Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
- Kikibombona
#151 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Stvar je veoma prosta i ocigledna.
Vlast u Hrvatskoj zeli popraviti politicki polozaj hrvatskog naroda u BiH. Zalaufali su se opasno, cim su dosli na vlast.
Spominju federalizaciju i entitete, ali im je jasno da je to ne mogu dobiti. To je tako u politici, trazi maksimum, da bi na kraju dobio sto vise.
Hrvati se nadaju da ce promijeniti izborni zakon, da ce se izboriti za elektorski sistem ili neki slican model, koji ce garantovati da se vlast u FBiH i na drzavnom nivou ne moze praviti bez vecinske volje hrvatzkog naroda. I to je to.
Vlast u Hrvatskoj zeli popraviti politicki polozaj hrvatskog naroda u BiH. Zalaufali su se opasno, cim su dosli na vlast.
Spominju federalizaciju i entitete, ali im je jasno da je to ne mogu dobiti. To je tako u politici, trazi maksimum, da bi na kraju dobio sto vise.
Hrvati se nadaju da ce promijeniti izborni zakon, da ce se izboriti za elektorski sistem ili neki slican model, koji ce garantovati da se vlast u FBiH i na drzavnom nivou ne moze praviti bez vecinske volje hrvatzkog naroda. I to je to.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#152 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ni noktom jer on nije "pravi Hrvat" i vjerovatno nije nikada uzeo rvatsku putovnicu. U prevodu nije covjek sa dva nego sa jednim licem ili jos bolje recno LJUDINA!!!!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo trunuo je Jurišić i sprskom kazamtu koliko, dvije godine? Je li HR *urcem mrdnula? Nije!
-
dezurni_ucenik
#153 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Sta vam je ljudi pa Jurisic je "Alijin Hrvat". 
- BHCluster
#154 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Hrvatsko-srpska ljubav (hdz-snsd) je dovela do ove ситуације, u u bh. entitetu tzv "rs" hrvati su gotovo nestali i onda se treba pitati kako je to prvi u Hrvata Dragan Covic dozvolio?
-
dezurni_ucenik
#155 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
BHCluster wrote:Hrvatsko-srpska ljubav (hdz-snsd) je dovela do ove ситуације, u u bh. entitetu tzv "rs" hrvati su gotovo nestali i onda se treba pitati kako je to prvi u Hrvata Dragan Covic dozvolio?
Pa sta je Hrvata poklano od strane Srba u Prijedoru, niko to ne spominje a sve velike Hrvatine. Jedino ih je Avdo Huseinovic (Bosnjak) spomenuo u Prijedorskim Poljima Smrti.
- Alfons Kauders
#156 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ne kontam sta pokusavas dokazati usporedbom sa Covicem. Poredis mene, obicnog gradjanina koji govori u svoje ime, u polu-privatnom razgovoru sa sacicom ljudi na netu, sa politickim liderima koji sebi daju za pravo da predstavljaju jedan narod, i njihovim javnim izjavama?Kikibombona wrote: Potpuno istom matricom se sluze Dodik i Covic. Ni za Dodika nije Srbin onaj koji radi sa Bosnjacima, ni za Covica nije Hrvat onaj koji radi sa Bosnjacima. Oni ih vide kao izdajnike. I tako dodje. Tek mali broj Srba i Hrvata radi za Bosnjake.
Ovako ispada ako slijedimo tvoju logiku. Govoris isto kao Covic. Eto do cega si dosao. Vjerovatno si se smijao Covicevim certifikatima, a sada i ti isto radis. Odredjujes ko je Bosnjak a ko ne. A zar ti nisi Bosanac?Bosanac koji certificira Bosnjake? Jebem te zivote.
Opasno se zaplices u klupko nacionalizma. Osjetim tvoju dobru stranu, ali se lose primas u zadnje vrijeme.
Ako Bosnjaci popljuju Tuzilastvo i Sud, poseri se na drzavu. Srbi i Hrvati to otvoreno rade. Ako se Bosnjak pokenja na Tuzilastvo BiH, ako ga oznaci kao politicku instituciju, onda sve dosadasnje presude za ratne zlocine mozemo obezvrijediti i okarakterisati kao politicke. To Dodik i govori, da su Tuzilastvo BiH i Sud BiH politicke institucije. Ti se sada slazes sa njim. U cemu je razlika?
