Tolerancija govora mržnje
- bubi_mama
#151 Re: Tolerancija govora mržnje
Tupasta i nekulturna je prvenstveno sto tako vrijedja zene koje ne zive po njenim mjerilima. Jel po tebi uvreda kad onaj islamista kaze da su sve ne pokrivene zene kurve? Meni jeste. A obje situacije su, moze se reci sloboda govora.
- Ludzak
#152 Re: Tolerancija govora mržnje

Ovaj komentar je gluplji od Lejlinog, ali opet ima podršku od većine. Sadržaj komentara nije toliko glup, glup je zbog toga što ovakav komentar zaglupljuje i radikalizuje mozgove. Vjerovatno ovi napadači su štovaoci lika i djela dr. Elvedina Pezića.
- avetinja
#153 Re: Tolerancija govora mržnje
Prema mojoj procjeni, postavljač teme nije. Sam je pozivao da ih ljudi prijave. Valjda je dovoljna jedna, a ne 10 prijava.kakavdanakneiskustvu wrote:a ti znaš da to nisu uradili?
I ti kažeš da ih treba prijaviti. Jesi li to učinio?
- Ludzak
#154 Re: Tolerancija govora mržnje
Meni je veća uvreda ne znati gramatiku, i da se negacija 'ne' uz pridjev piše zajedno.bubi_mama wrote:Tupasta i nekulturna je prvenstveno sto tako vrijedja zene koje ne zive po njenim mjerilima. Jel po tebi uvreda kad onaj islamista kaze da su sve ne pokrivene zene kurve? Meni jeste. A obje situacije su, moze se reci sloboda govora.
-
kakavdanakneiskustvu
#155 Re: Tolerancija govora mržnje
avetinja wrote:Prema mojoj procjeni, postavljač teme nije. Sam je pozivao da ih ljudi prijave. Valjda je dovoljna jedna, a ne 10 prijava.kakavdanakneiskustvu wrote:a ti znaš da to nisu uradili?
ovog mirzu jesam
- avetinja
#156 Re: Tolerancija govora mržnje
Nije. U islamu je muzika zabranjena, jer se smatra da u čovjeku može izazvati burne emocije od loših do dobrih. On ne vrijeđa druge, već im se obraća sa poštovanjem. Velika razlika, u odnosu na Lejlin komentar.Ludzak wrote:
Ovaj komentar je gluplji od Lejlinog, ali opet ima podršku od većine. Sadržaj komentara nije toliko glup, glup je zbog toga što ovakav komentar zaglupljuje i radikalizuje mozgove. Vjerovatno ovi napadači su štovaoci lika i djela dr. Elvedina Pezića.
- avetinja
#157 Re: Tolerancija govora mržnje
Svaka čast.kakavdanakneiskustvu wrote:avetinja wrote:Prema mojoj procjeni, postavljač teme nije. Sam je pozivao da ih ljudi prijave. Valjda je dovoljna jedna, a ne 10 prijava.kakavdanakneiskustvu wrote:a ti znaš da to nisu uradili?
ovog mirzu jesam
- Ludzak
#158 Re: Tolerancija govora mržnje
Onda i religija treba biti zabranjena. I ona može izazvati burne reakcije kod čovjeka, a taj primjer imamo.avetinja wrote:Nije. U islamu je muzika zabranjena, jer se smatra da u čovjeku može izazvati burne emocije od loših do dobrih. On ne vrijeđa druge, već im se obraća sa poštovanjem. Velika razlika, u odnosu na Lejlin komentar.Ludzak wrote:
-
kakavdanakneiskustvu
#159 Re: Tolerancija govora mržnje
Ludzak wrote:Onda i religija treba biti zabranjena. I ona može izazvati burne reakcije kod čovjeka, a taj primjer imamo.avetinja wrote:Nije. U islamu je muzika zabranjena, jer se smatra da u čovjeku može izazvati burne emocije od loših do dobrih. On ne vrijeđa druge, već im se obraća sa poštovanjem. Velika razlika, u odnosu na Lejlin komentar.Ludzak wrote:
izuzetno burne
- tututuuuu
#160 Re: Tolerancija govora mržnje
Ti si tupasta. reci nekome da je kurva nije nikakva sloboda govora vec vrijedjanje, odnosno napad na tudju slobodu i osobnost.bubi_mama wrote:Tupasta i nekulturna je prvenstveno sto tako vrijedja zene koje ne zive po njenim mjerilima. Jel po tebi uvreda kad onaj islamista kaze da su sve ne pokrivene zene kurve? Meni jeste. A obje situacije su, moze se reci sloboda govora.
Last edited by tututuuuu on 28/08/2016 16:44, edited 1 time in total.
- Rubaija
#161 Re: Tolerancija govora mržnje
Bacio me u..... sevdah.Ludzak wrote:Ovaj komentar je gluplji od Lejlinog, ali opet ima podršku od većine. Sadržaj komentara nije toliko glup, glup je zbog toga što ovakav komentar zaglupljuje i radikalizuje mozgove. Vjerovatno ovi napadači su štovaoci lika i djela dr. Elvedina Pezića.
