a vi u BiH trebate prvo rijestiti relacije izmejdu RS i FederacijeDrvosjeca iz Dejcica wrote:Mi u Sarajevu susjede/komšije dijelimo na dobre i one loše, tersove. Hrvatska je na dobrom putu da završi u odjeljenju tersova i naopakih.dalmatinka wrote:Moj odgovor naslovu teme:
- trebaju, i sama sam to napravila prije nekoliko godina
- mi nismo prijatelji, nego susjedi, to se promijeniti ne može
Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
- Connaisseur Karlin
#151 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
-
prog321
#152 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ne moze ni Hrvatska uvesti blokadu bez EU.
-
Zgoljo
#153 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Haha,velis ne postoji krajnja desnica?Krajnja desnica sto se tice BiH su svi,i Milanovic je bio krajnja desnica.useless wrote:Krajnja desnica je potpuno eliminirana dolaskom Plenkovića na vlast. Razni HSPovi više nemaju zastupnika u saboru. Prekjučer zamjenik US državnog tajnika Hoyt Brian Yee izjavljuje da ne vidi nikakve takve trendove u Hrvatskoj i da su to srpska fantaziranja.arzuhal wrote:Ima više razloga za Hrvatsko bavljenje BiH i podignutu dreku:
- rast nacionalizma, fašizma i šovinizma u samoj Hrvatskoj, ustaštvo i ti belaji koje nekako treba zamaskirati, što radi Evrope, što radi regiona, skrenuti pogled na druge stvari;
Vas muslimane izgleda ništa neće uvjeriti da svoje političke ciljeve nećete moći ostvariti putem presuda haaškog suda. Srbi vas i dalje šamaraju na sve strane bez obzira na njihove katastrofalne rezultate iz haaške sudnice.arzuhal wrote: - nervozno čekanje drugostepene i pravomoćne presude udarnoj šestorci UZP-a "Herceg Bosna", pritisak na političku dimenziju Haškog tribunala, BiH kao mjesto rođenja Al-Kaide i ISIL-a protiv kojih se hrvatski narod samo branio, zato i Herceg Bosna;
Ovo je vrlo neozbiljna priča što se potvrđuje iz dana u dan.arzuhal wrote: - nova hapšenja pripadnika HVO-a iz Orašja i komandna povezanost s vrhom Hrvatske;
Naravno da pokušavamo ostvariti što bolju poziciju. Od pozicije gdje nam muslimani biraju trećinu doma naroda gore ne može.arzuhal wrote: - tzv. "hrvatsko pitanje" u BiH i nastojanje osigurati što bolju pregovaračku poziciju HDZ- BiH u njihovim zahtjevima kod promjene Izbornog zakona BiH i Ustava, te težnji za etničkom federalizacijom - pokušavaju preko hrvatskih parlamentaraca u Evrospkom parlamentu, sada nastoje to tražiti i od Amerike, Čović se jučer viđa s Hoytom, Kolinda grmi o BiH kao centru vehabizma i radikalizma, Trump novi predsjenik i novu administraciju valja podsjetiti odmah o čemu je tu riječ;
Uglavnom nabrajate svašta nešto, a izostavljate i ignorirate meritum priopćenja predsjednice. U BiH nesumnjivo postoje borci ISILa povratnici te nesumnjivo raste utjecaj Saudijske Arabije koji je neprihvatljiv kako Hrvatskoj tako i zapadu.arzuhal wrote: Imal još šta, a da sam izostavio?
Prijatelju znamo se.
O meritumu i pricamo,izreceno je da se tisuce pripadnika Islamske drzave vracaju u BiH a istina je da ih se vratilo 45,da ih je poginulo 65 i da ih je tamo jos 115.U zadnjih godinu dana nije bilo odlazaka.
Je li to meritum?
Last edited by Zgoljo on 07/12/2016 15:23, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#154 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Lincoln-Burrows wrote:Vidim da ste se naložili na ovaj upis koji je više nerealan scenarij nego nešto što je izgledno.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Slažem se, kako bi onda izvozili onoliku robu u BiH. Ali vjeruj ja bih volio da dođe do toga, to bi samo ubrzalo neke procese unutar BiH.Lincoln-Burrows wrote:Lako je ovo što Mektić i forumska ekipa skojevaca prijeti Hrvatskoj to me manje brine,
veći bi problem bio da Hrvatska zatvori granicu i provede neke svoje mjere zaštite.
Počinjem se zabrinjavati kad vidim stavove nekih ovdje, hoće ovo hoće ono a ostali bi bez gaća nakon svega.
Zašto nerealan? Pa Hrvatska sa ovakvom vladom je k'o loše izbalansiran bumerang, nikad ne znaš gdje će završiti.
