SREBRENICA

Post Reply

Mladen Grujičić

ne treba biti načelnik Opštine Srebrenica jer negira genocid u Srebrenici
52
50%
treba biti načelnik Opštine Srebrenica jer je pobijedio na izborima
51
50%

Total votes: 103

Dr. Kuca

#151 Re: SREBRENICA

Post by Dr. Kuca »

Tuga. Ali to ti je bosnjo, bez nacionalnog indentiteta, zivi u nekim proslim vremenima, nema inata u sebi, stih ih reci glasno da je bio genocid jer jebiga naljuti ce se komsije, stid ih otic u dzamiju, stid ih vlastitog sebe. Onda kad ih ovako nesto spuca u glavu krive druge, a on nije htio da ode i da zaokruzi. Ne bi me iznenadilo ni da su bosnje glasale za ovog cetnika grujicica :) . Bitno je da sebija prijeti :oops:
ultima_palabra

#152 Re: SREBRENICA

Post by ultima_palabra »

Ma realno su svi izbori tamo bili šarada... i jedni i drugi dovlače ljude sa strane maksimalno, navlače i štimaju, iskrivljuju zakone i propise do krajnjih granica... i na kraju Srebrenica potone u san do jula naredne godine ko god da je izabran.

Ali ako već igraš, igraj da pobijediš... a Bakir je izgubio, i ovdje i oko referenduma i oko MMF kredita i sistema koordinacije. Dobio je općinu Centar sebi, i klinički Centar supruzi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#153 Re: SREBRENICA

Post by hrasno38 »

putokaz1 wrote:
llull wrote:Gotovo je ovo tamo 100%, ne bi se Durakovic toliko aktivisao sada da to nije zavrseno ...
Ipak ce ovaj Grujicic biti nacelnik, glavonje u Sarajevu su mislile da ce to proci kao i do sada ... kada su skontali da je djavo odnio salu onda se dize frka ... ipak msm da je ovo kasno sada sve.
Ko će ti znat? Ja bi išao do Strazbura ali ko zna hoćel Ćamil...
Ako je to tačno za 2000?Sve mi je to zbrkano?
Meni je čudno za Žepu(kod Rogatice) u samom mjestu samo 13 glasova za SDA?
2000 nije samo za Srebrenicu nego za citavu BiH.
GeeTnT

#154 Re: SREBRENICA

Post by GeeTnT »

Dr. Kuca wrote:Tuga. Ali to ti je bosnjo, bez nacionalnog indentiteta, zivi u nekim proslim vremenima, nema inata u sebi, stih ih reci glasno da je bio genocid jer jebiga naljuti ce se komsije, stid ih otic u dzamiju, stid ih vlastitog sebe. Onda kad ih ovako nesto spuca u glavu krive druge, a on nije htio da ode i da zaokruzi. Ne bi me iznenadilo ni da su bosnje glasale za ovog cetnika grujicica :) . Bitno je da sebija prijeti :oops:
..ako je imati idenntitet rezultat ono sto predstavlja Srbiju u svijetu, ili biti stoka sa identitetom pa se rugati onima koji nikad nisu cinili genocid ili u smislu da nemaju inat ...onda je bolje ostati bez identiteta...
putokaz1

#155 Re: SREBRENICA

Post by putokaz1 »

2000 nije samo za Srebrenicu nego za citavu BiH.
e to jesad druga priča
Koliko je za Srebrenicu i da li može mijenjat rezultat?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#156 Re: SREBRENICA

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:Ma realno su svi izbori tamo bili šarada... i jedni i drugi dovlače ljude sa strane maksimalno, navlače i štimaju, iskrivljuju zakone i propise do krajnjih granica... i na kraju Srebrenica potone u san do jula naredne godine ko god da je izabran.

Ali ako već igraš, igraj da pobijediš... a Bakir je izgubio, i ovdje i oko referenduma i oko MMF kredita i sistema koordinacije. Dobio je općinu Centar sebi, i klinički Centar supruzi.
:thumbup:

upravo tako. kome već odavno nije jasno, program povratka je potpuni debakl i Srebrenica je njegov rezultat. nije da se neko trudio da to i odradi kako treba, to je evidentno bila samo ubleha za naivne.

kaže, MUP RS pravi probleme povratnicima, opštinari, ko sve ne... mislim, ne znam šta se očekivalo od direktnih učesnika genocida poput MUP RSa :roll: da dijeli lanč pakete povratnicima?

to je dakle bilo očekivano.

sa druge strane, kada čitamo o povratnicima i povratku, uvijek se spominju neki pojedinci, entuzijasti, poneki vjerski službenik... koji to forsiraju. nigdje neke institucije, nigdje organizovanog povratka, nigdje sistematskog rada. neko pametniji bi vratio te ljude tamo, dao im uslove za život. nisu svi iz vukojebina protjerani. onda bi radio na tome da zajebe entitetsko glasanje i blokade države bi bile manje.

ali neko pametniji... i neko kome je stalo do države.

povratak se sveo na borbu između pojedinca i sistema odgovornog za genocid, dok su se u begovatu folije mijenjale staklima i dok su se razjebavali privredni giganti.

