SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
-
kostarikanac
#151 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Ne bih ja rekao da od ovog nema ništa. I danas je nastavljeno hapšenje onih zbog kojih BIH svrstavaju na samo dno po mnogo čemu. Samo naprijed... I slobodno i na krupnije zvjerke.
- vješalica
#152 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
vama esso izgleda toliko debilno dok vas presvlačiAlfons Kauders wrote:
Nemoj se zajebavat - vidis da je sef CIA-e morao doci u Sarajevo da bi uhapsili poslanika Essu a.s.
naravno dotični je vezan sa delimustafićem tako da nije teško ni skontati da je seljok u stanju sve reć šeme koje postoje među ovim ljudima
-
Tarzo
#153 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
kostarikanac wrote:Ne bih ja rekao da od ovog nema ništa. I danas je nastavljeno hapšenje onih zbog kojih BIH svrstavaju na samo dno po mnogo čemu. Samo naprijed... I slobodno i na krupnije zvjerke.
Mnogi su dosad (u)hapšeni, ali je slabo ko pravomoćno presuđen.
A eventualno oduzimanje imovine je u domenu naučne fantastike.
- jao_situacije
#154 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
dobar milf, prebacila se na advokaturuKENJAC wrote:Ja govorim o periodu do pred rat ! Poslije sam je izgubio. Onda je ocigledno skontala da od cednog i postenog zivota nema haira ! Vrlo je zanimljivo da je dvije generacije ispred mene na fakultetu a tamo je nikad nisam vidio ! I dan danas je spektakularna riba a vi u nju gledajte ko lisica u grozdje!insomnia78 wrote:Jah a bila udata za Musemica
- jao_situacije
#155 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
minimalno 3 godine zajedničkog životaKatarinaKosaca wrote:Da ne pdem off.....ali...Kako se validno dokazuje vanbracna zajednica? Mislim da je to samp na papiru. Ja sam morala radi toga sto am samo svoje prezime vaditi svjez vjencani list. Nisu vjerovali u ovjerenu kopiju...
svjedoci, zajednički računi itd.
- Danguba
#156 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Moze i ovdje. Bolje baca svjetlo.Banksy wrote:I šta je poruka - kradite ovu futavu državu, gdje god i kad god možete, ako možete. I zaista, treba.
Slučaj "Gibraltar": Oslobođeni Prlić, Bakula i Kulenović
Optuženi su oslobođeni optužbe...
U optužnici se navodi da su Prlić, kao direktor i predsjednik Uprave Javnog preduzeća "Hrvatske telekomunikacije" Mostar, i Bakula, kao član Uprave tog preduzeća, u okviru postupka javne nabavke izabrali pravno lice u vlasništvu Kulenovića, iako je, prema preporuci komisije za javne nabavke, bilo trećepozicionirano.
Kulenović je, prema optužnici, dao dar koji su prethodno dogovorili, i to sukcesivnim isplatama na račun Bakule u iznosu od 386.256 KM i na račun Prlića u iznosu od 331.513 KM.
Novac im je isplaćen sa računa pravnog lica "3 Media Limited" registrovanog na Gibraltaru, čiji je punomoćnik Kulenović.
Radi sta hoces samo neka je stranka ili neko iz stranke iza tebe.
- Banksy
#157 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Čestitam i preporučujem, ali zaista. 
- JThomas
#158 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
to je to. bum naslovi danima u prvom planu u svim medijima, najveća, najvrijednija akcija, 20ak uhapšenih, pritvor, nulta tolerancija prema kriminalu, pljačkaši miliona pred licem pravde...do glavnog pretresa 20ak postanu tri, a onda izađe člančić veličine fusnote da su i oni oslobođeni.
sve je to parada da se ne dosjete...ali ne vlasi, nego obični građani. jer ovo je na toliko staklenim nogama da bi jači neposluh običnih građana mogao sve srušiti preko noći.
sve je to parada da se ne dosjete...ali ne vlasi, nego obični građani. jer ovo je na toliko staklenim nogama da bi jači neposluh običnih građana mogao sve srušiti preko noći.
