternativne činjenice'?fatamorgana wrote:Ovo prvi put čujem da je Muhamedov let bio zapravo astralna projekcija! Dokaz na sto da se radilo o astralnoj projekciji!
- JedanOdBraceMorica
#156 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Frajer nasao 5 klipova nekakvih doktora koji palamude u prilog vjerskim nebulozama i sad ispade da svi naucnici svijeta stoje iza tog stava
Isto kao kad bih ja citirao (takodjer doktora) Zakira Naika koji je rekao da je u slucaju da nema zena u blizini dozvoljeno spolno opciti sa kozom i taj citat nabijao muslimanima u lice cijelo vrijeme tvrdeci da svi muslimani smatraju da je opcenje sa kozom ok
- Smrcak15
#157 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
17:1. Hvaljen neka je Onaj koji je u jednom času noći preveo Svoga roba iz Hrama časnog u Hram daleki, čiju smo okolinu blagoslovili kako bismo mu neka znamenja Naša pokazali. – On, uisitinu, sve čuje i sve vidi.fatamorgana wrote:Daj nam ti dokaz iz Kurana da je dozvoljena!Smrcak15 wrote:a de nam dokaz za tofatamorgana wrote:Astralna projekcija je po Islamu zabranjena isto kao i predbračni sex!
Ovo prvi put čujem da je Muhamedov let bio zapravo astralna projekcija! Dokaz na sto da se radilo o astralnoj projekciji!
17:60 A san/vizija koji smo ti dali da usniješ i drvo ukleto, u Kur’anu spomenuto, iskušenje su za ljude. mi ih zastrašujemo, ali njima to samo povećava ionako veliko bezvjerstvo.
Sam Poslanik, a.s, opisao je to stanje sljedecim rijecima: «Nalazio sam se negdje izmedu sna i jave» )
Njegova se postelja nije ni ohladila a on se vratio sa tok velicanstvenog astralong putovanja duse , koja je otisla do dzenneta i vidjela dzehennem.
- Smrcak15
#158 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
prije ce biti da nam ti ovdje palamudis jer nazivati najveceg istrazivaoca iskustva bliske smrti, Jefrija Longa, doktora koji je instrazivao oko 4000 slucajeva bliske smrti izmedju toga 23 djece ispod 5 godina.JedanOdBraceMorica wrote:Frajer nasao 5 klipova nekakvih doktora koji palamude u prilog vjerskim nebulozama i sad ispade da svi naucnici svijeta stoje iza tog stavaIsto kao kad bih ja citirao (takodjer doktora) Zakira Naika koji je rekao da je u slucaju da nema zena u blizini dozvoljeno spolno opciti sa kozom i taj citat nabijao muslimanima u lice cijelo vrijeme tvrdeci da svi muslimani smatraju da je opcenje sa kozom ok
berukaj nam se druze
na kojim si ti bobama druzeZakira Naika koji je rekao da je u slucaju da nema zena u blizini dozvoljeno spolno opciti sa kozom
ne samo da palamudis nego i lazes jos
- shbc
#159 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Smrle, vjerujes li u ove? Ali bas u njih, ovakve kakvi su prikazani na slici.
