Kriza identiteta druže. O ovoj budalaštini se možda, u nekoj xy varijanti moglo razmišljati (prije rata je bilo neke priče), ali krv je pala, desio se Mostar, heliodrom, Ahmići... Neka hvala.broj dva wrote:Ako neko misli da su hrvati bolji, kulturniji, uredjeniji onda je zaboravio sve lekcije bosanskohercegovacke istorije.
Ako neko misli da je Hrvatska prijatelj Bosne i Hercegovine neka se obrati psihijatru jer ima ocigledni problema sa shvatanjem stvarnosti.
Jeste da smo trenutno malo u kurcu u BiH, pitam se koliki stepen odgovornosti Hrvastka za to snosi svojom politikom prema BiH. Ne zanemarljiv u svakom slucaju.
Konfederacija BiH i Hrvatske?
- irac300
#151 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
- listopad
#152 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Naravno da je velikoj "europskoj" euforiji slijedilo veliko razocaranje kada su shvatili da su od kolonije postali jos veca kolonija. Sada bjeze kao sto su bjezali i Poljaci, Slovaci i Madjari u prvim godinama prosirenja EU da ciste hale i nosaju cigle po Austriji, Njemackoj ili Engleskoj. Kakva bi tek bjezanija bila iz BiH da mozete sa tom vasom putovnicom.tandmand wrote:Kako god, bolje nego u sjevernoj Hrvatskoj - Slavoniji, Podravini i sl. gdje je u toku Exodus biblijskih razmjera. Katastrofalna situacija, obzirom da je Hrvatska članica EU.
Konfederacija uopce nije moja ideja, a kamoli da je dozivljavam kao idealno rjesenje. Ali to bi za desetak godina mogla biti realisticna alternativa izuzev ako se stanje u EU stabilizira. No ako se nastavi sa ovakvom ekonomskom politikom, njezin raspad je siguran i u poretku koji nastane nakon velikog evropskog kolapsa nema garancije za opstanak BiH koja svoju "drzavnost" kupuje kreditima koje nece nikada moci otplatiti.Fudo387 wrote:A izlaz iz svega je konfederacija sa Hrvatskom?
a u pm.
-
Fudo387
#153 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Ne znam jesam li te bas najbolje razumio.listopad wrote:Konfederacija uopce nije moja ideja, a kamoli da je dozivljavam kao idealno rjesenje. Ali to bi za desetak godina mogla biti realisticna alternativa izuzev ako se stanje u EU stabilizira. No ako se nastavi sa ovakvom ekonomskom politikom, njezin raspad je siguran i u poretku koji nastane nakon velikog evropskog kolapsa nema garancije za opstanak BiH koja svoju "drzavnost" kupuje kreditima koje nece nikada moci otplatiti.
Ako se stanje u EU ne stabilizuje Bosni prijeti raspad jer svoju drzavnost kupuje kreditima, a alternativa je konfederacija sa drzavom koja
svoju drzavnost crpi iz stabilne i napredne ekonomije, tj. Hrvatskom?
Je l' to?
- zg1911
#154 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
egzodusa ima u rh a nema u bih zato sto se iz rh moze, iz bih teze. vidit cemo kako ce bih dokuciti tom problemu kad udjete u eu, sto je neizbjezno. inace, situacija u bih sto se populacije tice je jos gora nego u rh. i mimo te eu zapreke koju mi imamo a vi nemate. nije to za radovat se, nego eto, da se zna. sjeverna (s naglaskom na sjeverna jer slavonija veze sa sjeverom nema) hr je osjetno razvijenija od bihtandmand wrote:Kako god, bolje nego u sjevernoj Hrvatskoj - Slavoniji, Podravini i sl. gdje je u toku Exodus biblijskih razmjera. Katastrofalna situacija, obzirom da je Hrvatska članica EU.listopad wrote:Mozda je tebi licno dobro u ovakvoj "drzavi", ali preko 80% stanovnika BiH bi istu odmah napustili da imaju priliku. To je svugdje tako gdje ljudima, narocito mladim, drzava u kojoj zive ne nudi nikakve perspektive. U BiH je situacija eksplozivnija zbog totalno nakaradnog sustava koji uopce ne zasluzuje naziv drzave. Lijepo je biti ponosan.
