Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post Reply

Jeste za konfederaciju Hrvatske i BiH?

Poll ended at 26/11/2016 20:51

DA
37
41%
NE
53
59%

Total votes: 90

irac300

#151 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by irac300 »

broj dva wrote:Ako neko misli da su hrvati bolji, kulturniji, uredjeniji onda je zaboravio sve lekcije bosanskohercegovacke istorije.
Ako neko misli da je Hrvatska prijatelj Bosne i Hercegovine neka se obrati psihijatru jer ima ocigledni problema sa shvatanjem stvarnosti.

Jeste da smo trenutno malo u kurcu u BiH, pitam se koliki stepen odgovornosti Hrvastka za to snosi svojom politikom prema BiH. Ne zanemarljiv u svakom slucaju.
Kriza identiteta druže. O ovoj budalaštini se možda, u nekoj xy varijanti moglo razmišljati (prije rata je bilo neke priče), ali krv je pala, desio se Mostar, heliodrom, Ahmići... Neka hvala.
listopad

#152 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by listopad »

tandmand wrote:Kako god, bolje nego u sjevernoj Hrvatskoj - Slavoniji, Podravini i sl. gdje je u toku Exodus biblijskih razmjera. Katastrofalna situacija, obzirom da je Hrvatska članica EU.
Naravno da je velikoj "europskoj" euforiji slijedilo veliko razocaranje kada su shvatili da su od kolonije postali jos veca kolonija. Sada bjeze kao sto su bjezali i Poljaci, Slovaci i Madjari u prvim godinama prosirenja EU da ciste hale i nosaju cigle po Austriji, Njemackoj ili Engleskoj. Kakva bi tek bjezanija bila iz BiH da mozete sa tom vasom putovnicom.
Fudo387 wrote:A izlaz iz svega je konfederacija sa Hrvatskom?
a u pm.
Konfederacija uopce nije moja ideja, a kamoli da je dozivljavam kao idealno rjesenje. Ali to bi za desetak godina mogla biti realisticna alternativa izuzev ako se stanje u EU stabilizira. No ako se nastavi sa ovakvom ekonomskom politikom, njezin raspad je siguran i u poretku koji nastane nakon velikog evropskog kolapsa nema garancije za opstanak BiH koja svoju "drzavnost" kupuje kreditima koje nece nikada moci otplatiti.
Fudo387

#153 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by Fudo387 »

listopad wrote:Konfederacija uopce nije moja ideja, a kamoli da je dozivljavam kao idealno rjesenje. Ali to bi za desetak godina mogla biti realisticna alternativa izuzev ako se stanje u EU stabilizira. No ako se nastavi sa ovakvom ekonomskom politikom, njezin raspad je siguran i u poretku koji nastane nakon velikog evropskog kolapsa nema garancije za opstanak BiH koja svoju "drzavnost" kupuje kreditima koje nece nikada moci otplatiti.
Ne znam jesam li te bas najbolje razumio.
Ako se stanje u EU ne stabilizuje Bosni prijeti raspad jer svoju drzavnost kupuje kreditima, a alternativa je konfederacija sa drzavom koja
svoju drzavnost crpi iz stabilne i napredne ekonomije, tj. Hrvatskom?
Je l' to?
zg1911

#154 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by zg1911 »

tandmand wrote:
listopad wrote:Mozda je tebi licno dobro u ovakvoj "drzavi", ali preko 80% stanovnika BiH bi istu odmah napustili da imaju priliku. To je svugdje tako gdje ljudima, narocito mladim, drzava u kojoj zive ne nudi nikakve perspektive. U BiH je situacija eksplozivnija zbog totalno nakaradnog sustava koji uopce ne zasluzuje naziv drzave. Lijepo je biti ponosan.
Kako god, bolje nego u sjevernoj Hrvatskoj - Slavoniji, Podravini i sl. gdje je u toku Exodus biblijskih razmjera. Katastrofalna situacija, obzirom da je Hrvatska članica EU.
egzodusa ima u rh a nema u bih zato sto se iz rh moze, iz bih teze. vidit cemo kako ce bih dokuciti tom problemu kad udjete u eu, sto je neizbjezno. inace, situacija u bih sto se populacije tice je jos gora nego u rh. i mimo te eu zapreke koju mi imamo a vi nemate. nije to za radovat se, nego eto, da se zna. sjeverna (s naglaskom na sjeverna jer slavonija veze sa sjeverom nema) hr je osjetno razvijenija od bih
Lincoln-Burrows

#155 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by Lincoln-Burrows »

Kladim se u sto kuna da nema ništa od ovoga.

