e pa ovo ti je u tom interesu...
Izbor novog predsjednika Suda BiH
- JThomas
#151 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
zar nisi upravo ti nekad početkom godine pisao da je fahrin ostanak na slobodi interes države bošnjačkog naroda?
- drunken tiger
#152 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Klasična bšnjačka odbrana, islamofobijaZgoljo wrote:Pazi sad i ovog momenta,fasizma.Ovo je onaj prijeratni,izgleda jos aktuelan.drunken tiger wrote:Bošnjaci da imaju nekog obrazovanog ili sposobnog možda bi imali koga na tim pozicijama. Sve dok im bitniji efendija bude od učitelja i profesora imat će ovaj problem. To je prvenstveno do njih. Uzmite samo statistiku o obrazovnoj strukturi po nacionalnoj pripadnosti pa će vam biti jasnije. I još nešto. Kada prestanu svi s*ati o nacionalnoj pripadnosti ljudi na rukovodeććim pozicijama biće nam bolje. Nama je bitnije je li Srbin, Hrvat, Bošnjak nego je li sposoban i stručan.
Biva,Bosnjaci su nepismeni i nemaju skolovane ljude pa zato i ne mogu biti na rukovodecim funkcijama.A nepismeni i neskolovani su zato sto klanjaju i idu u dzamiju![]()
Covjek te gore pita da potkrijepis ovu svoju tvrdnju,iznesi nam podatke o obrazovanju konstitutivnih naroda ili se izvini ljudima i prestani bacati te fasisticko-islamofobicne floskule koje su te naucili.
- Sanjarko
#153 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Pa nije. Zemlju niko ne moze posjedovat, ima ta Indijanska izreka, mi ljudi smo prolazni.uglavnomja wrote:![]()
![]()
![]()
prvo drzava nije "vasa" vlastita nego pripada svim stanovnicima beiha.
drugo vlast je podijeljena izmedju 3 naroda i ponekog incidenta, poput ranka
trece daj spisak tih strucnjaka, ekonomista, pravnika ... ali bez adrese u svedskoj ili usa.
cetvrto kakve bi ti imao koristi da je izabran kakav bosnjo, odnosno kakve ces sada imati stete? poslace ti ranko sutra policiju da te izbaci iz stana![]()
podstanar si ti svakako, ako se posmatra globalno, kao i nekih 98% stanovnika. mada bi rijec taoc bila prikladnija.
Al da me gule drugi i kradu tamo gdje je moj narod vecina, to vam nece dugo moc proci jos da krse prava vecinskog naroda.
Jos da se urote dva naroda pa na treceg da udare u svemu.
Evo Ja bi licno Svjetlanu Cenic za Ministricu, to Srpkinja ne moze bit Ministar finansija, mora uvijek bit Hrvat il Hrvatica.
Ima evo Kasumovic ima ih jos.
Takvi ko Ranko kad je se zakuhalo i zapucalo na nas i kad je vrsena agresija na nas su slali Policiju i Vojsku da ubijaju, muce, trpaju u konclogore pripadnike drugog naroda i drugo zlo da cine.
Argument ti bas Jak, znaci mi koji smo Vecina, Boshnjaci, Bosanci ne trebamo biti ravnopravno zastupljeni po institucijama.
PS. ovo vise nisu incidenti, ovo je praksa postala.
Kad se neko pobuni i kad pukne, nemoj te govorit Boshnjaci, Bosanci prvi sranje zapoceli.
Bune smo mi i protiv vecih dizali i Rima, i Vatikana, i Osmanlija, Austrougara itd.
