The Night Of

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
omar little

#151 Re: The Night Of

Post by omar little »

-ova serija je najbolja kada se bavi funkcioniranjima sistema i rutinama raznih tockica unutar masinerije.
- malo mi je bas previse bilo paralelno krizanje good boya sa njegovom fizickom i zatvorskom transformacijom, ali dobro. ne znam kako bi to suptilnije mogli uraditi obzirom na vremensku ogranicenost.
-i dalje mislim da naz nije kriv, da je nije ubio, ikao je, ocito, sposoban za puno brutalnije i okrutnije stvari no se to cinilo na pocetku. iscipelari onog lika do intenzivne, sto zbog istjerivanja frustracije zbog svega sto ga je snaslo, sto zbog ocitog potencijala za svirepost.
-svidja mi se kako su na djelu pokazali kako, u danasnje vrijeme, malo treba da se rekonstruira bilo ciji svaki korak. video nadzori, cell towers, payment transactions. done. nema vise potrebe za puno terenskog posla.
-turturro kida, odlicno je odradio sve scene i razmjene u ovoj epizodi. a i sarm je odvrnuo na peticu. :D on i jd williams ubili svaku lajnu.
-cekam da se u kadar usetaju ili method man ili anwon glover. :D

za vrlo pametnog covjeka, stone je na kraju bas povukao glup do bola potez.

zasto naz misli da je progutao cetiri paketica kada je progutao tri?
omar little

#152 Re: The Night Of

Post by omar little »

Jack Be Nimble wrote:
Njoj a i nama nije ukusno, to jest, neugodno nam je a mrtvozorniku je to dio posla. Ne vidi golu cunu, vidi posao ispred sebe i radi ga. Slijedeca scena je neukusna kada on nju pita je li OK da ovako lazem ili na neki drugi nacin. Njoj je mozda bilo neugodno vidjeti golu cunu i staviti bilo sta pored te cune, ali joj nije bilo neugodno da joj on kaze otvoreno ti reci sta zelis da cujes i ja cu kazati. Sistem je neukusan u toj sceni, a cuna OK.
lajkam ovo. mrzim onog thumb up smaju.

karanana,
naz je posjekao ruku na staklo od vrata kada se vracao po kljuceve.

ne berem te za tog crnca sa uljem, kakvo nepostojanje?
karanana

#153 Re: The Night Of

Post by karanana »

Postoji "fight club" teorija, onda sam je vjerovatno citao na imdb forumu, a ja konto ovde. Teorija je da je onaj crnac pored njega koji ga je savjetovao i polio uljem, a u zadnjoj dobio batine, da je to ustvari nepostojeci lik jer nikad ni sa kim nije komunicirao i odjednom se pojavio. Kao niko ga ne vidi samo naz. Imalo je to smisla, do ove zadnje epizode.
Officer Crabtree

#154 Re: The Night Of

Post by Officer Crabtree »

omar little wrote: zasto naz misli da je progutao cetiri paketica kada je progutao tri?
može bit da to govori da pokaže da je cijeli proces rizičan pa da ne mora ponovo... :D
ExNihilo

#155 Re: The Night Of

Post by ExNihilo »

Sad je već jasno da onaj kvalitet iz prve epizode više nećemo vidjeti. Već od druge epizode kvalitet opada za klasu, ali je i dalje solidna. U posljednjoj epizodi, Nazova transformacija je zbrzana i neuvjerljiva.
karanana

#156 Re: The Night Of

Post by karanana »

ni meni se nije nesto svidila ona transformacija.
Daryl Dixon

#157 Re: The Night Of

Post by Daryl Dixon »

cicos macos je spasena to je bitno :-D

kreatori ove serije se malo igraju sa publikom tako sto na pocetku predstavljaju Naza kao jagnje da bi se ispostavilo u ovoj epizodi da je lik koji je spreman na najokrutnije stvari kao sto su nanosenje teskih tjelesnih povreda, krijumcarenje droge i to na kakav nacin itd..

predstavili su ga kao nekoga ko ima dosta godina robije a i on se tako ponasa kao da mu je to nekada svakodnevnica bila tj kao da je u Bronxu odrastao :D

samo mi se strasno svidja Box-ova uloga, kako samo profesionalno covjek radi svoj posao, ja mislim da ce on imati ulogu od presudnog znacaja u ovoj seriji tj konkretno u ovom slucaju, stari je to lisac, ima dobar nos kad nesto ne stima, kapa dole :kakoste: :thumbup:
ExNihilo

#158 Re: The Night Of

Post by ExNihilo »

Mislim da je Nazovo prebijanje onog lika u kupatilu bilo u funkciji prezentiranja njegove zatvorske transformacije. Pošto je ta transformacija prilično loše i zbrzano predstavljena, čini mi se da je ljudi pogrešno tumače kao mogućnost da je ipak ubio curu ili da je oduvijek latentno nasilan.
nema me tamo

#159 Re: The Night Of

Post by nema me tamo »

Naravno da pogrešno tumače kao i uvijek.
101 teorija, a niko nikad pogodio nije.
Lik ti u facu kaze da ti je htio razderat kožu i ti bi na to se trebao okrenuti i otici?
Pa najveci retard bi ga poslao u bolnicu.