Image
tandmand

#156 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by tandmand »

zg1911 wrote:
tandmand wrote:
listopad wrote:Mozda je tebi licno dobro u ovakvoj "drzavi", ali preko 80% stanovnika BiH bi istu odmah napustili da imaju priliku. To je svugdje tako gdje ljudima, narocito mladim, drzava u kojoj zive ne nudi nikakve perspektive. U BiH je situacija eksplozivnija zbog totalno nakaradnog sustava koji uopce ne zasluzuje naziv drzave. Lijepo je biti ponosan.
Kako god, bolje nego u sjevernoj Hrvatskoj - Slavoniji, Podravini i sl. gdje je u toku Exodus biblijskih razmjera. Katastrofalna situacija, obzirom da je Hrvatska članica EU.
egzodusa ima u rh a nema u bih zato sto se iz rh moze, iz bih teze. vidit cemo kako ce bih dokuciti tom problemu kad udjete u eu, sto je neizbjezno. inace, situacija u bih sto se populacije tice je jos gora nego u rh. i mimo te eu zapreke koju mi imamo a vi nemate. nije to za radovat se, nego eto, da se zna. sjeverna (s naglaskom na sjeverna jer slavonija veze sa sjeverom nema) hr je osjetno razvijenija od bih
I onda neko kaže da će ruže procvjetati ako se formira treći entitet ili ako BiH uđe u konfederaciju sa Hrvatskom. :run:
To nema nikakve vez sa standardom življenja već se radi o jednoj loše kamufliranoj želji za otimačinom teritorija BiH.
listopad

#157 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by listopad »

Fudo387 wrote:
listopad wrote:Konfederacija uopce nije moja ideja, a kamoli da je dozivljavam kao idealno rjesenje. Ali to bi za desetak godina mogla biti realisticna alternativa izuzev ako se stanje u EU stabilizira. No ako se nastavi sa ovakvom ekonomskom politikom, njezin raspad je siguran i u poretku koji nastane nakon velikog evropskog kolapsa nema garancije za opstanak BiH koja svoju "drzavnost" kupuje kreditima koje nece nikada moci otplatiti.
Ako se stanje u EU ne stabilizuje Bosni prijeti raspad jer svoju drzavnost kupuje kreditima, a alternativa je konfederacija sa drzavom koja
Je l' to?
O sudbini BiH odlucuje velike sile, a ne vas ponos. To vazi i za Hrvatsku. Unistenjem SFRJ su svi njezini gradjani odlucili predati svoj suverenitet da bi postali kolonije. To vazi i za Hrvatsku, samo sto ona daleko bolje stoji od BiH.
Fudo387

#158 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by Fudo387 »

listopad wrote:
Fudo387 wrote:
Je l' to?
O sudbini BiH odlucuje velike sile, a ne vas ponos. To vazi i za Hrvatsku. Unistenjem SFRJ su svi njezini gradjani odlucili predati svoj suverenitet da bi postali kolonije. To vazi i za Hrvatsku, samo sto ona daleko bolje stoji od BiH.
Nista, zaboravi.
zg1911

#159 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by zg1911 »

tandmand wrote:
zg1911 wrote:
I onda neko kaže da će ruže procvjetati ako se formira treći entitet ili ako BiH uđe u konfederaciju sa Hrvatskom. :run:
To nema nikakve vez sa standardom življenja već se radi o jednoj loše kamufliranoj želji za otimačinom teritorija BiH.
reagirah na pricu o egzodusu iz rh, bmk za otimacinom, i za tim sta neki iz rh kad idu u posjet rodbini moraju pokazat putovnicu ili osobnu

a sto se tice standarda uvjeren sam da bi u bilo kojem obliku konfederacije rh sa nerazvijenijim zemljama on pao tako da sam apsolutno protiv
Collins

#160 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by Collins »

Prvo nitko ne spominje otimačinu teritorija jer bi Hrvatska svoj suverinitet prenijela na ovu državu kao i BiH, od kuda vam te ideje i kakva je to politika Hrvatske?
Ja sam samo realan.
Kad bi zaživjela ova država nestala bi sva nacionalna pitanja i država bi bila stabilna
Collins

