Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGRADA!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#151 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by Matijevic_Vlado »

supercali wrote:Ljudi ba problem je sto na ovu situaciji gledamo iz svog ugla
Ako izbacimo ove sa.losijim I sa srednje vrijednim autima (da se razumijemo I ja spadam u jednu od grupa) svi koji imaju ta skupa auta imaju drugaciju poziciju
Jedan je mozda u kreditu za to auto drugi u kreditu za stan treci gradi kucu cetvrtom mozda posao slabo ide pa gledaju da ustede
Mozda sjena ima sve uredjeno I hoce da mu se auto napravi kako treba I da ne misli je li ovo dobro ili nije a u ovlastenom na to ima garanciju pa je siguran koliko toliko od mozda buduceg problema
Pa vidis da bi neki najradije da im kaze kako je dosao do tog auta. Jel kredit, pati li se sa ratama, odakle mu 14 milja za popravak. To su bolesni ljudi.
Kaze gore dgl on bi ga zapalio, pa zato ga i nemas.
Last edited by Matijevic_Vlado on 08/07/2016 12:20, edited 1 time in total.
insomnia78

#152 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by insomnia78 »

Bakir1 wrote:moguce, mogu ti i ja to izvuci jer ima javno dostupnih podataka, ali u ovom slucaju to ne vrijedi nista, golf 4 tamne boje u Sarajevu na ilidzi u blizini RS-a....
jedno 13.000 komada.....
To ko da te u Fr udari sivi Peugeot 206 :D

S moje sokoćalo
Bakir1

#153 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by Bakir1 »

nategnuto je to...
kamere prvo kao bilo kakva poveznica pa onda vozilo...
udarenog golf-a 4 pronadjes i sta....
jesi me ti udario, nisam ;-)
insomnia78

#154 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by insomnia78 »

Smjesno je kako ljudi, hamam vjeruju da se vani policija zada u potragu za vozacem koji izazove laksu nezgodu, bez povrjedjenih, i pobjegne :D
Stvarno mislite da oni krenu po adresama pregledajuci par hiljada vozila?

S moje sokoćalo
supercali

#155 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

Matijevic_Vlado wrote:
supercali wrote:Ljudi ba problem je sto na ovu situaciji gledamo iz svog ugla
Ako izbacimo ove sa.losijim I sa srednje vrijednim autima (da se razumijemo I ja spadam u jednu od grupa) svi koji imaju ta skupa auta imaju drugaciju poziciju
Jedan je mozda u kreditu za to auto drugi u kreditu za stan treci gradi kucu cetvrtom mozda posao slabo ide pa gledaju da ustede
Mozda sjena ima sve uredjeno I hoce da mu se auto napravi kako treba I da ne misli je li ovo dobro ili nije a u ovlastenom na to ima garanciju pa je siguran koliko toliko od mozda buduceg problema
Pa vidis da bi neki najradije da im kaze kako je dosao do tog auta. Jel kredit, pati li se sa ratama, odakle mu 14 milja za popravak. To su bolesni ljudi.
Kaze gore dgl on bi ga zapalio, pa zato ga i nemas.
Ma mi smo generalno nisko.pali
Daj da ustedim na svemu al da je vrhunski uradjeno
Daj da zajebem bilo koga za sicu neku
Daj da vidim cime se bavi bilo ko
Daj da vidim sta ima ko odakle mu I sl

Ako sumnjas da je neko stekao nesto nelegalno ili da se bavi nelegalnim poslom prijavi policiji I tu je prica zavrsena
Sta mi imas gledati kako ja zaradjujem

A s druge strane isto tako kako volimo snjuhati volimo se I isprsiti kao malo koji narod I pokazati kako zivimo na visokoj nozi iako nemamo nikakvog pokrica za to
citroen xm

#156 Re: RE: Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVC

Post by citroen xm »

