Pernar i ludi Mladen Marić

Post Reply
Thorgerson

#151 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Thorgerson »

Pernar je skontao foru. Pricaj o veoma komplikovanim stvarima da tako kazem seljackim jezikom. Da te razumije i dijete od 9 godina.

A jebo to sto ti pricas jel tacno ili nije. Bitno je laprdati. Sto jednostavnijim jezikom.

Ali gubi polako i on svoju popularnost. Dokaz tome je i to da je poceo dolaziti i gostovati kod nas. Pogledajte mu malo profil na fejsu, nije bas da ima puno pozitivnih komentara.

Mislim njegove analogije, poredjenja su ono da se roknes.

Dobro neko napisa. Ljudi jebote citave zivote posvetili ekonomiji, izucavanju iste, napisali milione stranica - dodje ovaj lik i napise knjizicu od 20 stranica (19 prepisano) spomenutim obicnim jezikom i eto ga...genije.

Mladen Maric nije dobar lik. Dakle, vidio sam ga uzivo i s likom def nije nesto ok. Uopste mi nije jasno kako prolazi zdravstvene preglede, ako ih uopste i imaju tamo na FTV-u.

:-)

NATO nam treba. Kraj price. Pernar laprda jer jebe se njega. Hrvatska je clanica i NATO-a i EU. Nasao je nišu ljudi slicnih njemu, tu mu je sigurica glasova da moze do kraja zivota fino zivjeti od politike. Tu mu cestitam, to je genijalan potez.

Mi mozemo pricati sta hocemo, ali da se neke velike sile nisu organizovale i pomogle nam, qrac bi rat ikad zavrsili. Puskarali bi se i do dan danas. I boga pitaj na sta bi ova zemlja licila.
Fudo Bosna

#152 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Fudo Bosna »

salik79 wrote:Najgore je kada ljudi ne slusaju ko je rekao i cije je to zvanicno saopcenje bilo (kasno je za kajanje nakon sto se raja pocne sprdati s tim):

Ne "nasjedaj" Salik, ništa što govore Pernar i Mladen "nije tačno" :-) Kenedija je upucao lokalni anarhista, zbog frizure, koju je isti nosio.
Dolar je valuta koja ima pokriče, ništa "petrodolar", to su priče zlonamjernih...Gadafija je srušio narod, "spontano", doduše uz "malecku" pomoć
iz vana, doduše nije zbog islamskog/tzv zlatnog dinara kako nas lažu, nego samo i isključivo iz "ljubavi" prema narodu Libije, zar ne vidiš kako sada "lijepo" žive ? :-)

U Siriji je sve počelo "spontano", ono Bašar jeste bio diktator, ali zar ne vidiš sada međureligijsku "slogu", sve je to bilo "gore" za vrijeme Bašara
dok ne dođoše "oslobodioci"... :-)

EU je super, nema "korisnije" organizacije od EU, eto ako ne vjeruješ otiđi u Grčku, ljepota živa, ili evo ti Hrvatska,
ma ljudi se preporodili od kada su u EU... :-)

Ne treba obraćati pažnju na ovoga , i on ima masnu kosu , nepismen je i on i gost a i strani plačenik je i "euroskeptik", ( a nije nije ni pravi ekonomski stručnjak, Rusi mu falsifikovali diplomu, sve "urota" protiv "demokracije" i djece cvijeća, jerbo su pravi novinari su samo oni koji ih hvale, a ekonomski stručnjaci su samo oni koji hvale/podržavaju bankarske zelenaše, Krešo je "krivi" novinar), zar ne?... :D

Ali Pervan je najjači, ako im ne možeš ništa, barem im se nasmij u lice !!! :lol: :lol: :lol: !!!
Last edited by Fudo Bosna on 01/12/2016 10:23, edited 3 times in total.
zenit dozic

#153 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by zenit dozic »

salik79 wrote:Najgore je kada ljudi ne slusaju ko je rekao i cije je to zvanicno saopcenje bilo (kasno je za kajanje nakon sto se raja pocne sprdati s tim):

Ovdje pasose nalazili a u pentagonu nema ni dijelova aviona :lol: :lol: :lol:
I maric loood a oni prste od inteligencije :mrgreen:
cyprus

#154 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by cyprus »

KB9 wrote:zanimljivo je kad ljudi amerima vjeruju ono sto im odgovara al ne vjeruju kad je suprotno :-)
Meni je recimo zanimljivo to što pod kupolu teorije zavjera sasvim lijepo stanu i veliki Srbi, i veliki Bošnjaci, pokoji veliki Hrvat, i komunisti, i vjerski fanatici, i zakleti ateisti, i anarhisti, i fašisti... Ukratko, za sve zagrižene umove, nebitno koje orijentacije, tamo ima mjesta :-D

Youtubeu hvala :-D
Fudo Bosna

#155 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Fudo Bosna »

To što se na regionalnom ili lokalnom nivou događaju zločini, od strane susjednih manjih država ili unutar samih lokalnih država, npr : agresija u BIH, zločini U Siriji, zločini u Libiji od strane vjerski fanatika, pokolj u Ruandi, "daje nam za pravo", da potpuno ignorišemo glavne svjetske igrače i da ih proglasimo potpuno "nevinim" i bez utjecaja :-) :-) :-) ...