- shbc
#160 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Nemoj mu Zakira. To mu je idol.JedanOdBraceMorica wrote:Frajer nasao 5 klipova nekakvih doktora koji palamude u prilog vjerskim nebulozama i sad ispade da svi naucnici svijeta stoje iza tog stavaIsto kao kad bih ja citirao (takodjer doktora) Zakira Naika koji je rekao da je u slucaju da nema zena u blizini dozvoljeno spolno opciti sa kozom i taj citat nabijao muslimanima u lice cijelo vrijeme tvrdeci da svi muslimani smatraju da je opcenje sa kozom ok
- MyTao
#161 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Pa da... ima smisla... cuj duhovi... ovo je PUNO logicnije.Smrcak15 wrote:to nisu mrtvi nego Dzinni karini/pratioci koji nastave zivjeti poslije smrti onoga kojeg su pratili, znaju ga kopiraju u glasu, znaju tajne koje samo on zna jer su pratili cijelo vrijeme pa kad to prenesu mediumima ovi ih uvjere da se radi o mrtvim dusama a to su samo dzinni koji prenose tajne infomracije o mrtvom.Dope_Man wrote:Sve sto ne mozemo trenutno objasniti je nadnaravno, gromovi i oluje su nekad bili nadnaravni. Poenta je da se mnogi hvale nekakvim pricama o svakakvim sposobnostima, pomislio bi covjek zivimo u svijetu Marvela i DC comicsa, a niko da ista dokaze kada se stavi u situaciju da to uradi, a da pri tom ne moze varati. Mnogi uzimaju ogromne pare stalno pricajuci sa mrtvima, radeci razne trikove i pri to tvrdeci da nista nije trik vec stvarnost, ali eto ni oni ne smiju prihvatiti izazov neg odjednom izvedu ultimativni trik ignorisanja
HAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH
- fatamorgana
#162 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Meni Zakiraga vuče na vanzemaljca!shbc wrote:Nemoj mu Zakira. To mu je idol.JedanOdBraceMorica wrote:Frajer nasao 5 klipova nekakvih doktora koji palamude u prilog vjerskim nebulozama i sad ispade da svi naucnici svijeta stoje iza tog stavaIsto kao kad bih ja citirao (takodjer doktora) Zakira Naika koji je rekao da je u slucaju da nema zena u blizini dozvoljeno spolno opciti sa kozom i taj citat nabijao muslimanima u lice cijelo vrijeme tvrdeci da svi muslimani smatraju da je opcenje sa kozom ok
- Diwan
#163 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Ajet 17:60 nema veze sa onim o čemu ti pričaš:17:1. Hvaljen neka je Onaj koji je u jednom času noći preveo Svoga roba iz Hrama časnog u Hram daleki, čiju smo okolinu blagoslovili kako bismo mu neka znamenja Naša pokazali. – On, uisitinu, sve čuje i sve vidi.
17:60 A san/vizija koji smo ti dali da usniješ i drvo ukleto, u Kur’anu spomenuto, iskušenje su za ljude. mi ih zastrašujemo, ali njima to samo povećava ionako veliko bezvjerstvo.
Sam Poslanik, a.s, opisao je to stanje sljedecim rijecima: «Nalazio sam se negdje izmedu sna i jave» )
Njegova se postelja nije ni ohladila a on se vratio sa tok velicanstvenog astralong putovanja duse , koja je otisla do dzenneta i vidjela dzehennem.
nego govori o tvojim pretpostavljenim Muaviji i kompaniji. Haluciniras po običajuوَإِذْ قُلْنَا لَكَ إِنَّ رَبَّكَ أَحَاطَ بِالنَّاسِ وَمَا جَعَلْنَا الرُّءْيَا الَّتِى أَرَيْنَـكَ إِلاَّ فِتْنَةً لِّلنَّاسِ وَالشَّجَرَةَ الْمَلْعُونَةَ فِى القُرْءَانِ وَنُخَوِّفُهُمْ فَمَا يَزِيدُهُمْ إِلاَّ طُغْيَانًا كَبِيرًا ﴾Quran17.60﴿
And (remember) when We told you: "Verily, your Lord has encompassed mankind.'' And We made not the vision which We showed you but a trial for mankind, and (likewise) the accursed tree in the Qur'an. We warn and make them afraid but it only increases them in naught save great disbelief, oppression and disobedience to Allah.)
The Prophet saw had a dream that monkeys climbing up and down his pulpit (and driving men away from his mosque). When he woke, the Angel Gabriel revealed this verse (17.60) and told the Prophet that the monkeys were the Bani Umayyads, who would usurp his caliphate after him. His place of prayer and pulpit would remain in their control for a thousand months.
