ABA Liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
radostan dan
#151 Re: ABA Liga
baš o tome pričam...
-
palermo
#152 Re: ABA Liga
npr......Jokić, Nurkić.....radostan dan wrote:
vrlo je jednostavno...statistički, bolje su prolazili oni ekstratalenti koji su se ovdje kalili pa otišli kad im je trener bog otac rekao - nije ovo više za tebe, nego oni koji su preskakali stepenice.
ili si možda mislio na Bogdana Bogdanovića, Teletovića i tu grupu koja nije preskakala...
nema ti ta teorija uporište....
jedino sa čim se slažem je da jednostavno moraš imati i sreće......ali kako ono ide sreća prati hrabre
-
nema me tamo
#153 Re: ABA Liga
Ne misli na tu grupu vec opcenito misli na grupu igraca koja misli da je pokupila sva muda svijeta..
I nisam siguran baš da mislimo na isto ja ti govorim da je mozda ovo njegov maksimum i da više ABA ne pije vode i mora ici..
Kalio se on i previše evo 2 godina..
Sad je samo na njemu da li zeli da ide i pokuša tamo ili da ide na " sigurniju " opciju i ostane u evropi.
I nisam siguran baš da mislimo na isto ja ti govorim da je mozda ovo njegov maksimum i da više ABA ne pije vode i mora ici..
Sad je samo na njemu da li zeli da ide i pokuša tamo ili da ide na " sigurniju " opciju i ostane u evropi.
-
radostan dan
#154 Re: ABA Liga
nikola je promjenio tri domaća kluba, i bio mvp jadranske lige prije nego je otišao iz ex yu, sa balkana, nazovi kako hoćeš...
bodiroga nikad ne bio stigao do visina, da ga krešo nije uzeo pod svoje, a kasnije proslijedio tanjeviću.
bogdanović bez vujoševića,itd, itd, u bližoj i daljoj prošlosti, kada je riječ o igračima sa ovih prostora...
meni ni u džep ni iz džepa...da je moj (rođak, kum, prijatelj...) ja bi mu savjetovo kao što sam napisao.
ili da sam vlasnik kluba, isto tako bi ga sjetovao...
no, eto...vijeme će pokazati, ako se ispali, da li se ispalio na vrijeme i kako treba.
bodiroga nikad ne bio stigao do visina, da ga krešo nije uzeo pod svoje, a kasnije proslijedio tanjeviću.
bogdanović bez vujoševića,itd, itd, u bližoj i daljoj prošlosti, kada je riječ o igračima sa ovih prostora...
meni ni u džep ni iz džepa...da je moj (rođak, kum, prijatelj...) ja bi mu savjetovo kao što sam napisao.
no, eto...vijeme će pokazati, ako se ispali, da li se ispalio na vrijeme i kako treba.
-
radostan dan
#155 Re: ABA Liga
tako nekako...nema me tamo wrote:Ne misli na tu grupu vec opcenito misli na grupu igraca koja mis ... svijeta..
u pogrešnom klubu se kalio....... mozda ovo njegov maksimum i da više ABA ne pije vode i mora ici..
-
nema me tamo
#156 Re: ABA Liga
Da ja sam govorio još jednu da treba ostati, al' cini se da je presudilo to da nece da igra za Zdovca i izlazi prije vremena..
Malo je reci koliko pogrešan klub
Malo je reci koliko pogrešan klub
-
palermo
#157 Re: ABA Liga
sve to što pričaš su samo pretpostavke., činjenica je da će mnogo veću karijeru imati Jokić ili Nurkić koji su ranije otišli u NBA od Bogdanovića, ili Teodosića........Bodkiroga nikad nije imao hrabrosti da se oproba u NBA....ili nije imao ambicije, potpuno je svejedno....radostan dan wrote:nikola je promjenio tri domaća kluba, i bio mvp jadranske lige prije nego je otišao iz ex yu, sa balkana, nazovi kako hoćeš...
Naravno, vrijeme će pokazati......
i još samo jedna opaska, zbog čega je Musa u grupi igrača koja misli da je pokupila sva muda svijeta.......mislim, šta to uopšte znači....
-
nema me tamo
#158 Re: ABA Liga
Ne mora znaciti da je jos u toj grupi ako ode sad prije vremena on ce to i potvrditi.