- Lincoln-Burrows
#155 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Kladim se u sto kuna da nema ništa od ovoga.

- tandmand
#156 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
I onda neko kaže da će ruže procvjetati ako se formira treći entitet ili ako BiH uđe u konfederaciju sa Hrvatskom.zg1911 wrote:egzodusa ima u rh a nema u bih zato sto se iz rh moze, iz bih teze. vidit cemo kako ce bih dokuciti tom problemu kad udjete u eu, sto je neizbjezno. inace, situacija u bih sto se populacije tice je jos gora nego u rh. i mimo te eu zapreke koju mi imamo a vi nemate. nije to za radovat se, nego eto, da se zna. sjeverna (s naglaskom na sjeverna jer slavonija veze sa sjeverom nema) hr je osjetno razvijenija od bihtandmand wrote:Kako god, bolje nego u sjevernoj Hrvatskoj - Slavoniji, Podravini i sl. gdje je u toku Exodus biblijskih razmjera. Katastrofalna situacija, obzirom da je Hrvatska članica EU.listopad wrote:Mozda je tebi licno dobro u ovakvoj "drzavi", ali preko 80% stanovnika BiH bi istu odmah napustili da imaju priliku. To je svugdje tako gdje ljudima, narocito mladim, drzava u kojoj zive ne nudi nikakve perspektive. U BiH je situacija eksplozivnija zbog totalno nakaradnog sustava koji uopce ne zasluzuje naziv drzave. Lijepo je biti ponosan.
To nema nikakve vez sa standardom življenja već se radi o jednoj loše kamufliranoj želji za otimačinom teritorija BiH.
- listopad
#157 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
O sudbini BiH odlucuje velike sile, a ne vas ponos. To vazi i za Hrvatsku. Unistenjem SFRJ su svi njezini gradjani odlucili predati svoj suverenitet da bi postali kolonije. To vazi i za Hrvatsku, samo sto ona daleko bolje stoji od BiH.Fudo387 wrote:Ne znam jesam li te bas najbolje razumio.listopad wrote:Konfederacija uopce nije moja ideja, a kamoli da je dozivljavam kao idealno rjesenje. Ali to bi za desetak godina mogla biti realisticna alternativa izuzev ako se stanje u EU stabilizira. No ako se nastavi sa ovakvom ekonomskom politikom, njezin raspad je siguran i u poretku koji nastane nakon velikog evropskog kolapsa nema garancije za opstanak BiH koja svoju "drzavnost" kupuje kreditima koje nece nikada moci otplatiti.
Ako se stanje u EU ne stabilizuje Bosni prijeti raspad jer svoju drzavnost kupuje kreditima, a alternativa je konfederacija sa drzavom koja
Je l' to?
-
Fudo387
#158 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Nista, zaboravi.listopad wrote:O sudbini BiH odlucuje velike sile, a ne vas ponos. To vazi i za Hrvatsku. Unistenjem SFRJ su svi njezini gradjani odlucili predati svoj suverenitet da bi postali kolonije. To vazi i za Hrvatsku, samo sto ona daleko bolje stoji od BiH.Fudo387 wrote:Ne znam jesam li te bas najbolje razumio.listopad wrote:Konfederacija uopce nije moja ideja, a kamoli da je dozivljavam kao idealno rjesenje. Ali to bi za desetak godina mogla biti realisticna alternativa izuzev ako se stanje u EU stabilizira. No ako se nastavi sa ovakvom ekonomskom politikom, njezin raspad je siguran i u poretku koji nastane nakon velikog evropskog kolapsa nema garancije za opstanak BiH koja svoju "drzavnost" kupuje kreditima koje nece nikada moci otplatiti.
Je l' to?