Ako je nekoliko je Arapa "napravilo zločin u USA 11.09.2001 i taj užasni samoubilački zločin nad civilima valjda USA eto kao potpuno "amnestira" , (daje im "odriješene ruke" USA vojsci ), za kasnije desetine hiljada pobijenih civila poslije u : Iraqu , Afganistanu itd, ili pljačku putem banaka i petrodolara, pljačku od strane Evrope, skoro cijele Afrike i zločine tamo u novije vrijeme i kroz povijest, pučeve u Latinskoj Americi od strane USA, jer ako je lokalac ili susjed napravio zločin, Evropa, USA/NATO i ostali su , "nevini kao dječica" ? :-) :-) :-)

Samo su lokalci krivi i sitnija buranija, bosovi i "igrači iza scene" nisu , baš "nikako" krivi ? :D
Thorgerson

#156 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Thorgerson »

Fudo Bosna wrote: EU je super, nema "korisnije" organizacije od EU, eto ako ne vjeruješ otiđi u Grčku, ljepota živa, ili evo ti Hrvatska,
A sta ti znas o toj EU?

Kao prvo EU ti ne garantuje nista, npr. ono udjes u EU i odmah si bogat, sve ravno do mora, pare same kapaju? Nadji mi gdje to pise i ko to govori da ce tako biti? :-) Ako si nesposoban, nekonkurentan, lijen, naravno da ti nece biti bajno.

Bosnjo uvijek tako ocekuje, da ce doci nesta, neka sila i da ce sve uciniti lijepim i da cemo zivjeti sretno do kraja zivota. Ne do bog da sam uzme stvar u ruke i nesto uradi.

Sta fali Hrvatskoj? Pa druga je stvar sto se Hrvati zale, oni se zale bolan, a zivotni standard im je duplo veci od naseg. Pogledaj im mrezu autoputeva, pogledaj kakve firme imaju, uporedi samo Zagreb i Sarajevo kao glavne gradove. Hrvatska je bolan zapad za nas. MI za njima kasnimo 20 godina jebote.

Naravno, i oni hoce jos bolje, jos vise - sto je logicno.

Uzeo si primjer Grcke. Jednog od najfutaviji i nalijenijih naroda na svijetu. Pa zahvaljujuci toj EU oni se i jesu izvlacili ovoliko dugo. Davno su oni trebali grohnuti.

Zasto ne spomenes pozitivne primjere. Irska? Finska? Svedska? Estonija? Litva? Latvija? Ceska? Slovacka?

Navodis ovdje hrpu ublehasa, Pervana bih iskljucio - kakve veze on ima i sa cim bolan lik je stand up komicar?! Ublehasa koji pare zaradjuju na ovome, jebe se njih sta moze prouzrociti to sto oni pricaju javno, pisu itd. Nece oni za to odgovarati.

Pernar brblja samo sto narod voli cuti. I to je to. Masoni, new world order, novac, banke, bla bla... Ne kontam eto kako ti zamisljas svijet? Ili eto Pernar. Kako bi on uredio? Koje rjesenje on nudi? Ja cujem samo kritike svega zivoga, a nigdje konkretnog prijedloga bilo cega. :run:
Acid25

#157 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Acid25 »

Image
mousstapha

#158 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by mousstapha »

@Fudo,

To je izvrtanje onoga što se ovdje govorilo i nepotrebno pretjerivanje. Ponovljeno je nekoliko puta da Ameri i EU rade strašne stvari i uopšte ih ne treba amnestirati. Međutim, šta nam je činiti? Saradnja sa Rusima, izolacija, puške u ruke pa se rokati narednih nekoliko generacija. Pernar nije jedini koji kritikuje američku politiku. Noam Chomsky to radi godinama, ali isto tako ne priča paranoično o Bilderberg grupi, trilaterarnoj komisiji, rušenju tornjeva kao dobro prikrivenoj maskaradi špijunskih službi. Piketty je napisao opširnu knjigu o kapitalu i odlično povezao uzroke i posljedice klasnih razlika. Za razliku od Pernarove brošure, ovo djelo je proglašeno jednim od najvrijednijih u ekonomiji. Međutim, čak ni on nije ponudio rješenje koje se može provesti u praksi.