-
Zgoljo
#154 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Pusti nek se vesele.Dok se ne pocne primjenjivati 50,11%.Pa cemo vidjeti ko bolje preglasava.Vizionar 1985 wrote:Pa nije. Zemlju niko ne moze posjedovat, ima ta Indijanska izreka, mi ljudi smo prolazni.uglavnomja wrote:![]()
![]()
![]()
prvo drzava nije "vasa" vlastita nego pripada svim stanovnicima beiha.
drugo vlast je podijeljena izmedju 3 naroda i ponekog incidenta, poput ranka
trece daj spisak tih strucnjaka, ekonomista, pravnika ... ali bez adrese u svedskoj ili usa.
cetvrto kakve bi ti imao koristi da je izabran kakav bosnjo, odnosno kakve ces sada imati stete? poslace ti ranko sutra policiju da te izbaci iz stana![]()
podstanar si ti svakako, ako se posmatra globalno, kao i nekih 98% stanovnika. mada bi rijec taoc bila prikladnija.
Al da me gule drugi i kradu tamo gdje je moj narod vecina, to vam nece dugo moc proci jos da krse prava vecinskog naroda.
Jos da se urote dva naroda pa na treceg da udare u svemu.
Evo Ja bi licno Svjetlanu Cenic za Ministricu, to Srpkinja ne moze bit Ministar finansija, mora uvijek bit Hrvat il Hrvatica.
Ima evo Kasumovic ima ih jos.
Takvi ko Ranko kad je se zakuhalo i zapucalo na nas i kad je vrsena agresija na nas su slali Policiju i Vojsku da ubijaju, muce, trpaju u konclogore pripadnike drugog naroda i drugo zlo da cine.
Argument ti bas Jak, znaci mi koji smo Vecina, Boshnjaci, Bosanci ne trebamo biti ravnopravno zastupljeni po institucijama.
PS. ovo vise nisu incidenti, ovo je praksa postala.
Kad se neko pobuni i kad pukne, nemoj te govorit Boshnjaci, Bosanci prvi sranje zapoceli.
Bune smo mi i protiv vecih dizali i Rima, i Vatikana, i Osmanlija, Austrougara itd.
-
Zgoljo
#155 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
U svakom postu imas fasisticku tezu,ni ovaj nije izuzetak.Ispod casti mi je komunicirati sa takvim covjekom.drunken tiger wrote:Klasična bšnjačka odbrana, islamofobijaZgoljo wrote:Pazi sad i ovog momenta,fasizma.Ovo je onaj prijeratni,izgleda jos aktuelan.drunken tiger wrote:Bošnjaci da imaju nekog obrazovanog ili sposobnog možda bi imali koga na tim pozicijama. Sve dok im bitniji efendija bude od učitelja i profesora imat će ovaj problem. To je prvenstveno do njih. Uzmite samo statistiku o obrazovnoj strukturi po nacionalnoj pripadnosti pa će vam biti jasnije. I još nešto. Kada prestanu svi s*ati o nacionalnoj pripadnosti ljudi na rukovodeććim pozicijama biće nam bolje. Nama je bitnije je li Srbin, Hrvat, Bošnjak nego je li sposoban i stručan.
Biva,Bosnjaci su nepismeni i nemaju skolovane ljude pa zato i ne mogu biti na rukovodecim funkcijama.A nepismeni i neskolovani su zato sto klanjaju i idu u dzamiju![]()
Covjek te gore pita da potkrijepis ovu svoju tvrdnju,iznesi nam podatke o obrazovanju konstitutivnih naroda ili se izvini ljudima i prestani bacati te fasisticko-islamofobicne floskule koje su te naucili.hahaha. Lijepo sam vas uputio na rezultate popisa a vi ste potvrdili da ste nepismeni jer ni to ne znate pročitati.
- drunken tiger
#156 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
[/quote]
Pazi sad i ovog momenta,fasizma.Ovo je onaj prijeratni,izgleda jos aktuelan.