#161 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by Collins »

listopad wrote:
Fudo387 wrote:
Je l' to?
Jebala te SFRJ, ova bi država bila bolja od SFRJ xxxxx puta plus bi imala rješeno nacionalno pitanje i bila bi jamac sigurnosti na Balkanu
muzicar_iz_parka

#162 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by muzicar_iz_parka »

Jedino prihvacam da BiH postane 51st State of USA.
Collins

#163 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by Collins »

A da se zove samo Bosna i Hercegovina? Tj velika Bosna i Hercegovina!!!
Collins

#164 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by Collins »

Dakle velika Bosna i Hercegovina ali bi imali ljiljane i šahovnicu na grbu!
General War

#165 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by General War »

Collins wrote:Prvo nitko ne spominje otimačinu teritorija jer bi Hrvatska svoj suverinitet prenijela na ovu državu kao i BiH, od kuda vam te ideje i kakva je to politika Hrvatske?
Ja sam samo realan.
Kad bi zaživjela ova država nestala bi sva nacionalna pitanja i država bi bila stabilna
:lol:
Pitaj Doodika bil? Sta cemo sa srbima? ono... trecinu pobit, trecinu protjerat i ostale prekrstit? :lol:

Realan si ti koliko i tudzman :D
General War

#166 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by General War »

Collins wrote:Dakle velika Bosna i Hercegovina ali bi imali ljiljane i šahovnicu na grbu!
Koji ce nam sahovnica...samo ljiljani.
General War

#167 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by General War »

zg1911 wrote:
tandmand wrote:
zg1911 wrote:
reagirah na pricu o egzodusu iz rh, bmk za otimacinom, i za tim sta neki iz rh kad idu u posjet rodbini moraju pokazat putovnicu ili osobnu

a sto se tice standarda uvjeren sam da bi u bilo kojem obliku konfederacije rh sa nerazvijenijim zemljama on pao tako da sam apsolutno protiv
Al bi natalitet porastao :D
zg1911

#168 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by zg1911 »

je, kao sto vama raste zadnjih godina. toliko o mitu bosanskih jebaca
General War

#169 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by General War »

zg1911 wrote:je, kao sto vama raste zadnjih godina. toliko o mitu bosanskih jebaca
Ne znam brate, iskustva su razlicita...u bosni je sve relativno...tako i natalitet, pitanje je koga :D
almir90

#170 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by almir90 »

Meni su nekako bolje Srpkinje od Hrvatica, i ne bih se ja uključivao u tu konfederaciju bez novo-sađanki i beograđanki. :D
Collins

#171 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by Collins »

General War wrote:
Collins wrote:Prvo nitko ne spominje otimačinu teritorija jer bi Hrvatska svoj suverinitet prenijela na ovu državu kao i BiH, od kuda vam te ideje i kakva je to politika Hrvatske?
Ja sam samo realan.
Pitaj Doodika bil? Sta cemo sa srbima? ono... trecinu pobit, trecinu protjerat i ostale prekrstit? :lol:

moraš ti usrat temu
radostan dan

#172 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by radostan dan »

General War wrote:
Ja sam samo realan.
Jebo Srbe, nek.se onsvom jadu bave, nego...sta S izabro da budes, djurdjevak il hrizantema? :D
breuer

#173 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by breuer »

TouringBiker wrote:
breuer wrote:čuj vratilo bi se dite materi :lol:

vratit ćemo vas mi Mađarskom velikom ujaku da vas dobro obgrli ponovo
Ne bi se ni Talijani žalili na malko Zadra, Istre, Kvarnera...
Rovinja, Trogira, Korčule, Splita, Šibenika, čitave Istre...Dubrovniku vratiti ono što mu i pripada, njegova sopstvena samostalnost,Opatija nek bude odmaralište EU :D
General War

#174 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by General War »

Collins wrote:
General War wrote:
Ja sam samo realan.

moraš ti usrat temu
A jest ti i tema :lol:
General War

#175 Re: Konfederacija BiH i Hrvatske?

Post by General War »

radostan dan wrote:
General War wrote:
Ja sam samo realan.
Jebo Srbe, nek.se onsvom jadu bave, nego...sta S izabro da budes, djurdjevak il hrizantema? :D
Bozur :D
Post Reply