dječak sa šibicama wrote:Marine

dječak sa šibicama wrote:Marine

Krokodajl wrote:Macron ako prođe u drugi krug, a sve su stvari da hoće, ne mora ni držati kampanju, neg sjedi kod kuće, boli ga briga, odradit će mu Fillon, Melenchon, Hamon i ostali kampanju svu uvjeravajući Francuze da je on bolji od Le Pen
Evo i cmaric se konacno oglasioChallenger__ wrote:Francuska je davno prošlo vrijeme.
Kako sam čitao njoj daju prognoze da će proći u drugi krug ali kasnije gubi. A sto se tice prognoza mozda je Le Pen nova TrumpAlfons Kauders wrote:Vjerovatno uzima Le Pen.
U jednu ruku se i nadam njenoj pobijedi, cisto da vidim sta ce se desiti.![]()
Odnosno prizeljkujem da s jedne strane imamo Francusku i UK pod novim, ultra-desnim mendadzmentom... I s druge slobodarsku Njemacku u kojoj takva politika nema prolaza (vec probali ljudi, pa im nije islo).
Ko babo joj protiv JC. Al' eto svasta je moguceJanjicar wrote:Kako sam čitao njoj daju prognoze da će proći u drugi krug ali kasnije gubi. A sto se tice prognoza mozda je Le Pen nova TrumpAlfons Kauders wrote:Vjerovatno uzima Le Pen.
U jednu ruku se i nadam njenoj pobijedi, cisto da vidim sta ce se desiti.![]()
Odnosno prizeljkujem da s jedne strane imamo Francusku i UK pod novim, ultra-desnim mendadzmentom... I s druge slobodarsku Njemacku u kojoj takva politika nema prolaza (vec probali ljudi, pa im nije islo).
Papak, nisam Marić.poostar wrote:Evo i cmaric se konacno oglasioChallenger__ wrote:Francuska je davno prošlo vrijeme.

Zato jer postoje ankete koje su rađene i u slučaju "šta ako u drugom krugu bude ovaj protiv ovog, ovaj protiv onog" i ljudi su rekli šta žele.NajdraziVodjaa wrote:A zasto su ljudi uvjereni da ce ukoliko u drugom krugu bude Le Pen protiv ovog mlakonje iz centra ili onog iz desnog centra glasovi npr. ovog ultra lijevicara ici njemu a ne Le Pen? Ja koliko sam skontao doduse ne detaljno prateci tu skoro i da nema razlike slicni stavovi po pitanju EU, Rusije, imigracije u pet deka cak i sam da sam tamo dvoumio bi se izmedju njih dvoje kome bi glas dao, osim te neke razlike koja se namece time sto je ona oznacena kao ultra desno a ovaj ultra lijevo ja ne vidim nista drugo stoga mislim da bi njegovi glasovi mogli otici za Le Pen u drugom krugu ili obrnuto ukoliko Le Pen se ne plasira u drugi, sto je koliko vidim manje vjerovatno.
Black swan wrote:i za njega sam glasovao i u općini i u predsjednistvu
i izradi me za poso![]()
a obeco
Ne bi se bas puno pouzdao u te ankete, a ako cemo iskreno sto se tice tih anketiranja prije bi vjerovao americkim nego francuskim kladim se da to amerikanci bolje uzorke uzimaju od francuza. Ja sam se samo pokusao staviti u kozu jednog fra glasaca Le Pen ili ovog lijevicara i sta bi ja uradio da sam glasac ovog Melenchona a ovajne prodje i u drogom krugu imam izbor Le Pen ili neko treci, po onom sto sam cuo zbog vrlo slcinomg stava po nekim krucijalnim pitanjima glasao bi za Le Pen. Mozda grijesim ali me uopste ne bi iznenadilo da ako Marina u drugi krug prodje da dosta tih glasova ode njoj.Krokodajl wrote:Zato jer postoje ankete koje su rađene i u slučaju "šta ako u drugom krugu bude ovaj protiv ovog, ovaj protiv onog" i ljudi su rekli šta žele.NajdraziVodjaa wrote:A zasto su ljudi uvjereni da ce ukoliko u drugom krugu bude Le Pen protiv ovog mlakonje iz centra ili onog iz desnog centra glasovi npr. ovog ultra lijevicara ici njemu a ne Le Pen? Ja koliko sam skontao doduse ne detaljno prateci tu skoro i da nema razlike slicni stavovi po pitanju EU, Rusije, imigracije u pet deka cak i sam da sam tamo dvoumio bi se izmedju njih dvoje kome bi glas dao, osim te neke razlike koja se namece time sto je ona oznacena kao ultra desno a ovaj ultra lijevo ja ne vidim nista drugo stoga mislim da bi njegovi glasovi mogli otici za Le Pen u drugom krugu ili obrnuto ukoliko Le Pen se ne plasira u drugi, sto je koliko vidim manje vjerovatno.
Nije Francuska Amerika pa da neki Hilibili ide zaokruživat, tamo ljudi znaju otprilike kojoj političkoj opciji pripadaju.
Većina glasača ne glasa za Le Pen jer ona Le Pen, već jer su to glasači FN-a.
Kao što to rade ljudi koji glasaju za Fillona, Melenchona, jedini koji je nešto ponudio novo i iznjedrio neku novu ideju je Macron, i mislim da je pokupio glasače PS-a jer otprilike se to slaže, u drugom krugu ko god bude ima veliku prednost protiv Le Pen u samom startu.