- GeeTnT
#155 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
...ahhh zato ovako odasiljamo svoje misljenje.....citaju...citaju...useless wrote:Kontramjere ne možete uvesti bez pristanka Hrvata i Srba.Heartbeats wrote:Kao napr. koje? Hipotetički pretpostavimo da to uradi i da ovaj jad od države uvede kontramjere.Lincoln-Burrows wrote:Lako je ovo što Mektić i forumska ekipa skojevaca prijeti Hrvatskoj to me manje brine,
veći bi problem bio da Hrvatska zatvori granicu i provede neke svoje mjere zaštite.
Letimiča pogled na trgovinsku bilansu pokazuje kome bi nešto slično više naudilo.
Sta mislis koliko se daleko cuje?
- Connaisseur Karlin
#156 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
a kad pocinjete uciti heraldikuspreca wrote:i ne samo nju.....bog nam dao pa imamo cimeConnaisseur Karlin wrote:ne fali njoj nista,ali mnogi bi vi rado njuspreca wrote:Nesto nam susjeda opasno digla rep......da joj sta nefali![]()
naucite heradilku hrvatske
- Drvosjeca iz Dejcica
#157 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Pa jebem ga rekao sam mi u Sarajevu a ne u BiH ili F.BiH. Ne znam šta nije jasno?Connaisseur Karlin wrote:a vi u BiH trebate prvo rijestiti relacije izmejdu RS i FederacijeDrvosjeca iz Dejcica wrote:Mi u Sarajevu susjede/komšije dijelimo na dobre i one loše, tersove. Hrvatska je na dobrom putu da završi u odjeljenju tersova i naopakih.dalmatinka wrote:Moj odgovor naslovu teme:
- trebaju, i sama sam to napravila prije nekoliko godina
- mi nismo prijatelji, nego susjedi, to se promijeniti ne moževi iz Sarajva ste iz Federcije,jel' tako
ne mozete pricati u ime cijele BiH
BiH je podjeljena interno
- Lincoln-Burrows
#158 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Sretno družeDrvosjeca iz Dejcica wrote: Zašto nerealan? Pa Hrvatska sa ovakvom vladom je k'o loše izbalansiran bumerang, nikad ne znaš gdje će završiti.Vjeruj ta mjera bi toliko valjala Bošnjacima da se dozovu pameti i okrenu sami sebi, stvaranju viška vrijednosti, proizvodnji i cijenju više sebe i svojih proizvoda nego bilo šta drugo.
- Connaisseur Karlin
#159 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Sarajevo ne predstavlja cijelu drzavu,ne mozes ni ti pisati u ime gradaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Pa jebem ga rekao sam mi u Sarajevu a ne u BiH ili F.BiH. Ne znam šta nije jasno?Connaisseur Karlin wrote:a vi u BiH trebate prvo rijestiti relacije izmejdu RS i FederacijeDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Mi u Sarajevu susjede/komšije dijelimo na dobre i one loše, tersove. Hrvatska je na dobrom putu da završi u odjeljenju tersova i naopakih.vi iz Sarajva ste iz Federcije,jel' tako
ne mozete pricati u ime cijele BiH
BiH je podjeljena interno
-
prog321
#160 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Mislio sam da su Hrvati pametniji.
Intelekt njihovih politicara je stvarno zapanjujuce minoran.
Koliki mazluk moras biti i povjerovati da su iza hapsenja generala HVO Orasja bili Bosnjaci ? wtf

Koliki mazluk moras biti i povjerovati da su iza hapsenja generala HVO Orasja bili Bosnjaci ? wtf
- Drvosjeca iz Dejcica
#161 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Hvala! Samo na žalost to se neće desiti a znaš li zašto? Evo ti odgovora...Lincoln-Burrows wrote:Sretno družeDrvosjeca iz Dejcica wrote: Zašto nerealan? Pa Hrvatska sa ovakvom vladom je k'o loše izbalansiran bumerang, nikad ne znaš gdje će završiti.Vjeruj ta mjera bi toliko valjala Bošnjacima da se dozovu pameti i okrenu sami sebi, stvaranju viška vrijednosti, proizvodnji i cijenju više sebe i svojih proizvoda nego bilo šta drugo.
Vazda ste bili gladni i samo gledali interes, tako i ovaj put.Od susjednih zemalja najviše je, za 33,6%, porastao izvoz u Srbiju, na 509,3 milijuna eura, dok je izvoz u Crnu Goru ojačao 20,5%, na 128 milijarde eura. U BiH, s kojom Hrvatska ima najveću robnu razmjenu od zemalja CEFTA-e, ostvaren je vrijednosno najveći izvoz, od 1,22 milijarde eura (rast od 4,3%), kao i uvoz, od 460,3 milijuna eura (pad za čak 21%).