Serija je izgubila top kvalitet, zadnje 4 ep su to i potvrdile.
Officer Crabtree

#160 Re: The Night Of

kako je netflix zakon za ovakve povezujuće epizode koje same po sebi ne odskaču nikako, samo da prešaltaš na sljedeću, ali... :lol:
nema me tamo

#161 Re: The Night Of

Post by nema me tamo »

Jašta odma sve i cao.
Jack Be Nimble

#162 Re: The Night Of

Post by Jack Be Nimble »

Serija jos ima svoj kvalitet. Jos se gleda sistem i raspad sistema. Gdje policija ne pokusava da pronadje drugu alternativu pored Naza i drzava pokusava da na svaki moguci nacin oznaci Naza kao hladnog ubicu koji je sve isplanirao prije nego sto je sjeo u taxi.

Epizoda pokazuje raspad Nazove familije, nisu nikome nista uradili sem sto im je sin u zatvoru. I na kraju imas Naza, koji je usao u zatvor kao dobrica, ali takav je sistem da ga je jednostavno zatvor promijenio. Prvu noc u zatvoru nije smio da u miru pisa, a sada mu frajer stavio zilet pod vrat a on mrtav hladan i miran. Jednostavno ga zatvor slomio, navikao se na svakodnevni zivot zatvora. Sistem ga je napravio zlim.
Officer Crabtree

#163 Re: The Night Of

da, ali ne postoje okolosti još uvijek pod kojima on ne bi bio u pritvoru i na suđenju... teško je zamisliti, jedino da je istraga pošla u drugom smjeru... al imaš oružje, sav mogući timeline,... tako da zatvori takvi kakvi jesu su ga učinili, a ne procedura u tom stepenu...

eh sad jedino što nisam u tom fahu, al dal' baš te smjeste u nakav shithol sa likovima koji vode zatvor iznutra nakon optužnice i prije same presude...?
Jack Be Nimble

#164 Re: The Night Of

Post by Jack Be Nimble »

Officer Crabtree wrote:da, ali ne postoje okolosti još uvijek pod kojima on ne bi bio u pritvoru i na suđenju... teško je zamisliti, jedino da je istraga pošla u drugom smjeru... al imaš oružje, sav mogući timeline,... tako da zatvori takvi kakvi jesu su ga učinili, a ne procedura u tom stepenu...

eh sad jedino što nisam u tom fahu, al dal' baš te smjeste u nakav shithol sa likovima koji vode zatvor iznutra nakon optužnice i prije same presude...?
Zatvor ga je ucinio, ali sistem izvan zatvora ne pokusava nista po tom pitanju da vide neku drugu alternativu. Nego drzava pokusava spinovati sve dokaze u nesto vise...izbacio prvu dvojicu iz taksija jer je cekao mladu curu, rana na ruci dosla od noza kada je ubio curu a ne kada je razbio prozor, sa tolikom drogom mogao bi letjeti do mjeseca bez problema itd.

Ovo je poznata prica u Americi da je pravni sistem od policije, advokata, do zatvora odavno propao. To serija pokazuje.
Daryl Dixon

#165 Re: The Night Of

Post by Daryl Dixon »

samo pravni sistem im je najjaci, no emotions, no hard feelings..
predlagali kolege taksisti ocu mu da ga tuzi sto mu je uzeo automobil bez pitanja haha jos mu i policajac u stanici predlaze da moze to uraditi..
kako su ludi Ide mi.. :-D
karanana

#166 Re: The Night Of

Post by karanana »

Evo jos gledam epizodu ali bih da izjavim da bih ga bas s merakom zabiberio ovoj indijki.
Za ostale utiske i komentare se ocitujem kasnije kad svrsim epizodu
forum_selektor

#167 Re: The Night Of

Post by forum_selektor »

sve je u nogama, u ovoj epizodi

Image

Image

Image

takodjer, imamo dva nova sumLJivca

Image

Image
karanana

#168 Re: The Night Of

Post by karanana »

Ma nek je on izlijecio noge nebitno sta ce se dalje desavati.
I dalje mi se ne svidja ova transformacija.
Ne vjerujem ni da je realan prikaz zatvora i slobode koje ima fredi.
Epizoda ok, ko i sve ranije. Ravno i solidno ali ni blizu prve sto je i ocekivano.
ExNihilo

#169 Re: The Night Of

Post by ExNihilo »

Stvari ne izgledaju dobro po Naza. Sad mu već treba deus ex da se izvuče. Sistem koji bi trebao rehabilitirati pojedinca ga zapravo pretvara u kriminalca.