tempuser wrote:
citroen xm wrote:Imaju ovde mnogi skuplja auta. To ne znači da su glupi niti da su pokupili svu pamet svijeta. Mercedes kao i sva druga auta, imaš ovlaštene i neovlaštene servise, imaš originalne i zamjenske dijelove različitog kvaliteta. U pitanju jeste malo rjeđi model, ali nije nikakva naučna fantastika.
Problem je u tome sto prakticno nema vise zlatne sredine i tesko mozes naci kvalitetan zamjenski dio. S jedne strane imas ovlastene koji deru po usima, s druge strane imas najjeftinije dijelove i dupljake.
Nije to samo do trgovaca nego i do naseg naroda jer ogromna vecina ide na najjeftiniju varijantu pa se trgovcima vise isplati veci promet na jeftinim dijelovima nego da mu se skuplji djelovi budjaju po lageru.
Moje neko iskustvo je da se kod Skoljica moze naci kvalitetnih zamjenskih dijelova.
Pa fabrika ima svoje dobavljače dijelova, to je većinom par najvećih proizvođača dijelova. Lupiću, recimo Valeo. I kada u servisu kupiš originalni dio sa znakom Mercedesa piše ko ga je proizveo. Ako kupiš taj dio van ovlaštenog servisa pod uslovom da nije dupljak, teško da ćeš pogriješiti, a prolazi se povoljnije.

Juče sam na osnovu ove priče malo guglao i vazdušni amortizer za CLS nov sa 2 godine garancije košta oko 1500 KM okvirno. Eto neka je neki najkvalitetniji 3000, gdje je ostalih 11000?

A ovi što pametuju kako je neko zavidan.... neka rade nešto pametnije Nisam zavidan niti me interesuje koliko čovjek ima para i na koji način je zaradio za CLS. Pokušavam samo da pomognem čovjeku i bilo bi mi drago da pronađe tu budalu pa ne plati ništa, a opet ako ne nađe zar nije bolje da umjesto sa 14000 prođe sa 7000? Koliko god neko imao para par hiljada nije malo, pa taman ih posle u kafani spičkao ne treba dopustiti da ga neko dere.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#157 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by heat »

insomnia78 wrote: To ko da te u Fr udari sivi Peugeot 206 :D

S moje sokoćalo
:lol: :lol: :lol:

Poslano s Commodore 64
supercali

#158 Re: RE: Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVC

Post by supercali »

citroen xm wrote:
tempuser wrote:
citroen xm wrote:Imaju ovde mnogi skuplja auta. To ne znači da su glupi niti da su pokupili svu pamet svijeta. Mercedes kao i sva druga auta, imaš ovlaštene i neovlaštene servise, imaš originalne i zamjenske dijelove različitog kvaliteta. U pitanju jeste malo rjeđi model, ali nije nikakva naučna fantastika.
Problem je u tome sto prakticno nema vise zlatne sredine i tesko mozes naci kvalitetan zamjenski dio. S jedne strane imas ovlastene koji deru po usima, s druge strane imas najjeftinije dijelove i dupljake.
Nije to samo do trgovaca nego i do naseg naroda jer ogromna vecina ide na najjeftiniju varijantu pa se trgovcima vise isplati veci promet na jeftinim dijelovima nego da mu se skuplji djelovi budjaju po lageru.
Moje neko iskustvo je da se kod Skoljica moze naci kvalitetnih zamjenskih dijelova.
Pa fabrika ima svoje dobavljače dijelova, to je većinom par najvećih proizvođača dijelova. Lupiću, recimo Valeo. I kada u servisu kupiš originalni dio sa znakom Mercedesa piše ko ga je proizveo. Ako kupiš taj dio van ovlaštenog servisa pod uslovom da nije dupljak, teško da ćeš pogriješiti, a prolazi se povoljnije.

Juče sam na osnovu ove priče malo guglao i vazdušni amortizer za CLS nov sa 2 godine garancije košta oko 1500 KM okvirno. Eto neka je neki najkvalitetniji 3000, gdje je ostalih 11000?

A ovi što pametuju kako je neko zavidan.... neka rade nešto pametnije Nisam zavidan niti me interesuje koliko čovjek ima para i na koji način je zaradio za CLS. Pokušavam samo da pomognem čovjeku i bilo bi mi drago da pronađe tu budalu pa ne plati ništa, a opet ako ne nađe zar nije bolje da umjesto sa 14000 prođe sa 7000? Koliko god neko imao para par hiljada nije malo, pa taman ih posle u kafani spičkao ne treba dopustiti da ga neko dere.
A pored amortizera otisle jos gefufne krajnice spojnice klinci palci senzora mali milion felga vjerovatno koja kosta sigurno nekih 7-8 stoja I eto ti cifre od 14000
Nije prica samo o zavidnosti nego o ravnanju svijeta prema sebi

Ja vozim mnogo jeftinije auto od ovog mercedesa koje je sada staro 12 godina pa opet odrzavam u ovlastenom tj bio je ovlasteni al je zbog problema sa zastupnistvima izgubio licencu u pitanju je pezo dedovic
A on narucuje sve iz pezoa sa racunima I garancijom
missko

