Treći entitet?

Post Reply
General War

#151 Re: Treći entitet?

Post by General War »

JoseMujica wrote:nisu KRADEZEovci glupi...vazda kad im nešto treba napuckaju Lasičeve škriparske štence da seru o pederalizaciji, majorizaciji, konsocijaciji itd. i onda u pozadini odrade par finih finansijskih aranžmana, ala kao ovaj zakon o osiguranjima, povlačenju zakona o kladionicama, koji im #akobogda Prošnjaci vrlo rado izglasaju samo da ih ušutkaju...i tako več decenijama u krug ih žedne preko vode vodaju
Haj ne sekiraj se, ima SDA odgovor na to a to je da je obezbjedila da bosnjaci mogu samo da se jebu, i to odredila kao nacionalnu strategiju ..a bosnjaci to shvatili bukvalno, cak i odredili tih magicnih 60% od ukupne populacije.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#152 Re: Treći entitet?

Post by malakh »

Ripicipi wrote: Mozes kopati i rukama i nogama, ali to nigdje neces naci.
A to da Bosnjaci ne bi trebali birati drugima predstavnike nema nikakve veze sa "trecim", niti je "treci" jedini lijek za to.
Cuj nasjeli na tu pricu :-)
Zamisli, ima ljudi koji se jednostavno tako osjecaju, a ne jer su "nasjeli" :roll:
Cuj "nekakvim" Bosancima, tuzno...
je li treći vodi ka izmjeni izbornog zakona, odnosno da hdz u vladi fbih učestvuje u vlasti 15% srazmjerno popisu stanovništva? tačnije da u vladi fbih imaju 2 ministarstva, a u vijeću ministara 1? te da se firme koje su apsolutno pod kontrolom hdza rasporede na 70 : 30 posto između bošnjaka i hrvata, pošto po hdzovim kartama i prekrajanjima, bošnjaka bi u tom entitetu bilo možda i više od 30%?
Point.

#153 Re: Treći entitet?

Post by Point. »

aratet wrote:
Point. wrote:
Ripicipi wrote:
Vidis koliko ne kontas!?

Hajd me citiraj o "trecem"?? Hajde ziv bio, jedva cekam da vidim.
A to su kao neke prijetnje o 0.5%???
Nemam sad vremena da ti kopam post kako nije fer sto Bosnjaci majoriziraju jadne Hrvate ali si u tom smislu pisao. Sto se tice 0.5%, nisu prijetnje, ja vas u principu zalim jer ste nasjeli ko koze na tu pricu o Bosancima, nego ubjedjenje da vas, sto se gadite na rijec Bosnjak a furate pricu o nekakvim Bosancima, moze biti max taj procenat i nikako vise.
I mi vas zalimo jer ste nasjeli na taj turcizam pa se izjasnjavate tako.
Kako bi nazvao Srbe i Hrvate? Oni ne moraju biti bosanci jelde, samo Bosnjaci. Sreca pa vas je tako malo da ne mozete napuniti ni seosku zadrugu i prema vama se treba odnositi kao prema izrodima, tj zalutalim ovcama sto i jeste. Vidis i da na ovoj temi o trecem okrecete pricu prema Bosnjacima. Providni ste ko koralno more.
Point.

#154 Re: Treći entitet?

Post by Point. »

General War wrote:
Point. wrote:
General War wrote: Mi smo polozili oruzje, na vama je da se koprcate sa rahat patnjom kao glavnom strategijom.
Jos samo da javno priznate po cijem nalogu furate tu pricu o Bosancima jedino Bosnjacima.
To je tvoja opservacija, koja je upravo suprotna ako cemo posteno...bosnjaci imaju tu mantru da po nalogu se izjasnjavaju sad jedno sutra drugo.
I ti si Bosnjak, nemoj sad mi vi.
General War

#155 Re: Treći entitet?

