Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
skafiskafsnjak

#151 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by skafiskafsnjak »

Ima li vas sto su prosle godine u Ulcinju bili ... iskustva ?

CIjena na 5 nocenja oko 500-600 km kod Velike plaze , apartmani mi se svidjaju ( bar sto vidim na netu) .
Kakva je situacija sa gradom navecer ? vidim da na plazama nema hlada prirodnog ... 8)

Koliko je udaljen neki drugi grad, mozda Bar ? da se ode npr jedan dan tamo ... ?

Hvala :)
Krizzia

#152 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Krizzia »

skafiskafsnjak wrote:Ima li vas sto su prosle godine u Ulcinju bili ... iskustva ?

CIjena na 5 nocenja oko 500-600 km kod Velike plaze , apartmani mi se svidjaju ( bar sto vidim na netu) .
Kakva je situacija sa gradom navecer ? vidim da na plazama nema hlada prirodnog ... 8)

Koliko je udaljen neki drugi grad, mozda Bar ? da se ode npr jedan dan tamo ... ?

Hvala :)
Meni je Ulcinj najruznije mjesto na kojem sam ikad bila. Od svih tih ruznih i prljavih plaza, Copacabana je najmanje ruzna :-D White beach najgora. Velika plaza je ok.
Plaze po meni nit su za kupati nit za roniti. Sve crno.
Ok je ako se volis igrati u pijesku.
Ulcinj navecer, neki mix srednjeg vijeka i 21. stoljeca.
Mada, vratih se odozdo prije par dana i dolje se ful gradi kao da je jedino primorsko mjeato koje je ostalo na svijetu.
Bar je relativno blizu i fino je za prosetati i popit pice.

Realno bolje idi u Neum :D
skafiskafsnjak

#153 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by skafiskafsnjak »

X ljudi pljuje Ulcinj, znaci nije slucajnost .

Nista, gledam CRO samo haha
moonca

#154 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by moonca »

Bez razmisljanja -Hrvatska. :)
Naslovnica

#155 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Naslovnica »

Trebaš biti dobar sado-mazo lik pa odabrati CG za ljetovanje, u slučaju da možeš da biraš između CG i CRO.
:-)
Opal_89

#156 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Opal_89 »

Bili prošle godine u Ulcinju, nama super bilo. Bili smo na Velikoj plaži. Zbog djece nam odgovara pjeskovita plaža i plitka voda. U onom periodu kada smo mi bili plaže su bile čiste, naravno u onim dijelovima gdje su zakupljene i gdje plaćaš iznajmljivanje ležaljke. Vjerovatno je prljavo tamo gdje raja neće da plaća ležaljke pa prostre peškir, tu se i ne čisti toliko. Na svakih nekoliko metara su bile kante za smeće.

Na Maloj plaži je krcato, i tamo se ne bih okupala nikad. Voda mi izgleda nekako prljavo i masno :) Gužve su najveće kada se raja vraća s plaže. Kolone su kilometarske. Jednom nam je trebalo skoro 1,5h dođemo do Starog grada i opet je za parking bio problem. U toku dana su gužve manje pa je i saobraćaj dosta rasterećen.

Što se tiče Bara, Sutomora i ostalih mjesta, ako ideš autom lahko je skoknuti do njih, ali mi nismo jer ne volim plaže koje su "ispod puta" :) i krcate. Zbog toga smo birali Veliku plažu jer ima dovoljno mjesta i nije natrpano, pogotovo za one koji idu sa djecom.
Warashii

#157 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Warashii »

Opal_89 wrote:Bili prošle godine u Ulcinju, nama super bilo. Bili smo na Velikoj plaži. Zbog djece nam odgovara pjeskovita plaža i plitka voda. U onom periodu kada smo mi bili plaže su bile čiste, naravno u onim dijelovima gdje su zakupljene i gdje plaćaš iznajmljivanje ležaljke. Vjerovatno je prljavo tamo gdje raja neće da plaća ležaljke pa prostre peškir, tu se i ne čisti toliko. Na svakih nekoliko metara su bile kante za smeće.

Na Maloj plaži je krcato, i tamo se ne bih okupala nikad. Voda mi izgleda nekako prljavo i masno :) Gužve su najveće kada se raja vraća s plaže. Kolone su kilometarske. Jednom nam je trebalo skoro 1,5h dođemo do Starog grada i opet je za parking bio problem. U toku dana su gužve manje pa je i saobraćaj dosta rasterećen.

Što se tiče Bara, Sutomora i ostalih mjesta, ako ideš autom lahko je skoknuti do njih, ali mi nismo jer ne volim plaže koje su "ispod puta" :) i krcate. Zbog toga smo birali Veliku plažu jer ima dovoljno mjesta i nije natrpano, pogotovo za one koji idu sa djecom.
Meni je odlazak na more i plaćanje plaže nespojivo.
Kada budem išao na more i budem morao plaćati ulazak na plažu odustajem od takvih ljetovanja.
Opal_89

#158 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Opal_89 »

Eh kad skontaš na šta sve baciš pare kad odeš, od plaćanja putarina i tunela, parking za auto,... onda mi nije žao iznajmiti baldahin i uživati ako treba cijeli dan sa porodicom. Nisam ni ja tip da se razbacujem parama, ali ako odem jednom godišnje na taj odmor onda mi nije žao platiti ugođaj za sebe. Samo skontam koliko para bih bacila da sam pušač i onda mi je odmah lakše :D
Krizzia

#159 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Krizzia »