Da informativno dodam i to da bih srokao Čandru. A i Naz bi, haman.
Jack Be Nimble

#170 Re: The Night Of

Post by Jack Be Nimble »

Ocuh je bio sumljivac cim se pojavio. Kao sto sam napisao kada je reko Boxu "Arapin?"..kao da ga je vidio tu noc i nije mu se ucinio da je Arapin. Nosi koznjaka ala motorista.

Sto se tice crnca opet idemo nazad na ruke. Igra nozem u stanu, prikazivanje njene ruke u mrtvacnici i boja laka, a sada crnac stavlja lak na prste.
Cavendish

#171 Re: The Night Of

Post by Cavendish »

ako Naz ovako nastavi sam ce sebi presuditi. Ne vidim nacin da ovako njegovo ponasanje u zatvoru donese mu ista dobro jer prijateljstvo sa Fredijem ce kad tad puci. Nacin i brzina na koji je Stone izlijecio noge je pomalo nerealna al et nek im bude. Indijka izgleda pomalo pogubljena u sudnici te ocekujem da Stone preuzme kormilo.
dale cooper

#172 Re: The Night Of

Post by dale cooper »

Spominjete naglu transformaciju Naza u bad boy convicta. Mislim da se uopšte ne radi o tome. On samo
stavlja fasadu kojom pokušava oponašati zatvorenika, a unutra je jednako preplašen kao i na početku.
I bojim se da bi ta fasada mogla vrlo brzo pući ako ga Freddy pritisne da počne raditi nešto što stvarno
nije u stanju da uradi. Slažem se da Naz ima određenih potencijala da izvrši nasilje, ali to bi se moglo
reći za bilo koga od nas ako nas u staviš u dovoljno zajebanu situaciju. Bilo bi ironično kada bi on stvarno
bio ubojica, a na površinu isplivavaju tipovi koji su stvarno sposobni i koji su imali dovoljno motiva da to urade.

Hvala Titu da su Johnu ozdravile noge. :mrgreen:

I slažem se sa Nihilom o Chandri. :oops: I would too. :D Slatkica. :-D
relativno84

#173 Re: The Night Of

Post by relativno84 »

:thumbup:
Daryl Dixon

#174 Re: The Night Of

Post by Daryl Dixon »

da se razumijemo, inspektor Box je od samog početka sumnjičav što se ovog slučaja tiče i kao što smo mogli vidjeti u onom lokalu kad je vijest bila o Nazovom suđenju on duma o nečemu, jednostavno nije 100% zagrizao.. jeste da svi dokazi ukazuju na Naza čak i tuča u srednjoj školi ali previše se toga nagledao u svojoj karijeri da mu se jednostavno ne uklapa nešto povodom ovog case-a.. Stone ima prave detektivsko-pravne osobine, klikeraš je.. lahko je zaključio neke stvari vezano za onu kuću u kojoj je žrtva živjela i onog klipa što je snimio na groblju.. dobro reče gore neko da su onaj mrtvozornik i ovaj žuti jedni od glavnih osumnječenih pored Naza za kojeg nešto nisam siguran.. crnac baš ima luđačku priču i on mi odgovara profilu ubojice dok žuti iz House of Cards ima osnova za ubistvo iz imovinsko-pravne koristi a uz to voli milfače.. šta joj je sa mamom bilo? poginula u sudaru?
vicious

#175 Re: The Night Of

Post by vicious »

Daryl Dixon wrote:da se razumijemo, inspektor Box je od samog početka sumnjičav što se ovog slučaja tiče i kao što smo mogli vidjeti u onom lokalu kad je vijest bila o Nazovom suđenju on duma o nečemu, jednostavno nije 100% zagrizao.. jeste da svi dokazi ukazuju na Naza čak i tuča u srednjoj školi ali previše se toga nagledao u svojoj karijeri da mu se jednostavno ne uklapa nešto povodom ovog case-a.. Stone ima prave detektivsko-pravne osobine, klikeraš je.. lahko je zaključio neke stvari vezano za onu kuću u kojoj je žrtva živjela i onog klipa što je snimio na groblju.. dobro reče gore neko da su onaj mrtvozornik i ovaj žuti jedni od glavnih osumnječenih pored Naza za kojeg nešto nisam siguran.. crnac baš ima luđačku priču i on mi odgovara profilu ubojice dok žuti iz House of Cards ima osnova za ubistvo iz imovinsko-pravne koristi a uz to voli milfače.. šta joj je sa mamom bilo? poginula u sudaru?
Pročitah negdje da je umrla od raka, navodno je očuh tako rekao Boxu (ja se ne sjećam toga, morao sam guglati :D )
Post Reply