Haj ne sekiraj se, ima SDA odgovor na to a to je da je obezbjedila da bosnjaci mogu samo da se jebu, i to odredila kao nacionalnu strategiju ..a bosnjaci to shvatili bukvalno, cak i odredili tih magicnih 60% od ukupne populacije.JoseMujica wrote:nisu KRADEZEovci glupi...vazda kad im nešto treba napuckaju Lasičeve škriparske štence da seru o pederalizaciji, majorizaciji, konsocijaciji itd. i onda u pozadini odrade par finih finansijskih aranžmana, ala kao ovaj zakon o osiguranjima, povlačenju zakona o kladionicama, koji im #akobogda Prošnjaci vrlo rado izglasaju samo da ih ušutkaju...i tako več decenijama u krug ih žedne preko vode vodaju
Treći entitet?
- General War
#151 Re: Treći entitet?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#152 Re: Treći entitet?
je li treći vodi ka izmjeni izbornog zakona, odnosno da hdz u vladi fbih učestvuje u vlasti 15% srazmjerno popisu stanovništva? tačnije da u vladi fbih imaju 2 ministarstva, a u vijeću ministara 1? te da se firme koje su apsolutno pod kontrolom hdza rasporede na 70 : 30 posto između bošnjaka i hrvata, pošto po hdzovim kartama i prekrajanjima, bošnjaka bi u tom entitetu bilo možda i više od 30%?Ripicipi wrote: Mozes kopati i rukama i nogama, ali to nigdje neces naci.
A to da Bosnjaci ne bi trebali birati drugima predstavnike nema nikakve veze sa "trecim", niti je "treci" jedini lijek za to.
Cuj nasjeli na tu pricu![]()
Zamisli, ima ljudi koji se jednostavno tako osjecaju, a ne jer su "nasjeli"
Cuj "nekakvim" Bosancima, tuzno...
- Point.
#153 Re: Treći entitet?
Kako bi nazvao Srbe i Hrvate? Oni ne moraju biti bosanci jelde, samo Bosnjaci. Sreca pa vas je tako malo da ne mozete napuniti ni seosku zadrugu i prema vama se treba odnositi kao prema izrodima, tj zalutalim ovcama sto i jeste. Vidis i da na ovoj temi o trecem okrecete pricu prema Bosnjacima. Providni ste ko koralno more.aratet wrote:I mi vas zalimo jer ste nasjeli na taj turcizam pa se izjasnjavate tako.Point. wrote:Nemam sad vremena da ti kopam post kako nije fer sto Bosnjaci majoriziraju jadne Hrvate ali si u tom smislu pisao. Sto se tice 0.5%, nisu prijetnje, ja vas u principu zalim jer ste nasjeli ko koze na tu pricu o Bosancima, nego ubjedjenje da vas, sto se gadite na rijec Bosnjak a furate pricu o nekakvim Bosancima, moze biti max taj procenat i nikako vise.Ripicipi wrote:
Vidis koliko ne kontas!?
Hajd me citiraj o "trecem"?? Hajde ziv bio, jedva cekam da vidim.
A to su kao neke prijetnje o 0.5%???
- Point.
#154 Re: Treći entitet?
I ti si Bosnjak, nemoj sad mi vi.General War wrote:To je tvoja opservacija, koja je upravo suprotna ako cemo posteno...bosnjaci imaju tu mantru da po nalogu se izjasnjavaju sad jedno sutra drugo.Point. wrote:Jos samo da javno priznate po cijem nalogu furate tu pricu o Bosancima jedino Bosnjacima.General War wrote: Mi smo polozili oruzje, na vama je da se koprcate sa rahat patnjom kao glavnom strategijom.
- General War
#155 Re: Treći entitet?
Prije ces ti biti BosanacPoint. wrote:I ti si Bosnjak, nemoj sad mi vi.General War wrote:To je tvoja opservacija, koja je upravo suprotna ako cemo posteno...bosnjaci imaju tu mantru da po nalogu se izjasnjavaju sad jedno sutra drugo.Point. wrote: Jos samo da javno priznate po cijem nalogu furate tu pricu o Bosancima jedino Bosnjacima.
Ja sam sam sebi birao sta sam, dekrete ne priznajem...
- Point.
#156 Re: Treći entitet?
Vidis ja nemam problem za sebe reci da sam i bosanac al ti imas velikih problema reci da si i Bosnjak, sto i jesi u stvari. U BiH, ustav poznaje 3 naroda, necemo sad izmisljati nesto sto ne postoji.
-
aratet
#157 Re: Treći entitet?