Biva,Bosnjaci su nepismeni i nemaju skolovane ljude pa zato i ne mogu biti na rukovodecim funkcijama.A nepismeni i neskolovani su zato sto klanjaju i idu u dzamiju
Covjek te gore pita da potkrijepis ovu svoju tvrdnju,iznesi nam podatke o obrazovanju konstitutivnih naroda ili se izvini ljudima i prestani bacati te fasisticko-islamofobicne floskule koje su te naucili.[/quote]
Klasična bšnjačka odbrana, islamofobija
hahaha. Lijepo sam vas uputio na rezultate popisa a vi ste potvrdili da ste nepismeni jer ni to ne znate pročitati.[/quote]
U svakom postu imas fasisticku tezu,ni ovaj nije izuzetak.Ispod casti mi je komunicirati sa takvim covjekom.[/quote]
Ne možeš više griješiti od toga. To što ste vi naučeni da kritike gledate kao govor mržnje je do vas ne do mene. Vama svako ko kaže istinu je fašista, ustaša, četnik, i sl. To je vaš problem a ne moj. Eto reci mi šta je fašizam i šta je to fašističko što ja govorim?
Pazi sad i ovog momenta,fasizma.Ovo je onaj prijeratni,izgleda jos aktuelan.
Biva,Bosnjaci su nepismeni i nemaju skolovane ljude pa zato i ne mogu biti na rukovodecim funkcijama.A nepismeni i neskolovani su zato sto klanjaju i idu u dzamiju
Covjek te gore pita da potkrijepis ovu svoju tvrdnju,iznesi nam podatke o obrazovanju konstitutivnih naroda ili se izvini ljudima i prestani bacati te fasisticko-islamofobicne floskule koje su te naucili.[/quote]
Klasična bšnjačka odbrana, islamofobija
U svakom postu imas fasisticku tezu,ni ovaj nije izuzetak.Ispod casti mi je komunicirati sa takvim covjekom.[/quote]
Ne možeš više griješiti od toga. To što ste vi naučeni da kritike gledate kao govor mržnje je do vas ne do mene. Vama svako ko kaže istinu je fašista, ustaša, četnik, i sl. To je vaš problem a ne moj. Eto reci mi šta je fašizam i šta je to fašističko što ja govorim?
- bingov buraz
#157 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
@drunken tiger
ja jos cekam link
zato sto sam nepismeni musliman vjerovatno ali uhvati sevapa pa mi pomozi da naucim nesto danas
ja jos cekam link
zato sto sam nepismeni musliman vjerovatno ali uhvati sevapa pa mi pomozi da naucim nesto danas
- Sanjarko
#158 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Ma ne kontaju hoce da im se u Bosni desi Kosovo 2 il neka Buna ko iz Historije.Zgoljo wrote: Pusti nek se vesele.Dok se ne pocne primjenjivati 50,11%.Pa cemo vidjeti ko bolje preglasava.
Oni blage veze nemaju sta se desi kad ovdje Narod bunu digne.
Rijeke Krvi poteku.
Hoce Rat da izazovu sa ovim ponasanjem.
Rim, Vatikan, Ugarska, Srbija, Osmanlije, Austrougari, Njemci, Jugoslavija.
Ne znam jel sam neku Bunu i Rat zaboravio.
Samo Srbija opstala od navedenih a Narod ovdje sve nadzivio.
PS. Srbija sa Carevine spala na Mini Srbiju.
Osmanlije sa Carevine na Tursku.
Ne kontaju. Narod vec prica o tome, da su se sve Srbi i Hrvati po Institucijama uvalili, i govori o tome, poceli kukat o tome.
Koliko ce vremena proc pa ce pocet lajat o tome, pa bunt dignut, i onda bit ce frka.
Rat.
Sve do jednom.
Ak sutra hoce djecu, sinove, kceri, majke, oceve, bracu, sestre itd. u Rat slat, bujrum.
Mene to svejedno neinteresuje.
Ak im je do ovog kazem bujrum.
- JThomas
#159 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
baš čudno da se države mijenjaju, a da naroda ima vazda. revolucionarna spoznaja.