#159 Re: RE: Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVC

Post by missko »

insomnia78 wrote:Smjesno je kako ljudi, hamam vjeruju da se vani policija zada u potragu za vozacem koji izazove laksu nezgodu, bez povrjedjenih, i pobjegne :D

S moje sokoćalo
100% se zadaju bar u svabiji. Samo moras tablice upratit odmah mu na adresu idu da ne bi sta prepravljo

Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
Dr Baltazar

#160 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by Dr Baltazar »

530i wrote:
Dr Baltazar wrote:
530i wrote:Čovjek je napisao za servis Škoro...kineski dijelovi. Očito je da ovdje pojedinci nisu nikad imali auto skuplji od par hiljada maraka pa ne kontaju neke stvari.
Javi kad kupiš :lol: Ko sve neće pisati postove ovdje... a i mi fukara ne vozamo avione, nego obične S klase.

I da te malo nešto naučim. Škoro ne prodaje nikakvu manje kvalitetnu robu. Prodaju dijelove koji su isti kao oni Mercedesovi, samo nema natpisa Mercedes Benz. Sad ti plaćaj te dijelove gdje piše originalno ime, a ja ću promjenit još bolje auto :-D
Topran, Hanspries, naturlich Deutschland uber alles....šta da ti kažem na tvoje neistine? Radiš kod Škore ili si im neka bliža familija? Treće nema.
Auto poput CLS-a održava se ili originalnim ili visokokvalitetnim dijelovima. To ovi made in China nisu niti će ikada biti, bez obzira kakvo njemačko ime nose.
Ma nemam veze sa Hrvatima u generacijama nikako, tako da rodbinstvo sa Škorom otpada. A da radim kod njih, ne bih nikad 2x S klasu uzimao zaredom, tako da ti i to otpada. Samo kažem da se ne isplati plaćati marže onim lihvarima u star line. Eto ti ćeš mi reći da je neistina šta vozim :lol: Prvo pokušavaš da poniziš mnoge ovdje kao kakva auta voze, a onda ne citiraš moj kompletan post. Tako se ne ponaša ;-)
insomnia78

#161 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by insomnia78 »

missko wrote:
insomnia78 wrote:Smjesno je kako ljudi, hamam vjeruju da se vani policija zada u potragu za vozacem koji izazove laksu nezgodu, bez povrjedjenih, i pobjegne :D

S moje sokoćalo
100% se zadaju bar u svabiji. Samo moras tablice upratit odmah mu na adresu idu da ne bi sta prepravljo

Samo tablice?
Ja govorim o tome da te udari "crvena skoda"

S moje sokoćalo
missko

#162 Re: RE: Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVC

Post by missko »

insomnia78 wrote:
missko wrote:

S moje sokoćalo

Samo tablice?
Ja govorim o tome da te udari "crvena skoda"

S moje sokoćalo
Pa to je gatanje onda. Daju isto ovako u nedije i trazi svjedoke

Dr Baltazar

#163 Re: RE: Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVC

Post by Dr Baltazar »

citroen xm wrote:
tempuser wrote:

:thumbup: :thumbup:

Da je plaćao sve u životu punom cijenom, pitanje je da li bi vozio CLS-a. Skuplje ne znači uvijek bolje.

14 000 KM nije malo, naročito kada neplanski uleti. Ja sam i pisao kad već ne mogu da mu pomognem da nađe tu budalu, daj nek ne plati punu cijenu za opravak.
530i

#164 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by 530i »

Dr Baltazar wrote: Samo kažem da se ne isplati plaćati marže onim lihvarima u star line.

Najjeftinije je golfa dvojku vozat, koliko god da te udari neko šteta je 500 maraka.
karanana

#165 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by karanana »

izvinite sto mozda ulijecem a vec negdje ima odgovor....je li mercedes bio kasko osiguran i hoce li se ovdje naplatiti steta uhvatio on ovog kloshara ili ne uhvatio?
jer, ko sto neko rece a to sam procito....sumnjam ja da ce on ista direktno od kloshara naplatiti....ja bih ga trazio i nasao samo da mu auto zapalim a ne da od njega trazim naknadu stete jer od toga nema nista.
supercali

