Sarajevo - bastion SDA?

Post Reply
PM72

#151 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by PM72 »

SkyLimit wrote:
PM72 wrote:Sanjaj ti Šekoviće...
Sretan ti izbor novog gradonačelnika, mora da je lijep osjećaj imati ovako prosvjećenu facu za jednoga

Image

Eto nek je Imamović bolji. :lol: Kćerka mu nosala kukaste krstove dok je studirala u Sarajevu...Dok vam je bio Selim - svaka čast.
ušće

#152 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by ušće »

Rođenim (ono znaš li ti ko sam ja ) sarajlijama čestitam na izboru Gradonačelnika po mjeri (ono znaš li ti ko sam ja )

Iskreno Vaš Fočak po rođenju i ubjeđenju
General War

#153 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by General War »

PM72 wrote:
SkyLimit wrote:
PM72 wrote:Sanjaj ti Šekoviće...
Sretan ti izbor novog gradonačelnika, mora da je lijep osjećaj imati ovako prosvjećenu facu za jednoga

Image

Eto nek je Imamović bolji. :lol: Kćerka mu nosala kukaste krstove dok je studirala u Sarajevu...Dok vam je bio Selim - svaka čast.
Selim je nacelnnik bio Tuzle a ne okolnine sire i blize...nemoj bogati nas mjesat :D
SkyLimit

#154 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by SkyLimit »

Tuzla nije bila priznata kao grad u Selimovo vrijeme, nije se njegova funkcija uopće zvala "gradonačelnik" :D

A meni ovaj General War tukne na one Tuzlake što su u maju 1992. otišli malo na piknik do "oslobođenja grada" kad bi se vratili u u svečanoj povorci ali ostadoše do dana današnjeg u Bijeljini.
General War

#155 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by General War »

SkyLimit wrote:Tuzla nije bila priznata kao grad u Selimovo vrijeme, nije se njegova funkcija uopće zvala "gradonačelnik" :D

A meni ovaj General War tukne na one Tuzlake što su u maju 1992. otišli malo na piknik do "oslobođenja grada" kad bi se vratili u u svečanoj povorci ali ostadoše do dana današnjeg u Bijeljini.
A ti meni tuknes da si se skoro opismenio u srebreniku...ko je napisao "gradonacelnik"?
Ma ja ba, nataknes nekakav amblem 2 korpus ...i eto okaljenog borca :D
PM72

#156 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by PM72 »

Ma ja ba, nataknes nekakav amblem 2 korpus ...i eto okaljenog borca :D
:lol:
SkyLimit

#157 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by SkyLimit »

Ispalo bi smiješno da sam ja ikad tvrdio da sam bio borac, no uvijek sam napominjao da nisam, iskreno rata se jedva i sjećam, linija bila daleko, u naselje u kojem sam živio u 4 godine rata ni jedna jedina granata nije pala :D

Ja sam zapravo tek poslije rata skontao da je bio rat :lol:
PM72

#158 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by PM72 »

SkyLimit wrote:Ispalo bi smiješno da sam ja ikad tvrdio da sam bio borac, no uvijek sam napominjao da nisam, iskreno rata se jedva i sjećam, linija bila daleko, u naselje u kojem sam živio u 4 godine rata ni jedna jedina granata nije pala :D

Momak je u pravu,nije nikad tvrdio da je bio borac.Ali je naložen do maksimuma da oslobađa Šekoviće.Kome će ih oslobađati?
insomnia78

#159 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by insomnia78 »

Cuj kome. Sabini. Nek i ona naĆelnikuje
commendatore

#160 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by commendatore »

PM72 wrote:
SkyLimit wrote:Ispalo bi smiješno da sam ja ikad tvrdio da sam bio borac, no uvijek sam napominjao da nisam, iskreno rata se jedva i sjećam, linija bila daleko, u naselje u kojem sam živio u 4 godine rata ni jedna jedina granata nije pala :D

Momak je u pravu,nije nikad tvrdio da je bio borac.Ali je naložen do maksimuma da oslobađa Šekoviće.Kome će ih oslobađati?
nikom, pustace za pristojnu cijenu da direk VRS postavio sto vise unutar "sehera".....

ti sjedi u podrum i vazi kako od rata nisi imo nista a ni poslije rata.....

dosli su u grad sa odobrenjem naseg mupa do Marin Dvora.... jos ako ih Putin bude poguro jadan ti :mrgreen: nego skupljaj za kakvo bure nafte pasoss izvadi prije 21.og da ne bi moro opet za Bokira pravit drzavu :mrgreen: Tramp nas 100% nece jebat ni za suhu sljivu pa se sprem se sprem.... :mrgreen:

evo za tvoju dusu da vidjas kako se to radi :mrgreen: da te ne bi izradili po drugi put :mrgreen:

Last edited by commendatore on 07/02/2017 20:47, edited 1 time in total.
mario001