- GeeTnT
#160 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
sorry sto se mijesam ali...drunken tiger wrote: Ne možeš više griješiti od toga. To što ste vi naučeni da kritike gledate kao govor mržnje je do vas ne do mene. Vama svako ko kaže istinu je fašista, ustaša, četnik, i sl. To je vaš problem a ne moj. Eto reci mi šta je fašizam i šta je to fašističko što ja govorim?
Generalizujes bezze i to ti ne valja.... pokusaj svoje kritike formirati na civilizovan nacin. Prozivanjem Bosnjaka pravis od sebe obicnu formusku ludu, a taj pecat se tesko skida..
PS...Nisi ti fasista, samo si se u svojoj okolini naslusao gluposti i nazalost povjerovao si u njih.
- drunken tiger
#161 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Taj sevap na koji čekate i to što čekate da neko drugi uradi nešto umjesto vas smjestio vas je tu gdje ste. Imaš rezultate popisa. Skineš i pročitaš podatke i uporediš. Ali eto ako ti je mrsko toliko pošalji upit federalnom zavodu za statistiku s pitanjem koje te zanima pa neka ti oni pošalju. Samo lijepo formuliši pitanje. Neka ti dostave postatak u odnosu na broj pripadnika etničkoj skupini a ne ukupan broj. Nemoj da manipulišeta podacima kao Fadil Novalić.bingov buraz wrote:@drunken tiger
ja jos cekam link
- drunken tiger
#162 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Hvala ti na kritici. U pravu si. Nije se s rogatim bosti. U pravu si da generalizujem ali ti dolazi zbog moje frustracije zbog trenutnog stanja Bošnjaka za koje su odgovorni ovi koji vode i koji se predstavljaju kao vođe Bošnjaka dok mi slijedimo slijepo. Izbori pokazuju da smo ovce i to je nepobitno. Nisam fašista ali znam biti šupakGeeTnT wrote:sorry sto se mijesam ali...drunken tiger wrote: Ne možeš više griješiti od toga. To što ste vi naučeni da kritike gledate kao govor mržnje je do vas ne do mene. Vama svako ko kaže istinu je fašista, ustaša, četnik, i sl. To je vaš problem a ne moj. Eto reci mi šta je fašizam i šta je to fašističko što ja govorim?
Generalizujes bezze i to ti ne valja.... pokusaj svoje kritike formirati na civilizovan nacin. Prozivanjem Bosnjaka pravis od sebe obicnu formusku ludu, a taj pecat se tesko skida..
PS...Nisi ti fasista, samo si se u svojoj okolini naslusao gluposti i nazalost povjerovao si u njih.
- bingov buraz
#163 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Ti si postavio tezu a glavni argument je da ti to znaš i nemaš potrebu da je dokazuješ.drunken tiger wrote:Taj sevap na koji čekate i to što čekate da neko drugi uradi nešto umjesto vas smjestio vas je tu gdje ste. Imaš rezultate popisa. Skineš i pročitaš podatke i uporediš. Ali eto ako ti je mrsko toliko pošalji upit federalnom zavodu za statistiku s pitanjem koje te zanima pa neka ti oni pošalju. Samo lijepo formuliši pitanje. Neka ti dostave postatak u odnosu na broj pripadnika etničkoj skupini a ne ukupan broj. Nemoj da manipulišeta podacima kao Fadil Novalić.bingov buraz wrote:@drunken tiger
ja jos cekam link
Interesantno.
Moja je pretpostavka da lažeš ( da imaš bilo kakve podatke mogli bi govoriti o manipulaciji ili ne,ovako je samo laž) da bi se predstavio sebe ili jedan narod intelektualno nadmoćnijim a to opasno tukne na fašizam.
Post ti je šovinistički i biće prijavljen.
