Huawei telefoni
Moderator: Benq
- N.N.
#151 Re: Huawei telefoni
Raja, da li je bolje ganjati P8 ili uzimati ove "novije" P9 lite ili mozda Samsung A3 (2016) i tako te ?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#152 Re: Huawei telefoni
P9 lite je odlican telefon.N.N. wrote:Raja, da li je bolje ganjati P8 ili uzimati ove "novije" P9 lite ili mozda Samsung A3 (2016) i tako te ?
-
merkato
#153 Re: Huawei telefoni
Ja ga imam od 6-tog mjeseca.. nikakve probleme nisam imala..lovi Wi-Fi bez frkeceleron wrote:Poskupo mi je to gledaj cijena kod nas u Zenici. Sumnjam da ću igdje ejftinije u gradu naći, a da imam pristojnu garanciju.electric wrote:mnogo bolje ti je rjesenje namirit jos 100 km i kupiti p8 ili p9 liteceleron wrote:Planiram uzeti P8 Lite. Jednostavno mi se sviđa taj telefon i dizajnom a i hardverom. Međutim vidio sam da ima problem sa WiFi, kakvo je sad stanje s tim ima li neko informaciju pouzdanu?
http://www.procomp.ba/240-huawei
- agent_zero
#154 Re: Huawei telefoni
Šta se ovo kod nas nigdje ne može naći Honor 5x?
Bio jedan jedini na piku, ali bez garancije
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#155 Re: RE: Re: Huawei telefoni
Mislim da je honor serija radjena namjenski za Aziju, ako se ne varam. Huawei se gura u razvijeni svijet, pa je mozda zato mala ponuda tih uredjaja ovdje.agent_zero wrote:Šta se ovo kod nas nigdje ne može naći Honor 5x?
Sent from my C6603 using Tapatalk
- zenny
#156 Re: Huawei telefoni
imamo tu situaciju... ascend g630. pokusao skinuti software i nabaciti i download modeu ali nakon pokusaja instalacije izbaci neki error. da li je neko imao iskustva, servisi nasi ovo rade normala ukoliko zatreba odnijeti?

- agent_zero
#157 Re: RE: Re: Huawei telefoni
Nije, honor se prodaje internacionalno.konektovan wrote:Mislim da je honor serija radjena namjenski za Aziju, ako se ne varam. Huawei se gura u razvijeni svijet, pa je mozda zato mala ponuda tih uredjaja ovdje.agent_zero wrote:Šta se ovo kod nas nigdje ne može naći Honor 5x?
Sent from my C6603 using Tapatalk
Nejasno mi je totalno kako ga nema regularno kod nas, a ima hrpa onog smeća tipa dodgee, oukitel, elefone i njima slični, ne znam im više čovjek imena.
Ali ni preko pika da se ne može uzeti honor koji me zanima, fakat čudno...
-
citroen xm
#158 Re: Huawei telefoni
A što ne ideš na Honor 6? Cijena i specifikacije gotovo identični.
- agent_zero
#159 Re: Huawei telefoni
Malen ekran za moj ukus.citroen xm wrote:A što ne ideš na Honor 6? Cijena i specifikacije gotovo identični.
- Dope_Man
#160 Re: Huawei telefoni
Da li neko koristi Huawei kao GPS navigaciju u autu, kakav im je performans u tom pogledu, jel drze stabilno ili gube fiksaciju itd?
Razmisljam u kupovini neceg tipa Honor 4X ili 5X, ili moza ipak Ascend Mate7 zbog veceg ekrana.
Razmisljam u kupovini neceg tipa Honor 4X ili 5X, ili moza ipak Ascend Mate7 zbog veceg ekrana.
- agent_zero
#161 Re: Huawei telefoni
Vidim sad odjednom neke pik "radnje" iz tuzle nude 5x, ali ne bih uzimao kod neprovjerenih.
- sve_ovo_ja
#162 Re: Huawei telefoni
Je li ko preuzimao Nougat preko HiCare aplikacije?
-
Officer Crabtree
#163 Re: Huawei telefoni
Lijep pozdrav,
Djevoka mi ima(la
) Huawei Ascend G630.
Danas je tokom rada samo počeo pokazivati poruku "oštećena memorija" sa mogućnostima restarta i vraćanja na fabričke, no i poslije toga izbacuje istu poruku.
Dole u nekoj one-stop-one-man-shop su joj kazali da joj je otišla matična ploča, te da to niko na svijetu ne može popraviti.
Surfajući sam vidio da je ovaj kvar, no na nekom forumu pišu da je moguće popraviti telefon (oko 6OKM valjda)...
Zanima me ima li neko od korisnika iskustva, može li se popraviti nakon ovog kvara ili je za kante.
U manjem sam gradu, pa sumnjam u ove majstore iz tog razloga, a moguć' bi bio slučaj da ga dobacim i do Sarajeva za popravku.
Hvala.
Djevoka mi ima(la
Danas je tokom rada samo počeo pokazivati poruku "oštećena memorija" sa mogućnostima restarta i vraćanja na fabričke, no i poslije toga izbacuje istu poruku.
Dole u nekoj one-stop-one-man-shop su joj kazali da joj je otišla matična ploča, te da to niko na svijetu ne može popraviti.
Surfajući sam vidio da je ovaj kvar, no na nekom forumu pišu da je moguće popraviti telefon (oko 6OKM valjda)...
Zanima me ima li neko od korisnika iskustva, može li se popraviti nakon ovog kvara ili je za kante.
U manjem sam gradu, pa sumnjam u ove majstore iz tog razloga, a moguć' bi bio slučaj da ga dobacim i do Sarajeva za popravku.
Hvala.
- agent_zero
#164 Re: Huawei telefoni
Sad gledam malo po yt, ovaj honor 5x ima nekakav crni okvir oko ekrana i to mu smanjuje radno polje, tako da odustajem od njega. Ispada ekran manji nego kod galaxy j7.
Već kod ovog novog 6x su to sredili.
Već kod ovog novog 6x su to sredili.
-
100ck
#165 Re: Huawei telefoni
zenny wrote:imamo tu situaciju... ascend g630. pokusao skinuti software i nabaciti i download modeu ali nakon pokusaja instalacije izbaci neki error. da li je neko imao iskustva, servisi nasi ovo rade normala ukoliko zatreba odnijeti?
To ti se desava zbog verzije sw koja je niza od one koja je u telefonu.
Skini istu ili vecu i proci ce instalacija.
-
100ck
#166 Re: Huawei telefoni
eMMC chip stradao. Popravak moguc samo uz zamjenu tog chip ili naravno nova ploca.Officer Crabtree wrote:Lijep pozdrav,
Djevoka mi ima(la) Huawei Ascend G630.
Hvala.
-
r_faruk
#167 Re: Huawei telefoni
imam i ja pitanje,
kako se moze napraviti shortcut za portable wifi hotspot... nigdje nisam uspio naci opciju za dodavanje shortcut-a na onaj meni koji se pojavi kada povucem prstom odozgo prema dole.
mobitel je Huawei y6II compact ds....