Šta da radim?
On stvarno misli Bosancima zabraniti sevdah? Pa, izbiće rat, kakav referendum, kakvi bakrači.
- cyprus
#162 Re: Tolerancija govora mržnje
Opet se više priča o Lejli
Rekoh već u uvodu, da smatram da je ono što je ona rekla u najmanju ruku glupost, a ako se neko od muslimana smatra i uvrijeđenim, ne krivim ga zbog toga... Međutim, ovo nije tema o njoj!
Ovo je tema o ovima što ko fol "brane" islam, a pritom govoreći neuporedivo veće gadosti sami potkopavaju vjeru kojoj navodno pripadaju... Ovo je tema o tome kako takvi imaju pravo na najveće gnusnosti koje tastatura može pretrpiti, a ovakvi kao Lejla prolaze kroz atmosferu linča... U kakvo se to društvo pretvaramo, ili smo se davno pretvorili...
Ovo je tema o ovima što ko fol "brane" islam, a pritom govoreći neuporedivo veće gadosti sami potkopavaju vjeru kojoj navodno pripadaju... Ovo je tema o tome kako takvi imaju pravo na najveće gnusnosti koje tastatura može pretrpiti, a ovakvi kao Lejla prolaze kroz atmosferu linča... U kakvo se to društvo pretvaramo, ili smo se davno pretvorili...
- ¤ jelena ¤
#163 Re: Tolerancija govora mržnje
Ovo ne razumijem.bubi_mama wrote:Ona nije ismijavala samo religiju vec je uvrijedila sve zene koje su pokrivene.Bodkin wrote:Vrijedjanje na vjerskoj osnovi je ako ismijava religiju? Jel to to?bubi_mama wrote:@animals, niti sam religijas, niti fašista. Muslimanka jesam, ali ovdje ne reagujem po vjerskoj osnovi. Iskreno meni je bljuvotina i odvratno bilo koga vrijedjati na vjerskoj, nacionalnoj, boji koze i sl. Ne opravdavam komentare koji su joj upuceni ali opet kazem, sta je tako tupasta očekivala? Aplauze i lovorike? Djevojka je glupaca nevidjena bez grama kulture, to je za mene tako i uopste nije bitno koju je vjeru uvrijedila.
Kako neka osoba, potpuno nebitna pojedincu...u ovom slučaju pojedinki... može nju da uvrijedi ili da uvrijedi sve žene o kojima je ta osoba, kao neko njima zaista potpuno nebitan, nešto rekla...bilo šta?
Zar ne bi trebalo imati nekakv kriterijum u glavi prilikom određivanja kome ćeš dozvoliti da te u životu uvrijedi, a kome ne...
- avetinja
#164 Re: Tolerancija govora mržnje
Dakako, ali kod krivog tumačenja. Da se razumijemo, ne slažem se sa Elvedinom, ali ne bih njegov i Lejlin komentar izjednačavao na vagi. On u svom komentaru ljude tretira sa poštovanjem, što se za Lejlin komentar ne može reći.Ludzak wrote:Onda i religija treba biti zabranjena. I ona može izazvati burne reakcije kod čovjeka, a taj primjer imamo.
- ¤ jelena ¤
#165 Re: Tolerancija govora mržnje
što se komentara tiče...bljuvotine koliko god odvratne bile ne podliježu sankcijama, ali zato ovo idiotsko pozivanje na nasilje....da!
Bagra.
Bagra.
-
Bodkin
#166 Re: Tolerancija govora mržnje
Prvo, poredjenje je pogresno. Drugo, nije to sloboda govora.bubi_mama wrote:Tupasta i nekulturna je prvenstveno sto tako vrijedja zene koje ne zive po njenim mjerilima. Jel po tebi uvreda kad onaj islamista kaze da su sve ne pokrivene zene kurve? Meni jeste. A obje situacije su, moze se reci sloboda govora.
- O'zone
- Globalni moderator
#167 Re: Tolerancija govora mržnje
Lejlin komentar je osim što je navino glupav i uvrijedljiv određenoj skupini ljudi. Ovaj komentar koji si ti postavio a ja ga namjerno izbrisao u citatu (to je moje mišljenje o njemu) ni po čemu nije uvrijedljiv nikome. Nigdje nije rečeno da su oni koji posjećuju koncerte isto...šta ti ja znam....svinje u oboru, nego je data uputa e sad koliko će je ko prihvatiti to je do njega.Ludzak wrote: Ovaj komentar je gluplji od Lejlinog, ali opet ima podršku od većine. Sadržaj komentara nije toliko glup, glup je zbog toga što ovakav komentar zaglupljuje i radikalizuje mozgove. Vjerovatno ovi napadači su štovaoci lika i djela dr. Elvedina Pezića.
- seln
#168 Re: Tolerancija govora mržnje
I opet poredjenje ko iz guzice. Muzika je zabranjena u islamu (zabrana koje s ene drze 90% muslimana), dakle, svakom je slobodno da odluci hoce li je slusati.Ludzak wrote:Onda i religija treba biti zabranjena. I ona može izazvati burne reakcije kod čovjeka, a taj primjer imamo.avetinja wrote:
Nije. U islamu je muzika zabranjena, jer se smatra da u čovjeku može izazvati burne emocije od loših do dobrih. On ne vrijeđa druge, već im se obraća sa poštovanjem. Velika razlika, u odnosu na Lejlin komentar.
