ABH017 wrote:belfy wrote:
na stranu sto mi je smijesno gledanje takve serije, ali "po istinitim dogadjajima" ne znaci puno. cak dio koji si prije naveo uopste ne mora biti istinit. istine je tu malo, a upravo se ogradjuje sa "po istinitim dogadjajima". pogledaj samo horore i trilere sa takvim napisima.
a drugo pitanje je jako dobro. ja bih takodjer zelio znati odgovor. koliko je odsjeceno?
a taj serijatski sud koji nije bio krivicni je onda odlucivao samo o onima sto nisu nista skrivili?
hvala unaprijed na odgovorima.
Kad već repliciraš, vrati se malo, pročitaj post u kojem sam spomenuo tu seriju, pa ćeš shvatiti zašto. Shvatit ćeš da ni ja ne gledam tu seriju, pa se nećeš, bespotrebno, provaljivati, govoreći kako ti je smiješno gledanje te serije.
Da si pročitao raniju diskusiju, znao bi da ni ja nisam seriju uzeo kao vjerodostojan argument, nego kao primjer, da se ruke nisu tek tako odsijecale. U istom sam naveo i primjer za kamenovanje. Ti si se zakačio za moj post ko mlada za neku stvar, pa kontaš evo ga - to je to. E pa nije jarane. Trebao si najprije pročitati post koji se spominje, pa bi vidio, da ono o čemu ja pričam i te kako ima veze sa temom, i daje odgovore na neka pitanja, koja se ovdje postavljaju, a ono što vas dvojica pominjete (Snjeguljicu i 7 patuljastih), nema veze sa blagim mozgom, a da ne spominjem koliko ima veze sa temom ove emisije.
Činjenicu da su šeriatski sudovi postojali za vrijeme Austrougarske i Kraljevine Jugoslavije sam iznio, samo zbog
NEZNALICA, koji su negdje pročitali da je šeriatski zakon odsijecanje ruku i kamenovanje i to je to. Odmah su se prijavili na forum, kao dežurni experti za vjeru i religije, pa na sva pitanja imaju odgovore. U stvari nemaju blage veze sa tematikom, ali bi malo da diskutuju, provociraju i prave se pametni. Ako te interesuje progooglaj, prije nego se sam svrstaš u tu kategoriju ljudi, kao što mnogi čine na forumu.