Ako već smatrate da su Pernar i Mladen Marić ljudi koje trebamo poslušati, dajte da čujemo kojim to putem trebamo krenuti. Na šta se fokusirati, kakve akcije napraviti. Ili ćemo ga jednostavno hvaliti, dok on na državnoj TV priča kako šuruje sa četnicima i pravu RS o samoopredjeljenju. Zar ne vidite opasnost u njegovim površnih idejama?
KB9

#159 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by KB9 »

Thorgerson wrote:Pogledajte mu malo profil na fejsu, nije bas da ima puno pozitivnih komentara.
brise komentare i blokira osobe cije misljenje nije identicno njegovom, ne moze bit cak varijacija njegovog misljenja, ukolko ima i najmanje razlike primjenjuje se gore navedena procedura :-D
Fudo Bosna

#160 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Fudo Bosna »

Thorgerson wrote:
Fudo Bosna wrote: EU je super, nema "korisnije" organizacije od EU, eto ako ne vjeruješ otiđi u Grčku, ljepota živa, ili evo ti Hrvatska,
A sta ti znas o toj EU?

Kao prvo EU ti ne garantuje nista, npr. ono udjes u EU i odmah si bogat, sve ravno do mora, pare same kapaju? Nadji mi gdje to pise i ko to govori da ce tako biti? :-) Ako si nesposoban, nekonkurentan, lijen, naravno da ti nece biti bajno.

Bosnjo uvijek tako ocekuje, da ce doci nesta, neka sila i da ce sve uciniti lijepim i da cemo zivjeti sretno do kraja zivota. Ne do bog da sam uzme stvar u ruke i nesto uradi.

Sta fali Hrvatskoj? Pa druga je stvar sto se Hrvati zale, oni se zale bolan, a zivotni standard im je duplo veci od naseg. Pogledaj im mrezu autoputeva, pogledaj kakve firme imaju, uporedi samo Zagreb i Sarajevo kao glavne gradove. Hrvatska je bolan zapad za nas. MI za njima kasnimo 20 godina jebote.

Naravno, i oni hoce jos bolje, jos vise - sto je logicno.

Uzeo si primjer Grcke. Jednog od najfutaviji i nalijenijih naroda na svijetu. Pa zahvaljujuci toj EU oni se i jesu izvlacili ovoliko dugo. Davno su oni trebali grohnuti.

Zasto ne spomenes pozitivne primjere. Irska? Finska? Svedska? Estonija? Litva? Latvija? Ceska? Slovacka?

Navodis ovdje hrpu ublehasa, Pervana bih iskljucio - kakve veze on ima i sa cim bolan lik je stand up komicar?! Ublehasa koji pare zaradjuju na ovome, jebe se njih sta moze prouzrociti to sto oni pricaju javno, pisu itd. Nece oni za to odgovarati.

Pernar brblja samo sto narod voli cuti. I to je to. Masoni, new world order, novac, banke, bla bla... Ne kontam eto kako ti zamisljas svijet? Ili eto Pernar. Kako bi on uredio? Koje rjesenje on nudi? Ja cujem samo kritike svega zivoga, a nigdje konkretnog prijedloga bilo cega. :run:

Da li se smanjuje nezaposlenost u Hrvatskoj, da li im raste standard, šta imaju od te EU , nelupetaj bolan ...Ne upoređujem Zagreb i Sarajevo, ali malo uprati šta im se dešava sa brodogradnjom, koliko su zaduženi, gdje su te "silne" investicije U Lijepu Našu a zadužili su se da ih ni praunuci neče moći popraviti, naravno BIH je još gora...

Švedska, Finska i slično, misliš mogu standard zahvaliti EU :lol: , e odavno nečuh veču glupost...

Irska ti je baš super primjer baš su poslušni EU birokratiji, baš ih "uvažavaju" :-) ?

Eto Grci su kažeš "lijeni " i neuspješni a mi i Hrvati i Srbi/Crnogorci baš "ubijamo" radnim navikama, meni pričaš o Grčkoj a prvi put sam tamo bio kao dječak daavno prije rata i poslije još X puta, znaš li šta su bili za nas, prije ulaska u EU, a na šta su sada spali?

A ti kao stručnjak za EU malo poslušaj ovo što Mišak priča, pa dovoljno je malo promučkati glavom i upitati se kakav interes imaju od BIH, osim da nam ovo malo prirodnoga bogastva uzmu...

