Bio sam npr u USA, tesko se navici. Meni odgovara zivot ovde i sa manje para. Nema ko kod nas izadjes vani sam ako treba, prosetas, sretnes nekoga, popijes kafu. Imaju para, ali nemaju duse i stila da uzivaju, loze se samo na $, glavni san zaraditi milion. I to ti je sva politika zivota. Kod nas narod nacitaniji, informisanija, zanimljiviji.
Nema izlazaka ovakvih ko kod nas, rodbina u istog gradu (majka, otac, djeca) se ne vide godinama, prvog komsiju ne znas. Kuca-posao, u prodavnicu ides autom, udaljena par kilometara. Tamo te tek niko nece primjetiti, mozes lezati na ulici.
Mozda je EU bolja za zivot, ali meni je ovde (mislim na Balkan) extra sa nekom solidnom platicom za zivot, ne bih nigdje.
Drugacije je kad se rodis tamo, ili kad odes kao djete pa odrastas u tom okruzenju, ali kad odes kao formiran covjek...
Nije sreca ni para puna vreca, bez familije/prijatelja, svog naroda, jezika, vjere, kulture i tradicije, niko ne kaze da budes bjednik, ali nadjes neki balans i uzivas, zivot je kratak. Nije covjek robot, daj para i extra mu je u svakoj okolnosti.
Kad im je tako dobro sto toliko samoubistava, depresivnih ljudi, problema, i to najvise od onih koji imaju pare, a u Brazilu nekom zive sretnije, opustenije, sve im ravno do Romanije i sta im fali.
Prestanite kukati, gradite svoju zemlju, jer nema nigdje bolje za nas nego ovde. A nesto ne vidim da bilo ko od seratora ulaze i da se trudi nesto, pa da ima razloga da se buni.