Ako je Tuzilastvo BiH pod kontrolom Srba, da li je Ustavni sud pod kontrolom Bosnjaka. Ako otvorimo ovu pricu, od BiH nema nista. Ako Bosnjaci udare na institucije drzave, onda nece ostati niko da drzavu brani.
Bosnjaci bi ucinili veliku uslugu Dodiku ako bi popljuvali Tuzilastvo BiH. Bosnjacka politika, kakava god bila, je ipak pametnija od mahale. Sutit ce u ovom slucaju, sve da jeste Tuzilastvo BiH pod kontrolom Srba. Bosnjaci nemaju luksuz uci u kolo sa Dodikom i rusiti drzavne institucije.
Meni to nije isto, I zato meni neces ogranicavati pravo da ja, u svoje ime, nazovem Fikreta Abdica izdajnikom, Srbinom ili kako god ja hocu. To je moja stvar i moje pravo, a mosh mislit koliko mi je stalo njihovih osjecanja.
Vidim i s Dodikom me poredis, pa hvala ti i na tome...
Bosnjaci ne treba da sute u ovom slucaju, ne kada se cijela Hrvatska obrusava na nas, radi pizdarije koju su napravili Dodik, Covic, i njihovi politicki oponenti iz SzP. Ne trebaju da sute ni srpski ni hrvatski politicari koji nisu u jednom od tih kampova, ne treba da sute ni institucije, ni nevladin sektor, ni gradjanske - jer se ovdje ocito radi o ataku na nasu drzavu - prvo iznutra, preko krugova u RS i HDZ BiH, pa sad spolja, od strane neodgovornih aktera u Hrvatskoj.
Ne treba niko da suti ako imamo drzavu u kojoj se politicki osjetljivo hapsenje deset ljudi dva dana nakon posjete novog premijera i MVP-a RH, ni sto su optuznice zasnovane na srbijanskim pamfletima iz devedesetih.
Sta ti sad smeta? I ne samo tebi, vec svima koji povlace takve "argumente"?
Pogledaj malo teme na forumu o Jurisicu, Divjaku, Ganicu itd. Ja sam i dalje na istoj strani, ali lijepo je znati ko nije.
Pa jebem mu mater na spisku stoji 28 ljudi iz Orasja, a toliko ljudi nije osudjeno za Srebrenicu?! I onda kazete "joj nemoj kritikovati Tuzilastvo, rusis drzavu" - e pa hocu, kako necu kritikovati mamu im jebem nesposobnu. Halo covjece 28 ljudi iz Orasja, na 20,000 stanovnika, i to 20 godina nakon rata?!
I ja rusim drzavo i tuzilastvo sto ukazujem na takav ociti idiotizam?! Ako su to kriteriji, koliko bi matere ti trebalo pohapsiti ljudi u Bijeljini, Brckom, Modrici, Doboju?! Ja ih ne trebam kritikovati kada politickim igrama i neprofesionalizmom navuku sebi Hrvatsku na vrat, radi takve ocite gluposti?! Pa sta mislis, hocu li ja svojom kritikom naciniti vecu stetu, ili Hrvatska svojim diplomatama i politikom prema BiH? I naravno hapse u fantomkama, specijalci, a ljudi se odazivali na pozive, regularno. I ako su vec takvi opasni likovi, da ih se na taj nacin hapsi i ostavlja 30 dana u pritvoru, koji to kreten ne bi naozio da u isto vrijeme uhapse i drugih 18 ljudi sa spiska?! Jer im je jako tesko iz Orasja pobjeci u Hrvatsku...
I meni govorite "ovo je da se ubijes"?
- BHCluster
#157 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
I u Banja Luci je isto... al' vazno je da ljubav snsd-hdz funkcionise, nek Dragan Covic nastavi u odbrani velikosrpstva, do posljednjeg Hrvata.dezurni_ucenik wrote:BHCluster wrote:Hrvatsko-srpska ljubav (hdz-snsd) je dovela do ove ситуације, u u bh. entitetu tzv "rs" hrvati su gotovo nestali i onda se treba pitati kako je to prvi u Hrvata Dragan Covic dozvolio?
Pa sta je Hrvata poklano od strane Srba u Prijedoru, niko to ne spominje a sve velike Hrvatine. Jedino ih je Avdo Huseinovic (Bosnjak) spomenuo u Prijedorskim Poljima Smrti.