Nemoj gledati Njemačku ili Švedsku i slične, oni nisu prosperitetni zahvaljujući EU !!!
Thorgerson

#161 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Thorgerson »

Fudo Bosna wrote: Da li se smanjuje nezaposlenost u Hrvatskoj, da li im raste standard, šta imaju od te EU , nelupetaj bolan ...Ne upoređujem Zagreb i Sarajevo, ali malo uprati šta im se dešava sa brodogradnjom, koliko su zaduženi, gdje su te "silne" investicije U Lijepu Našu a zadužili su se da ih ni praunuci neče moći popraviti, naravno BIH je još gora...

Švedska, Finska i slično, misliš mogu standard zahvaliti EU :lol: , e odavno nečuh veču glupost...

Irska ti je baš super primjer baš su poslušni EU birokratiji, baš ih "uvažavaju" :-) ?

Eto Grci su kažeš "lijeni " i neuspješni a mi i Hrvati i Srbi/Crnogorci baš "ubijamo" radnim navikama, meni pričaš o Grčkoj a prvi put sam tamo bio kao dječak daavno prije rata i poslije još X puta, znaš li šta su bili za nas, prije ulaska u EU, a na šta su sada spali?

A ti kao stručnjak za EU malo poslušaj ovo što Mišak priča, pa dovoljno je malo promučkati glavom i upitati se kakav interes imaju od BIH, osim da nam ovo malo prirodnoga bogastva uzmu...

Nemoj gledati Njemačku ili Švedsku i slične, oni nisu prosperitetni zahvaljujući EU !!!
Pa stani, ti hoces da kazes da EU nije imala nikakvog pozitivnog efekta, ni na Svedsku, ni Finsku, ni Njemacku, ni bilo koga... Pa jbmu, valjda bi se onda ta EU davno ukinula da je toliko beskorisna.

Beskorisna je za one uhljupe koji misle da je EU neko socijalno udruzenje koje ce davati sakom i kapom. Nije. EU ostaje ono sto i jeste prvobitno bila - EKONOMSKA ZAJEDNICA. Dakle, tu je da ti olaksa promet dobara i novca. Nije isto kad nastupas na trzistu od 3 miliona i od 300 miliona. Isto je bosnji, jer on nema sta ponudit. Ali zar ne bi trebali da idemo u tom smjeru jebemu, zar ne bi trebali sjest i skontat. Aha, evo imat cemo trziste od 300 miliona ljudi, ajmo skontat nesto i uzet kintu.

Ne. Rjesenje je da se zatvorimo i da eto kuburimo kraj s krajem.

Drugo, mi se moramo spustiti malo na zemlju oko te price o prirodnim bogatstvima.

BiH i prirodna bogastva, da EU ili neko od tih zemalja hoce nesta da uzme od nas - ovo mi je u najmanju ruku smijesno. Jer mi fakat, ali fakat nemamo nista toliko specijalno da bi bilo koja zemlja EU nesta ovdje ceprkala toliko da smo im zbog toga interesantni.

Sta to imamo? Ugalj? Ko jos to koristi bog te vidio.

Drvo i sume? To ima svaka zemlja. Neka manje, neka vise. Ali eto ajd nadjoh evo podatak da je kod nas pokrivenost sumom 53% od ukupnog podrucja. Kad spominjemo Finsku kod njih je pokrivenost ukupne povrsine šumom 73%. Toliko o tome.

Rijeke i hidropotencijal. Ajd, tu eto imamo neke fore, ali inace hidrocentrale nisu toliko ni isplative, a o ekologiji da ne pricam. Zapad trazi druge nacine da stvara energiju.

Netaknuta priroda i ta prica. Eto ta ista Finska ima 168.000 jezera. Imaju netaknuta prirodna bogatstva da padnes na guzicu. Sta cemo sa ovim potezom Alpa, Svica, Italija, Francuska, Austrija...da ti se zanebesa kakva imaju zimska odmaralista. Kad poslije toga dodjes na Bjelasnicu - place ti se.

Zdrava hrana - Opet isfurana prica eto mi imamo zdravu hranu, ofo, ono. Ode bagra na planinu, uzme telece pecenje sa krompirom, pliva u ulju. I kao ono zdravo se hranimo. :? Valjda eto na planini su, u divljini, pa kao biva sta god pojedes tu - zdravo je. U svakoj drzavi ces naci i domace mlijeko, i jaja, i organsku hranu. I vise nego kod nas. I barem ce ti pisati sta je i odakle je. Ja kad god sam na zapadu bilo gdje bio, gdje je voce i povrce fino ti pise odakle je sta - pa izvoli. I cijene su itekako razlicite. Kod nas? NIgdje nikakve specifikacije. Lupi ti gajbu, pa ti sad gataj jel taj krompir uvezen iz Kine ili boga pitaj odakle ili je sa neke domace njive. Naravno pored je tabla da je sve domace, jest al u qrcu.

