Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post Reply
Fudo387

#151 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

Ripicipi wrote:
Fudo387 wrote: Dobro, mozes li ponovo procitati sta si napisao i pokusati sebe upitati imas li ti mozda kredibiliteta da pises o ovom stvarima?
A ko to odlucuje o kredibilitetu, mozda ti??
Sta ti nije jasno?

Da, na strani sam partizana, da, I partizani su cinili zlocine (nazalost)
Da, na strani sam ABIH, da, I ABIH je cinila zlocine (nazalost)
E vidis, to nazalost ima poprilicnu tezinu na sudu, bilo civilnom, bilo istorijskom.
Kad vidis Dragana, pruzi mu ruku, zovni pice, izmedju ostalih on je jedan od onih koji su razlog sto danas dises.
A ne da mu seres ovuda o nekom legalitetu i sl. sranjima.
Ripicipi

#152 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Ripicipi »

LBVIEW wrote: Ako je bilo "bespotrebnog ubijanja",otkud oslobadajuce presude u Hagu, kao i zakljucak istog da se ne radi o ratnom zlocinu?
Ne mislis valjda da treba uvaziti mitomaniju onih koji prave cirkus gdje god su vojnicki dobili po labrnji,od vojnog groblja u Bratuncu,preko
Brcanske Malte,pa do Dobrovoljacke?
Btw.,vojna kolona agresorske vojske u povlacenju(koja je kidnapovala legitimno izabranog predsjednika drzave) se tretira kako,legitimisto?
Nemam ja nista protiv presretanja kolone, uzimanja vojnika, uzimanja naoruzanja i opreme, imam protiv bespotrebnog ubijanja tih par vojnika i oficira, kontas?
Cak je i zena ubijena u tom pucanju bez ikakve potrebe.
Last edited by Ripicipi on 29/12/2016 21:36, edited 2 times in total.
sumirprimus

#153 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by sumirprimus »

trenutak kad je fudo skonto da ricipic nije ubaceni element.tacno se osjetilo :lol:
dudlov

#154 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by dudlov »

Banksy wrote:
:bih:

(Al' nekako mi se čini da će Vikić ovdje loše proći...)
jooj kako smo se furali na ovu pjesmu. činilo mi se da nam tada ni pero ne mogu odbiti. a što se tiče ovog aktuelnog sranja, želim draganu vikiću sve najbolje i da dokaže svoju nevinost.
PM72

#155 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Ripicipi wrote:
LBVIEW wrote: Ako je bilo "bespotrebnog ubijanja",otkud oslobadajuce presude u Hagu, kao i zakljucak istog da se ne radi o ratnom zlocinu?
Ne mislis valjda da treba uvaziti mitomaniju onih koji prave cirkus gdje god su vojnicki dobili po labrnji,od vojnog groblja u Bratuncu,preko
Btw.,vojna kolona agresorske vojske u povlacenju(koja je kidnapovala legitimno izabranog predsjednika drzave) se tretira kako,legitimisto?
Nemam ja nista presretanja kolone, uzimanja vojnika, uzimanja naoruzanja i opreme, imam protiv bespotrebnog ubijanja tih par vojnika i oficira, kontas?
nemaš ti ništa protiv "presretanja kolone i uzimanja naoružanja i opreme" ali su imali protiv ti isti vojnici i oficiri,zato su i zijanili ... žena koju pominješ nije stradala kao slučajni prolaznik.Šuko Nurmela se zvala i radila je kao građansko lice pri vojsci.Bila je sa njima u kasarni dok su pucali po ljudima na Bistriku (i ubijali).I odlučila je ići sa njima.Tako joj grah pao.
Fudo387

#156 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

sumirprimus wrote:trenutak kad je fudo skonto da ricipic nije ubaceni element.tacno se osjetilo :lol:
Ma sere bezveze.
Znas ti bolan sta je Dragan Vikic?
Izadje pred tenk i izvadi onu bosansku salgiju od sest metara, opali ga i odbije mu kupolu.
E to je Dragan Vikic.
Nas su svi otpisali, objektivno i imali su pravo, al' im raznorazno\i Dragani pojebase racunicu.
I sad mi on polusipljiv pocne kenjat' o zenevskoj konvenciji.
Ma bizi...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#157 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Velkoski »