Post by General War »

Point. wrote:
General War wrote:
Point. wrote: Jos samo da javno priznate po cijem nalogu furate tu pricu o Bosancima jedino Bosnjacima.
To je tvoja opservacija, koja je upravo suprotna ako cemo posteno...bosnjaci imaju tu mantru da po nalogu se izjasnjavaju sad jedno sutra drugo.
I ti si Bosnjak, nemoj sad mi vi.
Prije ces ti biti Bosanac :D
Ja sam sam sebi birao sta sam, dekrete ne priznajem...
Point.

#156 Re: Treći entitet?

Post by Point. »

Vidis ja nemam problem za sebe reci da sam i bosanac al ti imas velikih problema reci da si i Bosnjak, sto i jesi u stvari. U BiH, ustav poznaje 3 naroda, necemo sad izmisljati nesto sto ne postoji.
aratet

#157 Re: Treći entitet?

Post by aratet »

Point. wrote: Kako bi nazvao Srbe i Hrvate? Oni ne moraju biti bosanci jelde, samo Bosnjaci. Sreca pa vas je tako malo da ne mozete napuniti ni seosku zadrugu i prema vama se treba odnositi kao prema izrodima, tj zalutalim ovcama sto i jeste. Vidis i da na ovoj temi o trecem okrecete pricu prema Bosnjacima. Providni ste ko koralno more.
Izrodi smo zato sto nas nije obuhvatio stokholmski sindrom pa ne uzimamo za ime nacije turcizam (okupatorsko ime)?
Point.

#158 Re: Treći entitet?

Post by Point. »

aratet wrote:
Point. wrote: Kako bi nazvao Srbe i Hrvate? Oni ne moraju biti bosanci jelde, samo Bosnjaci. Sreca pa vas je tako malo da ne mozete napuniti ni seosku zadrugu i prema vama se treba odnositi kao prema izrodima, tj zalutalim ovcama sto i jeste. Vidis i da na ovoj temi o trecem okrecete pricu prema Bosnjacima. Providni ste ko koralno more.
Izrodi smo zato sto nas nije obuhvatio stokholmski sindrom pa ne uzimamo za ime nacije turcizam (okupatorsko ime)?
Pitao sam te nesto. Je li se ova privilegija zvanja bosanac odnosi i na Hrvate i Srbe ili je iskljucivo za Bosnjake da nas jos podijele? Bi li za sebe rekao da si Bosnjanin? Bi malo sutra.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#159 Re: Treći entitet?

Post by JoseMujica »

General War wrote:
JoseMujica wrote:nisu KRADEZEovci glupi...vazda kad im nešto treba napuckaju Lasičeve škriparske štence da seru o pederalizaciji, majorizaciji, konsocijaciji itd. i onda u pozadini odrade par finih finansijskih aranžmana, ala kao ovaj zakon o osiguranjima, povlačenju zakona o kladionicama, koji im #akobogda Prošnjaci vrlo rado izglasaju samo da ih ušutkaju...i tako več decenijama u krug ih žedne preko vode vodaju
Haj ne sekiraj se, ima SDA odgovor na to a to je da je obezbjedila da bosnjaci mogu samo da se jebu, i to odredila kao nacionalnu strategiju ..a bosnjaci to shvatili bukvalno, cak i odredili tih magicnih 60% od ukupne populacije.

da su bar i to pridružio bih se standing ovationsu za te stratege i strućnjake....još uvijek daleko više ljudi guli odavde i umire nego što se rađa djece
aratet

#160 Re: Treći entitet?

Post by aratet »

Point. wrote:
aratet wrote:
Pitao sam te nesto. Je li se ova privilegija zvanja bosanac odnosi i na Hrvate i Srbe ili je iskljucivo za Bosnjake da nas jos podijele? Bi li za sebe rekao da si Bosnjanin? Bi malo sutra.
Privilegija zvanja Bosanac i Hercegovac se odnosi na sve koji se zele tako izjasnjavati, isto kao sto i svi koji zele da se izjasne po turcizmu Bosnjak mogu se tako izjasniti, kratko i jasno.
Da, ja sam i Bosnjanin.
SmokingMan

#161 Re: Treći entitet?

