Pripremaju renoviranje, zato se prazni, kazu bice totalni remont, promijenit ce komplet izgled unutra.Filter wrote:maloprije bio u konzumu (veliki merkator bivsi), jes prno u sisu jbteprazne rafe, nesta tumbaju na drugim rafama, nigdje nikoga
Bye, bye Konzum
Moderator: anex
- dječak sa šibicama
#151 Re: Bye, bye Konzum
- Better Man
#152 Re: Bye, bye Konzum
Da. Ide totalni remont. Pokretne stepenice će biti na drugoj strani, Na mjestu frizerskog salona će biti kuhinja, a frizerski će biti gdje je apoteka, umjesto CM-a biće DM itd.dječak sa šibicama wrote:Pripremaju renoviranje, zato se prazni, kazu bice totalni remont, promijenit ce komplet izgled unutra.Filter wrote:maloprije bio u konzumu (veliki merkator bivsi), jes prno u sisu jbteprazne rafe, nesta tumbaju na drugim rafama, nigdje nikoga
Last edited by Better Man on 02/11/2016 19:46, edited 1 time in total.
- Filter
#153 Re: Bye, bye Konzum
bas onako "dan poslije" ima izgled, nema nigdje obavijesti, pa sam kontao da je odsvirao svoje
- Better Man
#154 Re: Bye, bye Konzum
Prema mojoj informaciji,a dobio sam je od svoje frizerke koja radi tu objekat se zatvara na mjesec dana, tj. otvorenje renoviranog objekta bi trebalo biti 10 decembra.P308 wrote:Objekat u Lozionickoj se zatvara na par mjeseci. Uskoro pocinje renoviranje kompletnog objekta.Filter wrote:maloprije bio u konzumu (veliki merkator bivsi), jes prno u sisu jbteprazne rafe, nesta tumbaju na drugim rafama, nigdje nikoga
- karanana
#155 Re: Bye, bye Konzum
Konzum hejteri razocarani, da ne kazem na aparatima. Nije mi jasno navijanje za propast. Sta se dobija s time? A sta se gubi?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#156 Re: Bye, bye Konzum
Fakat se Konzum Lozionica demontira. Prema informaciji od simpaticne radnice na kiosku, karanana je garant zna, renoviranje je u pitanju.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#157 Re: Bye, bye Konzum
sta ce biti s knjizaromBetter Man wrote:Da. Ide totalni remont. Pokretne stepenice će biti na drugoj strani, Na mjestu frizerskog salona će biti kuhinja, a frizerski će biti gdje je apoteka, umjesto CM-a biće DM itd.dječak sa šibicama wrote:Pripremaju renoviranje, zato se prazni, kazu bice totalni remont, promijenit ce komplet izgled unutra.Filter wrote:maloprije bio u konzumu (veliki merkator bivsi), jes prno u sisu jbteprazne rafe, nesta tumbaju na drugim rafama, nigdje nikoga
- TDK-90
#158 Re: Bye, bye Konzum
Konzum je iskljucivo mjesto gdje se forsiraju hrvatski proizvodi, proizvodi negatora i mrzitelja BiH od koje zive, malverzacijama podupiru hrvatske proizvodjace a urusavaju finasijski sektor u BiH ( friziranje nabavne/prodajne cijene)karanana wrote:Konzum hejteri razocarani, da ne kazem na aparatima. Nije mi jasno navijanje za propast. Sta se dobija s time? A sta se gubi?
A dominantnost tj. apsolutnost "naseg" Binga je nesto slicno "Snaga je u jedinstvu"
-
made_in_sarajevo
#159 Re: RE: Re: Bye, bye Konzum
Al se sere vise za ovo domace u picku materinu. Eto bingo koji je velicinom ko konzum se ubi domace gurajuci kao i ovi manji supermarketi ko amko i hose. Svi na patriotizmu ali u kurcu. Sto se mene tice nek sutra konzum propadne ali nek dodje neko drugi samo da bingo nije sam ili obrnuto. Jebe mi se za jedne i druge, smetljari jedni i drugi postali.TDK-90 wrote:Konzum je iskljucivo mjesto gdje se forsiraju hrvatski proizvodi, proizvodi negatora i mrzitelja BiH od koje zive, malverzacijama podupiru hrvatske proizvodjace a urusavaju finasijski sektor u BiH ( friziranje nabavne/prodajne cijene)karanana wrote:Konzum hejteri razocarani, da ne kazem na aparatima. Nije mi jasno navijanje za propast. Sta se dobija s time? A sta se gubi?
A dominantnost tj. apsolutnost "naseg" Binga je nesto slicno "Snaga je u jedinstvu"
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
- Truba
#160 Re: Bye, bye Konzum
amko kazu koldzin
kus veceg patriote
kus veceg patriote
- Better Man
#161 Re: Bye, bye Konzum
Ne znam, ali mislim da će ostati tu. Knjižara je imala problem kad je kiša, jer im je prokišnjavalo.Black swan wrote: sta ce biti s knjizarom
- Snake Eyes
#162 Re: Bye, bye Konzum
jer ne znaju da je konkurencija jedini prijatelj kupca...jedino saznanje da se neki proizvod negdje može kupiti jeftinije tjera prodavača da kontroliše cijene.karanana wrote:Konzum hejteri razocarani, da ne kazem na aparatima. Nije mi jasno navijanje za propast. Sta se dobija s time? A sta se gubi?