Izrodi smo zato sto nas nije obuhvatio stokholmski sindrom pa ne uzimamo za ime nacije turcizam (okupatorsko ime)?Point. wrote: Kako bi nazvao Srbe i Hrvate? Oni ne moraju biti bosanci jelde, samo Bosnjaci. Sreca pa vas je tako malo da ne mozete napuniti ni seosku zadrugu i prema vama se treba odnositi kao prema izrodima, tj zalutalim ovcama sto i jeste. Vidis i da na ovoj temi o trecem okrecete pricu prema Bosnjacima. Providni ste ko koralno more.
- Point.
#158 Re: Treći entitet?
Pitao sam te nesto. Je li se ova privilegija zvanja bosanac odnosi i na Hrvate i Srbe ili je iskljucivo za Bosnjake da nas jos podijele? Bi li za sebe rekao da si Bosnjanin? Bi malo sutra.aratet wrote:Izrodi smo zato sto nas nije obuhvatio stokholmski sindrom pa ne uzimamo za ime nacije turcizam (okupatorsko ime)?Point. wrote: Kako bi nazvao Srbe i Hrvate? Oni ne moraju biti bosanci jelde, samo Bosnjaci. Sreca pa vas je tako malo da ne mozete napuniti ni seosku zadrugu i prema vama se treba odnositi kao prema izrodima, tj zalutalim ovcama sto i jeste. Vidis i da na ovoj temi o trecem okrecete pricu prema Bosnjacima. Providni ste ko koralno more.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#159 Re: Treći entitet?
General War wrote:Haj ne sekiraj se, ima SDA odgovor na to a to je da je obezbjedila da bosnjaci mogu samo da se jebu, i to odredila kao nacionalnu strategiju ..a bosnjaci to shvatili bukvalno, cak i odredili tih magicnih 60% od ukupne populacije.JoseMujica wrote:nisu KRADEZEovci glupi...vazda kad im nešto treba napuckaju Lasičeve škriparske štence da seru o pederalizaciji, majorizaciji, konsocijaciji itd. i onda u pozadini odrade par finih finansijskih aranžmana, ala kao ovaj zakon o osiguranjima, povlačenju zakona o kladionicama, koji im #akobogda Prošnjaci vrlo rado izglasaju samo da ih ušutkaju...i tako več decenijama u krug ih žedne preko vode vodaju
da su bar i to pridružio bih se standing ovationsu za te stratege i strućnjake....još uvijek daleko više ljudi guli odavde i umire nego što se rađa djece
-
aratet
#160 Re: Treći entitet?
Privilegija zvanja Bosanac i Hercegovac se odnosi na sve koji se zele tako izjasnjavati, isto kao sto i svi koji zele da se izjasne po turcizmu Bosnjak mogu se tako izjasniti, kratko i jasno.Point. wrote:Pitao sam te nesto. Je li se ova privilegija zvanja bosanac odnosi i na Hrvate i Srbe ili je iskljucivo za Bosnjake da nas jos podijele? Bi li za sebe rekao da si Bosnjanin? Bi malo sutra.aratet wrote:Izrodi smo zato sto nas nije obuhvatio stokholmski sindrom pa ne uzimamo za ime nacije turcizam (okupatorsko ime)?Point. wrote: Kako bi nazvao Srbe i Hrvate? Oni ne moraju biti bosanci jelde, samo Bosnjaci. Sreca pa vas je tako malo da ne mozete napuniti ni seosku zadrugu i prema vama se treba odnositi kao prema izrodima, tj zalutalim ovcama sto i jeste. Vidis i da na ovoj temi o trecem okrecete pricu prema Bosnjacima. Providni ste ko koralno more.
Da, ja sam i Bosnjanin.
- SmokingMan
#161 Re: Treći entitet?
I ovaj bi mali treći entitet.

- Point.
#162 Re: Treći entitet?
Bosnjanin i bosnjak su jedno te isto. Tvoja muka je samo sto je ime Bosnjak izvuceno iz turskog. Sta cu ti ja.aratet wrote:
Privilegija zvanja Bosanac i Hercegovac se odnosi na sve koji se zele tako izjasnjavati, isto kao sto i svi koji zele da se izjasne po turcizmu Bosnjak mogu se tako izjasniti, kratko i jasno.
Da, ja sam i Bosnjanin.
-
aratet
#163 Re: Treći entitet?
Nop, Bosnjanin i Bosanac su jedno te isto, sinonimi, Bosnjak je nesto drugo.Point. wrote:Bosnjanin i bosnjak su jedno te isto. Tvoja muka je samo sto je ime Bosnjak izvuceno iz turskog. Sta cu ti ja.aratet wrote:
Privilegija zvanja Bosanac i Hercegovac se odnosi na sve koji se zele tako izjasnjavati, isto kao sto i svi koji zele da se izjasne po turcizmu Bosnjak mogu se tako izjasniti, kratko i jasno.
Da, ja sam i Bosnjanin.
- fosna2014
#164 Re: Treći entitet?