Agresori došli u grad da ruše, pale, ubijaju i siluju, pri tome ubijeni/poginuli i meni treba da bude žao ili šta, ne kontam neke postove na ovoj temi?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#158 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote:trenutak kad je fudo skonto da ricipic nije ubaceni element.tacno se osjetilo :lol:
:lol:
LBVIEW

#159 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by LBVIEW »

Ripicipi wrote:
Nemam ja nista presretanja kolone, uzimanja vojnika, uzimanje naoruzanja, imam protiv bespotrebnog ubijanja tih par vojnika i oficira, kontas?
Kakva zena,je li ona sto je bila s naoruzanim oficirima u hitnoj?
To se druze zove kolateralna steta,a njen zivot ide na dusu deneralstaba.
Sto se ovih oficira u hitnoj tice,nisu stali na upozorenje,bili su naouruzani,dakle legitimna meta.Samo
kod nas se jos uvijek moralizira do iznemoglosti, te poziva na legalizam bez ikakve potrebe-s pravnog stanovista je stvar cista,
sto je uostalom potvrdeno u Hagu.U Hrvatskoj su u vojarnama fasovali neuporedivo vise,pa nikakvog postupka nema niti ce ga ikad biti.
Fudo387

#160 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

Chmoljo wrote:
:lol:
Sta se ti smijes, da dodje Dragan na forum ti bi ga banov'o k'o i Fudu.
Ni pet ni sest mjesec dana... :D
Ripicipi

#161 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Ripicipi »

Fudo387 wrote:
Ripicipi wrote:
Fudo387 wrote: Dobro, mozes li ponovo procitati sta si napisao i pokusati sebe upitati imas li ti mozda kredibiliteta da pises o ovom stvarima?
A ko to odlucuje o kredibilitetu, mozda ti??
Sta ti nije jasno?

Da, na strani sam partizana, da, I partizani su cinili zlocine (nazalost)
Da, na strani sam ABIH, da, I ABIH je cinila zlocine (nazalost)
E vidis, to nazalost ima poprilicnu tezinu na sudu, bilo civilnom, bilo istorijskom.
Kad vidis Dragana, pruzi mu ruku, zovni pice, izmedju ostalih on je jedan od onih koji su razlog sto danas dises.
A ne da mu seres ovuda o nekom legalitetu i sl. sranjima.
Ko sere Draganu? :-)
Cijelo vrijeme pisem da cvrsto vjerujem da on kao covjek i profesionalac nema veze sa tim.
Ubistvo tih vojika u parku i tih u dobrovoljackoj nisu nikakav ratni podvig, nesto osvojeno ili sta ja znam, radi tih bespotrebnih ubistava danas se ljudi proganjaju, zar je bilo vrijedno... eto reci ti meni?
Last edited by Ripicipi on 29/12/2016 21:47, edited 1 time in total.
dudlov

#162 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by dudlov »

Velkoski wrote:Agresori došli u grad da ruše, pale, ubijaju i siluju, pri tome ubijeni/poginuli i meni treba da bude žao ili šta, ne kontam neke postove na ovoj temi?
upravo tako. dovukli se iz kojekakvih vukojebina, ukopali se po brdima oko grada i divljački razarali grad i ubijali građane sarajeva. posljedice se i dan danas osjete, mislim na nas koji smo preživjeli opsadu, gladovanje, smrzavanje, granate i ostala sranja koja su nam brđani radili.
BHCluster

#163 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by BHCluster »

Ripicipi wrote:
Nemam ja nista protiv presretanja kolone, uzimanja vojnika, uzimanja naoruzanja i opreme, imam protiv bespotrebnog ubijanja tih par vojnika i oficira, kontas?
Naravno da je ubijanje bespotrebno, sve je moglo proci u miru samo je neko želio 'Veliku Srbiju'.
Fudo387

#164 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

Ripicipi wrote:Ubistvo tih vojika u parku i tih u dobrovoljackoj nisu nikakav ratni podvig, nesto osvojeni ili sta ja znam, radi tih bespotrebnih ubistava danas se ljudi proganjaju, zar je bilo vrijedno... eto reci ti meni?
Pa desi se, u afektu...rat je to.
sumirprimus

