teodolit wrote:Zašto bi bilo tko iz EU pristao da Bosna preko reda i bez ispunjavanja kriterija uđe u Uniju, samo zato što je nesposobna srediti svoje probleme? Znaju se preduvjeti ulaska u Eu, na vama i vašim političarima je. To što ćete se vi, sve tri nacije, radije međusobno poklati, to je vaš problem. Objasni nekome tko plaća poreze u EU da mora financirati sređivanje vašega kaosa samo zato da se vi ne bi poklali? Pa koljite se yebo te! Koga briga!
Ne znam o kojim parama pricas, jer ja ih bas i ne vidim na terenu. EU u BiH finansira samu sebe, i to je manje vise to... A radi sto i domaci politicari - apsolutno nista konstruktivno. Dakle, osim ako nisi u mogucnosti dokazati da EU na BiH trosi neke silne stotine miliona eura, taj argument bas i ne stoji. Ono malo sto potrose je kap u moru, imajuci u vidu BDP BiH.
Dobar dio problema koje bi trebali "srediti" su dijelom rezultat djelovanja EU, ne nas, te ih sami i ne mozemo rijesiti.
"Koga briga!"
Prije svega trebalo bi biti briga Hrvatske, kojoj je BiH ogromno trziste sa kojim ima jako povoljan omjer uvoza i izvoza. Usput, to trziste raste, jer BiH ima pozitivan rast jos od 2009 (za razliku od Hrvatske, koja je prosla kroz nesto duzu recesiju).
A tu je i turizam, koji cini 17% BDP-a Hrvatske, a rat najcesce nije dobar za turizam.
Stoga, uzmi digitron i reci nam sta bi se desilo kada bi u BiH ponovo doslo do rata, kada bi se hrvatski izvoz u BiH umanjio za 80%, a prihodi od turizma za 30% (sto je jako optimisticno).
Ako i dalje smatras da BiH nema veze s Hrvatskom, imajuci u vidu posljedice koje bi pretrpila u slucaju rata, bez da ispali metak, ostaje mi da zakljucim da bas i ne volis svoju domovinu i svoj narod... Jer da me jebes, nije mi jasno kako bi Hrvatska profitirala u svemu tome, a ponajmanje obicni ljudi, poreski obveznici na koje se pozivas.