E zato je EU tu bog i batina. Imas fino stroga pravila, pa ajd stisni pa napisi da je domace, a ono nije domace. Mos komotno zatvorit lanac prodavnica.

Al bosnjo to voli. Voli bosnjo tako te rupe da ima u zakonima, da se moze provlaciti.

on topic.
Pernar dolazi iz fino stojece obitelji, naso je foru da prosipa ove fazone, uzima hladno platu sto blebece gluposti i ono najvaznije - lik NE NUDI NIKAKVA RJESENJA.

Po tome ces uvijek prepoznati ublehasa. On ce ti kritikovati sve zivo, a rjesenje nece ponudit. E drug ne ide to tako. Postojali su razni kriticari makro i mirkoekonomije i u proslosti, ali su ljudi iznalazili i nudili rjesenja koja su i usvajana.

Sta hoce ova ubleha? Da ukine novac? Banke? Ne kontam...lik stvara atmosferu jbt da mi sada jel treba da mrzimo NATO? Pa koja nam je alternativa? Sta on nudi za alternativu? Jer neutralan ne mozes biti. A alternativa je majka Rusija. :skoljka:
Last edited by Thorgerson on 01/12/2016 14:06, edited 1 time in total.
sumirprimus

#162 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by sumirprimus »

jel ovo dofu hladno za argumente prilozi jutjub klipove pervana i miška? :lol: :pisnuo:
TomANDJerry

#163 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by TomANDJerry »

Thorgerson wrote:
Fudo Bosna wrote: Da li se smanjuje nezaposlenost u Hrvatskoj, da li im raste standard, šta imaju od te EU , nelupetaj bolan ...Ne upoređujem Zagreb i Sarajevo, ali malo uprati šta im se dešava sa brodogradnjom, koliko su zaduženi, gdje su te "silne" investicije U Lijepu Našu a zadužili su se da ih ni praunuci neče moći popraviti, naravno BIH je još gora...

Pa stani, ti hoces da kazes da EU nije imala nikakvog pozitivnog efekta, ni na Svedsku, ni Finsku, ni Njemacku, ni bilo koga... Pa jbmu, valjda bi se onda ta EU davno ukinula da je toliko beskorisna.

Beskorisna je za one uhljupe koji misle da je EU neko socijalno udruzenje koje ce davati sakom i kapom. Nije. EU ostaje ono sto i jeste prvobitno bila - EKONOMSKA ZAJEDNICA. Dakle, tu je da ti olaksa promet dobara i novca. Nije isto kad nastupas na trzistu od 3 miliona i od 300 miliona. Isto je bosnji, jer on nema sta ponudit. Ali zar ne bi trebali da idemo u tom smjeru jebemu, zar ne bi trebali sjest i skontat. Aha, evo imat cemo trziste od 300 miliona ljudi, ajmo skontat nesto i uzet kintu.

Ne. Rjesenje je da se zatvorimo i da eto kuburimo kraj s krajem.

Drugo, mi se moramo spustiti malo na zemlju oko te price o prirodnim bogatstvima.

BiH i prirodna bogastva, da EU ili neko od tih zemalja hoce nesta da uzme od nas - ovo mi je u najmanju ruku smijesno. Jer mi fakat, ali fakat nemamo nista toliko specijalno da bi bilo koja zemlja EU nesta ovdje ceprkala toliko da smo im zbog toga interesantni.

Sta to imamo? Ugalj? Ko jos to koristi bog te vidio.

Drvo i sume? To ima svaka zemlja. Neka manje, neka vise. Ali eto ajd nadjoh evo podatak da je kod nas pokrivenost sumom 53% od ukupnog podrucja. Kad spominjemo Finsku kod njih je pokrivenost ukupne povrsine šumom 73%. Toliko o tome.

Rijeke i hidropotencijal. Ajd, tu eto imamo neke fore, ali inace hidrocentrale nisu toliko ni isplative, a o ekologiji da ne pricam. Zapad trazi druge nacine da stvara energiju.

Netaknuta priroda i ta prica. Eto ta ista Finska ima 168.000 jezera. Imaju netaknuta prirodna bogatstva da padnes na guzicu. Sta cemo sa ovim potezom Alpa, Svica, Italija, Francuska, Austrija...da ti se zanebesa kakva imaju zimska odmaralista. Kad poslije toga dodjes na Bjelasnicu - place ti se.