#165 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by sumirprimus »

tuce fudo i bez torbice :lol:
Neka te bolan.dzabe CES u banovice.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#166 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Velkoski »

dudlov wrote:
Velkoski wrote:Agresori došli u grad da ruše, pale, ubijaju i siluju, pri tome ubijeni/poginuli i meni treba da bude žao ili šta, ne kontam neke postove na ovoj temi?
upravo tako. dovukli se iz kojekakvih vukojebina, ukopali se po brdima oko grada i divljački razarali grad i ubijali građane sarajeva. posljedice se i dan danas osjete, mislim na nas koji smo preživjeli opsadu, gladovanje, smrzavanje, granate i ostala sranja koja su nam brđani radili.
Oduzeto mi djetinjstvo (znači od prve do četvrte godine sam jeo ikar, makarone i smuc'o se po podrumima), poslije rata mor'o učiti šta su mine, veliki broj raje odrast'o bez oca - sve to jer se nekome nadig'o da dođe i kolje po mom gradu. Ono, fakat mi je žao je l' ga neko upuc'o s leđa zarobljenog ili ne. Ako sam loš čovjek zbog toga, neka sam. Ppak nešto ne znam da ih je neko tjer'o na sve to. Uostalom, ko god ih je pobio, možda je ost'o bez pola familije prije toga, šta ćemo s tim...?
Bodkin

#167 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Bodkin »

:D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#168 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Chmoljo »

Fudo387 wrote: Sta se ti smijes, da dodje Dragan na forum ti bi ga banov'o k'o i Fudu.
Ni pet ni sest mjesec dana... :D
e tu si se zajebo. njemu bih pustio da me oplodi :D

glede Dragana, ne treba zaboraviti da su se i naši ogriješili od njega. zbog čega i zašto je taj čovjek smijenjen usred rata, ostalo je u domenu mahalanja mada vjerujem da svi naslućujemo.

i vala, nisam za to ni da pravimo svete krave. pa i Dragan ako je griješio, treba odgovarati, ali ponavljam otprije, kad je rekao da su to budalaštine, ja mu POTPUNO vjerujem.
sumirprimus

#169 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by sumirprimus »

onda ovu temu treba kljucat do novih momenata jer je plodno tlo za hejt mongering jel' se vako kaje?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#170 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Velkoski »

Osim onih koji su se okoristili o vlastiti narod, dakle pričamo o profiterima i sličnom karakteru, ne vidim razlog da iko odgovara za bilo šta, jbg.
Fudo387

#171 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:
Ma sumnjiv mi je, al' haj' sad...
TheMule

#172 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by TheMule »

Problem sa Vikicem i par ovih slicnih slucajeva (Divjak, Dudakovic) je sto su to u sustini dobri posteni ljudi. Da nisu, neko kao ovaj specijalni tuzitelj bi prvo osvano u kolicima, a onda ako nastavi maltretirati i igrati se ljudskim zivotima, proguto bi ga mrak i to je to.

Nije mala stvar kad trebas da budes primjer pravde, a ti se igras ljudskim zivotima i njihovim porodicama radi politike ili jos gore, nacionalizma. Popisam se na tebe tuzitelju i na tvoj poso
Bodkin

#173 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Bodkin »

TheMule wrote:Problem sa Vikicem i par ovih slicnih slucajeva (Divjak, Dudakovic) je sto su to u sustini dobri posteni ljudi. Da nisu, neko kao ovaj specijalni tuzitelj bi prvo osvano u kolicima, a onda ako nastavi maltretirati i igrati se ljudskim zivotima, proguto bi ga mrak i to je to.

Nije mala stvar kad trebas da budes primjer pravde, a ti se igras ljudskim zivotima i njihovim porodicama radi politike ili jos gore, nacionalizma. Popisam se na tebe tuzitelju i na tvoj poso
U azijskim vukojebinama je tako. U normalnim zemljama ga sud oslobodi i to je to. Inace ce mrak poceti gutati za svakoga koga pomisle optuziti
Fudo387

#174 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:
TheMule wrote:Problem sa Vikicem i par ovih slicnih slucajeva (Divjak, Dudakovic) je sto su to u sustini dobri posteni ljudi. Da nisu, neko kao ovaj specijalni tuzitelj bi prvo osvano u kolicima, a onda ako nastavi maltretirati i igrati se ljudskim zivotima, proguto bi ga mrak i to je to.

U azijskim vukojebinama je tako. U normalnim zemljama ga sud oslobodi i to je to. Inace ce mrak poceti gutati za svakoga koga pomisle optuziti
Pa bi l' ti is'o na sud da si Dragan Vikic?
Ja ne bih.
Skupio bih raju, a on je ima, i poravn'o taj sud.
drndalo

#175 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by drndalo »

Poravno...? Dje si miner, ne raspoznah te....
Post Reply