- zg1911
#159 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
reagirah na pricu o egzodusu iz rh, bmk za otimacinom, i za tim sta neki iz rh kad idu u posjet rodbini moraju pokazat putovnicu ili osobnutandmand wrote:I onda neko kaže da će ruže procvjetati ako se formira treći entitet ili ako BiH uđe u konfederaciju sa Hrvatskom.zg1911 wrote:
egzodusa ima u rh a nema u bih zato sto se iz rh moze, iz bih teze. vidit cemo kako ce bih dokuciti tom problemu kad udjete u eu, sto je neizbjezno. inace, situacija u bih sto se populacije tice je jos gora nego u rh. i mimo te eu zapreke koju mi imamo a vi nemate. nije to za radovat se, nego eto, da se zna. sjeverna (s naglaskom na sjeverna jer slavonija veze sa sjeverom nema) hr je osjetno razvijenija od bih![]()
To nema nikakve vez sa standardom življenja već se radi o jednoj loše kamufliranoj želji za otimačinom teritorija BiH.
a sto se tice standarda uvjeren sam da bi u bilo kojem obliku konfederacije rh sa nerazvijenijim zemljama on pao tako da sam apsolutno protiv
-
Collins
#160 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Prvo nitko ne spominje otimačinu teritorija jer bi Hrvatska svoj suverinitet prenijela na ovu državu kao i BiH, od kuda vam te ideje i kakva je to politika Hrvatske?
Ja sam samo realan.
Kad bi zaživjela ova država nestala bi sva nacionalna pitanja i država bi bila stabilna
Ja sam samo realan.
Kad bi zaživjela ova država nestala bi sva nacionalna pitanja i država bi bila stabilna
-
Collins
#161 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Jebala te SFRJ, ova bi država bila bolja od SFRJ xxxxx puta plus bi imala rješeno nacionalno pitanje i bila bi jamac sigurnosti na Balkanulistopad wrote:O sudbini BiH odlucuje velike sile, a ne vas ponos. To vazi i za Hrvatsku. Unistenjem SFRJ su svi njezini gradjani odlucili predati svoj suverenitet da bi postali kolonije. To vazi i za Hrvatsku, samo sto ona daleko bolje stoji od BiH.Fudo387 wrote:Ne znam jesam li te bas najbolje razumio.listopad wrote:Konfederacija uopce nije moja ideja, a kamoli da je dozivljavam kao idealno rjesenje. Ali to bi za desetak godina mogla biti realisticna alternativa izuzev ako se stanje u EU stabilizira. No ako se nastavi sa ovakvom ekonomskom politikom, njezin raspad je siguran i u poretku koji nastane nakon velikog evropskog kolapsa nema garancije za opstanak BiH koja svoju "drzavnost" kupuje kreditima koje nece nikada moci otplatiti.
Je l' to?
-
muzicar_iz_parka
#162 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Jedino prihvacam da BiH postane 51st State of USA.
-
Collins
#163 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
A da se zove samo Bosna i Hercegovina? Tj velika Bosna i Hercegovina!!!
-
Collins
#164 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Dakle velika Bosna i Hercegovina ali bi imali ljiljane i šahovnicu na grbu!
- General War
#165 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Collins wrote:Prvo nitko ne spominje otimačinu teritorija jer bi Hrvatska svoj suverinitet prenijela na ovu državu kao i BiH, od kuda vam te ideje i kakva je to politika Hrvatske?
Ja sam samo realan.
Pitaj Doodika bil? Sta cemo sa srbima? ono... trecinu pobit, trecinu protjerat i ostale prekrstit?
Realan si ti koliko i tudzman
- General War
#166 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Koji ce nam sahovnica...samo ljiljani.Collins wrote:Dakle velika Bosna i Hercegovina ali bi imali ljiljane i šahovnicu na grbu!
