Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mayab

#151 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by mayab »

Ne znam, kad bolje razmislim, bolje bi bilo da GRAD uloži te pare da sredi situaciju sa vodom...... nema smisla kurćiti se pred komšijama i susjedima , a u kući se maže pašteta podriguša, jel ?! :skoljka:
Ripicipi

#152 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Ripicipi »

hAZNADAR

#153 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by hAZNADAR »

dječak sa šibicama wrote:Razumijem one koji zive par 1000 kilometara od Sarajeva... ali ovi iz Sarajeva, kao da zive u nekom paralelnom svijetu.

U ovom supku od grada vise nista ne funkcionise, vode nema, kud ces dalje. I kao Stonsi su ono "nista posebno, imamo mi i bolje" :D
I to je glavna poenta teme. Kukanje elite koja zaslusuje bolje. Crna rupa, prkno, uzas, jao,.... itd. Zao mi je ako samo pokvario svojim prethodnim postom zabavu.
Zbilja su neki teneki iz Sarajeva psiholoski fenomen.
apsidejzi

#154 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by apsidejzi »

Niemand wrote:Smijesno je vise da sarajevo obiljezava vazdan godisnjice nekih minulih dogadjaja mjesto da se trudi da stvara nove. Prvi post sam i napisala o godisnjici, jer ko da gledam, ako i bude koncert, nakon tog koncerta se nece gledati da se prave novi dogadjaji vec ce se tog prisjecati narednih 10-20 godina, pa onda mozda opet novi materijal za "obiljezavanje godisnjica".

Budalasto vise. Zivot u nekakvom sjecanju na neka prosla vremena i dogadjaje, bez da se ista konkretno radi u prezentu.
Ima izreka za to: Sto se covjek prisjeca dogadjaja koji su dalje u proslosti, to je njegova sadasnjost dosadnija. :)

Nije problem prisjetiti se nečega s vremena na vrijeme al stalno... bezveze... mi i danas o olimpijadi pricamo
saibaba

#155 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by saibaba »

Njanjavi wrote:Fun Lovin Criminalse, BRMC, Qotsa, monster magnet, EODM, Noel Gallagher, Kings of leon, chet faker, bonobo, faithless, massive atack, joey starr, sully sefil, cheb khaleed, richard ashkroft, the xx, action bronson, kid kudi, ian brown, gregory alan isakov, the civil wars, mos def, letu stuke, skroz, damir avdic graha, eliot sumner, angus and julia stone, we are augustines i jos masa neizvikanih autora i grupa koje imaju vise autorskog integriteta i talenta u jucerasnjem govnetu nego ti smrdljivci iz whitesnakea i slicnih bljutavosti koje glorifikujete decenijama :roll:
Jarane ja sam mislio da si ti neki ozbiljni poznavalac muzicke scene.. bez ljutnje.. ovo sto si ti pobrojao je nidje veze totalni random.. Uostalom.. tvoj ukus.. zelim ti sve najbolje..
supercali

#156 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by supercali »

Ripicipi wrote:Poslije U2 jedini pravi koncert sto bi bio.
Zaboravio si jamiroquai
Better Man

#157 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Better Man »

Njanjavi wrote:Fun Lovin Criminalse, BRMC, Qotsa, monster magnet, EODM, Noel Gallagher, Kings of leon, chet faker, bonobo, faithless, massive atack, joey starr, sully sefil, cheb khaleed, richard ashkroft, the xx, action bronson, kid kudi, ian brown, gregory alan isakov, the civil wars, mos def, letu stuke, skroz, damir avdic graha, eliot sumner, angus and julia stone, we are augustines i jos masa neizvikanih autora i grupa koje imaju vise autorskog integriteta i talenta u jucerasnjem govnetu nego ti smrdljivci iz whitesnakea i slicnih bljutavosti koje glorifikujete decenijama :roll:
Ima dobrih stvari, ali i dosta čistog sranja i smeća. Očekivao sam puno bolji muzički ukus od tebe. Večina ovog je totalno bezveze. i Vidi. Večine ovih što si nabrojao ne bi bilo da nije onih koje si popljuvao, jer svi ovi kje si naveo će ti kazati da su im uzor bili neki od onih koje si popljuvao.
Last edited by Better Man on 06/02/2017 20:01, edited 1 time in total.
Njanjavi

#158 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Njanjavi »

Whitesnake sigurno nije nijednom od ovih uzor, garantujem :D
Btw, ja nit rekoh kome da je balavac a reche lik da jesam, a nit pljuvah te smecare.
Ja popljuvah ljude koji se furaju da su nesta posebno jer slušaju whitesnake, acdc, bon jovi i slicne smecare iz osamdesetih a furaju se da je to neki extra kvalitet naspram ovih danas mutavaca.
A nidje veze.
Ja kralju ne krivim ni whitesnake ni acdc ni ikog od tih plitkih mutavaca bez truna ukusa vec narod koji masovno to slusa i jos pokušava ostale uvjerit da je to aman zaman kvalitet.

PoslaTo dimnim signalima sa stabla jagode :)
zforumas

#159 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by zforumas »

Njanjavi buraz ne mozes ti nekome reci sta se tom nekome treba svidjeti ili sta mu se svidja. To je isto kao kada bi nazvao ljude koji ne vole janjetinu kretenima.
Svakom svacije....

De gustibus non est disputandum...
So What!

#160 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by So What! »

supercali wrote:
Ripicipi wrote:Poslije U2 jedini pravi koncert sto bi bio.
Zaboravio si jamiroquai
Brate ala vi lupate, u Sarajevu brdo koncerata bilo nakon U2, koji je bio ništa u poređenju sa koncertom Brucea Dickinsona.

Mislim jeste pokrenuo raju, ali Bono i ekipa su to odradili u svom stilu, prosipanja humanitarne priče.