Stanovnici Bosne su se tada nazivali Bosnjani, a sada se nazivaju Bosanci. 
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#165 Re: Treći entitet?
treba se preispitati koliko se novca potrošilo iz firmi i minstarstava koje kontroliše hdz za ovo lobiranje oko trćeg entiteta. 
- Point.
#166 Re: Treći entitet?
U počecima osmanlijske vladavine polako dolazi do promjena u bosanskom jeziku te se narodna imena na ak kao Poljak, Slovak više upotrebljavaju pa i riječ Bošnjak. Sa stabilizacijom osmanlijske vlasti, riječ Bošnjak upotpunosti zamjenjuje srednjovjekovno Bošnjanin. Riječi kao Bošnjak-kavmi i Bošnjak-milleti su označavali pripadnika bošnjačkog naroda odnosno potomke srednjovjekovnih Bošnjana.aratet wrote:Nop, Bosnjanin i Bosanac su jedno te isto, sinonimi, Bosnjak je nesto drugo.Point. wrote:Bosnjanin i bosnjak su jedno te isto. Tvoja muka je samo sto je ime Bosnjak izvuceno iz turskog. Sta cu ti ja.aratet wrote:
Da, ja sam i Bosnjanin.
- Point.
#167 Re: Treći entitet?
I nakon svega, jedino sto ce dobiti je oznojeno, bruckasto mudo marjanovo.malakh wrote:treba se preispitati koliko se novca potrošilo iz firmi i minstarstava koje kontroliše hdz za ovo lobiranje oko trćeg entiteta.
- Mx
#168 Re: Treći entitet?
BIVŠI MINISTAR, ENVER BIJEDIĆ, IZNIO NEVJEROVATNU TEORIJU: "Promjena trase autoputa 5C legalizuje treći entitet"!
Kantonalni odbor SDP-a BiH Tuzla saopćio je danas da nova trasa autoputa 5C za koju se zalažu SDA i HDZ i koja je usvojena u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, u potpunosti slijedi liniju razgraničenja HVO-a i Armije BiH uspostavljene 1993. i 1994. godine.
08. Feb. 2017 08. Feb. 2017

- Dakle, nova trasa će ići po zamišljenoj granici trećeg entiteta i predstavlja prvi korak ka konačnoj podjeli BiH - navodi se u saopćenju.
SDP-ov zastupnik u federalnom parlamentu i bivši ministar prometa i komunikacija FBiH Enver Bijedić ocijenio je ovaj potez skandaloznim i šovinističkim.
- Trasa za koju se zalažu Izetbegović i Čović se prije svega udaljava od aerodroma, prolazi kroz vinograde i obradive površine i ide preko rijeka Bune i Bunice. Osim što promjena trase nema nikakvog uporišta u struci i što ugrožava život lokalnog stanovništva u ekološkom, egzistencijalnom i svakom drugom obliku, ona predstavlja i prvi korak ka konačnoj podjeli BiH, a sve u režiji SDA i HDZ-a - rekao je Bijedić.
Dodao je da su u SDP-u protiv nove trase autoputa Vc jer ona, osim što nema nikakvog uporišta u struci, crta nove granice unutar BiH.
- Trasa koridora Vc bi trebala i fizički podijeliti Mostar te postati kamen temeljac za daljnju razgradnju BiH - dodao je Bijedić.
Dom naroda Federacije BiH 9. februara bi trebao raspravljati o trasi autoputa Vc kroz južni dio Mostara i usvajanjem nove trase ovjeriti dogovor Izetbegovića i Čovića o podjeli Mostara što je i prvi korak ka konačnoj podjeli BiH - saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KO SDPBiH Tuzla.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/458 ... titet.html
Kantonalni odbor SDP-a BiH Tuzla saopćio je danas da nova trasa autoputa 5C za koju se zalažu SDA i HDZ i koja je usvojena u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, u potpunosti slijedi liniju razgraničenja HVO-a i Armije BiH uspostavljene 1993. i 1994. godine.
08. Feb. 2017 08. Feb. 2017

- Dakle, nova trasa će ići po zamišljenoj granici trećeg entiteta i predstavlja prvi korak ka konačnoj podjeli BiH - navodi se u saopćenju.
SDP-ov zastupnik u federalnom parlamentu i bivši ministar prometa i komunikacija FBiH Enver Bijedić ocijenio je ovaj potez skandaloznim i šovinističkim.
- Trasa za koju se zalažu Izetbegović i Čović se prije svega udaljava od aerodroma, prolazi kroz vinograde i obradive površine i ide preko rijeka Bune i Bunice. Osim što promjena trase nema nikakvog uporišta u struci i što ugrožava život lokalnog stanovništva u ekološkom, egzistencijalnom i svakom drugom obliku, ona predstavlja i prvi korak ka konačnoj podjeli BiH, a sve u režiji SDA i HDZ-a - rekao je Bijedić.