#161 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by mario001 »

insomnia78 wrote:Cuj kome. Sabini. Nek i ona naĆelnikuje
Sta je sljedece gdje ce se ona kandidovati??
insomnia78

#162 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by insomnia78 »

U Sekovicima. Starom partizanskom mjestu. Samo da ih kolege iz drugog korpusa islobodr
General War

#163 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by General War »

PM72 wrote:
..nije skonto da tamo zive vlasi, pa i ako ih i oslobodi...nece pricat sa njima :D
PM72

#164 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by PM72 »

nemoj tako.U Šekovićima je živjelo 300 Muslimana.A 30 puta više Srba.Šekovići su tako fino i živopisno mjesto da te srklet hvata od miline. :roll: Kad bi svakom od tih 300 Bošnjaka izgradio vilu i pred nju parkir'o novu mečku - nijedan se ne bi vratio.

I za koga bi to oslobađao? :lol:
SkyLimit

#165 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by SkyLimit »

PM72 wrote:nemoj tako.U Šekovićima je živjelo 300 Muslimana.A 30 puta više Srba.Šekovići su tako fino i živopisno mjesto da te srklet hvata od miline. :roll: Kad bi svakom od tih 300 Bošnjaka izgradio vilu i pred nju parkir'o novu mečku - nijedan se ne bi vratio.

U cijeloj toj općini postojalo je samo jedno jedino bošnjačko selo - Papraća i solidan dio stanovništva se i vratio.

Nego tema nisam ja već fanatična privreženost Sarajlija Stranki demokratske akcije, zašto je minirate?
belfy

#166 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by belfy »

Alfons Kauders wrote:Ovo opet tema na kojoj ce nas Sarajlije uvjeravati da FGR ne glasa za SDA, vec iskljucivo papci iz provincije? :lol:

Oni isti papci iz one iste provincije u kojoj SDA gubi izbore - od Tuzle, preko Kalesije i Zivinica, do Zenice i Krajine... :D

Ah da... I prigradske favele pune "doslja" koje glasaju za SDA... Samo bih zamolio Rodjene Sarajlije da mi na Google Maps pokazu koje favele su u pitanju u Opstini Centar - jer mozda i ja zivim u faveli, pa da trazim da mi gazda skine par stoja kirije.

Ciglane? Breka? M. Dvor? Gorica? Visnjik, Dzidzikovac, Kosevo? Dje su te silne favele u Opstini Centar?

Usput, kako to da je ljevica pobjedjivala u masi tih "manje vrijednih" opstina u KS u kojim fakat ima "favela", doslja i radnicke sirotinje, poput Novog Grada?

I za kraj, jedna neugodna cinjenica - jedan od cetiri glasa koje SDA osvoji u BiH, osvoji u Sarajevu koje broji 400,000 ljudi.
u zadnje vrijeme i ja pocinjem razmisljati na ovaj nacin. jos mi sada nadolazi i cinjenica da je SDA, pored gradskih i kantonalnih institucija, najveci poslodavac u Federalnim, Drzavnim i svim javnim preduzecima i ustanovama... plus svim vecim privatnim poduzecima (u Zenici Almy recimo, za kojeg vazi da je i Chuck Norissa pobijedio na tenderu).
Alfons Kauders

#167 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by Alfons Kauders »

SkyLimit wrote:
PM72 wrote:nemoj tako.U Šekovićima je živjelo 300 Muslimana.A 30 puta više Srba.Šekovići su tako fino i živopisno mjesto da te srklet hvata od miline. :roll: Kad bi svakom od tih 300 Bošnjaka izgradio vilu i pred nju parkir'o novu mečku - nijedan se ne bi vratio.

U cijeloj toj općini postojalo je samo jedno jedino bošnjačko selo - Papraća i solidan dio stanovništva se i vratio.

Nego tema nisam ja već fanatična privreženost Sarajlija Stranki demokratske akcije, zašto je minirate?
Sto kazu zajebanti na fejsu... Ne znam sta vide u tom Bakiru :lol:

I da...

Sasvim legitimna tema. Sarajevo je fair game ako cemo kritikovati privrzenost SDA. Dovoljno je pogledati nezavisne nacelnike u Zenici, Visokom, po Krajini, SDP u TK itd.

Kada je ok prozivati Hrvate sto masovno glasaju za HDZ, sto cifre dokazuju, onda ne vidim nikakav problem s prozivanjem Sarajlija radi njihove slijepe podrske kandidatima SDA.
uglavnomja

#168 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by uglavnomja »

belfy wrote:
Alfons Kauders wrote:Ovo opet tema na kojoj ce nas Sarajlije uvjeravati da FGR ne glasa za SDA, vec iskljucivo papci iz provincije? :lol:

Oni isti papci iz one iste provincije u kojoj SDA gubi izbore - od Tuzle, preko Kalesije i Zivinica, do Zenice i Krajine... :D

Ah da... I prigradske favele pune "doslja" koje glasaju za SDA... Samo bih zamolio Rodjene Sarajlije da mi na Google Maps pokazu koje favele su u pitanju u Opstini Centar - jer mozda i ja zivim u faveli, pa da trazim da mi gazda skine par stoja kirije.

