SkyLimit wrote:Sretan ti izbor novog gradonačelnika, mora da je lijep osjećaj imati ovako prosvjećenu facu za jednogaPM72 wrote:Sanjaj ti Šekoviće...
Eto nek je Imamović bolji.
SkyLimit wrote:Sretan ti izbor novog gradonačelnika, mora da je lijep osjećaj imati ovako prosvjećenu facu za jednogaPM72 wrote:Sanjaj ti Šekoviće...
Selim je nacelnnik bio Tuzle a ne okolnine sire i blize...nemoj bogati nas mjesatPM72 wrote:SkyLimit wrote:Sretan ti izbor novog gradonačelnika, mora da je lijep osjećaj imati ovako prosvjećenu facu za jednogaPM72 wrote:Sanjaj ti Šekoviće...
Eto nek je Imamović bolji.Kćerka mu nosala kukaste krstove dok je studirala u Sarajevu...Dok vam je bio Selim - svaka čast.
A ti meni tuknes da si se skoro opismenio u srebreniku...ko je napisao "gradonacelnik"?SkyLimit wrote:Tuzla nije bila priznata kao grad u Selimovo vrijeme, nije se njegova funkcija uopće zvala "gradonačelnik"
A meni ovaj General War tukne na one Tuzlake što su u maju 1992. otišli malo na piknik do "oslobođenja grada" kad bi se vratili u u svečanoj povorci ali ostadoše do dana današnjeg u Bijeljini.
Ma ja ba, nataknes nekakav amblem 2 korpus ...i eto okaljenog borca
Momak je u pravu,nije nikad tvrdio da je bio borac.Ali je naložen do maksimuma da oslobađa Šekoviće.Kome će ih oslobađati?SkyLimit wrote:Ispalo bi smiješno da sam ja ikad tvrdio da sam bio borac, no uvijek sam napominjao da nisam, iskreno rata se jedva i sjećam, linija bila daleko, u naselje u kojem sam živio u 4 godine rata ni jedna jedina granata nije pala
Ja sam zapravo tek poslije rata skontao da je bio rat
nikom, pustace za pristojnu cijenu da direk VRS postavio sto vise unutar "sehera".....PM72 wrote:Momak je u pravu,nije nikad tvrdio da je bio borac.Ali je naložen do maksimuma da oslobađa Šekoviće.Kome će ih oslobađati?SkyLimit wrote:Ispalo bi smiješno da sam ja ikad tvrdio da sam bio borac, no uvijek sam napominjao da nisam, iskreno rata se jedva i sjećam, linija bila daleko, u naselje u kojem sam živio u 4 godine rata ni jedna jedina granata nije pala
Ja sam zapravo tek poslije rata skontao da je bio rat
Sta je sljedece gdje ce se ona kandidovati??insomnia78 wrote:Cuj kome. Sabini. Nek i ona naĆelnikuje
..nije skonto da tamo zive vlasi, pa i ako ih i oslobodi...nece pricat sa njimaPM72 wrote:
Momak je u pravu,nije nikad tvrdio da je bio borac.Ali je naložen do maksimuma da oslobađa Šekoviće.Kome će ih oslobađati?
U cijeloj toj općini postojalo je samo jedno jedino bošnjačko selo - Papraća i solidan dio stanovništva se i vratio.PM72 wrote:nemoj tako.U Šekovićima je živjelo 300 Muslimana.A 30 puta više Srba.Šekovići su tako fino i živopisno mjesto da te srklet hvata od miline.Kad bi svakom od tih 300 Bošnjaka izgradio vilu i pred nju parkir'o novu mečku - nijedan se ne bi vratio.
I za koga bi to oslobađao?
u zadnje vrijeme i ja pocinjem razmisljati na ovaj nacin. jos mi sada nadolazi i cinjenica da je SDA, pored gradskih i kantonalnih institucija, najveci poslodavac u Federalnim, Drzavnim i svim javnim preduzecima i ustanovama... plus svim vecim privatnim poduzecima (u Zenici Almy recimo, za kojeg vazi da je i Chuck Norissa pobijedio na tenderu).Alfons Kauders wrote:Ovo opet tema na kojoj ce nas Sarajlije uvjeravati da FGR ne glasa za SDA, vec iskljucivo papci iz provincije?![]()
Oni isti papci iz one iste provincije u kojoj SDA gubi izbore - od Tuzle, preko Kalesije i Zivinica, do Zenice i Krajine...![]()
Ah da... I prigradske favele pune "doslja" koje glasaju za SDA... Samo bih zamolio Rodjene Sarajlije da mi na Google Maps pokazu koje favele su u pitanju u Opstini Centar - jer mozda i ja zivim u faveli, pa da trazim da mi gazda skine par stoja kirije.
Ciglane? Breka? M. Dvor? Gorica? Visnjik, Dzidzikovac, Kosevo? Dje su te silne favele u Opstini Centar?
Usput, kako to da je ljevica pobjedjivala u masi tih "manje vrijednih" opstina u KS u kojim fakat ima "favela", doslja i radnicke sirotinje, poput Novog Grada?