U Sarajevu su nastupali i to dobre koncerte imali nakon U2,

- Eric Burdon (The Animals)
- Kelly Family
- Manu Chao (X2)
- Grace Jones
- Jamiroquai
- Simple Minds
- Eros Ramazotti
- Deep Purple
- James Blunt
- Joan Baez
- Napalm Death
- Sepultura (X2)
- Tiesto
- Carl Cox
- David Guetta
- Bushido
- Vaya Con Dios (X2)
- M.O.P.
- Bečka Filharmonija
- Al di Meola
- Joss Stone

Puna lista svih poznatih muzičara koji su nastupali u BiH na linku: http://bhkoncerti.blogspot.ba/2012/09/h ... u-bih.html
So What!

#161 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by So What! »

Najjača stvar 2000. godine, u vakat kad je internet bio luksuz i na Zapadu, u Sarajevu je nastupio ni manje ni više nego legendarni The Gipsy Kings.

Osim što nije, ali onih 8000 ljudi koji su bili na koncertu i danas dan vjeruju da su gledali The Gipsy Kingse ili neke njihove rođake, bivše članove.

Ali nisu ni to, tip poznatiji kao Carlos Juli, koji je svirao rumbu i imao glas koji podsjeća na prave TGK je našao menadžera koji mu održao turneju po čitavoj bivšoj državi, pa su tako gostovali u Banja Luci, Beogradu, Budvi, Skoplju itd...

U Banja Luci sa ponosom i danas dan ističu da je prvi veliki koncert poslije rata tamo održao The Gipsy Kings.

Sreća postoje snimci i lahko se može uvjeriti, kakva je ovo prevara bila, a Dnevni Avaz (a ko bi drugi :D ) bio medijski sponzor ove farse.

supercali

#162 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by supercali »

Tiesto nikad nije bio u sarajevu
So What!

#163 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by So What! »

supercali wrote:Tiesto nikad nije bio u sarajevu
I dalje se lupa ....

Image
burekodsira

#164 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by burekodsira »

jarane DJ Bobo ti fali na spisku :izet:
supercali

#165 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by supercali »

Ma znam da je bio party al nije svirao il on il neki drugi uglavnom nije bio taj koji je najavljen
So What!

#166 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by So What! »

supercali wrote:Ma znam da je bio party al nije svirao il on il neki drugi uglavnom nije bio taj koji je najavljen
Opet miješaš, trebao biti Carl Cox, pa izbila eksplozija onog vulkana, letovi svi bili odgođeni, pa je tu noć bio besplatan party umjesto Coxa, a on posloa video poruku.

A zatim je tri mjeseca stigao, kako je i obećao i napunio Skenderiju.

Nije fazon da mi smetaš ili tako nešto, zaista ne. Nego je problem ovog forum generalno, da čovjek evo kao što si ti da izjavnu rečenicu i hladno demantuje nekoga, a i da ne provjeri informacije, i pravi te glupim.

Better Man

#167 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Better Man »

Kakav Tiesto i Carl Cox? To su obični dj-evi i to nema veze s muzikom i koncertom. Obični turbo folk party. Stonese sam gledao 2 puta uživo. Prvi put 31 jula daleke 1990 godine na Urban Jungle turneji u Beču na Prater stadionu,a drugi put 1998. godine u Zagrebu na Hipodromu. Oba koncerta su bili istinski spektakl i muzički i vizuelno. Ljudi praše samo tako.
LSD

#168 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by LSD »

Džegeru, odbij od ograde :!:

Đe ste bili u Sarajevu, 70-tih kad ste harali u prajmu, sad po stare dane se sjetili da ogulite ovu napacenu sirotinju od države, isto ko one matore varalice Deep Purple prije 10-tak godina....vucibatine jedne, više nikome ne vrijedite , propali ste i sad prosipate po ovim egzoticnim zemljama istocnog bkloka neke londonske folove.
Klošari bjelosvjetski.
Tomahawk11
Globalni moderator

#169 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:Džegeru, odbij od ograde :!:

Đe ste bili u Sarajevu, 70-tih kad ste harali u prajmu, sad po stare dane se sjetili da ogulite ovu napacenu sirotinju od države, isto ko one matore varalice Deep Purple prije 10-tak godina....vucibatine jedne, više nikome ne vrijedite , propali ste i sad prosipate po ovim egzoticnim zemljama istocnog bkloka neke londonske folove.
Klošari bjelosvjetski.
:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#170 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by _BataZiv_0809 »

supercali wrote:Ma znam da je bio party al nije svirao il on il neki drugi uglavnom nije bio taj koji je najavljen
Jest 2009 bio.

Bio je i David Guetta 2010.
Edin H.

#171 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by Edin H. »

LSD wrote:Džegeru, odbij od ograde :!:

Klošari bjelosvjetski.
Ovo je tacno, ali Stones-I su turbo folk i vjerovatno bi napunili.

Da dovedes recimo Basement Jaxx ne bi napunili 300 ljudi. :D
So What!

#172 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by So What! »

Prvi intervju sa novi gradonačelnikom Skakom. Upitan je za Rolling Stonese, kaže da ima špekulacija, kao nešto se radi, ali ne smije izlaziti u javnost sa tom informacijom.

od 10:50 pratiti ...

p206

#173 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by p206 »

drndalo

#174 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by drndalo »

Mog'o bi hin pravo i osunetit, akcija, 4 za cijenu 3... :izet:
doktor78

#175 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?

Post by doktor78 »

Sjeća li se neko slične najave iz '98., mislim da je Slobodna Bosna to bila objavila, k'o lafo u Skenderiji treba da nastupe Iron Maiden i Bajaga :mrgreen:
Kombinacija u pm
Post Reply