Dodao je da su u SDP-u protiv nove trase autoputa Vc jer ona, osim što nema nikakvog uporišta u struci, crta nove granice unutar BiH.
- Trasa koridora Vc bi trebala i fizički podijeliti Mostar te postati kamen temeljac za daljnju razgradnju BiH - dodao je Bijedić.
Dom naroda Federacije BiH 9. februara bi trebao raspravljati o trasi autoputa Vc kroz južni dio Mostara i usvajanjem nove trase ovjeriti dogovor Izetbegovića i Čovića o podjeli Mostara što je i prvi korak ka konačnoj podjeli BiH - saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KO SDPBiH Tuzla.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/458 ... titet.html
-
Ripicipi
#169 Re: Treći entitet?
Autoput crta granice
klasicno ludilo
klasicno ludilo
-
mekaba
#170 Re: Treći entitet?
Popis jasno kaze 50,11% Bosnjaci , tzv. Bosanci ,Krajisnici,Hercegovci ,Eskimi....statisticka grska. U Hrvatskoj na popisu Bosnjaka koliko se sjecam 33.000 Bosanaca nema. Proces zavrsen, vraceno istorijsko ime. Srbi , Hrvati,Posrbice na H aparatimaPoint. wrote:Vidis ja nemam problem za sebe reci da sam i bosanac al ti imas velikih problema reci da si i Bosnjak, sto i jesi u stvari. U BiH, ustav poznaje 3 naroda, necemo sad izmisljati nesto sto ne postoji.
- General War
#171 Re: Treći entitet?
Tako je...i dva entiteta i tri konstitutivna naroda i svaki racqu...onda sta je problem sa ovom temom? ne mozemo izmisljati da smo sami u bosni.Point. wrote:Vidis ja nemam problem za sebe reci da sam i bosanac al ti imas velikih problema reci da si i Bosnjak, sto i jesi u stvari. U BiH, ustav poznaje 3 naroda, necemo sad izmisljati nesto sto ne postoji.
A zasto bih ja trebao biti bosnjak?
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#172 Re: Treći entitet?
problem je da treci NIKAD nece dobiti, nikad pa ni tad!General War wrote:Tako je...i dva entiteta i tri konstitutivna naroda i svaki racqu...onda sta je problem sa ovom temom? ne mozemo izmisljati da smo sami u bosni.Point. wrote:Vidis ja nemam problem za sebe reci da sam i bosanac al ti imas velikih problema reci da si i Bosnjak, sto i jesi u stvari. U BiH, ustav poznaje 3 naroda, necemo sad izmisljati nesto sto ne postoji.
oko zele silom nema problema, nek izvole
- Point.
#173 Re: Treći entitet?
Cuj sta je problem? Pa valjda ako je BiH sastavljena od DVA entiteta TRECI je nepotreban i gura zemlju u moguci rat.General War wrote:Tako je...i dva entiteta i tri konstitutivna naroda i svaki racqu...onda sta je problem sa ovom temom? ne mozemo izmisljati da smo sami u bosni.Point. wrote:Vidis ja nemam problem za sebe reci da sam i bosanac al ti imas velikih problema reci da si i Bosnjak, sto i jesi u stvari. U BiH, ustav poznaje 3 naroda, necemo sad izmisljati nesto sto ne postoji.
-
prog321
#174 Re: Treći entitet?
cak i ovi najveci cro,ofili iz centrale tipa Hafiz i Kolimba ne vjeruju realnost trećeg ali znaju da pričom o tome dovest će do ustupaka negdje drugdje.
tacnije kod izbornog zakona, autoputa, osiguravajucih drustva, itd.
o tome se u biti radi.
urlaj o nekom imaginarnom trećem da bi ucijenio tamo gdje je realno.
tacnije kod izbornog zakona, autoputa, osiguravajucih drustva, itd.
o tome se u biti radi.
urlaj o nekom imaginarnom trećem da bi ucijenio tamo gdje je realno.
- General War
#175 Re: Treći entitet?
NIje stvar sta hoce, vec njihova konstitutivnost sto i sam tvrdis da postoji, ko im je to dozvolio...Bosanci?Point. wrote:Cuj sta je problem? Pa valjda ako je BiH sastavljena od DVA entiteta TRECI je nepotreban i gura zemlju u moguci rat.General War wrote:Tako je...i dva entiteta i tri konstitutivna naroda i svaki racqu...onda sta je problem sa ovom temom? ne mozemo izmisljati da smo sami u bosni.Point. wrote:Vidis ja nemam problem za sebe reci da sam i bosanac al ti imas velikih problema reci da si i Bosnjak, sto i jesi u stvari. U BiH, ustav poznaje 3 naroda, necemo sad izmisljati nesto sto ne postoji.