- Alfons Kauders
#158 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
I ja sam pomislio na to, ali mislim da Jurisic nije njihov drzavljanin. Nemojte da nagadjamo, ne vjerujem da bi Hrvatska mirno to gledala da ima putovnicu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Evo trunuo je Jurišić i sprskom kazamtu koliko, dvije godine? Je li HR *urcem mrdnula? Nije!
- Lincoln-Burrows
#159 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Nisam siguran da on ima državljanstvo RH.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Evo trunuo je Jurišić i sprskom kazamtu koliko, dvije godine? Je li HR *urcem mrdnula? Nije!
- Lincoln-Burrows
#160 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Hrvati se bore za svoja prava kao i Kurdi u Siriji.Kikibombona wrote:Stvar je veoma prosta i ocigledna.
-
dječak sa šibicama
#161 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
kme kme kme
- Alfons Kauders
#162 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Odvadi malo krvi tiLincoln-Burrows wrote:Hrvati se bore za svoja prava kao i Kurdi u Siriji.Kikibombona wrote:Stvar je veoma prosta i ocigledna.
- Drvosjeca iz Dejcica
#163 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Lincoln-Burrows wrote:Hrvati se bore za svoja prava kao i Kurdi u Siriji.Kikibombona wrote:Stvar je veoma prosta i ocigledna.
- Lincoln-Burrows
#164 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Dobro nije baš tako, zekam malo Kikija Kurda.Alfons Kauders wrote:Odvadi malo krvi tiLincoln-Burrows wrote:Hrvati se bore za svoja prava kao i Kurdi u Siriji.Kikibombona wrote:Stvar je veoma prosta i ocigledna.
-
Hafis
#165 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Kako se usuđuješ tako nešto reci. Da si rekao koju o separatizmu, klerofašizmu, lopovluku, izdaji ili bilo što u trendu...ali ovoLincoln-Burrows wrote:Hrvati se bore za svoja prava kao i Kurdi u Siriji.Kikibombona wrote:Stvar je veoma prosta i ocigledna.
- Alfons Kauders
#166 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
A, sorry onda - u zajebanciji je sve dozvoljeno, nastaviLincoln-Burrows wrote:Dobro nije baš tako, zekam malo Kikija Kurda.Alfons Kauders wrote:
Odvadi malo krvi ti
- Drvosjeca iz Dejcica
#167 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Alfons Kauders wrote:Lincoln-Burrows wrote:Dobro nije baš tako, zekam malo Kikija Kurda.Alfons Kauders wrote:
Odvadi malo krvi ti
Nemoj bolan, vidiš da pobuđuješ Afiza, odma mu se dig'o.
- tandmand
#168 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Pavao Miljevac u emisiji otvoreno na pitanje voditelja, "što bi ste htjeli da hrvatska država učini, što mislite da može sada napraviti"?
"Na žalost sada je dosta kasno. Ovo je prije svega trebalo ići diplomatskim putem, dakle koliko to ide, ima nekih stvari koje ja sada ne želim govoriti, koje bi sada prije svega bošnjački dio mogao zatresti i da bi se zamislili. Prema tome ja to neću sada otkrivati, ne želim to okrivati, ali vjerujte mi da ima načina kada ide se s tim načinom da se praktički jačaju mišići, onda treba s druge strane isto tako, u sve to uvažavanje da treba ostati na ovome evropskome putu ..."
"Na žalost sada je dosta kasno. Ovo je prije svega trebalo ići diplomatskim putem, dakle koliko to ide, ima nekih stvari koje ja sada ne želim govoriti, koje bi sada prije svega bošnjački dio mogao zatresti i da bi se zamislili. Prema tome ja to neću sada otkrivati, ne želim to okrivati, ali vjerujte mi da ima načina kada ide se s tim načinom da se praktički jačaju mišići, onda treba s druge strane isto tako, u sve to uvažavanje da treba ostati na ovome evropskome putu ..."
- Lincoln-Burrows
#169 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ovo je u trendu.Hafis wrote:
Kako se usuđuješ tako nešto reci. Da si rekao koju o separatizmu, klerofašizmu, lopovluku, izdaji ili bilo što u trendu...ali ovo
Pogledaj samo temu o Siriji vol.2,
tamo je više upisa nego na iti jednoj temi,
odma svima bude jasnija slika o Hrvatima u BiH.