Zdrava hrana - Opet isfurana prica eto mi imamo zdravu hranu, ofo, ono. Ode bagra na planinu, uzme telece pecenje sa krompirom, pliva u ulju. I kao ono zdravo se hranimo. :? Valjda eto na planini su, u divljini, pa kao biva sta god pojedes tu - zdravo je. U svakoj drzavi ces naci i domace mlijeko, i jaja, i organsku hranu. I vise nego kod nas. I barem ce ti pisati sta je i odakle je. Ja kad god sam na zapadu bilo gdje bio, gdje je voce i povrce fino ti pise odakle je sta - pa izvoli. I cijene su itekako razlicite. Kod nas? NIgdje nikakve specifikacije. Lupi ti gajbu, pa ti sad gataj jel taj krompir uvezen iz Kine ili boga pitaj odakle ili je sa neke domace njive. Naravno pored je tabla da je sve domace, jest al u qrcu.

E zato je EU tu bog i batina. Imas fino stroga pravila, pa ajd stisni pa napisi da je domace, a ono nije domace. Mos komotno zatvorit lanac prodavnica.

Al bosnjo to voli. Voli bosnjo tako te rupe da ima u zakonima, da se moze provlaciti.

on topic.
Pernar dolazi iz fino stojece obitelji, naso je foru da prosipa ove fazone, uzima hladno platu sto blebece gluposti i ono najvaznije - lik NE NUDI NIKAKVA RJESENJA.

Po tome ces uvijek prepoznati ublehasa. On ce ti kritikovati sve zivo, a rjesenje nece ponudit. E drug ne ide to tako. Postojali su razni kriticari makro i mirkoekonomije i u proslosti, ali su ljudi iznalazili i nudili rjesenja koja su i usvajana.

Sta hoce ova ubleha? Da ukine novac? Banke? Ne kontam...lik stvara atmosferu jbt da mi sada jel treba da mrzimo NATO? Pa koja nam je alternativa? Sta on nudi za alternativu? Jer neutralan ne mozes biti. A alternativa je majka Rusija. :skoljka:

Joj jesi opisao , sve ono sto ja mislim - ali mrsko mi da napisem ili da uvjeravam teoreticare zavjera kojima Rusija sa macem kralja Artura u ruci ide protiv zlih Jevreja koji uz pomoc vanzemaljaca zele da nas sve pokore i oduzmu nam prave i pretvore u robote na celu sa EU koja je ... itd itd :D

Mnogi bukvalno vjeruju u one stihove "kao sto je zemlja Bosna u svijetu ljepse nema" --- onda ih pitas gdje su najdalje otisli i odgovor je najcesce Makarska

Dakle EU je kriva sto je Hrvatskoj "lose" koja je clanica , ali nije kriva sto je Njemackoj i Svedskoj dobro koje su isto tako clanice - to je ipak cista slucajnost

EU uzima prava gradjanima --- pa evo ja cu odmah potpisati da se hrpa ovlasti sa moje drzave (BiH) prenese u EU parlament ... svi zakoni koji se tamo usvoje neka se primjenjuju i u mojoj drzavi ... i to je zato sto je volim i zelim joj dobro
Acid25

#164 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Acid25 »

TomANDJerry wrote:Joj jesi opisao , sve ono sto ja mislim - ali mrsko mi da napisem ili da uvjeravam teoreticare zavjera kojima Rusija sa macem kralja Artura u ruci ide protiv zlih Jevreja koji uz pomoc vanzemaljaca zele da nas sve pokore i oduzmu nam prave i pretvore u robote na celu sa EU koja je ... itd itd :D
Izvini ali to nisu obični vanzemaljci! To je tehnokratska, tehnološki napredna vanzemaljska rasa sa planete Astrix, koja eto usput nema pametnijeg posla nego zajebavati narod prerušavajući se u njihove lidere.
Imam neki osjećaj gledajući u ovu sliku da mnogo vole jesti ćevape i udove anti-kapitalista. :bih:
Image
Fudo Bosna

#165 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Fudo Bosna »

Ma EU je super, jedva cekam da udjemo, a ovi o kojim pricamo lazu, sram i stid da ih bude :-)

Nazalost , nemamo druge opcije nego biti njihovo roblje, a da "valjaju", kako ovdje neki tvrde , ne bi Grcka propala, ne bi Hrvatska bila u goroj poziciji nego prije 3 godine, ne bi Britanci pobjegli iz te "blagodati", ne bi jos niz zemalja Evrope bio pred bankrotom itd...

