Autoput Beograd - Sarajevo
- hrle1976
#151 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Ja sam znao odSA dok jos auto ceste nije bilo tek prvu guzvu uhvatit kod Maglaja. Krenem u 5 jutro ali opet, dogranice tada nisam mogao doci za 2 ili 2,5 da ga jebes. Od Stupa do tunela ispod Rajlovca treba mi 15 min. kad nema guzve. Daj jos do naplatne rampe jedno 3 minuta dok platis, kusur, mozda cekas auto ispred. Recimo do Zenice autoputem 40 minuta. Eto sat prvi. Da od kraja autoceste do granicnog prijelaza "se moze" doci za manje od 2h moze ali to trazi prosjecnu brzinu od 100km/h
Od kraja autoceste do samog granicnog prijelaza Bosanski Brod ima 150km. Znaci treba voziti od kraja autoceste u prosjeku citavim putem 100km/h. To je filmska fantazija. Mislim da je tesko odrzati prosjek 85km/h sto znaci da ispod tri sata od Stupske petlje do Granice Bosanski brod je trka i to golema!
Od kraja autoceste do samog granicnog prijelaza Bosanski Brod ima 150km. Znaci treba voziti od kraja autoceste u prosjeku citavim putem 100km/h. To je filmska fantazija. Mislim da je tesko odrzati prosjek 85km/h sto znaci da ispod tri sata od Stupske petlje do Granice Bosanski brod je trka i to golema!
Last edited by hrle1976 on 15/02/2017 14:13, edited 2 times in total.
- Altsa
#152 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Sarajevo - B. Brod bi trebao da bude prioritet. Kakav BG i rs.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#153 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
kakav autoput kroz nedođiju
a npr. nisu u stanju napravit barem pristojnim onih 20km do Šćepan polja
- ettakoto
#154 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Osam opcija, osam trasa i osam različitih pogleda. Rezultat će po svoj prilici biti ništa od toga.
- Banksy
#155 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Brza cesta Sarajevo-Beograd: Bira se između osam ruta, konačna odluka nakon sastanka s investitorima
15.02.2017
https://www.klix.ba/biznis/brza-cesta-s ... /170215039
konačna odluka o izboru rute bit će donesena nakon sastanka s investitorom u Turskoj
moramo voditi računa koji je plan Srbije pa da se konektujemo na tu rutu
Razmatrali smo nekoliko varijanti, najbliža je veza između Sarajeva i Vardišta, a dalje ide kroz Srbiju
Ovi baš ne gube vrijeme.
Dakle, pod Erdoganovim pokroviteljstvom i prema njegovim instrukcijama odvija se povijesno ''mirenje'' Srba i Bošnjaka i to kroz nagradno, cestovno spajanje Republike Srpske sa Srbijom.
Samo još da razjasnimo ko ulaže novac i ko će koliko biti dobar na ovom projektu.
A Fahri uvalili Autoceste Federacije...
- ettakoto
#156 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
RS je dio BiH zar ne?
-
breuer
#157 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
pa eto, nekim forumašima i jest i nije
- Banksy
#158 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Naravno da jeste, bar je bila do danas.ettakoto wrote:RS je dio BiH zar ne?
Primjećujem samo providan pokušaj da se javnosti prikaže kako se radi o putu Sarajevo - Srbija, a radi se zapravo o cestovnom spajanju Republike Srpske sa Srbijom.
Kad Erdogan naredi - pa makar se radi i o infrastrukturnom povezivanju RS-a s maticom - ovi ''naši'' samo klepe ušima. Vidjećemo čiji je novac i koliko ko daje, pa ćemo lako i procijeniti za koliko su se Zvizdić i društvo prodali.
-
breuer
#159 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
RS je lošiji dio BiH
- ettakoto
#160 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Novac će biti kineski za trasu u Srb.
Za trasu u RS, BiH turski ili .... to još uvijek nije definisano, koliko pratim. Suština priče je povezivanje dva centra, niko ne govori o povezivanju dva naroda.
Za trasu u RS, BiH turski ili .... to još uvijek nije definisano, koliko pratim. Suština priče je povezivanje dva centra, niko ne govori o povezivanju dva naroda.