Srebrenica je izuzetak samo zbog te presude, i što je bila zgodna za klepanje love.
daddy-kool

#157 Re: SREBRENICA

Post by daddy-kool »

ultima_palabra wrote:Ma realno su svi izbori tamo bili šarada... i jedni i drugi dovlače ljude sa strane maksimalno, navlače i štimaju, iskrivljuju zakone i propise do krajnjih granica... i na kraju Srebrenica potone u san do jula naredne godine ko god da je izabran.

:thumbup:
The BEN10

#158 Re: SREBRENICA

Post by The BEN10 »

.
Gojeni H

#159 Re: SREBRENICA

Post by Gojeni H »

PM72 wrote:
Fudo387 wrote:Ta ludacka teorija po kojoj je Alija prodao Srebrenicu cetnickom sljamu, bas se primila.
Na stranu sto je plasirana od strane krvoloka koji su pobili taj narod tamo, ali kako se primi kod ljudi koji bi da su se zadesili tamo tih dana zavrsili u nekoj od masovnih grobnica isto kao i njihovi sunarodnjaci?
Razumijem iz kojih pobuda srpska propagandna masinerija insistira na ovoj teoriji, koji je qrac nasim buzdovanima?
Povukao komandu iz Srebrenice iako je znao da predstoji napad.A šta je vojska bez komande i starješina? Nisu srebreničke brigade bile na Havajima na vojnoj vježbi nego opkoljeni u iščekivanju biti ili ne biti.
Nije poslao nikakvu pomoć sem pokoje dove.
Vojska iz Sarajeva i Tuzle mu se nudila da idu u proboj i da spašavaju ljude a on ni kurcom nije mrdnuo.U ratu u Holidej inu pitao delegaciju iz Srebrenice da li bi se oni mjenjali za predgrađa Sarajeva što su ovi odbili.Pošto nećeš milom hoćeš silom.Nakon rata preživjelim nudio Vozuću i Vogošću.

Niti sam buzdovan a znam dobro matematiku.Alija i SDA su najveća nesreća za Bosnu i Bošnjake,ja to moram non stop truniti.
.
Last edited by Gojeni H on 18/10/2016 12:23, edited 1 time in total.
seldzuk

#160 Re: SREBRENICA

Post by seldzuk »

Gojeni H wrote:
PM72 wrote:
Fudo387 wrote:Ta ludacka teorija po kojoj je Alija prodao Srebrenicu cetnickom sljamu, bas se primila.
Na stranu sto je plasirana od strane krvoloka koji su pobili taj narod tamo, ali kako se primi kod ljudi koji bi da su se zadesili tamo tih dana zavrsili u nekoj od masovnih grobnica isto kao i njihovi sunarodnjaci?
Razumijem iz kojih pobuda srpska propagandna masinerija insistira na ovoj teoriji, koji je qrac nasim buzdovanima?
Povukao komandu iz Srebrenice iako je znao da predstoji napad.A šta je vojska bez komande i starješina? Nisu srebreničke brigade bile na Havajima na vojnoj vježbi nego opkoljeni u iščekivanju biti ili ne biti.
Nije poslao nikakvu pomoć sem pokoje dove.
Vojska iz Sarajeva i Tuzle mu se nudila da idu u proboj i da spašavaju ljude a on ni kurcom nije mrdnuo.U ratu u Holidej inu pitao delegaciju iz Srebrenice da li bi se oni mjenjali za predgrađa Sarajeva što su ovi odbili.Pošto nećeš milom hoćeš silom.Nakon rata preživjelim nudio Vozuću i Vogošću.

Niti sam buzdovan a znam dobro matematiku.Alija i SDA su najveća nesreća za Bosnu i Bošnjake,ja to moram non stop truniti.
Ne znam ko ti puni glavu tim stvarima?