Uostalom , zivi bili pa vidjeli, od ulasaka u EU ce prosperirati samo gay osobe, ljubitelji cuka, naravno i nasi politicari i tajkuni, vidjecete uostalom , sve ce vam se samo kasti.. :izet:
Thorgerson

#166 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Thorgerson »

Najzalosnije je sto eto mi ispadamo levati, jer eto mi ne kontamo to sto oni otkrili i shvatili. Pa nam uporno hoce da otvore oci. :roll:
cyprus

#167 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by cyprus »

Fudo Bosna wrote:Ma EU je super, jedva cekam da udjemo, a ovi o kojim pricamo lazu, sram i stid da ih bude :-)

Nazalost , nemamo druge opcije nego biti njihovo roblje, a da "valjaju", kako ovdje neki tvrde , ne bi Grcka propala, ne bi Hrvatska bila u goroj poziciji nego prije 3 godine, ne bi Britanci pobjegli iz te "blagodati", ne bi jos niz zemalja Evrope bio pred bankrotom itd...

Uostalom , zivi bili pa vidjeli, od ulasaka u EU ce prosperirati samo gay osobe, ljubitelji cuka, naravno i nasi politicari i tajkuni, vidjecete uostalom , sve ce vam se samo kasti.. :izet:
Dobro, koji konkretno pokazatelji nam govore da je Hrvatska u goroj poziciji nego prije tri godine? Mislim, ne znam, može biti da zaista takvi pokzatelji postoje, ali volio bi da vidim o čemu zapravo govorimo... Ovako sve djeluje paušalno...
Fudo Bosna

#168 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Fudo Bosna »

cyprus wrote:
Fudo Bosna wrote:Ma EU je super, jedva cekam da udjemo, a ovi o kojim pricamo lazu, sram i stid da ih bude :-)

Dobro, koji konkretno pokazatelji nam govore da je Hrvatska u goroj poziciji nego prije tri godine? Mislim, ne znam, može biti da zaista takvi pokzatelji postoje, ali volio bi da vidim o čemu zapravo govorimo... Ovako sve djeluje paušalno...

Oslusni malo sta kazu obicni gradjani Hrvatske, nemoj slusati Kolindu , raspitaj se medju narodom, ribari, je li im bolje nego prije, je li omladina manje odlazi ili je nastavila ili cak jos vise idu vani , jesu li obicni ljudi zadovoljniji, jesu al u stulcu :-) .

Pogledaj malo sta gradjani Grcke kazu i oni su "odusevljeni", gradjani UK/referendum, zasto bjeze iz te "blagodati", eto bolja im je situacija nego i u Grka i Hrvata, eto ovi sto malo razmisljaju svojom glavom sve "ruski placenici i vanzemaljci"?

Malo sam istrazi pogledaj neoficijalne izvore, nece ti clan vlade neke zemlje ili briselski parlamentarac valjda pljuvati po EU , sjeci granu na kojoj sjedi ?

P.S.
Uostalom, imam familije i prijatelja u Zagrebu i Dubrovniku i ne pricaju mi nikakve hvalospljeve o clanstvu Cro u EU, naprotiv...
Hadzi Lojo

#169 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Hadzi Lojo »

Pernar ko isvi nadri politicari truni vec poznatu pricu, medjutim ili nije svjestan ili je dobro placen da prodaje maglu obicnom neukom narodu.
Nama kao malim narodima je jedina sansa da se prikljucimo najjacem bez obzira da li je taj u pravu ili ne. Za sada je Amerika ta koja vodi svjetsku politicku scenu i nema nam druge nego pristupiti NATO savezu.
Penaru je bolje da privede fakultet kraju, za 10 godina nije stigo dalje od 2 godine.
Izgleda dobre honorare dobija pa ide i kod cetnika da im susla kitu!
KB9

#170 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by KB9 »

sumirprimus wrote:jel ovo dofu hladno za argumente prilozi jutjub klipove pervana i miška? :lol: :pisnuo:
sad je dosta jasnije zbog cega mu je pitka ekonomija jednog medicinskog brata :lol:
Kat

#171 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Kat »

Fudo Bosna wrote:

Ne "nasjedaj" Salik, ništa što govore Pernar i Mladen "nije tačno" :-) Kenedija je upucao lokalni anarhista, zbog frizure, koju je isti nosio.
Dolar je valuta koja ima pokriče, ništa "petrodolar", to su priče zlonamjernih...Gadafija je srušio narod, "spontano", doduše uz "malecku" pomoć
iz vana, doduše nije zbog islamskog/tzv zlatnog dinara kako nas lažu, nego samo i isključivo iz "ljubavi" prema narodu Libije, zar ne vidiš kako sada "lijepo" žive ? :-)

U Siriji je sve počelo "spontano", ono Bašar jeste bio diktator, ali zar ne vidiš sada međureligijsku "slogu", sve je to bilo "gore" za vrijeme Bašara
dok ne dođoše "oslobodioci"... :-)