#166 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

karanana wrote:izvinite sto mozda ulijecem a vec negdje ima odgovor....je li mercedes bio kasko osiguran i hoce li se ovdje naplatiti steta uhvatio on ovog kloshara ili ne uhvatio?
jer, ko sto neko rece a to sam procito....sumnjam ja da ce on ista direktno od kloshara naplatiti....ja bih ga trazio i nasao samo da mu auto zapalim a ne da od njega trazim naknadu stete jer od toga nema nista.
Ako uhvati klosara a klosar registrovan naplatit ce od njegovog osiguranja nema on nista tu sa klosarom
E sad ako nije registrovan ne znam kako ide da li moze onaj fond isplatiti ili ko vec to ce bakir bolje pojasniti I dati objasnjenje
Sve dok on nije kriv ne treba ga zanimati ko ce platiti jer ce na kraju I naplatiti to sve jedino sto ce mozda odmah morati on iz svog dzepa dati tih 14000 pa dok ne izganja sve to
citroen xm

#167 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by citroen xm »

supercali wrote: A pored amortizera otisle jos gefufne krajnice spojnice klinci palci senzora mali milion felga vjerovatno koja kosta sigurno nekih 7-8 stoja I eto ti cifre od 14000

Ja vozim mnogo jeftinije auto od ovog mercedesa koje je sada staro 12 godina pa opet odrzavam u ovlastenom tj bio je ovlasteni al je zbog problema sa zastupnistvima izgubio licencu u pitanju je pezo dedovic
Ama ne ravnam ništa po sebi niti po svom autu koje se više ne može porediti ni sa čim.

Kontam ja kada neko održava auto u ovlaštenom. Ali ovo nije održavanje niti je auto u garanciji. Ovo je iznenadni trošak koji se ne može uvrstiti ni u klasičan kvar. Dakle ima više djelova za zamjenu koji nisu baš povoljni. Smijem se kladiti da postoje vrsni majstori za Mercedes čak i bolji od tih u ovlaštenom, a izbor dijelova je širok. Nije njemu polomljeno sve na tom točku. Ne budi lud, 14000 je puno za ovo posmatrao iz ugla siromaha ili iz ugla bogataša, svejedno.
supercali

#168 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

citroen xm wrote:
supercali wrote: A pored amortizera otisle jos gefufne krajnice spojnice klinci palci senzora mali milion felga vjerovatno koja kosta sigurno nekih 7-8 stoja I eto ti cifre od 14000

Ama ne ravnam ništa po sebi niti po svom autu koje se više ne može porediti ni sa čim.

Kontam ja kada neko održava auto u ovlaštenom. Ali ovo nije održavanje niti je auto u garanciji. Ovo je iznenadni trošak koji se ne može uvrstiti ni u klasičan kvar. Dakle ima više djelova za zamjenu koji nisu baš povoljni. Smijem se kladiti da postoje vrsni majstori za Mercedes čak i bolji od tih u ovlaštenom, a izbor dijelova je širok. Nije njemu polomljeno sve na tom točku. Ne budi lud, 14000 je puno za ovo posmatrao iz ugla siromaha ili iz ugla bogataša, svejedno.
Pa I popravak je jedan vid odrzavanja
Znaci sada kad popravi gledat ce da se sto bolje uradi da ne bi ponovo radio nesto na istome
Nema veze sto nije u garanciji
Ni moje nije u garanciji vec 9 godina al su dijelovi u garanciji koje kupim
Nebitno jesu li dijelovi povoljni ili nisu hocu garanciju I na dio I na rad koji je izvrsen
Za strucnost majstora nisam nista rekao I upravo zato je zakon ovlasteni jer imas reklamaciju ako majstor nije na nivou I nije uradio posao
A konkretno ne znamo sta mu je sve polomljeno tamo
Mozda mu je sjebo I na drugoj strani.nesto a nije vidljivo mozda kao sto rekoh gefufna kardan klinac palac I ode cifra
Thorgerson

#169 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by Thorgerson »

citroen xm wrote:Budimo realni. Na šta bi ličila vožnja kada bi patrole tek tako zaustavljele svako treće-peto auto i provjeravale svaki detalj? Pa recimo na putu od 100 km naletiš na 2-3 patrole i svaka te zaustavi. :run: Ista priča je i kada neko pijan ubije nekoga pa onda u komentarima ljudi pišu: Gdje je policija bla, bla, bla...

Ne može drugovi, tehnički je neizvodljivo. Ali zato može nešto drugo, tačnije moglo bi. Kada na osnovu provjere dođeš do toga da je auto neregistrovano, vozač pijan ili neki drugi teži prekršaj u pitanju oderi ga kaznom da mu sledeći put i pomisao na nešto slično bude uznemirujuća.
Automobil se ne mora zaustaviti da bi se procitao broj tablice sa istoga. Jel tako?