- Banksy
#161 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Suština je povezivanje jednog naroda s maticom, sponzorirano i inicirano spolja, a finansirano našim parama, uz prodaju domaćih kokošara koji u poslu ostvaruju finansijsku dobit.
Zvuči poznato...
Zvuči poznato...
- ettakoto
#162 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Zar specijalne veze nisu povezale narod s Maticom?
Msm, da je trasa BG-BL, donekle bih i razumio ovu floskulu.
Doduše neki su navikli ići 30 na sat, pa ih autoput sam po sebi ne zadovoljava, već stvara problem i strah od brze vožnje.
Doduše neki su navikli ići 30 na sat, pa ih autoput sam po sebi ne zadovoljava, već stvara problem i strah od brze vožnje.
-
breuer
#163 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Paranoja je gadna stvar.
- Banksy
#164 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
To je suviše apstraktno, ovo je fizičko povezivanje.ettakoto wrote:
Zar specijalne veze nisu povezale narod s Maticom?![]()
Msm, da je trasa BG-BL, možda bi nekim dijelom i prošla kroz Federaciju. Ovdje je u pitanju tek kilometar, od Kozje ćuprije do Vijećnice.
A ti si neki novi, znamo li te od ranije...?
- uglavnomja
#165 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Banksy wrote:Suština je povezivanje jednog naroda s maticom, sponzorirano i inicirano spolja, a finansirano našim parama, uz prodaju domaćih kokošara koji u poslu ostvaruju finansijsku dobit.
Zvuči poznato...
turci povezuju "svoju" balkansku koloniju sa maticom, autoput istambul - sofija - beograd ... valjda je logicno daje
srbi su tu samo kolateralni oportunisti
- ettakoto
#166 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Kako sam razumio prolazi kroz Goražde, Ustipraču do Sarajeva?!Banksy wrote:
To je suviše apstraktno, ovo je fizičko povezivanje.
Msm, da je trasa BG-BL, možda bi nekim dijelom i prošla kroz Federaciju. Ovdje je u pitanju tek kilometar, od Kozje ćuprije do Vijećnice.
A ti si neki novi, znamo li te od ranije...?
To je jedna varijanta.
Drugo, Dodik je prije par dana istakao da ga uopšte ne zanima trasa koju pominje Vučić preko Višegrada i da ga zanima da RS (sopstvenim parama, kreditima) finansira trasu Zvornik- IS.
A da se ne lažemo, od ove ideje na kraju neće biti ništa. Odnosno neće biti dogovora između Vlade Srbije i SM-a.
Veliki su ovo projekti i svako ko kaže da ga ne zanimaju je običan lažov.
- spreca
#167 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
prvo treba povezati sva veca mjesta u biH pa tek onda ako ima potrebe vezati se sa Bg.ettakoto wrote:Novac će biti kineski za trasu u Srb.
-
breuer
#168 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
možda im grade brzu cestu da ih brže isele sa vekovnih ognjišta
samo što se po brzoj cesti ne smije koristiti traktor
samo što se po brzoj cesti ne smije koristiti traktor
- ettakoto
#169 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Ono jeste. Ali budimo realni, nije realno. Ne gradi Beograd autoput zbog Valjeva (karikiram), niti Sarajevo zbog Goražda...spreca wrote:prvo treba povezati sva veca mjesta u biH pa tek onda ako ima potrebe vezati se sa Bg.ettakoto wrote:Novac će biti kineski za trasu u Srb.
Suština je priče da velikih investicija nema bez infrastrukture,a da je autoput jedan od glavnih prioriteta za svakog stranog investitora. I tu se priča završava. I ja bih volio da imamo 20 stadiona A klase. Međutim nemamo nijedan.
- spreca
#170 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Beograd nije prioritet .......prvo ceste ka zapadu pa onda ka istoku.......inace od ovoga nema nista jos za 20 godina......ovo je zbog izbora u Srbiji a ne zbog stvarnog projektaettakoto wrote:Ono jeste. Ali budimo realni, nije realno. Ne gradi Beograd autoput zbog Valjeva (karikiram), niti Sarajevo zbog Goražda...spreca wrote:prvo treba povezati sva veca mjesta u biH pa tek onda ako ima potrebe vezati se sa Bg.ettakoto wrote:Novac će biti kineski za trasu u Srb.