- General War
#167 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Al bi natalitet porastaozg1911 wrote:reagirah na pricu o egzodusu iz rh, bmk za otimacinom, i za tim sta neki iz rh kad idu u posjet rodbini moraju pokazat putovnicu ili osobnutandmand wrote:I onda neko kaže da će ruže procvjetati ako se formira treći entitet ili ako BiH uđe u konfederaciju sa Hrvatskom.zg1911 wrote:
egzodusa ima u rh a nema u bih zato sto se iz rh moze, iz bih teze. vidit cemo kako ce bih dokuciti tom problemu kad udjete u eu, sto je neizbjezno. inace, situacija u bih sto se populacije tice je jos gora nego u rh. i mimo te eu zapreke koju mi imamo a vi nemate. nije to za radovat se, nego eto, da se zna. sjeverna (s naglaskom na sjeverna jer slavonija veze sa sjeverom nema) hr je osjetno razvijenija od bih![]()
a sto se tice standarda uvjeren sam da bi u bilo kojem obliku konfederacije rh sa nerazvijenijim zemljama on pao tako da sam apsolutno protiv
- zg1911
#168 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
je, kao sto vama raste zadnjih godina. toliko o mitu bosanskih jebaca
- General War
#169 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Ne znam brate, iskustva su razlicita...u bosni je sve relativno...tako i natalitet, pitanje je kogazg1911 wrote:je, kao sto vama raste zadnjih godina. toliko o mitu bosanskih jebaca
-
almir90
#170 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Meni su nekako bolje Srpkinje od Hrvatica, i ne bih se ja uključivao u tu konfederaciju bez novo-sađanki i beograđanki. 
-
Collins
#171 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
moraš ti usrat temuGeneral War wrote:Collins wrote:Prvo nitko ne spominje otimačinu teritorija jer bi Hrvatska svoj suverinitet prenijela na ovu državu kao i BiH, od kuda vam te ideje i kakva je to politika Hrvatske?
Ja sam samo realan.
Kad bi zaživjela ova država nestala bi sva nacionalna pitanja i država bi bila stabilna![]()
Pitaj Doodika bil? Sta cemo sa srbima? ono... trecinu pobit, trecinu protjerat i ostale prekrstit?![]()
-
radostan dan
#172 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Jebo Srbe, nek.se onsvom jadu bave, nego...sta S izabro da budes, djurdjevak il hrizantema?General War wrote:Collins wrote:Prvo nitko ne spominje otimačinu teritorija jer bi Hrvatska svoj suverinitet prenijela na ovu državu kao i BiH, od kuda vam te ideje i kakva je to politika Hrvatske?
Ja sam samo realan.
Kad bi zaživjela ova država nestala bi sva nacionalna pitanja i država bi bila stabilna![]()
Pitaj Doodika bil? Sta cemo sa srbima? ono... trecinu pobit, trecinu protjerat i ostale prekrstit?![]()
-
breuer
#173 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Rovinja, Trogira, Korčule, Splita, Šibenika, čitave Istre...Dubrovniku vratiti ono što mu i pripada, njegova sopstvena samostalnost,Opatija nek bude odmaralište EUTouringBiker wrote:Ne bi se ni Talijani žalili na malko Zadra, Istre, Kvarnera...breuer wrote:čuj vratilo bi se dite materi![]()
vratit ćemo vas mi Mađarskom velikom ujaku da vas dobro obgrli ponovo
- General War
#174 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
A jest ti i temaCollins wrote:moraš ti usrat temuGeneral War wrote:Collins wrote:Prvo nitko ne spominje otimačinu teritorija jer bi Hrvatska svoj suverinitet prenijela na ovu državu kao i BiH, od kuda vam te ideje i kakva je to politika Hrvatske?
Ja sam samo realan.
- General War
#175 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?
Bozurradostan dan wrote:Jebo Srbe, nek.se onsvom jadu bave, nego...sta S izabro da budes, djurdjevak il hrizantema?General War wrote:Collins wrote:Prvo nitko ne spominje otimačinu teritorija jer bi Hrvatska svoj suverinitet prenijela na ovu državu kao i BiH, od kuda vam te ideje i kakva je to politika Hrvatske?
Ja sam samo realan.