kako se moze napraviti shortcut za portable wifi hotspot... nigdje nisam uspio naci opciju za dodavanje shortcut-a na onaj meni koji se pojavi kada povucem prstom odozgo prema dole.

-
100ck
#168 Re: Huawei telefoni
r_faruk wrote:imam i ja pitanje,
Settings - Personalization - Notification drawer - Quick Settings panel -
Tiles and layout -
- kafanski_covjek
#169 Re: Huawei telefoni

meni ovo izbaci kad hocu da uradim update
-
zdruzdjo
#170 Re: Huawei telefoni
Mislim da ces morati onaj fazon "na silu" sa kombinacijom dugmadi.
Skines file update-a koji hoces i kombinacijom tipki ces ga natjerati da ga ucita. Tako sam ja radio sa huawei g7 kad sam dizao sa android 4.xx na 5.xx
6-icu nisam nikad uspio jer je bio samo tzv turski rom koji nije htio da se podigne.
Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
Skines file update-a koji hoces i kombinacijom tipki ces ga natjerati da ga ucita. Tako sam ja radio sa huawei g7 kad sam dizao sa android 4.xx na 5.xx
6-icu nisam nikad uspio jer je bio samo tzv turski rom koji nije htio da se podigne.
-
silent hill
#171 Re: Huawei telefoni
r_faruk wrote:imam i ja pitanje,
nakon što povučeš nadole i dobiješ ovo što si uslikao stavi prst na sredinu i povuci nagore...dobićeš dugme ''Uredi'' i tu samo zamjeniš Wi-Fi pristupnu tačku sa nekom od postojećih ikonica
-
r_faruk
#172 Re: Huawei telefoni
Hvala, sad me stid
.... Mnogo jednostavno, nije mi palo na pamet
- kafanski_covjek
#173 Re: Huawei telefoni
ima li kakav tutorial kako se to radi?zdruzdjo wrote:Mislim da ces morati onaj fazon "na silu" sa kombinacijom dugmadi.
-
zdruzdjo
#174 Re: Huawei telefoni
kafanski_covjek wrote: ima li kakav tutorial kako se to radi?
evo ja sam radio ovako
Ne znam kakav ti je telefon i jeli kupljen u telekomu ili nesto drugoali vidim po rom-u na slici da je g7.
Bilo bi dobro da ti je otkljucan bootloader i da imas neki custom recovery i da u njemu prije svega napravis backup kompletan telefona.
Uvjek je dobro hodati na sigurnoj strani ulice.
ROM mozes skinuti odavde neki.
http://www.carbontesla.com/firmware-ota ... mware-ota/
Da napomenem ovaj 6.0 nisam uspio nikada dici. to je taj famozni "turski rom". Neki su na forumima uspjevali ali ja nisam.
1. Make sure you have backed up all your important data. All files, messages, images, videos, contacts etc.
2. Download the .zip file.
3. Unpack it on your Desktop. Copy the dload folder to your SD card’s root directory.
4. Turn off your Huawei. (Make sure your battery has enough power. Charge it if necessary.) Insert the memory card.
5. Press both Volume keys (VOL UP and DOWN) and then the power key until the software upgrade progress bar displays. Then you can release all keys.
6. Wait until the progress bar finishes and the phone restart.
7. Check firmware version in Settings > About phone / build number.
Eh eto.
Ne znam na kojem si nivou znanja oko ovoga svega ali ako nisi nikad nesto od ovoga radio ili ako ne znas o cemu se prica onda ti je bolje da nadjes nekoga ko zna i ko je radio ovo ili da odustanjes.
pozdrav