Last edited by Snake Eyes on 02/11/2016 20:26, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#163 Re: Bye, bye Konzum
đe ce biti stepeniceBetter Man wrote:Ne znam, ali mislim da će ostati tu. Knjižara je imala problem kad je kiša, jer im je prokišnjavalo.Black swan wrote: sta ce biti s knjizarom
- JThomas
#164 Re: Bye, bye Konzum
džaba renoviranje ako i dalje misle da su nam dosta dvije vrste salame. više ima u konzumu u hrvatskoj u donjim ožrdljama nego kod nas...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#165 Re: Bye, bye Konzum
Jel to mezetis salamu uz rakiješćinu 
- JThomas
#166 Re: Bye, bye Konzum
ne. salamu jedem za doručak i večeru. ali oni stvarno misle da smo mi...ma ne znam šta da napišem da smo.
- dječak sa šibicama
#167 Re: Bye, bye Konzum
Sto jest jest, kad su preuzeli Merkator, ponuda u Lozionickoj je pala drasticno, razocaravajuce... ne moze se reci "nemamo kupce za te artikle", kako je to Merkator imao. Gomila stranaca, kupuju ljudi delikatese.JThomas wrote:džaba renoviranje ako i dalje misle da su nam dosta dvije vrste salame. više ima u konzumu u hrvatskoj u donjim ožrdljama nego kod nas...
Ovi krhnu dvije vrste salame, tri vrste sunke, jednu pilecu, dvije mortadele, tirolsku salamu i zderi narode.
Merkator je imao nema sta nije imao. Daleko bolja ponuda... ali Konzum opcenito ima degenericnu politiku sto se tice popunjenosti rafova, njima kao proizvodjas moras placati debele bonuse da bi ti stavili robu na svoje rafe. Nerijetko uslovljavaju proizvodjaca da stanca one njihove K plus i K home proizvode, u nekvalitetnoj ambalazi, kofol idu na ruku kupcima. Kao, ne mora kupac placati i skupocjenu ambalazu. A onda ti prodaju zlj kvalitet, i jos se kunu da je riba iz K plus ambalaze ista kao i Ledo riba. Jer je isti proizvodjac.
Mutljaze.
Recimo ponuda u Konzumu Mostar, u onom mallu kako se zove vec, daleko je raznovrsnija nego u bilo kojem sarajevskom. Oni to pravdaju "boljom plateznom moci Mostaraca". Mozes misliti.
- JThomas
#168 Re: Bye, bye Konzum
moje tumačenje je vrlo jednostavno i vrlo istinito - oni misle da mi pasemo travu, da smo poluljudi...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#169 Re: Bye, bye Konzum
Ne misle. Da im se isplati drzati deset vrsta salama, drzali bi.
- JThomas
#170 Re: Bye, bye Konzum
mercator je skoro deceniju i po gurao s tim, hajmo reći reprezentativnim objektom. s njim je i počeo. ne znam tačno, ali ne mislim da je tu bio u minusu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#171 Re: Bye, bye Konzum
Merkator je odsvirao posljednju ariju. Da li (i) zbog toga, ne bih znao reci.
- P308
#172 Re: Bye, bye Konzum
Meni je receno da se zatvara na dva mjeseca. Vidjet cemo. Nesto mi malo vremena to do 10. decembra. U svakom slucaju pozitivna vijest. Iako je i dalje najbolji objekat tog tipa u Sarajevu, bilo je vrijeme za osvjezenje.Better Man wrote:Prema mojoj informaciji,a dobio sam je od svoje frizerke koja radi tu objekat se zatvara na mjesec dana, tj. otvorenje renoviranog objekta bi trebalo biti 10 decembra.P308 wrote:Objekat u Lozionickoj se zatvara na par mjeseci. Uskoro pocinje renoviranje kompletnog objekta.Filter wrote:maloprije bio u konzumu (veliki merkator bivsi), jes prno u sisu jbteprazne rafe, nesta tumbaju na drugim rafama, nigdje nikoga
- Better Man
#173 Re: RE: Re: Bye, bye Konzum
Ne znam tačno.Snake Eyes wrote:jer ne znaju da je konkurencija jedini prijatelj kupca...jedino saznanje da se neki proizvod negdje može kupiti jeftinije tjera prodavača da kontroliše cijene.karanana wrote:Konzum hejteri razocarani, da ne kazem na aparatima. Nije mi jasno navijanje za propast. Sta se dobija s time? A sta se gubi?
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
- Truba
#174 Re: Bye, bye Konzum
ja stvarno ne vidim te salame
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#175 Re: Bye, bye Konzum
Ponuda cuge je i dalje vrh.
U Merkatoru je bio dobar izbor donjeg vesa. Tu sam kupio Manners gace, cini mi se ni dva mjeseca nakon sto je Alma Ras uspostavila taj brend.
Koristim ih za jebacinu. Bas se pitam gdje su, nisam ih vidio odavno
U Merkatoru je bio dobar izbor donjeg vesa. Tu sam kupio Manners gace, cini mi se ni dva mjeseca nakon sto je Alma Ras uspostavila taj brend.
Koristim ih za jebacinu. Bas se pitam gdje su, nisam ih vidio odavno