-
Tarzo
#159 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
JThomas wrote:to je to. bum naslovi danima u prvom planu u svim medijima, najveća, najvrijednija akcija, 20ak uhapšenih, pritvor, nulta tolerancija prema kriminalu, pljačkaši miliona pred licem pravde...do glavnog pretresa 20ak postanu tri, a onda izađe člančić veličine fusnote da su i oni oslobođeni.
Ovome treba dodati, ne tako beznačajnu činjenicu, da kriminalci tim "procesom" praktično dobijaju certifikat kojim su čisti pred zakonom i koji onemogućava ponovno sudsko gonjenje za istu stvar.
- JThomas
- Roccohljup
#161 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Cesto tokom procesa nestane važne dokumentacije, ključni svjedoci pobjegnu ili totalno promjene iskaze (bez ikakve istrage o tome), itd., a za sve ostalo vazda ima neki sudija ili tužilac koji ce za skromnu naknadu predmet zaključati u neku ladicu i izgubiti ključ. Sjetite se samo rpedmeta protiv čovića, dodika, zlaje i damira h., itd itd.....Tarzo wrote:JThomas wrote:to je to. bum naslovi danima u prvom planu u svim medijima, najveća, najvrijednija akcija, 20ak uhapšenih, pritvor, nulta tolerancija prema kriminalu, pljačkaši miliona pred licem pravde...do glavnog pretresa 20ak postanu tri, a onda izađe člančić veličine fusnote da su i oni oslobođeni.
Ovome treba dodati, ne tako beznačajnu činjenicu, da kriminalci tim "procesom" praktično dobijaju certifikat kojim su čisti pred zakonom i koji onemogućava ponovno sudsko gonjenje za istu stvar.
- Alfons Kauders
#162 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Ovo sam zaboravio, odlicna opaska.Tarzo wrote:JThomas wrote:to je to. bum naslovi danima u prvom planu u svim medijima, najveća, najvrijednija akcija, 20ak uhapšenih, pritvor, nulta tolerancija prema kriminalu, pljačkaši miliona pred licem pravde...do glavnog pretresa 20ak postanu tri, a onda izađe člančić veličine fusnote da su i oni oslobođeni.
Ko fol ih uhapse, a onda neko u lancu ko fol slucajno usere stvar - policija ili tuzitelj... Pa na kraju dobiju pravomocnu oslobadjajucu presudu za ocit kriminal...
Ukratko - cine im dvostruku uslugu:
- Ne osudjuju ih za djelo
- Oslobadajaju ih odgovornosti za djelo za sva vremena, bez pravnog lijeka
Klepe nekog za milion... Na advokate i mito se odvoji 100-200 milja (advokati dobar dio love usmjere tamo gdje je potrebno podmazati u datom trenutku)... I rijesen problem za sva vremena... Oslobodjen, pravomocno, i pici dalje.
Zao mi sto imam normalan posao i sto nisam gladan para. Svima bih toplo preporucio da se pocnu baviti kriminalom, bilo u privatnom sektoru (kao samostalni, poduzetni kriminalac) ili u javnom sektoru (inspektori, tuzitelji, sudije).
Svaka slicna "akcija" i sudjenje poreske obveznike kosta stotina hiljada maraka. Krajnji rezultat se unaprijed zna, tako da je po meni bolje da ih uopste i ne hapsimo. Bacanje para.
- Danguba
#163 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Danguba wrote:Gore od ovog supljeg hapsenja su oslobadjajuce presude.
-
Tarzo
#164 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Donirajte mi za Pivu wrote:van pametiAlfons Kauders wrote: Svima bih toplo preporucio da se pocnu baviti kriminalom, bilo u privatnom sektoru (kao samostalni, poduzetni kriminalac) ili u javnom sektoru (inspektori, tuzitelji, sudije).
Pa i nije baš. Ovaj sistem je izrodio toliko nepotizma, nepravde i kriminala da čisto sumnjam da će se izliječiti nekom normalnom demokratskom procedurom. Ili da čekamo da kriminalcima proradi savijest?