The following has been recorded by Tasfir Durre Mansur, Imam Fakhru'd-Din Razi, Tabari, Qartabi, Nishapuri, Suyuti, Shawkani, Alusi, Ibn Abi Hatim, Khatib Baghdadi, Ibn Mardawaih, Hakim, Maqrizi, Baihaqi and (others)
-
RNG_25
#164 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Za početak, ja znam, a šta ja navodno "priželjkujem" svakako ne možeš znati, jer nisi ja, niti imaš dovoljno znanja o meni kao ličnosti.fatamorgana wrote:Za početak ti ne znaš nego priželjkuješ ....RNG_25 wrote:Još jedna tema koja se istrola na poziciju "nauka protiv vjere". Isto kao da je nauka jedini način spoznaje realnosti, ili isto kao da je naučno dokazano da je nauka jedini način stizanja do dokaza o nečemu. Kakve gluposti valjate samo.
Ako kažem da ja znam da postoji Bog, odmah će uslijediti pitanja tipa "a gdje ti je dokaz?", kao da sam ja u obavezi da srozam svoj Intelekt na puki racionalizam i logiku (koju inače jako cijenim, ako do sada nije bilo jasno), te kao da sam u obavezi da se prilagodim nečemu što je u biti ljudski izum (racionalizam, logika) a ne Bogom dat jedini metod ispitivanja i spoznavanja realnosti.
Ništa, nastavite se vrtiti u krug sa bogo-naukom i "naučnim dokazima" za ili protiv postojanja Boga.
- Smrcak15
#165 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
da vidimo Diwni druzeDiwan wrote:Ajet 17:60 nema veze sa onim o čemu ti pričaš:17:1. Hvaljen neka je Onaj koji je u jednom času noći preveo Svoga roba iz Hrama časnog u Hram daleki, čiju smo okolinu blagoslovili kako bismo mu neka znamenja Naša pokazali. – On, uisitinu, sve čuje i sve vidi.
nego govori o tvojim pretpostavljenim Muaviji i kompaniji. Haluciniras po običajuوَإِذْ قُلْنَا لَكَ إِنَّ رَبَّكَ أَحَاطَ بِالنَّاسِ وَمَا جَعَلْنَا الرُّءْيَا الَّتِى أَرَيْنَـكَ إِلاَّ فِتْنَةً لِّلنَّاسِ وَالشَّجَرَةَ الْمَلْعُونَةَ فِى القُرْءَانِ وَنُخَوِّفُهُمْ فَمَا يَزِيدُهُمْ إِلاَّ طُغْيَانًا كَبِيرًا ﴾Quran17.60﴿
And (remember) when We told you: "Verily, your Lord has encompassed mankind.'' And We made not the vision which We showed you but a trial for mankind, and (likewise) the accursed tree in the Qur'an. We warn and make them afraid but it only increases them in naught save great disbelief, oppression and disobedience to Allah.)
The Prophet saw had a dream that monkeys climbing up and down his pulpit (and driving men away from his mosque). When he woke, the Angel Gabriel revealed this verse (17.60) and told the Prophet that the monkeys were the Bani Umayyads, who would usurp his caliphate after him. His place of prayer and pulpit would remain in their control for a thousand months.
The following has been recorded by Tasfir Durre Mansur, Imam Fakhru'd-Din Razi, Tabari, Qartabi, Nishapuri, Suyuti, Shawkani, Alusi, Ibn Abi Hatim, Khatib Baghdadi, Ibn Mardawaih, Hakim, Maqrizi, Baihaqi and (others)
Ibm kesirov tefsir, najpopularni tefsir Kur'ana

o kakvim ti majmunima covjece pricas, kakve su to gluposti...????