Post by SmokingMan »

I ovaj bi mali treći entitet. :zoka:

Image
Point.

#162 Re: Treći entitet?

Post by Point. »

aratet wrote:
Privilegija zvanja Bosanac i Hercegovac se odnosi na sve koji se zele tako izjasnjavati, isto kao sto i svi koji zele da se izjasne po turcizmu Bosnjak mogu se tako izjasniti, kratko i jasno.
Da, ja sam i Bosnjanin.
Bosnjanin i bosnjak su jedno te isto. Tvoja muka je samo sto je ime Bosnjak izvuceno iz turskog. Sta cu ti ja.
aratet

#163 Re: Treći entitet?

Post by aratet »

Point. wrote:
aratet wrote:
Da, ja sam i Bosnjanin.
Bosnjanin i bosnjak su jedno te isto. Tvoja muka je samo sto je ime Bosnjak izvuceno iz turskog. Sta cu ti ja.
Nop, Bosnjanin i Bosanac su jedno te isto, sinonimi, Bosnjak je nesto drugo.
fosna2014

#164 Re: Treći entitet?

Post by fosna2014 »

Stanovnici Bosne su se tada nazivali Bosnjani, a sada se nazivaju Bosanci. :-D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#165 Re: Treći entitet?

Post by malakh »

treba se preispitati koliko se novca potrošilo iz firmi i minstarstava koje kontroliše hdz za ovo lobiranje oko trćeg entiteta. :lol:
Point.

#166 Re: Treći entitet?

Post by Point. »

aratet wrote:
Point. wrote:
aratet wrote:
Da, ja sam i Bosnjanin.
Nop, Bosnjanin i Bosanac su jedno te isto, sinonimi, Bosnjak je nesto drugo.
U počecima osmanlijske vladavine polako dolazi do promjena u bosanskom jeziku te se narodna imena na ak kao Poljak, Slovak više upotrebljavaju pa i riječ Bošnjak. Sa stabilizacijom osmanlijske vlasti, riječ Bošnjak upotpunosti zamjenjuje srednjovjekovno Bošnjanin. Riječi kao Bošnjak-kavmi i Bošnjak-milleti su označavali pripadnika bošnjačkog naroda odnosno potomke srednjovjekovnih Bošnjana.
Point.

#167 Re: Treći entitet?

Post by Point. »

malakh wrote:treba se preispitati koliko se novca potrošilo iz firmi i minstarstava koje kontroliše hdz za ovo lobiranje oko trćeg entiteta. :lol:
I nakon svega, jedino sto ce dobiti je oznojeno, bruckasto mudo marjanovo.
Mx

#168 Re: Treći entitet?

Post by Mx »

BIVŠI MINISTAR, ENVER BIJEDIĆ, IZNIO NEVJEROVATNU TEORIJU: "Promjena trase autoputa 5C legalizuje treći entitet"!

Kantonalni odbor SDP-a BiH Tuzla saopćio je danas da nova trasa autoputa 5C za koju se zalažu SDA i HDZ i koja je usvojena u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, u potpunosti slijedi liniju razgraničenja HVO-a i Armije BiH uspostavljene 1993. i 1994. godine.

08. Feb. 2017 08. Feb. 2017

Image

- Dakle, nova trasa će ići po zamišljenoj granici trećeg entiteta i predstavlja prvi korak ka konačnoj podjeli BiH - navodi se u saopćenju.

SDP-ov zastupnik u federalnom parlamentu i bivši ministar prometa i komunikacija FBiH Enver Bijedić ocijenio je ovaj potez skandaloznim i šovinističkim.