- drunken tiger
#164 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Harise Zahiragiću, jesi li to ti?bingov buraz wrote:Ti si postavio tezu a glavni argument je da ti to znaš i nemaš potrebu da je dokazuješ.drunken tiger wrote:Taj sevap na koji čekate i to što čekate da neko drugi uradi nešto umjesto vas smjestio vas je tu gdje ste. Imaš rezultate popisa. Skineš i pročitaš podatke i uporediš. Ali eto ako ti je mrsko toliko pošalji upit federalnom zavodu za statistiku s pitanjem koje te zanima pa neka ti oni pošalju. Samo lijepo formuliši pitanje. Neka ti dostave postatak u odnosu na broj pripadnika etničkoj skupini a ne ukupan broj. Nemoj da manipulišeta podacima kao Fadil Novalić.bingov buraz wrote:@drunken tiger
ja jos cekam link
Interesantno.
Moja je pretpostavka da lažeš ( da imaš bilo kakve podatke mogli bi govoriti o manipulaciji ili ne,ovako je samo laž) da bi se predstavio sebe ili jedan narod intelektualno nadmoćnijim a to opasno tukne na fašizam.
- drunken tiger
#165 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Koji sam ja to narod spomenuo osim Bošnjaka? NIsam ih uporedio ni sa kim. Ja ti kažem kako se dobijaju zvanični podaci a ti mene nazivaš lažovom.bingov buraz wrote:Ti si postavio tezu a glavni argument je da ti to znaš i nemaš potrebu da je dokazuješ.drunken tiger wrote:Taj sevap na koji čekate i to što čekate da neko drugi uradi nešto umjesto vas smjestio vas je tu gdje ste. Imaš rezultate popisa. Skineš i pročitaš podatke i uporediš. Ali eto ako ti je mrsko toliko pošalji upit federalnom zavodu za statistiku s pitanjem koje te zanima pa neka ti oni pošalju. Samo lijepo formuliši pitanje. Neka ti dostave postatak u odnosu na broj pripadnika etničkoj skupini a ne ukupan broj. Nemoj da manipulišeta podacima kao Fadil Novalić.bingov buraz wrote:@drunken tiger
ja jos cekam link
Interesantno.
-
hAZNADAR
#166 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Mozes li molim te pokazati tu statistiku, neki link, ili kopiraj tekst.drunken tiger wrote: Uzmite samo statistiku o obrazovnoj strukturi po nacionalnoj pripadnosti pa će vam biti jasnije.
- GeeTnT
#167 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Bosnjaci nemaju vodju, a ako neko misli da je to Bakir, onda je totalno dezinformisan...Veliki broj bosnjaka ne izlazi na izbore, a kad izadju onda esdea izgubi izbore, i zato ja ovde pisem da tvoja i slicne kritike idu u korist Bakiru...i esda-u. Sto si vise glasan to vise esda opstaje, jer opasna je to organizacija i da im ovaj forum smeta vec sutra bi serveri bili na remontu....Znaju to gospoda sa klixa i admini....i neki od forumskih gamera...drunken tiger wrote:Hvala ti na kritici. U pravu si. Nije se s rogatim bosti. U pravu si da generalizujem ali ti dolazi zbog moje frustracije zbog trenutnog stanja Bošnjaka za koje su odgovorni ovi koji vode i koji se predstavljaju kao vođe Bošnjaka dok mi slijedimo slijepo. Izbori pokazuju da smo ovce i to je nepobitno. Nisam fašista ali znam biti šupakGeeTnT wrote:sorry sto se mijesam ali...drunken tiger wrote: Ne možeš više griješiti od toga. To što ste vi naučeni da kritike gledate kao govor mržnje je do vas ne do mene. Vama svako ko kaže istinu je fašista, ustaša, četnik, i sl. To je vaš problem a ne moj. Eto reci mi šta je fašizam i šta je to fašističko što ja govorim?
- Sanjarko
#168 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
JThomas wrote:baš čudno da se države mijenjaju, a da naroda ima vazda. revolucionarna spoznaja.
Ugnjetavaci.
Ovo je ugnjetavanje, apartheid. Sta se radi.