-
RNG_25
#166 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Uvijek ista priča, od uvijek iste vrste ljudi, naravno suvišno je reći da se radi o gluposti. Isto kao da je Bog analogan nekoj "zubić vili", vidi se da veze nemaš o Islamu, zapravo da veze nemaš o bilo kojoj religiji.JedanOdBraceMorica wrote:vi pileci mozgovi bi se tada okrenuli vjerovanju u babarogu, zubic vilu, Djeda Mraza, Jetija sa Himalaja, irske vilenjake sa cupovima zlata, Zaronju, junake iz World of Warcrafta ili ko zna kojeg drugog izmisljenog lika kojeg je neko nekad izmislio usljed dokolice bas kao sto su vasi sveci i poslanici izmislili te vase bogove
- Smrcak15
#167 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
ja to nebi zvao duhovi jer se tako ne nazivaju, to je vise otrcan naziv, prikladnije je onako kako se oni zaista nazivaju.MyTao wrote:Pa da... ima smisla... cuj duhovi... ovo je PUNO logicnije.Smrcak15 wrote:to nisu mrtvi nego Dzinni karini/pratioci koji nastave zivjeti poslije smrti onoga kojeg su pratili, znaju ga kopiraju u glasu, znaju tajne koje samo on zna jer su pratili cijelo vrijeme pa kad to prenesu mediumima ovi ih uvjere da se radi o mrtvim dusama a to su samo dzinni koji prenose tajne infomracije o mrtvom.Dope_Man wrote:Sve sto ne mozemo trenutno objasniti je nadnaravno, gromovi i oluje su nekad bili nadnaravni. Poenta je da se mnogi hvale nekakvim pricama o svakakvim sposobnostima, pomislio bi covjek zivimo u svijetu Marvela i DC comicsa, a niko da ista dokaze kada se stavi u situaciju da to uradi, a da pri tom ne moze varati. Mnogi uzimaju ogromne pare stalno pricajuci sa mrtvima, radeci razne trikove i pri to tvrdeci da nista nije trik vec stvarnost, ali eto ni oni ne smiju prihvatiti izazov neg odjednom izvedu ultimativni trik ignorisanja
HAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH
druga stvar, sta uopste znas o dzinnima, nista vidim cim to za podsmijeh , dzinni su jedina metafizicka bica koja se mogu dokazati experimentalno.
- Diwan
#168 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
hebo te Ibn Kesir

- Diwan
#169 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
A inače ovakvi ludaci poput cvrčka kojih je nažalost večina u tzv. vjerskom miljeu što sadašnjosti što prošlosti, su iblisovskim tumačenjima i pristupu mnoge ljude odveli od vjere. Ludaci koji iz svog neznjanja, mraka i vlastite perverzne i čudovišne prirode pripisuju Bogu i Psolaniku a.s. narav tlačitelja, krvnika, mučitelja koji ljudima sipa uzavrelu vodu na glavu i mnoge druge 'pikanterije' koje su ludaci bukvalno prevodili ne znajući o čemu se radi i kako shvaćati takve ajete.The Almighty Allah has declared in the same book that. "And the dream which has been shown to you is in fact a source of trial for the people And similarly the accursed tree (mentioned) in the Holy Quran."
Who is accursed? Ibne Jurair Tabari, Ibne Abi Hatim, Ibne Marduwiyeh, Salabi, Ibne Asaakir and Baihaqi have related from Hazrat Husain bin Ali (a.s.), Suhail bin Sa'ad Ibne Umar and Saeed bin Musaiyyab that 'One day the Holy Prophet (s.a.w.a.) dreamt that Hakam bin al-Aas's, (from Ummayyid lineage) sons are jumping like monkeys on his (Prophet's) pulpit. This dream aggrieved him so much that he did not laugh for the rest of his life. (Tafseer-e-Tabari, 15/ 77, Al-Durrul-Mansur, vol.4 pg. 191)
About the verse of 'the accursed tree' Suyuti has quoted Ayesha that she addressed Marwan thus, "I have heard the Holy Prophet (s.a.w.a.) saying about your father and grandfather that "You are the ac?cursed tree" (Tafsire-Durrul-Mansur, vol. 4, pg. 1919)
According to another narrative, Ayesha told Marwan, "God cursed your father while you were still in his loins, hence you too are included among the accursed men". (Tafseere-Qurtubbi, p. 390, Tafseere-Kabir, vol.2, p. 238)
Ibn Abi Hatim has related from Ba'adli bin Murrah that the Holy Prophet (s.a.w.a.) said: "The accursed tree denotes Hakam and his offspring". (Durrul-Mansur, vol.4 pg. 191).
Ljudi spoznaje i znanja su govorili o dženetu i džehenemu kao stanjima duše i uma, kao i o stanjima udaljenosti (džehenem) i blizine (dženet) Bogu. Kao što su pametni ljudi primjetili kakva je to patnja i mučenje džehenemske vatre u kojoj ljudi čavrljaju i prepiru se.
Ali bolesni umovi bolesnih projekcija će i pored svega dalje nastaviti sa svojim terorisanjem.
- fatamorgana
#170 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
A šta to kao znaš?RNG_25 wrote:Za početak, ja znam, a šta ja navodno "priželjkujem" svakako ne možeš znati, jer nisi ja, niti imaš dovoljno znanja o meni kao ličnosti.fatamorgana wrote:Za početak ti ne znaš nego priželjkuješ ....RNG_25 wrote:Još jedna tema koja se istrola na poziciju "nauka protiv vjere". Isto kao da je nauka jedini način spoznaje realnosti, ili isto kao da je naučno dokazano da je nauka jedini način stizanja do dokaza o nečemu. Kakve gluposti valjate samo.
Ako kažem da ja znam da postoji Bog, odmah će uslijediti pitanja tipa "a gdje ti je dokaz?", kao da sam ja u obavezi da srozam svoj Intelekt na puki racionalizam i logiku (koju inače jako cijenim, ako do sada nije bilo jasno), te kao da sam u obavezi da se prilagodim nečemu što je u biti ljudski izum (racionalizam, logika) a ne Bogom dat jedini metod ispitivanja i spoznavanja realnosti.
Ništa, nastavite se vrtiti u krug sa bogo-naukom i "naučnim dokazima" za ili protiv postojanja Boga.
-
RNG_25
#171 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Pa znam da postoji Bog. Za početak. Kao što znam da logika i racionalizam, kao korisni alati, nisu jedino sredstvo spoznaje nečega.
- Smrcak15
#172 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
jeli ovo moderacija tolerise ovako nestoDiwan wrote:hebo te Ibn Kesir![]()
kad ti psujes covjeka koji je uradio najpoznati tefsir Kur'ana, dali tebe iko moze uzeti za ozbiljno vise kad pricas o islamu nesto.
dobro je da ljudi vide koje ja sta na forumu, da se razjasne stvari.
- Diwan
#173 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Interesantna neka 'vatra' u kojoj ljudi pričaju i optužuju jedni druge..... inače sa budalama poput tebe ne može drugačije .... poselami Kesira40:47. I kad se budu prepirali u vatri, pa slabi reknu onima koji su se oholili: “Uistinu! Mi smo bili
vaši sljedbenici, pa hoćete li vi od nas otkloniti dio vatre?”
- fatamorgana
#174 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Objektivno ne znaš već vjeruješ ili pretpostavljaš.RNG_25 wrote:Pa znam da postoji Bog. Za početak. Kao što znam da logika i racionalizam, kao korisni alati, nisu jedino sredstvo spoznaje nečega.
-
RNG_25
#175 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Objektivno znam, mislim da mi nećeš ti govoriti šta znam, a šta pretpostavljam. Apsolutno, bez sumnje, znam da postoji Bog. Svoje pretpostavke ili "vjerovanja" nemoj projicirati na druge.fatamorgana wrote:Objektivno ne znaš već vjeruješ ili pretpostavljaš.RNG_25 wrote:Pa znam da postoji Bog. Za početak. Kao što znam da logika i racionalizam, kao korisni alati, nisu jedino sredstvo spoznaje nečega.