- Trasa za koju se zalažu Izetbegović i Čović se prije svega udaljava od aerodroma, prolazi kroz vinograde i obradive površine i ide preko rijeka Bune i Bunice. Osim što promjena trase nema nikakvog uporišta u struci i što ugrožava život lokalnog stanovništva u ekološkom, egzistencijalnom i svakom drugom obliku, ona predstavlja i prvi korak ka konačnoj podjeli BiH, a sve u režiji SDA i HDZ-a - rekao je Bijedić.

Dodao je da su u SDP-u protiv nove trase autoputa Vc jer ona, osim što nema nikakvog uporišta u struci, crta nove granice unutar BiH.

- Trasa koridora Vc bi trebala i fizički podijeliti Mostar te postati kamen temeljac za daljnju razgradnju BiH - dodao je Bijedić.

Dom naroda Federacije BiH 9. februara bi trebao raspravljati o trasi autoputa Vc kroz južni dio Mostara i usvajanjem nove trase ovjeriti dogovor Izetbegovića i Čovića o podjeli Mostara što je i prvi korak ka konačnoj podjeli BiH - saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KO SDPBiH Tuzla.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/458 ... titet.html
Ripicipi

#169 Re: Treći entitet?

Post by Ripicipi »

Autoput crta granice :-)
klasicno ludilo
mekaba

#170 Re: Treći entitet?

Post by mekaba »

Point. wrote:Vidis ja nemam problem za sebe reci da sam i bosanac al ti imas velikih problema reci da si i Bosnjak, sto i jesi u stvari. U BiH, ustav poznaje 3 naroda, necemo sad izmisljati nesto sto ne postoji.
Popis jasno kaze 50,11% Bosnjaci , tzv. Bosanci ,Krajisnici,Hercegovci ,Eskimi....statisticka grska. U Hrvatskoj na popisu Bosnjaka koliko se sjecam 33.000 Bosanaca nema. Proces zavrsen, vraceno istorijsko ime. Srbi , Hrvati,Posrbice na H aparatima :D
General War

#171 Re: Treći entitet?

Post by General War »

Point. wrote:Vidis ja nemam problem za sebe reci da sam i bosanac al ti imas velikih problema reci da si i Bosnjak, sto i jesi u stvari. U BiH, ustav poznaje 3 naroda, necemo sad izmisljati nesto sto ne postoji.
Tako je...i dva entiteta i tri konstitutivna naroda i svaki racqu...onda sta je problem sa ovom temom? ne mozemo izmisljati da smo sami u bosni.

A zasto bih ja trebao biti bosnjak?
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#172 Re: Treći entitet?

Post by wonkaw »

General War wrote:
Tako je...i dva entiteta i tri konstitutivna naroda i svaki racqu...onda sta je problem sa ovom temom? ne mozemo izmisljati da smo sami u bosni.

problem je da treci NIKAD nece dobiti, nikad pa ni tad!

oko zele silom nema problema, nek izvole
Point.

#173 Re: Treći entitet?

Post by Point. »

General War wrote:

Cuj sta je problem? Pa valjda ako je BiH sastavljena od DVA entiteta TRECI je nepotreban i gura zemlju u moguci rat.
prog321

#174 Re: Treći entitet?

Post by prog321 »

cak i ovi najveci cro,ofili iz centrale tipa Hafiz i Kolimba ne vjeruju realnost trećeg ali znaju da pričom o tome dovest će do ustupaka negdje drugdje.
tacnije kod izbornog zakona, autoputa, osiguravajucih drustva, itd.
o tome se u biti radi.
urlaj o nekom imaginarnom trećem da bi ucijenio tamo gdje je realno.
General War

#175 Re: Treći entitet?

Post by General War »

Point. wrote:
General War wrote:

Cuj sta je problem? Pa valjda ako je BiH sastavljena od DVA entiteta TRECI je nepotreban i gura zemlju u moguci rat.
NIje stvar sta hoce, vec njihova konstitutivnost sto i sam tvrdis da postoji, ko im je to dozvolio...Bosanci?
Post Reply