EU je super, nema "korisnije" organizacije od EU, eto ako ne vjeruješ otiđi u Grčku, ljepota živa, ili evo ti Hrvatska,

Ne treba obraćati pažnju na ovoga , i on ima masnu kosu , nepismen je i on i gost a i strani plačenik je i "euroskeptik", ( a nije nije ni pravi ekonomski stručnjak, Rusi mu falsifikovali diplomu, sve "urota" protiv "demokracije" i djece cvijeća, jerbo su pravi novinari su samo oni koji ih hvale, a ekonomski stručnjaci su samo oni koji hvale/podržavaju bankarske zelenaše, Krešo je "krivi" novinar), zar ne?... :D

Ali Pervan je najjači, ako im ne možeš ništa, barem im se nasmij u lice !!! :lol: :lol: :lol: !!!
Vatrogasci su to lijepo opjevali
Indigont

#172 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Indigont »

čim čovjek briše sasvim uljudne komentare koji se ne slažu s njegovim zavjerama, znaš da je čuknut

to vole raditi i komunjare i teoretičari zavjere, jer oboje žive u balonu. Teoretičari zavjere misle da su jako otvorenog uma ali njihovo jednoumlje se ogleda u tome da im je svako alternativno objašnjenje automatski tačno, čisto zato što je alternativno.
TomANDJerry

#173 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by TomANDJerry »

Sjecam se epizode South Parka kad njih cetvorica idu hodnikom i govori Kyle "svako tko misli da je 11.sept zavjera je retard" , govori mu Cartman "znas li da 1/4 Amerikanaca tako misli , je li kazes da je 1/4 Amerikanaca retardirana" ... ovaj odgovara "DA , 1/4 Amerikanaca je retardirana" , i onda Stan dodaje "barem 1/4"

Poenta je , teoreticari zavjere misle da su oni jedna mala grupa jako pametni ljudi koja je otkrila nesto sto mi ostali ne znamo i koji vjerujemo vlastitim ocima u ono sto vidimo... e pa imam vijest , vi ste vecina - a mi (da kazem normalni) smo manjina

Vecina ljudi danas vjeruje da Jevreji upravljaju svijetom , da su Masoni i Iluminati (koji su inace pozitivci samo da se zna , to je pokret koji se zalagao za OK ideje kada su postojali) tu da nas porobe itd itd --- tako ako ste teoreticar zavjere i vjerujete u te gluposti misleci da ste cool i jedinstveni ... niste , u danasnjem svijetu ste nazalost vecina

Razlog ovome jeste internet i moderna komunikacija , gdje svako moze stavljati vijesti i praviti se znalcem (primjer su ova dvojica na imenu teme) bez da iko provjerava istinitost toga sto oni blabletaju --- zalosno je sto se jedan od najboljih izuma covjecanstva ne koristi na bolji nacin , ali to je valjda ljudska priroda
TomANDJerry

#174 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by TomANDJerry »

Sjecam se epizode South Parka kad njih cetvorica idu hodnikom i govori Kyle "svako tko misli da je 11.sept zavjera je retard" , govori mu Cartman "znas li da 1/4 Amerikanaca tako misli , je li kazes da je 1/4 Amerikanaca retardirana" ... ovaj odgovara "DA , 1/4 Amerikanaca je retardirana" , i onda Stan dodaje "barem 1/4"

Poenta je , teoreticari zavjere misle da su oni jedna mala grupa jako pametni ljudi koja je otkrila nesto sto mi ostali koji vjerujemo vlastitim ocima u ono sto vidimo ne znamo ... e pa imam vijest , vi ste vecina - a mi (da kazem normalni) smo manjina

Vecina ljudi danas vjeruje da Jevreji upravljaju svijetom , da su Masoni i Iluminati (koji su inace pozitivci samo da se zna , to je pokret koji se zalagao za OK ideje kada su postojali) tu da nas porobe itd itd --- tako ako ste teoreticar zavjere i vjerujete u te gluposti misleci da ste cool i jedinstveni ... niste , u danasnjem svijetu ste nazalost vecina

Razlog ovome jeste internet i moderna komunikacija , gdje svako moze stavljati vijesti i praviti se znalcem (primjer su ova dvojica na imenu teme) bez da iko provjerava istinitost toga sto oni blabletaju --- zalosno je sto se jedan od najboljih izuma covjecanstva ne koristi na bolji nacin , ali to je valjda ljudska priroda
Acid25

#175 Re: Pernar i ludi Mladen Marić

Post by Acid25 »

Kad kreneš da radiš domaću zadaću pa se sjetiš da kerozin ne može istopiti čelik.
Image
Post Reply