- Streptokok
#162 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
biva oni to nisu znali?prog321 wrote:Mislio sam da su Hrvati pametniji.
Koliki mazluk moras biti i povjerovati da su iza hapsenja generala HVO Orasja bili Bosnjaci ? wtf![]()
-
useless
#163 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ne pričate o meritumu. Pričanje o meritumu bi bilo izražavanje zabrinutosti da je BiH država koja je u postotku dala najviše ISIL boraca iz Europe, pogotovo kad se uzme u obzir samo muslimansko stanovništvo u BiH, taj postotak izgleda još gore.Zgoljo wrote: O meritumu i pricamo,izreceno je da se tisuce pripadnika Islamske drzave vracaju u BiH a istina je da ih se vratilo 45,da ih je poginulo 65 i da ih je tamo jos 115.U zadnjih godinu dana nije bilo odlazaka.
Je li to meritum?
Pretežno ismijavate predsjednicu jer je umjesto brojke koju iznosi Mektić (lik kojem je evidentno prioritet čuvanje ugleda BiH) iznijela veću brojku za koju ne znate odkud je dobila. Žena ima debele veze u NATOu i pod sobom obavještajnu agenciju koja vjerojatno ima špija po cijeloj BiH ali vi uzimate Mektićeve podatke kao istinite.
Svejedno, i da su Mektićevi podaci istiniti to je ogroman problem kojim se BiH očito neće baviti, nego će režati na svakog ko joj ukaže na taj problem.
- spreca
#164 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ovo hrvatsko napadanje , prvo srbije pa sad i nas samo govori o krizi politike i svega ostalog u hrvatskoj .............u to cemo se ubjediti bukvalno za par mjeseci , a dokaz je bas ovo laprdanje sisojke da se nekako odvuce paznja sa nagomilanih problema u sopstvenoj avliji..... ponovljeni izbori nisu izlaz iz krize i u dogledno vrijeme ce se desiti isto......kokice i cekat cemo rasplet situacije 
- Drvosjeca iz Dejcica
#165 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
To je dugoročan proces, ne radi se to na hooruk.useless wrote:
Vas muslimane izgleda ništa neće uvjeriti da svoje političke ciljeve nećete moći ostvariti putem presuda haaškog suda. Srbi vas i dalje šamaraju na sve strane bez obzira na njihove katastrofalne rezultate iz haaške sudnice.
Ovo je vrlo neozbiljna priča što se potvrđuje iz dana u dan.[/quote]arzuhal wrote: - nova hapšenja pripadnika HVO-a iz Orašja i komandna povezanost s vrhom Hrvatske;
Polako, sabur!
Štad a ti kažem, birali smo, birati ćemo i u buduće i vi možete samo kmečati.useless wrote:Naravno da pokušavamo ostvariti što bolju poziciju. Od pozicije gdje nam muslimani biraju trećinu doma naroda gore ne može.
Govoriš o Saudijskoj Arabiji istoj onoj koja je glavni saveznik USA?useless wrote:Uglavnom nabrajate svašta nešto, a izostavljate i ignorirate meritum priopćenja predsjednice. U BiH nesumnjivo postoje borci ISILa povratnici te nesumnjivo raste utjecaj Saudijske Arabije koji je neprihvatljiv kako Hrvatskoj tako i zapadu.
Hvala i ugodan dan!
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 07/12/2016 15:37, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#166 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
jest' vam Hrvatska tnu u oku,bas ste ljubomornispreca wrote:Ovo hrvatsko napadanje , prvo srbije pa sad i nas samo govori o krizi politike i svega ostalog u hrvatskoj .............u to cemo se ubjediti bukvalno za par mjeseci , a dokaz je bas ovo laprdanje sisojke da se nekako odvuce paznja sa nagomilanih problema u sopstvenoj avliji..... ponovljeni izbori nisu izlaz iz krize i u dogledno vrijeme ce se desiti isto......kokice i cekat cemo rasplet situacije
a sad lijepo naucite povijesne hrvatske grbove
- spreca
#167 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Jel to ima jos nesto sto neznamoConnaisseur Karlin wrote:
a kad pocinjete uciti heraldikujos niste naucili o grbovima i zastavama HR
- Drvosjeca iz Dejcica
#168 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Pa kakve je podatke iznjela Kolinda? Lupila cifru, ne pardon, nije ni lupila već je odokativnom metodom rekla hiljade boraca, neozbiljno i za nivo mjesne zajednice a ne jedne predsjenice. Drugo, ja sam mislio da je NATO ozbiljna institucija i da tu ne trebaju veze. Pa nije ti NATO kriminalno zločinačka organizacija kao HDZ.useless wrote:Ne pričate o meritumu. Pričanje o meritumu bi bilo izražavanje zabrinutosti da je BiH država koja je u postotku dala najviše ISIL boraca iz Europe, pogotovo kad se uzme u obzir samo muslimansko stanovništvo u BiH, taj postotak izgleda još gore.Zgoljo wrote: O meritumu i pricamo,izreceno je da se tisuce pripadnika Islamske drzave vracaju u BiH a istina je da ih se vratilo 45,da ih je poginulo 65 i da ih je tamo jos 115.U zadnjih godinu dana nije bilo odlazaka.
