Znate li ćirilicu

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
djiberka

Post by djiberka »

:D :D
Estetika pisanja je u cirilici :D :D :-) :-)

Samo sto se strane rijeci ne mogu pisati sitom a ima ih koji su pokusavali :D :D :D :D :D :D :-) :-) :-) :-) :
Panta Rei

Post by Panta Rei »

pape wrote:
rainbow_sex wrote:kontroverzno pitanje.
cirilica je srpsko pismo. a posto nisam Srbin nista me ne obavezuje da moram da je poznajem. ( da je pisem - znam je citat i to mi je dovoljno )
posto trenutno Srbi ganjaju svoj identitet kako ganjaju, tako i ja ganjam svoj bez ikakve obaveze da moram poznavati njihovu kulturu.
svako neka pise kako zeli a mislim da bi svi trebalo da znaju da citaju ako ni zbog ceg ono jer je bosancica bila slicna njihovom pismu.
:roll: Cirilica nije srpsko pismo. Nastala je u IX vijeku i mozemo reci da je "nasljednica" glagoljice. U upotrebi je u mnogim zemljama koje naseljavaju Slaveni, npr. Rusija, Bugarska, Bjelorusija, Makedonija, Ukrajina i zemlje ex Yu.
Bosancica je takodjer vrsta cirilicnog pisma. Polovinom XVIII vijeka, (Fra Luka Karagic) na nasim prostorima pocinje se uvoditi i veoma brzo se usvaja latinica.

rainbow_sex очигледно није читао сву тему, иначе би видио да смо већ неколико пута рекли да ћирилица није српско писмо. Хебеш незналице... :P
Post Reply