Kakvu komandu iz Srberenice je predsjednik Izetbegovic povukao? Gdje je to on jos "vukao"? Ako je neko nekoga povukao onda je to valjda trebao biti general Delic?
Drugo, totalna laz! Oficiri su izlazili dugo vremena i to da bi se skolovali na ROS-u u Zenici.
Ja licno sam bio u Zivinicama u Energopetrolu onu noc kad je otisla grupa ciji ce helikopter biti oboren iznad Zepe. A ti ljudi su vecinom bili oficiri koji su se vracali sa skolovanja u Zenici, jedna nena s unukom, te nekoliko doktora.

Oric je izasao prije nego sto se znalo za bilo kakav napad. Ja licno sam dosao na heliodrom u Visci (Zivinice) par sati nakon sto je Naser sletio.
Tada se nije znalo ni za kakve cetnicke planove.

Helikopteri su nekoliko puta letjeli za Srebrenicu sa potrepstinama i municijom. Cuj slao im dove ... :-)
Je l' bilo dovoljno? - Nije, ali nije da nije bilo NIKAKVE pomoci.

Kakva se vojska nudi i gdje se to vojska nudi? Valjda postoji komanda? A proboj kada je vec pala Srebrenica je mogao biti samo onakav kakv je i uradjen - probijanje linije da bi se izvukao sto veci broj ljudi.

Ima li jos neki clan te "delegacije" da je potvrdio tu Meholjicevu pricu?

Iz danasnje prespektive, katastrofalno je ostavljati ljude u nekakvim enklavama bez plana B, vodeci se politikom "snaci ce se oni kako su se i do sada snalazili".

Govoriti istinu nije samo veliki oblik patriotizma, vec je za nas muslimane i jedan od najvisih stepena dzihada. Zato je bitno provjeriti informaciju a ne pucati uvijek na prvu.
Za ovaj dio me niko ne može uvjeriti da je odrađen u solidnom, a kamoli punom kapacitetu. U zraku se vidjela naša totalna konfuzija padom Srebrenice.
Gojeni H

#161 Re: SREBRENICA

Post by Gojeni H »

PM72 wrote: ... I šta još hoćete?

Imao sam ogromno poštovanje i respekt ali su mi ga srozali Munira i kompanija koji su unovčili svoje mrtve i patnju.Ne samo da su mi srozali nego su mi pravo počeli ići na živce.
Ja necu nista. Ja sam se borio da se ne micem. Ali, ne serem ... jer znam, da sam iz Podrinja, da se ni ja ne bih nikada vratio da zivim s onima koji su mi ubijali familiju.
Politika povratka je otpocetka bila samo kupovina socijalnog mira.

Jak karakter ... Munira - superwoman ti uspjela nesto srozati. :-)
Gojeni H

#162 Re: SREBRENICA

Post by Gojeni H »

seldzuk wrote: Za ovaj dio me niko ne može uvjeriti da je odrađen u solidnom, a kamoli punom kapacitetu. U zraku se vidjela naša totalna konfuzija padom Srebrenice.
Slazem se. Moglo je puno bolje.

Moja poenta je bila da postoji ogroman razlika izmedju analize bazirane na cinjenicama i teorije zavjere.

"@ :evil: ti mahalski mentalitet, trac, bosnjacke sveznalice, mudrosere ...
'nako generalno, nije tebi upuceno.
daddy-kool

#163 Re: SREBRENICA

Post by daddy-kool »

@Gojeni H
:thumbup: za postove.
cyprus

#164 Re: SREBRENICA

Post by cyprus »

Chmoljo wrote:...sa druge strane, kada čitamo o povratnicima i povratku, uvijek se spominju neki pojedinci, entuzijasti, poneki vjerski službenik... koji to forsiraju. nigdje neke institucije, nigdje organizovanog povratka, nigdje sistematskog rada. neko pametniji bi vratio te ljude tamo, dao im uslove za život. nisu svi iz vukojebina protjerani. onda bi radio na tome da zajebe entitetsko glasanje i blokade države bi bile manje.

ali neko pametniji... i neko kome je stalo do države
...
PM72

#165 Re: SREBRENICA

Post by PM72 »

Kakvu komandu iz Srberenice je predsjednik Izetbegovic povukao? Gdje je to on jos "vukao"? Ako je neko nekoga povukao onda je to valjda trebao biti general Delic?
Drugo, totalna laz! Oficiri su izlazili dugo vremena i to da bi se skolovali na ROS-u u Zenici.
Ja licno sam bio u Zivinicama u Energopetrolu onu noc kad je otisla grupa ciji ce helikopter biti oboren iznad Zepe. A ti ljudi su vecinom bili oficiri koji su se vracali sa skolovanja u Zenici, jedna nena s unukom, te nekoliko doktora.

