Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
madner

#151 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by madner »

Astra je best buy, ne best car :D
NediM17

#152 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by NediM17 »

Za nepunih 30k KM dobiti nov auto sa pun qrac opreme i prilicno nabrijanim motorom, to nigdje nema.

A ti Golfista kad mislis da je polovan premiJum bolji, fino zadrzi tog BMW-a i cao. Ne znam sto uopce onda razmisljas o losoj Astri i jos gorem i30.
golfiista

#153 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by golfiista »

NediM17 wrote:Za nepunih 30k KM dobiti nov auto sa pun qrac opreme i prilicno nabrijanim motorom, to nigdje nema.

A ti Golfista kad mislis da je polovan premiJum bolji, fino zadrzi tog BMW-a i cao. Ne znam sto uopce onda razmisljas o losoj Astri i jos gorem i30.
Prvo, ovo je forum, a forum je mjesto gdje ljudi razmjenjuju mišljenja, ako nekom smeta to što mi komentarišemo i polemišemo ovdje, nema potrebe da bilo kome od nas zatvara usta.
Ja nisma rekao da je Asra loš automobil, rekao sam da sam očekivao više i da mi smetaju sitnice tipa, loše plastike ili nespretno dizajniranih detalja. Također sam spomenuo neke kompaktne automobile u kojima su znatno kvalitetniji materijali i nešto bolja rješenja, a za približnu cijenu.
No, sve u svemu, mislim da kilometri i godine mnogo više utiču na tu vrstu automobila nego na premijum segment uz pretpostavku kvalitetnog održavanja. Također, stojim kod toga da je bolji moj auto od takvog novog i da, ako hoću bolje, moram istresti više od tih 35k KM, dosta više. Ovo što ja mislim nije nužno istinito i ispravno, ali to je moje mišljenje i ono ne isključuje neko drugo pa ni ono suprotno, naravno.
madner

#154 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by madner »

Mislim da se zavaravas sto se tice uticaja vremena, ta jeftina plastika se bolje drzi od skupe. Samo cu uvijek biti jeftina. :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#155 Re: RE: Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by konektovan »

NediM17 wrote:Za nepunih 30k KM dobiti nov auto sa pun qrac opreme i prilicno nabrijanim motorom, to nigdje nema.

Kako vi niste provalili o cemu je rijec kad je ova tema i golfista u pitanju??!! Pa od kako je na ovom forumu, priča ovu pricu, bolji premium od 300 kk nego nov nepremium, i jos jednom u pokusaju da ubjedi drago nam pucanstvo u te ofucane tvrdnje, tako sto je otisao u salon opela i uporedio auto koje kosta 30 sa autom koje je kostalo skoro 100 hiljada k'o nov, pipajuci plastiku, mirisuci unutrasnjost i uporedjujuci opremu?!

poslano sa Sonija Ze
golfiista

#156 Re: RE: Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by golfiista »

konektovan wrote:

Kako vi niste provalili o cemu je rijec kad je ova tema i golfista u pitanju??!! Pa od kako je na ovom forumu, priča ovu pricu, bolji premium od 300 kk nego nov nepremium, i jos jednom u pokusaju da ubjedi drago nam pucanstvo u te ofucane tvrdnje, tako sto je otisao u salon opela i uporedio auto koje kosta 30 sa autom koje je kostalo skoro 100 hiljada k'o nov, pipajuci plastiku, mirisuci unutrasnjost i uporedjujuci opremu?!

poslano sa Sonija Ze

Hoćeš da kažeš da je neuporedivo? Vidi slučajnosti,pa i ja sam to napisao. Jesu neuporedivi. Ali imaš kompakta od 35k KM, golfa octaviju koji su itekako uporedivi, ali Opel, Hyundai, Kia ili Ford su druga liga, svidjelo se to tebi ili ne i u cijeloj priči jedini pošteni i iskreni je Hyundai kojeg možeš dobiti za 20 ili 21k KM na cesti.
commendatore

#157 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by commendatore »

mislim da je sad i u cevljanovicima neko skonto da golfista ima BMW i da oce kupit Astru :mrgreen:

jbote led kakvi trolovi mogu balkanoidi bit - ima BMW i kao bi nesto novije a da se ne jebe :mrgreen: i uzurpira sav javni prostor i mnijenje radi toga sto misli da se svijet okrece oko njega :-)
basicm

#158 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by basicm »

Znaci ne smije se vise ni pisati ovdje?
Hajmo kuci onda.