Suština je priče da velikih investicija nema bez infrastrukture,a da je autoput jedan od glavnih prioriteta za svakog stranog investitora. I tu se priča završava. I ja bih volio da imamo 20 stadiona A klase. Međutim nemamo nijedan.
-
statixx
#171 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Banksy wrote:.
Samo još da razjasnimo ko ulaže novac i ko će koliko biti dobar na ovom projektu.
A Fahri uvalili Autoceste Federacije...
I ja to cekam, niko da kaze koju o financiranju.
Zavalili najveceg graditelja...
- ettakoto
#172 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Kako misliš nije?
Beograd nevezano za BiH planira tu dionicu, Kinezi finansiraju.
Što se tiče Bih trase kako za koga, onima na istoku prioritet je istok i obrnuto.
Beograd nevezano za BiH planira tu dionicu, Kinezi finansiraju.
Što se tiče Bih trase kako za koga, onima na istoku prioritet je istok i obrnuto.
-
PeppermintSA
#173 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Sasvim je normalno da regionalni centri budu infrastrukturalno povezani. To što bi neki najradije izgradili zid na Drini je njihov problem. Beograd je regionalni centar i u našem je interesu biti s njim povezan, taman da je suštinska pozadina cijele ove priče povezivanje RS-a i Srbije. Ima i nas Bošnjaka koji smo, gle čuda, poslovno vezani za Beograd.
-
El_comadante
#174 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
i ja sam za kako neki forumaši govore da se pravi autoput Sarajevo-Bihač pa dalje do Velike Kladuše i dalje u Hrvatsku. mislim i da bi se sa Hrvatima moglo nešto dogovoriti ali eto nepitam se ja. i prije če napraviti autoput SA-BG nego ovaj mada opet kažem meni je ovaj mnogo bitniji i važniji praviti po BiH nego ovaj
-
kockakockica
#175 Re: Autoput Beograd - Sarajevo
Misterija trase autoputa razotkrivena ! Vucic: "autoput MORA da ide na Gorazde"
Pogledati od 1:08:20 min
Trasa je vec dogovorena, samo se sprdaju sa narodom i onima koji ne znaju.
1. Izjava Vucica da autoput ide Visegrad-Gorazde
2. Prije izjave sastanak Zvizdic-Vucic (moguce teme su mogle biti revizija tuzbe i autoput)
3. Prije nekoliko dana izjava Krsmanovica da se o trasi autoputa "na srecu ne pita Dodik i entitet" -INFO
4. Turci finansiraju autoput! U Gorazdu Turci imaju firme, u nekim firmama su zajedno sa drugima, namjenska industrija isto tako
5. U mnogim firmama u Gorazdu radi puno inzinjera iz Srbije kao sto je Bekto Precisa, nema sumnje da rade na tome da nastave gurati nos u Gorazde. Nekoliko puta su vec trazili pomoc za neke firme u Srbiji od nekih jako uspjesnih firmi iz Gorazda. Stvar je zavrsena
Ostaje samo jos jedna nepoznanica, dok Srbijanci govore o autoputu Sa-Bg, nasi jednom spominju autoput, a drugi put brzu cestu.
Pogledati od 1:08:20 min
Trasa je vec dogovorena, samo se sprdaju sa narodom i onima koji ne znaju.
1. Izjava Vucica da autoput ide Visegrad-Gorazde
2. Prije izjave sastanak Zvizdic-Vucic (moguce teme su mogle biti revizija tuzbe i autoput)
3. Prije nekoliko dana izjava Krsmanovica da se o trasi autoputa "na srecu ne pita Dodik i entitet" -INFO
4. Turci finansiraju autoput! U Gorazdu Turci imaju firme, u nekim firmama su zajedno sa drugima, namjenska industrija isto tako
5. U mnogim firmama u Gorazdu radi puno inzinjera iz Srbije kao sto je Bekto Precisa, nema sumnje da rade na tome da nastave gurati nos u Gorazde. Nekoliko puta su vec trazili pomoc za neke firme u Srbiji od nekih jako uspjesnih firmi iz Gorazda. Stvar je zavrsena
Ostaje samo jos jedna nepoznanica, dok Srbijanci govore o autoputu Sa-Bg, nasi jednom spominju autoput, a drugi put brzu cestu.