Opal_89 wrote:Eh kad skontaš na šta sve baciš pare kad odeš, od plaćanja putarina i tunela, parking za auto,... onda mi nije žao iznajmiti baldahin i uživati ako treba cijeli dan sa porodicom. Nisam ni ja tip da se razbacujem parama, ali ako odem jednom godišnje na taj odmor onda mi nije žao platiti ugođaj za sebe. Samo skontam koliko para bih bacila da sam pušač i onda mi je odmah lakše :D
Obi sto muhaem dodju pod baldahin su najhori. Ti da mogu, janje bi pored okrenuli. Jer eto, sto ne bi za svoje pare.
Ne znam kakav je ugodjaj lezati po zapisanimi, flekavim i prljavim lezaljkama koje jos i PLATIS? I ne dolazim dolje jednom godisnje, vec jednom mjesecno.
A nije da se ni do Ulcinja ne placa tunel, putarina.
Evo ne znam.
Opal_89

#160 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Opal_89 »

Pa plaća se putarina zato i kažem na šta sve baciš pare. Ne znam, ovo gdje smo bi bili nije zapišano, možda zavisi i ko zakupi plažu i kako je održava. Nisam vidjela da je neko janje okretao, možda i toga ima, ne zna se. Nama je primarno cilj bio kupanje, odmor i sunčanje. Nije mi smetalo što nam neko na tacni ne donosi hranu ili što mi Mozart ne svira iznad glave. Iskreno, Sarajevo nam je u frekventnim mjestima puno prljavije, tako da se i ne žalim. Nisam tip koji nešto izvolijeva, šta mi treba sama uzmem, što mi ne odgovara ne uzimam.
swanfilter

#161 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by swanfilter »

Mada nije tema, moja preporuka vam je Napoli. Ukratko, a vi sami istrazite ...
Dogoljubac

#162 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Dogoljubac »

CG-Baošici-moje iskustvo od prije par godina,mozda sam ja baksuz,mozda se do sad nesto promjenilo.
Rezervisem i uplatim solidan apartman unaprijed.
Prvi dan:nestasice vode,treba nasuti u kanistere da se ima.Odem na plazu,stajem na razbijenu flasu od pive.Šetnja navece:kobasica koje plivaju kraul u ulju na svakom korakuRadnici koji peku kobasice u trenerkama.Pive tocene od koje heftu boli glava na svakom koraku.Paulaner-nikad culi.
Muzika-Ceca,Jana,Stoja grmi...fino al nije za mene.
Drugi dan:Djeca usla u vodu i zovu:Babo,daj nam dusek".Prvi na plazi zove svoju djecu iz vode"Izadjite deco,zaprljala se voda".
Trece jutro jos uvijek se nije odvuklo smece i pcela oko kontejnera da ti treba ona pcelarska maska i odijelo da prodjes.Usput i gas maska.
Od uplacenih 10 dana pokupio se treci dan i kuci.Nikad ala ama bas nikad vise u CG.
Vjerujem da ce neko sada reci da nije tako ili da je sve to super al nije za mene.Za koga jeste-sretan put!
Sunculish

#163 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Sunculish »

Od CG odmarališta jedino Budva, sve ostalo je jadno...
insomnia78

#164 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by insomnia78 »

Kolega Francuz bio ljetos u CG. Kaze nije goreg odmora imo u zivotu :lol:
Dogoljubac

#165 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Dogoljubac »

Sunculish wrote:Od CG odmarališta jedino Budva, sve ostalo je jadno...
Otišao sa djecom,kazu fino,jeftino...da bog sacuva.Tad je bilo,ne znam sada,normala da stoji bokalic rakije i mjesano meso na stolu.Al eto,i to neko voli.
insomnia78

#166 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by insomnia78 »

Zar ima ko da to ne voli
Dogoljubac

#167 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Dogoljubac »

Nekako ne ide uz more...ko da sam u kafani u vrijeme olimpijade
Sunculish

#169 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Sunculish »

Ta plaža gdje idu porodice sa djecom u Budvi je bezze. Jaz je super ali je i skup! Na Jaz sam mislila kada sam Budvu pomenula. I nocni zivot je super u Budvi. Ulcinj mi je nekako ciganski, velika plaža je izuzetno opasna i ko tamo dijete povede na kupanje taj nije normalan! Nocni zivot u Ulcinju= autopijaca nedjeljom u Sa :lol:
Bar je luka pa ne očekujte neku ljepotu od mora, grad je simpa. Sutomore- bljak! Budva, HN i taj sjeverni dio malo pristojniji. Izmedju HR i CG, bez razmišljanja Hrvatska!
nepass1

#170 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by nepass1 »

Dogoljubac wrote:
Otišao sa djecom,kazu fino,jeftino...da bog sacuva.Tad je bilo,ne znam sada,normala da stoji bokalic rakije i mjesano meso na stolu.Al eto,i to neko voli.
cg jedino ako imas 18 20g i hoces da pijes i guzis
geralt

#171 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by geralt »

nepass1 wrote:
Dogoljubac wrote:
:thumbup:

Ja sam prvi put otisao u Budvu sa 30 i tada skontao da sam zakasnio jedno 10 godina.
Blixen

#172 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Blixen »

cuj Ulcinj :D :D :D
siptarska zabava
bas moras sebe ne voliti da tamo odes
pepeljara

#173 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by pepeljara »

NH je ok
Dogoljubac

#174 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Dogoljubac »

nepass1 wrote:
Dogoljubac wrote:
Ne razumijem se ni u jedno ni u drugo al cujem da se ovo radi i u Makarskoj,Turskoj,Sarajvu...
Morat cu jednom probat ovo drugo... :lol:
nepass1

#175 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by nepass1 »

pa u hr se mozes okupati u moru, u cg ne mozes. pet dana pet puta se okupao po 15ak minuta. zao mi ptopustiti a prljavo boze sacuvaj. presostaje ti da drmas glavom uz grand zvijezde, pijes, ganjas koke. nemas dobro ni pojesti.
Post Reply