Oric je izasao prije nego sto se znalo za bilo kakav napad. Ja licno sam dosao na heliodrom u Visci (Zivinice) par sati nakon sto je Naser sletio.
Tada se nije znalo ni za kakve cetnicke planove.

Helikopteri su nekoliko puta letjeli za Srebrenicu sa potrepstinama i municijom. Cuj slao im dove ... :-)
Je l' bilo dovoljno? - Nije, ali nije da nije bilo NIKAKVE pomoci.

Kakva se vojska nudi i gdje se to vojska nudi? Valjda postoji komanda? A proboj kada je vec pala Srebrenica je mogao biti samo onakav kakv je i uradjen - probijanje linije da bi se izvukao sto veci broj ljudi.

Ima li jos neki clan te "delegacije" da je potvrdio tu Meholjicevu pricu?

Iz danasnje prespektive, katastrofalno je ostavljati ljude u nekakvim enklavama bez plana B, vodeci se politikom "snaci ce se oni kako su se i do sada snalazili".

Govoriti istinu nije samo veliki oblik patriotizma, vec je za nas muslimane i jedan od najvisih stepena dzihada. Zato je bitno provjeriti informaciju a ne pucati uvijek na prvu.
Gojeni H,
Pošto si većinu rata proveo na aerodromima i heliodromima ;-) i pošto ti je džihad smjernica u životu-ne čudi me što braniš sabrana nedjela Alije Izetbegovića i halke oko njega.Za mene će on i njegova familija,Munira,Orić,Radeljaš,Čengići,Švrakići,itd ostati jedna od većih nevolja i nesreća bošnjačkog naroda i školski primjeri ratnih i posljeratnih profitera.A ti mene slobodno zovi mudroserom,mahalašem i čovjekom koji prenosi tračave.Samo jedno upamti,na svaki tvoj primjer "borbe za Bosnu i Bošnjake" gore imenovanih ja ću ti naći deset koji to poništavaju i koji govore suprotno.
uglavnomja

#166 Re: SREBRENICA

Post by uglavnomja »

PM72 wrote: Gojeni H,
Pošto si većinu rata proveo na aerodromima i heliodromima ;-) i pošto ti je džihad smjernica u životu-ne čudi me što braniš sabrana nedjela Alije Izetbegovića i halke oko njega.Za mene će on i njegova familija,Munira,Orić,Radeljaš,Čengići,Švrakići,itd ostati jedna od većih nevolja i nesreća bošnjačkog naroda i školski primjeri ratnih i posljeratnih profitera.A ti mene slobodno zovi mudroserom,mahalašem i čovjekom koji prenosi tračave.Samo jedno upamti,na svaki tvoj primjer "borbe za Bosnu i Bošnjake" gore imenovanih ja ću ti naći deset koji to poništavaju i koji govore suprotno.

malo si ovdje polupoao loncice :-) vjerovatno lapsus ...

borbe za bosnu nikad nije, (kao ni za bosance, dapace ... :| )

ali za bosnjake - e to je vec druga prica. koja se dokazuje uredno zadnjih 25 godina. ali ne za sve bosnjake naravno, vecina je glasacko tijelo, a ostali su zna se ko i sta.

kaje vic:

saraj'vo je poznato po 4 sobe gospodje safije i dvije bolnice gospoje sebije :zzzz:
PM72

#167 Re: SREBRENICA

Post by PM72 »

Njima su puna usta Bosne i onih multikulti sranja i fraza.Njihov stratešku cilj je ostvaren (opština centar na čijem je čelu penzionisani kapetan JNA) a jebeš sve iza Kozije ćuprije i Kobiljače.
Gojeni H

#168 Re: SREBRENICA

Post by Gojeni H »

PM72 wrote:
Gojeni H,
Naravno da jesam, donosio pilotima hranu u manjirkama. Evo i tebi jedno namigivanje ;-)

Ti si pravi bosanski ters. Nisam tebe licno nikako oslovio, malo sam za sebe puhnuo o jednoj osobini mog naroda koju mrzim ... ali svoj narod i dalje volim.