I za kraj, jedna neugodna cinjenica - jedan od cetiri glasa koje SDA osvoji u BiH, osvoji u Sarajevu koje broji 400,000 ljudi.
Sto kazu zajebanti na fejsu... Ne znam sta vide u tom BakiruSkyLimit wrote:U cijeloj toj općini postojalo je samo jedno jedino bošnjačko selo - Papraća i solidan dio stanovništva se i vratio.PM72 wrote:nemoj tako.U Šekovićima je živjelo 300 Muslimana.A 30 puta više Srba.Šekovići su tako fino i živopisno mjesto da te srklet hvata od miline.Kad bi svakom od tih 300 Bošnjaka izgradio vilu i pred nju parkir'o novu mečku - nijedan se ne bi vratio.
Nego tema nisam ja već fanatična privreženost Sarajlija Stranki demokratske akcije, zašto je minirate?
belfy wrote:u zadnje vrijeme i ja pocinjem razmisljati na ovaj nacin. jos mi sada nadolazi i cinjenica da je SDA, pored gradskih i kantonalnih institucija, najveci poslodavac u Federalnim, Drzavnim i svim javnim preduzecima i ustanovama... plus svim vecim privatnim poduzecima (u Zenici Almy recimo, za kojeg vazi da je i Chuck Norissa pobijedio na tenderu).Alfons Kauders wrote:Ovo opet tema na kojoj ce nas Sarajlije uvjeravati da FGR ne glasa za SDA, vec iskljucivo papci iz provincije?![]()
Oni isti papci iz one iste provincije u kojoj SDA gubi izbore - od Tuzle, preko Kalesije i Zivinica, do Zenice i Krajine...![]()
Ah da... I prigradske favele pune "doslja" koje glasaju za SDA... Samo bih zamolio Rodjene Sarajlije da mi na Google Maps pokazu koje favele su u pitanju u Opstini Centar - jer mozda i ja zivim u faveli, pa da trazim da mi gazda skine par stoja kirije.
Ciglane? Breka? M. Dvor? Gorica? Visnjik, Dzidzikovac, Kosevo? Dje su te silne favele u Opstini Centar?
Usput, kako to da je ljevica pobjedjivala u masi tih "manje vrijednih" opstina u KS u kojim fakat ima "favela", doslja i radnicke sirotinje, poput Novog Grada?
I za kraj, jedna neugodna cinjenica - jedan od cetiri glasa koje SDA osvoji u BiH, osvoji u Sarajevu koje broji 400,000 ljudi.
Vidiš u kakvim si ti zabludama.Oslobađao bi Šekoviće u kojima je bilo jedno jedino "naše" selo a ljudi se vratili.da ih rastjeraš?SkyLimit wrote:U cijeloj toj općini postojalo je samo jedno jedino bošnjačko selo - Papraća i solidan dio stanovništva se i vratio.PM72 wrote:nemoj tako.U Šekovićima je živjelo 300 Muslimana.A 30 puta više Srba.Šekovići su tako fino i živopisno mjesto da te srklet hvata od miline.Kad bi svakom od tih 300 Bošnjaka izgradio vilu i pred nju parkir'o novu mečku - nijedan se ne bi vratio.
Nego tema nisam ja već fanatična privreženost Sarajlija Stranki demokratske akcije, zašto je minirate?
PM72 wrote:Vidiš u kakvim si ti zabludama.Oslobađao bi Šekoviće u kojima je bilo jedno jedino "naše" selo a ljudi se vratili.da ih rastjeraš?SkyLimit wrote:U cijeloj toj općini postojalo je samo jedno jedino bošnjačko selo - Papraća i solidan dio stanovništva se i vratio.PM72 wrote:nemoj tako.U Šekovićima je živjelo 300 Muslimana.A 30 puta više Srba.Šekovići su tako fino i živopisno mjesto da te srklet hvata od miline.Kad bi svakom od tih 300 Bošnjaka izgradio vilu i pred nju parkir'o novu mečku - nijedan se ne bi vratio.
A ovo za sarajlije i fanatičnu privrženost SDA.99% glasača iz Sarajeva koji su glasali za SDA su stanovnici favela od kojih je rijetko koji živio u Sarajevu prije rata.Alija im je dao sve,bespravno da izgrade kuće,bespravno struju i vodu,donacije za kuće,poslove u državnim većinom komunalnim firmama a odvojio ih od sela,krave i kljukuše.
Izvini, moram boldiratiPM72 wrote: 99% glasača iz Sarajeva koji su glasali za SDA su stanovnici favela od kojih je rijetko koji živio u Sarajevu prije rata. Alija im je dao sve, bespravno da izgrade kuće, bespravno struju i vodu, donacije za kuće, poslove u državnim većinom komunalnim firmama, a odvojio ih od sela, krave i kljukuše.
I takvima nikad nije bilo bolje. Najjače dvokomponentno ljepilo na svijetu je papak i asfalt. Narod zna...