Al sta ja kome govorim, kad si procitan odavno ko i drugi ovdje.
Jeltek.
- Sanjarko
#169 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Ovo je tocno, i kad neko digne glas, zalaje vidjet ce te belaja.GeeTnT wrote: Bosnjaci nemaju vodju, a ako neko misli da je to Bakir, onda je totalno dezinformisan...Veliki broj bosnjaka ne izlazi na izbore, a kad izadju onda esdea izgubi izbore
Ak se ovdje neko sa strane umjesa, bit ce zesci belaj za njeg.
Al izgleda to i zele, to se i zeli.
- bingov buraz
#170 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Bosnjaci su nepismeni i zato ne mora da se poštuje nacionalna zastupljenost,manje vise ovo se da iščitati iz tvog prvog posta,Hrvate i Srbe ne spominješ pa se da zaključiti da su oni obrazovani i nema potrebe da ne poštujemo nacionalnu zastupljenost u njihovom slučaju.drunken tiger wrote:Koji sam ja to narod spomenuo osim Bošnjaka? NIsam ih uporedio ni sa kim. Ja ti kažem kako se dobijaju zvanični podaci a ti mene nazivaš lažovom.bingov buraz wrote:Ti si postavio tezu a glavni argument je da ti to znaš i nemaš potrebu da je dokazuješ.drunken tiger wrote: Taj sevap na koji čekate i to što čekate da neko drugi uradi nešto umjesto vas smjestio vas je tu gdje ste. Imaš rezultate popisa. Skineš i pročitaš podatke i uporediš. Ali eto ako ti je mrsko toliko pošalji upit federalnom zavodu za statistiku s pitanjem koje te zanima pa neka ti oni pošalju. Samo lijepo formuliši pitanje. Neka ti dostave postatak u odnosu na broj pripadnika etničkoj skupini a ne ukupan broj. Nemoj da manipulišeta podacima kao Fadil Novalić.
Interesantno.
Sa druge strane teza da su Bosanci i Hercegovci generalno nepismeni i slabo obrazovani stoji ali ti si se referirao na samo jedan narod.Podatke za federaciju sam proučio i jedino moguće iako neprecizno poredjenje se može izvesti iz većinski jednonacionalnih kantona gdje su cifre u jedan posto gore dole i nema dokaza da je neki narod obrazovaniji ili ne,recimo USK relativno lose stoji ali isto tako i Posavski kanton sto je i normalno jer nemaju vecih univerzitetskih centara.
RS nisam proucavao ali sumnjam recimo da u istočnom djelu ima veliki broj akademika,nešto više oko Bijeljine i BL vjerovatno ali generalno je to sve u 5 dekagrama.
Nemam pojma ko je Haris Zahiragić i zašto je on bitan za ovu diskusiju?
- GeeTnT
#171 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Dobro ba...skontali smo da sto si blizi ideologiji klanja i protjerivanja, sve si pismeniji....vrhunac pismenosti se osjeti pogotovo kod onih koji zive kraj primarnih i sekundarnih grobnica....
Molim da ovo udje u zapisnik ...
Molim da ovo udje u zapisnik ...
- Banksy
#172 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Šta, ba...???Vizionar 1985 wrote:
- dale cooper
#173 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Banksy wrote:Šta, ba...???Vizionar 1985 wrote:
- Banksy
#174 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Nije, ba, mučio i klao Slovenac u Sarajevu, zar ne vidiš.dale cooper wrote:Banksy wrote:Šta, ba...???Vizionar 1985 wrote:
Zar ovaj lik nije rođeni Sarajlija koji je sve vrijeme živio i radio u Sarajevu?
- dale cooper
#175 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH
Nisam u toku sa trenutnom retorikom.Banksy wrote:Nije, ba, mučio i klao Slovenac u Sarajevu, zar ne vidiš.dale cooper wrote:
Zar ovaj lik nije rođeni Sarajlija koji je sve vrijeme živio i radio u Sarajevu?