Sent from my iPhone using Tapatalk
530i

#159 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by 530i »

golfiista wrote:
Zato sto,
sjedi u tog novog i odvezi se do, recimo, Trebinja, pa sjedi u polovni premijum vozilo i predji istu relaciju i tek tada napisi post. Da ne govorim da to uradiš sa tom Astrom starom godinu dana. Vrlo dobro znam sta pišem.
Taj nov auto je slabog kvaliteta zato sto u fabrici ugrađuju takve materijale koji kod premijum vozila neće tako slabi biti ni nakon 20 godina upotrebe.

Više puta sam to uradio u nepremijumu kupljenom novom ovdje i gle čuda bez ikakvih problema. Sa polovnjakom od Kramara prvo bih uplatio neku pomoć na cesti za svaki slučaj :oops:
Baš do Trebinja se vidi i po neki stojadin star 25-30 godina najmanje...možda oni primjerci koje je zapala neka premijum kvaliteta, neki premijum materijali!?
condy

#160 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by condy »

Pa morao bi ljepo doplatit za Astru. Po meni je to bacanje para ako BMW dobro fercera i nema nekih problema koji iziskuju skuplju investiciju. :)
Dr Baltazar

#161 Re: RE: Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by Dr Baltazar »

konektovan wrote:

poslano sa Sonija Ze
Pa W220 je i dan danas savremeniji nego svi ti Opeli, Kie, Hyundai itd itd. Kud ćeš dalje kad ti sjedište moraš rukom pomjerat u najskupljem paketu opreme :lol: :lol: O tome on priča. Samo to naravno i košta. Bolje dati 40k KM za polovnu premium klasu nego za nov poluproizvod.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#162 Re: RE: Re: RE: Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by konektovan »

Dr Baltazar wrote:
konektovan wrote:

poslano sa Sonija Ze
Pa W220 je i dan danas savremeniji nego svi ti Opeli, Kie, Hyundai itd itd. Kud ćeš dalje kad ti sjedište moraš rukom pomjerat u najskupljem paketu opreme [emoji38] [emoji38] O tome on priča. Samo to naravno i košta. Bolje dati 40k KM za polovnu premium klasu nego za nov poluproizvod.
Sta ima Baltazar, nijesmo vas prepoznali. [emoji1]

poslano sa Sonija Ze
golfiista

#163 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by golfiista »

commendatore wrote:mislim da je sad i u cevljanovicima neko skonto da golfista ima BMW i da oce kupit Astru :mrgreen:

jbote led kakvi trolovi mogu balkanoidi bit - ima BMW i kao bi nesto novije a da se ne jebe :mrgreen: i uzurpira sav javni prostor i mnijenje radi toga sto misli da se svijet okrece oko njega :-)
Ja ne vrijeđam nikoga i najmanje toliko ovekujem od drugih. Za to balkanoid u pravo vrijeme i na pravom mjestu se moze dobiti po guzici, zato te molim, ovako javno, da se suzdržiš od takvog pisanja i pišanja po drugim, sve dok to drugi ne rade po tebi.
Molio bih moderatora da obrati pažnju, jer ako ovo nije mjesto i tema na kojoj možemo raspravljati o onomeo cemu ja pišem neka mene trajno banuje ili neka banuje ove sto trolaju.
madner

#164 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by madner »

Savremeniji :D
golfiista

#165 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by golfiista »

condy wrote:Pa morao bi ljepo doplatit za Astru. Po meni je to bacanje para ako BMW dobro fercera i nema nekih problema koji iziskuju skuplju investiciju. :)
To je želja za promjenom, pa makar i na gore, promjena godi :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#166 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by mali_milojica »