Ti si rekao da je patriotizam kazati istinu. Ja sam se slozio. Daj podatke. Evo ti jos jedno namigivanje. ;-)
PM72

#169 Re: SREBRENICA

Post by PM72 »

Kakva hrana i manjerke,ti si ubacivao kartone sa cigarama a u povratku brojao novčanice. ;-)
nego,kakvi ti podaci trebaju?
Gojeni H

#170 Re: SREBRENICA

Post by Gojeni H »

PM72 wrote:Kakva hrana i manjerke,ti si ubacivao kartone sa cigarama a u povratku brojao novčanice. ;-)
Jasta sam ... poslije rata bio bogatiji no ikad. Tako isto mi otac i brat, iz uniforme u Golfa keca. Evo ti namigivanje ;-)

Sve sto ne znam mi treba .
PM72

#171 Re: SREBRENICA

Post by PM72 »

Gojeni H wrote:
PM72 wrote:Kakva hrana i manjerke,ti si ubacivao kartone sa cigarama a u povratku brojao novčanice. ;-)
Jasta sam ... poslije rata bio bogatiji no ikad. Tako isto mi otac i brat, iz uniforme u Golfa keca. Evo ti namigivanje ;-)

Sve sto ne znam mi treba .
Ovo za kartone sa cigarama je bila šala.Ne vjerujem da si šta hajrovao u ratu,sem možda što si se oženio. ;-)

Nego,da zaključim ovo svoje javljanje na ovoj temi sa viješću kako su ČETIRI udruženja iz Srebrenice podnjela tužbe???? protiv CIK-a.Udruženje "Pokret majki enklave Srebrenica i Žepa", Udruženje "Majke Srebrenice", Udruženje "Žena Podrinja" i Udruženje "Žena Srebrenica"...pa one ne mogu ni da se dogovore koja će biti glavna jer su ogromni novci i vlast u pitanju.Sad im kriv CIK što se nisu na vrijeme rastalili....Da nije žalosno bilo bi smiješno.
GeeTnT

#172 Re: SREBRENICA

Post by GeeTnT »

Kad je u pitanju Srebrenica, one ovom tuzbom nece puno napraviti, ali opet daleko vide cine nego vlast, ti i ja...
palermo

#173 Re: SREBRENICA

Post by palermo »

Ponekad zamislim onako sastanak velikosrpskih ideologa, tamo poslije ovoga rata, raspravljaju oni kako se boriti protiv balija tj. tih kako oni kažu novokomponovanih Bošnjaka., i nešto mudrosere....i onda odjednom nekome iz ćoška padne na pamet strategija "Mujo i Suljo iz vica".....kaže čoja, ma najvažnije je da mi njima neprestano ponavljamo da su oni glupi i nesposobni...ono kao Mujo i Suljo....povjerovat će i sami vremenom....a onda smo mi na konju....
I prihvatiše to oni kao strategiju...

stvarno mislim da se ovako nekako desilo......
GeeTnT

#174 Re: SREBRENICA

Post by GeeTnT »

palermo wrote:Ponekad zamislim onako sastanak velikosrpskih ideologa, tamo poslije ovoga rata, raspravljaju oni kako se boriti protiv balija tj. tih kako oni kažu novokomponovanih Bošnjaka., i nešto mudrosere....i onda odjednom nekome iz ćoška padne na pamet strategija "Mujo i Suljo iz vica".....kaže čoja, ma najvažnije je da mi njima neprestano ponavljamo da su oni glupi i nesposobni...ono kao Mujo i Suljo....povjerovat će i sami vremenom....a onda smo mi na konju....

Predvidjali su nesto slicno i crnogorcima pa ih ovi :izet: ...vrlo lako se moze ista stvar desiti sa mujom i suljom...
palermo

#175 Re: SREBRENICA

Post by palermo »

GeeTnT wrote:
palermo wrote:Ponekad zamislim onako sastanak velikosrpskih ideologa, tamo poslije ovoga rata, raspravljaju oni kako se boriti protiv balija tj. tih kako oni kažu novokomponovanih Bošnjaka., i nešto mudrosere....i onda odjednom nekome iz ćoška padne na pamet strategija "Mujo i Suljo iz vica".....kaže čoja, ma najvažnije je da mi njima neprestano ponavljamo da su oni glupi i nesposobni...ono kao Mujo i Suljo....povjerovat će i sami vremenom....a onda smo mi na konju....

Predvidjali su nesto slicno i crnogorcima pa ih ovi :izet: ...vrlo lako se moze ista stvar desiti sa mujom i suljom...
pa teško da su tu strategiju primjenjivali u crnoj gori.....al čak i da jesu, opet mi se čini da im ovdje dobro uspjeva....
Post Reply