Alfons Kauders wrote:Banksy wrote:Alfons Kauders wrote:
Tako je, i sve to vazi kada je na vlasti neko ko nije SDA.
A kada su bili, ti su tvrdili da su najgora vlast ikad, gora od SDA. Pa mi nije jasno zasto se sad bunis kada su tvoji favoriti na vlasti?

Kako pišeš u zadnje vrijeme, rekla bih da su tvoji.
Pa to treba da vrijedi za sve, o tome i govorim. Ja sam, u to vrijeme, te svoje favorite upravo tretirala prema onome napisanom iznad. Tako bi i ti trebao tretirati ove sad, a ne opravdavati ih frazama slobodnih demokratskih izbora.
Nisi bas. Tretirala si ih gore od ovih danas. Govorila si da su gori od SDA, tj. da su najgori ikad. Ja sam ih branio kao sto danas branim SDA - jer jebiga ljudi su dobili mandat, i to nije nikakva "fraza" vec cinjenica.
Imajuci u vidu
tvoje stavove prema prosloj vlasti i
navijanje za SDA, ne znam zasto se sad bunis? Isto kao da je neko zadnjih osam godina kritikovao Obamu, pa sad pizdi sto je Trump dobio izbore.
Nidje veze sefice.
E sad već debelo lažeš, ali pretpostavljam da to radiš u nedostatku argumenata.
Naravno da su bili gori od ovih danas. Nekoliko je razloga.
Prvi je subjektivni, jer su bili moja politička opcija, pa je lično razočarenje bilo jako.
Drugi, jer su obećali da će biti bolji od nacionalista i da će se jače boriti za BiH, a nisu bili takvi jer su crnokošuljaše uveli u vlast, jer su Čoviću pokušali dati dvostruki glas, a s Dodikom rastakali ono malo državnih institucija,
jer su, po difoltu ljevice, obećavali borbu za prava radnika i obespravljene sirotinje, a nisu, već su preko leđa te sirotinje krali još žešće od prethodnika,
jer su obećali pravu sigurnost i nezavisno sudstvo, a ono nije bilo korumpiranije nego u njihovo doba, s postavljenim kumama i tetkama, s montiranim procesima, s podmetanjem dokaza u kante od smeća, a bez procesuiranja sopstvenih megagigaultrakriminalaca,
jer su krali žešće i brutalnije od političkih protivnika, drsko i otvoreno, ne mareći ni trena za (kupljene) policiju i sudstvo ili glas javnosti,
jer su bili nemoralniji i agresivniji od prethodnika po ismijavanju i kršenju zakona kojem su pljuvali u lice gdje su stigli, od pijanog Kurteša, naslinika Heleza i Mikulića, cijelih porodica koje su smještali na budžet, ''do znamo da nije po zakonu, ali nam se žuri'',
dakle, ne da su bili gori, nego su bili gori 10 puta,
a ono po čemu su najgori, i što sam nekad davno rekla da će nam se desiti kad siđu s vlasti - a silazak takvog ludog, brutalnog stampeda je bio lako predvidiv već nakon prvih par mjeseci njihove vladavine - je njihova zadužbina, ono što su nam ostavili u crno naslijeđe, a to je totalno i definitivno spuštanje pragova, svenarodni raspašoj koji će svaka naredna vlast ležerno iskoristiti i samo ga nastaviti tamo gdje su oni stali, totalno ignoriranje sudova, zakona i javnosti, što vidimo da nam se dešava kako je SDA ponovo uzela vlast, gdje na svaku njihovu brljotinu, glupost i kriminal, javnost odgovara: ''pa kad je Nerko mogao brata, što ne Fadil malu?'', pa kako je SDP montirao procese, idemo i mi, pa kako je SDP manipulirao državnim medijima, što ne bi i mi, pa kako je SDP ovo i ono, sve gore od goreg,
i što je još gore od najgoreg, a što sam prorekla ima deset godina, jer sam znala kakva je trulež iznutra, što je najcrnje, ubili su nam nadu da postoje bolji od kriminalnih nacionalista i da je promjena moguća, što će zauvijek deprimirati, umrtviti i sasvim onesposobiti sve bosanskohercegovačke građane i civilno društvo, i to na beskonačno duži rok, a čemu upravo bolno svjedočimo, pa je jedino što se danas u Bosni čuje unisoni, zaglušujući muk na sve što se oko nas dešava.
Itd,
Kakogod, ja ću i dalje kritizirati svaku aktuelnu vlast i svaki njihov postupak ako mi se učine lošim i negativnim, bila ta vlast moja ili ''tuđa'', a ti nastavi, kao i dosad, svaku gladiti, dobro ti ide, šefe ...