Vani kad god sam bio kod rodjaka, prijatelja. Vozimo se jednom i samo se policija stvori iza nas, govori mi haver, evo sad mi upravo provjeravaju jel auto registrovano i jel sve ok 100%. I vjerovatno jeste tako. Prodje 3-4 min policija samo nastavi dalje drugom trakom. Da nesto nije bilo ok, zaustavili bi nas.

Kod nas. Zaustavi te. Dobar dan. Jel sve uredu? Imas nesto za prijavit? Znate li sto smo vas zaustavili? I tako slicna glupa pitanja. I tako zaustave 100 ljudi bez potrebe, a teoretski onaj 101. moze bi neregistrovan, neosiguran, ukraden boga pitaj.

Patrola, uvali im racunar i nek cesljaju cestu i provjeravaju tablice. Volio bih ako bi neko iz policije evo ko je na forumu mogao reci da li su to ikada u zivotu uradili ili pomislili da urade?
:-)
tempuser

#170 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by tempuser »

supercali wrote:
tempuser wrote:
Ista stvar, zvuci impresivno kad usput spomenes da ti je steta na autu 14 milja i da ces popravljati!
Ajd da se ne bi natezali jeste hvalit ce se ostavljat ce utisak kurcit ce se
Jesi zadovoljan?
Kod nas je sve pogodno za qurcenje, od toga gdje ti djete ide u skolu do toga koliko si platio popravak auta!
supercali

#171 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote:
tempuser wrote:
Ista stvar, zvuci impresivno kad usput spomenes da ti je steta na autu 14 milja i da ces popravljati!
Ajd da se ne bi natezali jeste hvalit ce se ostavljat ce utisak kurcit ce se
Jesi zadovoljan?
Kod nas je sve pogodno za qurcenje, od toga gdje ti djete ide u skolu do toga koliko si platio popravak auta!
Slazem se al posto ni jedan od nas ne poznaje pokretaca teme (bar ga ja ne znam) onda je bezveze pricati da ce se hvaliti ili ne
tempuser

#172 Re: RE: Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVC

Post by tempuser »

citroen xm wrote:
tempuser wrote:

Problem je sto sve teze nalazis zamjenske djelove Valeo, Bosch, NGK, Jurid, Luk, Sachs, MANN, itd jer svi u ponudi imaju Topran, Filtron, no name, kineze, dupljake...
tempuser

#173 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by tempuser »

supercali wrote: Slazem se al posto ni jedan od nas ne poznaje pokretaca teme (bar ga ja ne znam) onda je bezveze pricati da ce se hvaliti ili ne
Tacno, ja sam napisao generalnu konstataciju vezanu za raspravu o visini stete, bezbroj puta sam cuo kako se ljudi gadjaju ciframa, a ne znaju da u pfening znam koliko su platili popravaka, tako da, znajuci nas mentalitet, nista ne uzimam zdravo za gotovo pa tako ni pricu o popravci od 14 milja.
supercali

#174 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

Iskreno boli me briga je li 14 maraka ili 14 hiljada njegova stvar ja samo govorim da nije nemoguce da ima toliko stetu na ovom autu
MrShadow

#175 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by MrShadow »

Tema je otisla skroz u krivom smjeru, ali evo s obzirom da se vecina pita otkud 14,000, predracun iz ovlastenog ide otprilike ovako:

Branik: 2,000
Nosaci branika: 500
Poluosovina: 2000
Glavcina: 1000
Lafete ( gornja, donja, srednja): 1500
Amortizer: 2500
itd
itd

Temu sam ocigledno otvorio na pogresnom mjestu i vise necu pisati jer ne mogu da vjerujem da se neko usudi prokomentarisati nesto tipa "Kad vec vozi CLS-a, njemu 14,000 nije problem ". Necu da raspravljam sada o mojoj plati, poslu i imovinskom stanju, ali cu samo napomenuti da nam je drzava u kurcu zbog ovakvih stavova. Dakle ja ako imam 14,000 viska sada ih trebam ulupati u auto tek tako bez imalo zaljenja i mirno spavati, a onaj idiot sa Golfom neka mirno uziva u zivotu i danas sutra neka ubije nekoga jer jbg, zasto ne opet divljati kad mu vec prolazi.
Post Reply