Ja bih iskreno prije novu Astru,nego 5-6 godina star premijum koji ima garanciju kojom mozes obrisati dupe.
I za cca 5 godina imam relativno nov auto sa predjenih 100k,umjesto nezagrnutog meita sa 300k. Ali dobro,postujem tudje misljenje i neka sa svojim parama radi svako sta hoce
golfiista

#167 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by golfiista »

mali_milojica wrote:Ja bih iskreno prije novu Astru,nego 5-6 godina star premijum koji ima garanciju kojom mozes obrisati dupe.
I za cca 5 godina imam relativno nov auto sa predjenih 100k,umjesto nezagrnutog meita sa 300k. Ali dobro,postujem tudje misljenje i neka sa svojim parama radi svako sta hoce
:thumbup:

Poštujem!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#168 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by mali_milojica »

golfiista wrote:
mali_milojica wrote:Ja bih iskreno prije novu Astru,nego 5-6 godina star premijum koji ima garanciju kojom mozes obrisati dupe.

Poštujem!
I ne samo Astru,nego i Hyundai,Kia,Skoda sta se kome dopada.
condy

#169 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by condy »

golfiista wrote:
condy wrote:Pa morao bi ljepo doplatit za Astru. Po meni je to bacanje para ako BMW dobro fercera i nema nekih problema koji iziskuju skuplju investiciju. :)
Pa ako imaš želju za promjenom gledaj F10 :)
condy

#170 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by condy »

Novu Astru ili polovno Giuliju, prpiznaj :D
golfiista

#171 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by golfiista »

condy wrote:
golfiista wrote:
Pa ako imaš želju za promjenom gledaj F10 :)
Da, ali F10 mlađi samo nekoliko mjeseci je skuplji za najmanje 10k KM tako da to nije opcija, a morao bih dati bar 20 k KM za pristojan primjerak, a siguran sam da toliko ne vrijedi.

golfiista

#172 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by golfiista »

Vlasnik Binga se vozi u autu starom jednu godinu, jer ga je kupio znatno jeftinije, jbg ovdje ima forumsa koji se drže one " ta' ce vlasnik Binga, sta on zna"

530i

#173 Re: RE: Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by 530i »

Dr Baltazar wrote:
Pa W220 je i dan danas savremeniji nego svi ti Opeli, Kie, Hyundai itd itd. Kud ćeš dalje kad ti sjedište moraš rukom pomjerat u najskupljem paketu opreme :lol: :lol: O tome on priča. Samo to naravno i košta. Bolje dati 40k KM za polovnu premium klasu nego za nov poluproizvod.
Nek se javi ko je kupio novu zračnu amortizaciju na w220 starom 15 godina, ovdje kod nas. Nije niko nikad, nego prodaju takvu S-klasu za par hiljada maraka. Kakvih 40 :-) :-)
condy

#174 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by condy »

golfiista wrote:
Da, ali F10 mlađi samo nekoliko mjeseci je skuplji za najmanje 10k KM tako da to nije opcija, a morao bih dati bar 20 k KM za pristojan primjerak, a siguran sam da toliko ne vrijedi.

Koliko ti voziš taj BMW ?

Sačekaj još neko vrijeme, dvije tri godine, odnosno napravi kalkulaciju koliko ti treba da skukupiš za pravo auto. Jednostavno sa Astrom bacaš pare, sa konja na magarca. Ja to ne bih nikad radio. Druga stvar da voziš nekog kompakta koji vrijedi 15-17 kKM, pa ideš na novog kompakta, to bi tad bila dobra opcija.

Jednom kad sjedneš u limuzinu, nema povratka, ne budi apak :D
Dr Baltazar

#175 Re: Koje vozilo odabrati ? Vaša mišljenja

Post by Dr Baltazar »

golfiista wrote:Vlasnik Binga se vozi u autu starom jednu godinu, jer ga je kupio znatno jeftinije, jbg ovdje ima forumsa koji se drže one " ta' ce vlasnik Binga, sta on zna"

BMW 7 mislim. Sačekao čovjek da neki Švabo izvoza auto 1 godinu i kupio to auto sa xxk km na satu i uštedio hiljade i hiljade eura.

Zato na klixu svi voze nova auta, ti se u polovnom i otrcanom BMW-u patiš, kao i ja u W221.
Post Reply