- Kikibombona
#170 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
A kako ovo hapsenje moze oslabiti bilo koga u BiH?Alfons Kauders wrote:...
Kako moze pomoci ili odmoci bilo kome?
Sud ce odluciti. Ako budu krivi - odgovarat ce, ako budu nevini - bice oslobodjeni. I to je to.
Hrvati u BiH, podrzani drzavom Hrvatskom, su krenuli u akciju. Cilj je izboriti se za zakon koji ce garantovati da se vlast nece moci formirati bez Hrvata iz Hercegovine.
Ne bih se iznenadio previse da SDA pristane. Tako bi konacno imali tri izborne jedinice, dobili bosnjacku i hrvatsku izbornu jedinicu. SDA bi pukla pricu da Srbi i Hrvati biraju svoje narodne stranke i da isto trebaju raditi Bosnjaci.
Od entiteta, prekrajanja granica, nema nista. Hrvati o tome pricaju da bi dobili ovo sto zele, izborni sustav koji ce garantovati da se bez Hrvata iz Hercegovine ne moze formirati vlast.
- Alfons Kauders
#171 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ma skenjo se da i njega ne uhapse.tandmand wrote:Pavao Miljevac u emisiji otvoreno na pitanje voditelja, "što bi ste htjeli da hrvatska država učini, što mislite da može sada napraviti"?
- Alfons Kauders
#172 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ja sam svoje rekao.Kikibombona wrote:A kako ovo hapsenje moze oslabiti bilo koga u BiH?Alfons Kauders wrote:...
Kako moze pomoci ili odmoci bilo kome?
Sud ce odluciti. Ako budu krivi - odgovarat ce, ako budu nevini - bice oslobodjeni. I to je to.
Hrvati u BiH, podrzani drzavom Hrvatskom, su krenuli u akciju. Cilj je izboriti se za zakon koji ce garantovati da se vlast nece moci formirati bez Hrvata iz Hercegovine.
Ne bih se iznenadio previse da SDA pristane. Tako bi konacno imali tri izborne jedinice, dobili bosnjacku i hrvatsku izbornu jedinicu. SDA bi pukla pricu da Srbi i Hrvati biraju svoje narodne stranke i da isto trebaju raditi Bosnjaci.
Od entiteta, prekrajanja granica, nema nista. Hrvati o tome pricaju da bi dobili ovo sto zele, izborni sustav koji ce garantovati da se bez Hrvata iz Hercegovine ne moze formirati vlast.
Ovo sbbkbb me ne zanima.
-
daddy-kool
#173 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Prije nego što krenemo sa teorijama zavjere da vidimo konkretne poteze R Hrvatske. Al da je sumnjivo, jeste.tandmand wrote:Pavao Miljevac u emisiji otvoreno na pitanje voditelja, "što bi ste htjeli da hrvatska država učini, što mislite da može sada napraviti"?
-
Hafis
#174 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Dobro da znam. Od sad navijam za Kurde protiv svog onog ološa što ih ugnjetava.Lincoln-Burrows » 03/11/2016 14:59
Ovo je u trendu.
Pogledaj samo temu o Siriji vol.2,
tamo je više upisa nego na iti jednoj temi,
odma svima bude jasnija slika o Hrvatima u BiH.
Odoh se sad malo potkovati s informacijama o rartu u Siriji i Iraku i općenito o kurdskom pitanju pa ih idem lomiti na onoj temi.
Ovdje više uTušiše o Hrvatima....te hercegovci, te Čović, te lopovi, te klerofašisti, te UZP, te neplaćanje poreza, te Dodik, te treći, te separatisti, te nestaju polaHko - izdržimo još malo , te ovaki onaki....lijepo ti dižu samopouzdanje i osjećaj da si vrijedan i da ti zavide. Ne znam kako bih drugačije protumačio ove sve delegate što istu matricu ponavljaju na svakoj mogućoj temi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#175 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Sta ba imamo mi kome objasnjavat?
Kad to oni nama sta objasnjavaju?
Ima da postuju ovu drzavu i njene institucije, a u suporotnom, s postovanjem odjebite.
Kad to oni nama sta objasnjavaju?
Ima da postuju ovu drzavu i njene institucije, a u suporotnom, s postovanjem odjebite.