-
radostan dan
#159 Re: ABA Liga
znaćeš ako se ode prije vremena i bez - pravog brušenja i drila -...sve to što pričaš su samo pretpostavke., činjenica je da će mnogo veću karijeru imati Jokić ili Nurkić koji su ranije otišli u NBA od Bogdanovića, ili Teodosića........Bodkiroga nikad nije imao hrabrosti da se oproba u NBA....ili nije imao ambicije, potpuno je svejedno....
Naravno, vrijeme će pokazati......
i još samo jedna opaska, zbog čega je Musa u grupi igrača koja misli da je pokupila sva muda svijeta.......mislim, šta to uopšte znači....
ni jokić, a posebno nurkić, nisu niti će biti na nivou bodiroge. tebi je mjerilo nba, meni pak evropska košarka.
uzgred, bodiroga ne bi bio to što je bio, da ga nije krešo kibicovao, a onda očinski silom prilika proslijedio tanjeviću i dao mu ga - u amanet.
-
nema me tamo
#160 Re: ABA Liga
Šta je Dejan tacno napravio u karijeri?
-
kakavdanakneiskustvu
#161 Re: ABA Liga
2 puta mvp final foura eurolige,3 puta u najboljoj petorci eurolige,mvp svj. prvenstva 1998.
-
nema me tamo
#162 Re: ABA Liga
Nije nikad otisao u NBA?
Da sad ne guglam jer ne znam..
Osim što znam i što sam gledao ranije hajlajte poteza i ono što je Carmelu napravio
Osim što znam i što sam gledao ranije hajlajte poteza i ono što je Carmelu napravio
-
kakavdanakneiskustvu
#163 Re: ABA Liga
o hebemte živote s kim ja diskutujem
-
nema me tamo
#164 Re: ABA Liga
Dio sam nove generacije rođen sam 92 tako da mi puca kurac da ja tražim i da guglam njegovu karijeru.
I kao što ti kazem gledao sam hajlajte njegovih poteza na jutubu i ono što je Carmelu uradio.
Šta je nejasno s mojim postom da moraš pisati da jebeš život?
Znaš zbog cega ovo pišem?
Zbog Dražena i kako drkaju na njega svi, a imao je ispod prosjeka brojke.
I kao što ti kazem gledao sam hajlajte njegovih poteza na jutubu i ono što je Carmelu uradio.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#165 Re: ABA Liga
Nista....nema me tamo wrote:Šta je Dejan tacno napravio u karijeri?
Španjolska liga 1998. - MVP regularne sezone
Svjetsko prvenstvo u Grčkoj 1998. - MVP prvenstva
Grčka liga MVP (1999.)
Euroliga 2001./02. - MVP
Svjetsko prvenstvo u SAD-u 2002. - MVP finala
Osvojene medalje
Olimpijske igre
srebro Atlanta 1996. Srbija i Crna Gora
Svjetska prvenstva
zlato Grčka 1998. Srbija i Crna Gora
zlato SAD 2002. Srbija i Crna Gora
Europska prvenstva
zlato Atena 1995. Srbija i Crna Gora
zlato Španjolska 1997. Srbija i Crna Gora
bronca Francuska 1999. Srbija i Crna Gora
zlato Turska 2001. Srbija i Crna Gora
- hrasno38
#166 Re: ABA Liga
Jel ti fakat mislis da je samo uspjeh u kosarci ako odes u NBA??? Imas igraca kojima se jednostavno ne ide u NBA niti ih to impresionira. Isto tako bruka evropskih igraca koja ode u NBA razvaljuje crnce.....Divac, Kukoc, Petrovic nekad.......danas Jokic, jos uvijek Novicki i Gasol, pa ina Nurkic ih dovodi do ludila i ima jos bruka ali mi mrsko pisati.nema me tamo wrote:Nije nikad otisao u NBA?
- hrasno38
#167 Re: ABA Liga
kako mislis ispod prosjeka?nema me tamo wrote:Dio sam nove generacije rođen sam 92 tako da mi puca kurac da ja tražim i da guglam njegovu karijeru.
-
nema me tamo
#168 Re: ABA Liga
hrasno38 wrote:Jel ti fakat mislis da je samo uspjeh u kosarci ako odes u NBA??? Imas igraca kojima se jednostavno ne ide u NBA niti ih to impresionira. Isto tako bruka evropskih igraca koja ode u NBA razvaljuje crnce.....Divac, Kukoc, Petrovic nekad.......danas Jokic, jos uvijek Novicki i Gasol, pa ina Nurkic ih dovodi do ludila i ima jos bruka ali mi mrsko pisati.nema me tamo wrote:Nije nikad otisao u NBA?