- Alfons Kauders
#165 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Pa naravno - i kriminal je struka kao i svaka druga. Treba ispeci zanat.Donirajte mi za Pivu wrote:pokušaj onda bit tarzan i okušaj se u kriminalu, habate te odmah, nije kriminal za svakoga, treba imat zaleđinu pa onda prdit i srat okolo.Tarzo wrote: Pa i nije baš. Ovaj sistem je izrodio toliko nepotizma, nepravde i kriminala da čisto sumnjam da će se izliječiti nekom normalnom demokratskom procedurom. Ili da čekamo da kriminalcima proradi savijest?
Meni je sad zao sto sam ganjao posao umjesto kriminala. Dobar sam u ovom sto radim, bio bih sigurno i dobar kriminalac/sudija/tuzitelj itd.
-
Tarzo
#166 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Donirajte mi za Pivu wrote:pokušaj onda bit tarzan i okušaj se u kriminalu, habate te odmah, nije kriminal za svakoga, treba imat zaleđinu pa onda prdit i srat okolo.Tarzo wrote:
Pa i nije baš. Ovaj sistem je izrodio toliko nepotizma, nepravde i kriminala da čisto sumnjam da će se izliječiti nekom normalnom demokratskom procedurom. Ili da čekamo da kriminalcima proradi savijest?
Ovdje i govorimo o malo krupnijim ribama koje su jako dobro uvezane u sistem.
Najviše robije za krađu odležali su oni što odsijeku 5 metara drva, orobe kakvu trafiku ili prodavnicu.
- Alfons Kauders
#167 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Mal i celav nisam. Ruzan i debeo donekle, uostalom kao i vecina ekipe iz crne hronike. Zapravo, trebao bih se udebljati jos 10tak kila i malo se unakaziti da im se uklopim u prosjek.Donirajte mi za Pivu wrote:ali si zato ružan, mal, ćelav i debo pa nebi bio ozbiljan kriminalac, više bi ličio na vojvođanskog lolu koji prodaje krmad nego na kriminalcaAlfons Kauders wrote:
Pa naravno - i kriminal je struka kao i svaka druga. Treba ispeci zanat.
Meni je sad zao sto sam ganjao posao umjesto kriminala. Dobar sam u ovom sto radim, bio bih sigurno i dobar kriminalac/sudija/tuzitelj itd.
Ne znam kako izgledaju vojvodjanske lole ni svinjokolj. Nisam iz tih krajeva.
- ultima_palabra
#168 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Pa kako je Al Capone izgledao? 
- Alfons Kauders
#169 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Ljepotan.ultima_palabra wrote:Pa kako je Al Capone izgledao?
Ma to su ove nove generacije sto se krkaju steroidima, dandom, i vise po teretani kontajuci da su jebeni frajeri... Mjere ko je kakav kriminalac po modelu njegovog ajfona i patikama, jer im je milja misaona imenica.
I onda kad nalete na pravog kriminalca, malehnog, zgoljavog, ruznog... Fasuju par samara i odjebu u skokovima.
-
Tarzo
#170 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Alfons Kauders wrote:Ljepotan.ultima_palabra wrote:Pa kako je Al Capone izgledao?![]()
Ma to su ove nove generacije sto se krkaju steroidima, dandom, i vise po teretani kontajuci da su jebeni frajeri... Mjere ko je kakav kriminalac po modelu njegovog ajfona i patikama, jer im je milja misaona imenica.
I onda kad nalete na pravog kriminalca, malehnog, zgoljavog, ruznog... Fasuju par samara i odjebu u skokovima.
-
muzicar_iz_parka
#171 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
A da mi osnujemo forumsku mafijasku organizaciju?
- Danguba
#172 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Moze, sa labudom na celu.muzicar_iz_parka wrote:A da mi osnujemo forumsku mafijasku organizaciju?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#173 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
pik, ja konsiljere, kao Tom HajgenDanguba wrote:Moze, sa labudom na celu.muzicar_iz_parka wrote:A da mi osnujemo forumsku mafijasku organizaciju?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#174 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
u kriminalu, pardon sranci je budučnost!
- Drvosjeca iz Dejcica
#175 Re: SPEKTAKULARNE POLICIJSKE AKCIJE (od kojih nema nista)
Pravda za Lejlu! Hoće li i ona kao ona Čolak pričati kako je pobjegla od islama?
Sutkinja Lejla Fazlagić traži pravnu zaštitu u EU: Nisam u bjekstvu, ali se u Sarajevo ne vraćam