I uđem ja tako u tu buregdžinicu i čekam pitu 30 minuta. Naime gazda je jednu te istu radnicu natjerao da izađe pred radnu da me namami, pa da razvije jufku, pa da ispeče pitu, pa da me posluži, u međuvremenu da opere suđe od prethodne mušterije. I kada odustanem i izađem jer predugo čekam, gazda idiot otpusti tu radnicu. Neće da prihvati da je on kriv.Toffee karamela wrote:O nije ovo baš od jučer....Još prije deset godina, kolegica s faxa koja je radila u buregdžinici na čaršiji dobila naredbu da izađe ispred radnje (sve fino, s onom kapicom i bijelom pregačicom), da se ljupko savine u koljenu (onaj staromodni niksO'zone wrote:
Nedavno su u jednoj prodavnici poslali naredbu da radnici mušteriji kada uđe moraju poželjeti im dobrodošlicu ne samo ono dobar dan nego baš dobrodošlicu, predstaviti se punim imenom i prezimenom i reći da ćeš biti ti njihov domaćin danas. Pa nije Hilton jbm ga.
) i da ponavlja mantru: "Izvol'te, izvol'te, ima mjesta"
![]()
Ona odbila, mislim da je fasovala otkaz ubrzo. Kakvi krkani su kod nas kapitalisti čudo je da nismo u još goroj poziciji nego što već jesmo i da ludare na Jagomiru i Sokocu nisu dupke pune
Doduše, to se češće dešava u kafanama nego u buregdžinicama, ali kao primjer.
A razumijem i gazdu. Ako bi zaposlio dovoljno ljudi da se posao obavlja bez problema, da radnici mogu na godišnji po zakonu, da imaju 40 satnu radnu sedmicu itd, kako bi kupio novi audi za pola godine rada kafića ili burgdžinice?