Ciglane? Breka? M. Dvor? Gorica? Visnjik, Dzidzikovac, Kosevo? Dje su te silne favele u Opstini Centar?

Usput, kako to da je ljevica pobjedjivala u masi tih "manje vrijednih" opstina u KS u kojim fakat ima "favela", doslja i radnicke sirotinje, poput Novog Grada?

I za kraj, jedna neugodna cinjenica - jedan od cetiri glasa koje SDA osvoji u BiH, osvoji u Sarajevu koje broji 400,000 ljudi.
u zadnje vrijeme i ja pocinjem razmisljati na ovaj nacin. jos mi sada nadolazi i cinjenica da je SDA, pored gradskih i kantonalnih institucija, najveci poslodavac u Federalnim, Drzavnim i svim javnim preduzecima i ustanovama... plus svim vecim privatnim poduzecima (u Zenici Almy recimo, za kojeg vazi da je i Chuck Norissa pobijedio na tenderu).

favele u centru su od vrbanje do mjedenice (ne znam tacno gdje je gore granica sg - centar, i preko zaobilaznice do trebevica u visinu ...

tu su prije bile kuce, vile, sa dvoristima, vocnjacima, (i bazneima) ... jedna desetina sadasnjih objekata, sad je dovoljno pogledati s mosta na skenderiji prema gore i pomisliti ako padne kakva teska kisa - eto svih nacickanih kuca, uvucenih u guzicu komsiji ... u miljacki :| jer je citavo to podrucje kliziste
PM72

#169 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by PM72 »

SkyLimit wrote:

Vidiš u kakvim si ti zabludama.Oslobađao bi Šekoviće u kojima je bilo jedno jedino "naše" selo a ljudi se vratili.da ih rastjeraš?

A ovo za sarajlije i fanatičnu privrženost SDA. :lol: 99% glasača iz Sarajeva koji su glasali za SDA su stanovnici favela od kojih je rijetko koji živio u Sarajevu prije rata.Alija im je dao sve,bespravno da izgrade kuće,bespravno struju i vodu,donacije za kuće,poslove u državnim većinom komunalnim firmama a odvojio ih od sela,krave i kljukuše.

I takvima nikad nije bilo bolje.Najjače dvokomponentno ljepilo na svijetu je papak i asfalt.Narod zna...
HAVANA

#170 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by HAVANA »

Ja volim kljukusu.
uglavnomja

#171 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by uglavnomja »

PM72 wrote:
SkyLimit wrote:

Vidiš u kakvim si ti zabludama.Oslobađao bi Šekoviće u kojima je bilo jedno jedino "naše" selo a ljudi se vratili.da ih rastjeraš?

A ovo za sarajlije i fanatičnu privrženost SDA. :lol: 99% glasača iz Sarajeva koji su glasali za SDA su stanovnici favela od kojih je rijetko koji živio u Sarajevu prije rata.Alija im je dao sve,bespravno da izgrade kuće,bespravno struju i vodu,donacije za kuće,poslove u državnim većinom komunalnim firmama a odvojio ih od sela,krave i kljukuše.

a sto kljukusa :shock: :? :P

dal' da mijenjam ljubav prema kljukusi ili rodni list :?:
orinoco

#172 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by orinoco »

PM72 wrote: 99% glasača iz Sarajeva koji su glasali za SDA su stanovnici favela od kojih je rijetko koji živio u Sarajevu prije rata. Alija im je dao sve, bespravno da izgrade kuće, bespravno struju i vodu, donacije za kuće, poslove u državnim većinom komunalnim firmama, a odvojio ih od sela, krave i kljukuše.

I takvima nikad nije bilo bolje. Najjače dvokomponentno ljepilo na svijetu je papak i asfalt. Narod zna.
..
Izvini, moram boldirati :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
PM72

#173 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by PM72 »

Dobra je kljukuša samo oni koji su odrasli na proji i kljukuši sad jedu po Bjelašnici i Vlašiću "domaće" specijalitete i bandače se kad naruče uštipke a ništa drugo nije ni jeo.Mesu su jeli samo kad je posjek ili kad im ovca slomije nogu.
SkyLimit

#174 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by SkyLimit »

Ja nikad nisam probao kljukušu, u stvari ovaj forum je prvo mjesto gdje sam čuo za to jelo. Je li dobro? U mom kraju jedemo sutliju, ali to valjda jedu svi :D
HAVANA

#175 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by HAVANA »

Vela havle.
Post Reply