Jeste to je jedini vrijedan uspjeh odlazak u NBA i biti na nivou godinama.
Da bili su dobri, al' niko od nabrojanih nije razvaljivao nikoga u punom smislu osvajanja prstenova i tako to.
Naravno da ce imati vrhunskih momenata jer su strasni igraci svi nabrojani.
I nemoj vrtit ocima na moje pitanje jer sam znao dosta ovih stvari oko Bodigore zato mi i jeste direktno pitanje ŠTA TACNO?..
I da jedna nevjerovatna karijera, al' ništa bez NBA.
- hrasno38
#169 Re: ABA Liga
Vidi s obzirom da si mlad momak sigurno si cuo za Delibasica, Kicanovica, Dalipagica, Cosica i tu stariju sjajnu generaciju....e od te generacije jedino je Kreso Cosic zavrsio u NBA. Jel mislis da ovi ostali igraci ne vrijede jer nisu tamo igrali? Vama novijim generacijama jedino je mjerilo kvaliteta NBA nama starijim nije jer budi siguran da je uspjela YU generacija iz 90-tih da izadje na megdan amerikancima da bi ih dobili i to ne tvrdim ja nego su tvrdili najveci svjetski strucnjaci..to je Drazen, Divac, Kukoc, Radja, Paspalj, Vrankovic, Djordjevic, Danilovic itd itd jer zadnje evroopsko prvenstvo prije rata je ta generacija oosvoojila to prvenstvo takvoom igrom da su zadivili svijet...nakon toga su osvojili i svjetsko prvenstvo i OI su trebale da budu susret kosarkaskih vanzemaljaca Evrope i USA ali na zalost radi rata to se nije desilo. Nakon toga evropljani su poceli da igraju sve znacajniju i zanacajniju ulogu u NBA......dakle nije samo NBA mjesto gdje se igralla i igra kosarka. Ovo sto je osvojio Bodiroga je impresivno za svakoga ko se razumije u koosarkunema me tamo wrote:hrasno38 wrote:Jel ti fakat mislis da je samo uspjeh u kosarci ako odes u NBA??? Imas igraca kojima se jednostavno ne ide u NBA niti ih to impresionira. Isto tako bruka evropskih igraca koja ode u NBA razvaljuje crnce.....Divac, Kukoc, Petrovic nekad.......danas Jokic, jos uvijek Novicki i Gasol, pa ina Nurkic ih dovodi do ludila i ima jos bruka ali mi mrsko pisati.nema me tamo wrote:Nije nikad otisao u NBA?
Da bili su dobri, al' niko od nabrojanih nije razvaljivao nikoga u punom smislu osvajanja prstenova i tako to.
I nemoj vrtit ocima na moje pitanje jer sam znao dosta ovih stvari oko Bodigore zato mi i jeste direktno pitanje ŠTA TACNO?..
I da jedna nevjerovatna karijera, al' ništa bez NBA.
-
nema me tamo
#170 Re: ABA Liga
Da poslije toga su poceli sve više i više u NBA nema šta nakon osvajanja to znam..
Znaš šta još znam znam da u 10 susreta da se nije raspala juga da bi u 9 dobili amerikanci sve ostalo je prodavanje babi muda pod bubrege.
Znaš šta još znam znam da u 10 susreta da se nije raspala juga da bi u 9 dobili amerikanci sve ostalo je prodavanje babi muda pod bubrege.
-
al-em
#171 Re: ABA Liga
Finale se igra na 3 dobijene?
Nikad zanimljivija aba liga, puno je bolje igrati plejof nego final4.
Nikad zanimljivija aba liga, puno je bolje igrati plejof nego final4.
-
kakavdanakneiskustvu
#172 Re: ABA Liga
cuj ispod prosjeka covjek bio u trecoj petorci nbahrasno38 wrote:kako mislis ispod prosjeka?nema me tamo wrote:Dio sam nove generacije rođen sam 92 tako da mi puca kurac da ja tražim i da guglam njegovu karijeru.
-
kakavdanakneiskustvu
#173 Re: ABA Liga
hrasno38 wrote:[quote="nema me tamo"Jel ti fakat mislis da je samo uspjeh u kosarci ako odes u NBA??? Imas igraca kojima se jednostavno ne ide u NBA niti ih to impresionira. Isto tako bruka evropskih igraca koja ode u NBA razvaljuje crnce.....Divac, Kukoc, Petrovic nekad.......danas Jokic, jos uvijek Novicki i Gasol, pa ina Nurkic ih dovodi do ludila i ima jos bruka ali mi mrsko pisati.nema me tamo wrote:Nije nikad otisao u NBA?
I da jedna nevjerovatna karijera, al' ništa bez NBA.[/quote]
Vidi s obzirom da si mlad momak sigurno si cuo za Delibasica, Kicanovica, Dalipagica, Cosica i tu stariju sjajnu generaciju....e od te generacije jedino je Kreso Cosic zavrsio u NBA. Jel mislis da ovi ostali igraci ne vrijede jer nisu tamo igrali? Vama novijim generacijama jedino je mjerilo kvaliteta NBA nama starijim nije jer budi siguran da je uspjela YU generacija iz 90-tih da izadje na megdan amerikancima da bi ih dobili i to ne tvrdim ja nego su tvrdili najveci svjetski strucnjaci..to je Drazen, Divac, Kukoc, Radja, Paspalj, Vrankovic, Djordjevic, Danilovic itd itd jer zadnje evroopsko prvenstvo prije rata je ta generacija oosvoojila to prvenstvo takvoom igrom da su zadivili svijet...nakon toga su osvojili i svjetsko prvenstvo i OI su trebale da budu susret kosarkaskih vanzemaljaca Evrope i USA ali na zalost radi rata to se nije desilo. Nakon toga evropljani su poceli da igraju sve znacajniju i zanacajniju ulogu u NBA......dakle nije samo NBA mjesto gdje se igralla i igra kosarka. Ovo sto je osvojio Bodiroga je impresivno za svakoga ko se razumije u koosarku[/quote]
kad je ćosić zavsio u NBA?
koji to strucnjaci tvrde da bi ex yu repka dobila amerikance 1992.?,ja jos ni za jednog nisam čuo da to tvrdi,bar ozbiljnog,to ne misle ni ti ex yu igraci
- hrasno38
#174 Re: ABA Liga
Kresoo je jedini Evroplanin koji se u tim godinama pojavio na NBA draftu i na to sam misliokakavdanakneiskustvu wrote:kad je ćosić zavsio u NBA?
koji to strucnjaci tvrde da bi ex yu repka dobila amerikance 1992.?,ja jos ni za jednog nisam čuo da to tvrdi,bar ozbiljnog,to ne misle ni ti ex yu igraci
" periodu od 1969. do 1973. godine igrao je u SAD-u za Sveučilište Brigham Young. Bio je prvi neamerikanac kojeg su uzeli na draft u NBA. Godine 1972. Portland Trail Blazersi izabrali su ga kao broj 1 u 10. rundi drafta. Zatim je sljedeće godine izabran je od Los Angeles Lakersa u 5. rundi kao 15. izbor drafta.[2] Iako je imao nekoliko ponuda iz profesionalne NBA lige, Ćosić se odlučio za povratak u Europu. Mnogi stručnjaci smatraju kako je Ćosić mogao igrati zapaženu ulogu u NBA ligi, i to u vrijeme kada ondje uopće nije bilo ne-američkih igrača. Bio je prvi Europljanin u sastavu All American (All Stars).[3] Na Sveučilištu Brigham Young je dres s njegovim imenom i brojem 11 umirovljen 4. ožujka 2006. godine,[4] na počasnom mjestu gdje su samo dva košarkaška dresa umirovljena u povijesti te škole, Ćosićev dres i dres Danny Aingea, igrača Boston Celticsa iz slavnih osamdesetih
Pa evo recimo sta kaze Duda Ivkovic....a on je golemo kosarkasko ime
http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.h ... -Slovenaca
https://www.kurir.rs/sport/kosarka/3000 ... ih-vremena
i na kraju obratiti paznju sta kaze legendarni magic....
http://www.politika.rs/scc/clanak/11500 ... va-iz-1992
-
kakavdanakneiskustvu
#175 Re: ABA Liga
ja ne vidim da si osim ivkovica spomenuo jos nekoga ko je tvrdio da bi ex yu repka pobijedila amere 1992.,a to sto je ivkovic rekao da bi amere dobila tadasnja srbija je budalastina