- dembele
#169 Re: Tolerancija govora mržnje
Zar u osobnost ne spada i izbor vjerovanja i način odijevanja?tututuuuu wrote:Ti si tupasta. reci nekome da je kurva nije nikakva sloboda govora vec vrijedjanje, odnosno napad na tudju slobodu i osobnost.bubi_mama wrote:Tupasta i nekulturna je prvenstveno sto tako vrijedja zene koje ne zive po njenim mjerilima. Jel po tebi uvreda kad onaj islamista kaze da su sve ne pokrivene zene kurve? Meni jeste. A obje situacije su, moze se reci sloboda govora.
- O'zone
- Globalni moderator
#170 Re: Tolerancija govora mržnje
A reći nekome da je nositi pokrivalo za glavu isto kao staviti strap on na glavu nije uvreda nego pohvalno?? Sloboda govora možda? Nije ni u kome napad na tuđu slobodu i osobnost?tututuuuu wrote:Ti si tupasta. reci nekome da je kurva nije nikakva sloboda govora vec vrijedjanje, odnosno napad na tudju slobodu i osobnost.bubi_mama wrote:Tupasta i nekulturna je prvenstveno sto tako vrijedja zene koje ne zive po njenim mjerilima. Jel po tebi uvreda kad onaj islamista kaze da su sve ne pokrivene zene kurve? Meni jeste. A obje situacije su, moze se reci sloboda govora.
- tututuuuu
#171 Re: Tolerancija govora mržnje
ovo nije tema o tome. imas temu o burkiniju, ne mogu se ponavljati.dembele wrote:Zar u osobnost ne spada i izbor vjerovanja i način odijevanja?tututuuuu wrote:Ti si tupasta. reci nekome da je kurva nije nikakva sloboda govora vec vrijedjanje, odnosno napad na tudju slobodu i osobnost.bubi_mama wrote:Tupasta i nekulturna je prvenstveno sto tako vrijedja zene koje ne zive po njenim mjerilima. Jel po tebi uvreda kad onaj islamista kaze da su sve ne pokrivene zene kurve? Meni jeste. A obje situacije su, moze se reci sloboda govora.
- Rubaija
#172 Re: Tolerancija govora mržnje
Ovo drugo. I nije to više ni što se to toliko normalizovalo da ljudi ne vide ništa čudno u tome, nego što se ti primjeri ukazuju sve i češće i češće.cyprus wrote: U kakvo se to društvo pretvaramo, ili smo se davno pretvorili...
- bubi_mama
#173 Re: Tolerancija govora mržnje
Ti prvo procitaj sta sam napisala pa onda komentarisi.tututuuuu wrote:Ti si tupasta. reci nekome da je kurva nije nikakva sloboda govora vec vrijedjanje, odnosno napad na tudju slobodu i osobnost.bubi_mama wrote:Tupasta i nekulturna je prvenstveno sto tako vrijedja zene koje ne zive po njenim mjerilima. Jel po tebi uvreda kad onaj islamista kaze da su sve ne pokrivene zene kurve? Meni jeste. A obje situacije su, moze se reci sloboda govora.
- avetinja
#174 Re: Tolerancija govora mržnje
Reć' nekome da je tupav je isto sloboda govora?tututuuuu wrote:Ti si tupasta. reci nekome da je kurva nije nikakva sloboda govora vec vrijedjanje, odnosno napad na tudju slobodu i osobnost.bubi_mama wrote:Tupasta i nekulturna je prvenstveno sto tako vrijedja zene koje ne zive po njenim mjerilima. Jel po tebi uvreda kad onaj islamista kaze da su sve ne pokrivene zene kurve? Meni jeste. A obje situacije su, moze se reci sloboda govora.
- tututuuuu
#175 Re: Tolerancija govora mržnje
Da, je, ali to nije bas bio kontekst recenog. S dildom se (po mome misljenju) nije islo kao s uvredom, vec kao ekstremnim (i mozda ne posve adekvatnim) primjerom.O'zone wrote:A reći nekome da je nositi pokrivalo za glavu isto kao staviti strap on na glavu nije uvreda nego pohvalno?? Sloboda govora možda? Nije ni u kome napad na tuđu slobodu i osobnost?tututuuuu wrote:Ti si tupasta. reci nekome da je kurva nije nikakva sloboda govora vec vrijedjanje, odnosno napad na tudju slobodu i osobnost.bubi_mama wrote:Tupasta i nekulturna je prvenstveno sto tako vrijedja zene koje ne zive po njenim mjerilima. Jel po tebi uvreda kad onaj islamista kaze da su sve ne pokrivene zene kurve? Meni jeste. A obje situacije su, moze se reci sloboda govora.
Last edited by tututuuuu on 28/08/2016 16:55, edited 1 time in total.