Je li to meritum?
Pretežno ismijavate predsjednicu jer je umjesto brojke koju iznosi Mektić (lik kojem je evidentno prioritet čuvanje ugleda BiH) iznijela veću brojku za koju ne znate odkud je dobila. Žena ima debele veze u NATOu i pod sobom obavještajnu agenciju koja vjerojatno ima špija po cijeloj BiH ali vi uzimate Mektićeve podatke kao istinite.
Svejedno, i da su Mektićevi podaci istiniti to je ogroman problem kojim se BiH očito neće baviti, nego će režati na svakog ko joj ukaže na taj problem.
- dale cooper
#169 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Jel' Karlinka uvijek bila nacionalista ili je to novi development?
Moguće da nisam pratio dovoljno,
ali je razočarenje. Posebice još ako je dijasporski nacionalista. Baš kliše.
- Connaisseur Karlin
#170 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
da,jer ste prihvatili "cinjenicu" da je Kolinda ufotkana uz zastavu ustake NDHspreca wrote:Jel to ima jos nesto sto neznamoConnaisseur Karlin wrote:
-
useless
#171 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Nećete vi birati ništa po svemu sudeći. Morate se zapitati zašto su strani suci glasovali onako kako jesu. Mi u Hercegovini smo se iskreno šokirali, stvari se rapidno urušavaju na vašoj strani.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Štad a ti kažem, birali smo, birati ćemo i u buduće i vi možete samo kmečati.![]()
I onda ismijavate Kolindine tvrdnje, a evidentno i ono šta nije otišlo u Siriju načelno podržava salafističke ideje.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Govoriš o Saudijskoj Arabiji istoj onoj koja je glavni saveznik USA?Pa zar si očekivao da ćemo promicaiti kršćanske vrijednosti?
Ako već moram da biram između krščanskog kalifata i islamske republike ja biram ovo drugo.
![]()
Hvala i ugodan dan!
Žena je znači u pravu, samo vi ne znate još uvijek bi li piškili ili kakili.
- spreca
#172 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Evo sala na stranu.........ali nema ama bas nicega na cemu bi im pozavidio........da im pozavidim na 80 Milijardi duga ako se nevaram...ma daj ba stati je....valja ove peneze vracati zato se je mala kitarevicka 'vako uzrujalaConnaisseur Karlin wrote:jest' vam Hrvatska tnu u oku,bas ste ljubomornispreca wrote:Ovo hrvatsko napadanje , prvo srbije pa sad i nas samo govori o krizi politike i svega ostalog u hrvatskoj .............u to cemo se ubjediti bukvalno za par mjeseci , a dokaz je bas ovo laprdanje sisojke da se nekako odvuce paznja sa nagomilanih problema u sopstvenoj avliji..... ponovljeni izbori nisu izlaz iz krize i u dogledno vrijeme ce se desiti isto......kokice i cekat cemo rasplet situacije![]()
a sad lijepo naucite povijesne hrvatske grbove
- Connaisseur Karlin
#173 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
ne,nisma nikad bila nacionalista a nisma ni danas,ali mi je smijesno kako osobe ne znaju o povijesti hrvatske sahovnicedale cooper wrote:Jel' Karlinka uvijek bila nacionalista ili je to novi development?![]()
Moguće da nisam pratio dovoljno,
-
Heartbeats
#174 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
A Srbi su kao protiv? (Vidi pod Mektić i Šarović)useless wrote:Kontramjere ne možete uvesti bez pristanka Hrvata i Srba.Heartbeats wrote:Kao napr. koje? Hipotetički pretpostavimo da to uradi i da ovaj jad od države uvede kontramjere.Lincoln-Burrows wrote:Lako je ovo što Mektić i forumska ekipa skojevaca prijeti Hrvatskoj to me manje brine,
Letimiča pogled na trgovinsku bilansu pokazuje kome bi nešto slično više naudilo.
- Lincoln-Burrows
#175 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ima li negdje ta fotka? ja to čujem sad i zapravo nemam pojma.Connaisseur Karlin wrote:da,jer ste prihvatili "cinjenicu" da je Kolinda ufotkana uz zastavu ustake NDHspreca wrote:Jel to ima jos nesto sto neznamoConnaisseur Karlin wrote: