Brand Srebrenica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
KB9

#151 Re: Brand Srebrenica

Post by KB9 »

Dasi wrote:https://www.instagram.com/p/BG4-qMVmSfA/?hl=en

Dole broj zrtava a gore osmjeh i palac gore.
ne mogu vjerovat :roll:
FreakyStyley

#152 Re: Brand Srebrenica

Post by FreakyStyley »

mg wrote:Dekadencija našeg društva krenula je '92 godine.

Seljani došli u gradove i na funkcije.

A seljak na funkciji je izuzetno opasan po društvo. Jer ne zna seljak šta je sveto. Njegovi gladni geni sumnjičavi su prema svemu, a uvjeren je da je on poseban.

Tako i Fikret, prodaje tragediju za siću, udarajući na emocije seljačina u zemlji i dijaspori, ali te emocije su instiktivne, prizemne i ne potiču od stanja svijesti o veličini Srebreničke tragedije i boli koju ona proizvodi za normalan svijet.

Te emocije su u skladu sa zvukovima Grand parade.

I jedno društvo čije propadanje još nije okončano, niti će biti narednih 10 godina sigurno, progutat će i ove majice, i gledat će te ih na ljudima u vrelim ljetnim danima, dok kroz otvoren prozor automobila, rukom lupkajući ritam "pesama" sa najnovijeg Cecinog albuma, nalazeći u njima smisao svojih mizernih života.

Koncizna i bolno tacna dijagnoza nase kolektivne svijesti. Jedan od boljih postova na ovom forumu.
Oligarh

#153 Re: Brand Srebrenica

Post by Oligarh »

Stvarno ovim je sve rečeno kakva su danas moralna načela.

Prodaji Fikrete, brendiraj, promoviši, radi šta hoćeš i želiš. Vaša je Srebrenica i pravo na nju, tvoja i Camilova, Munirina i slicnih. Ako vi imate obraza to raditi, meni svejedno. Ja sam svoje Sarajevo branio, kao i ideju BiH koja je davno umrla.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4418551286

Over&Out
PM72

#154 Re: Brand Srebrenica

Post by PM72 »

studiorum_tuzlaensis wrote:
PM72 wrote:
Ne sjecam se da sam igdje vidjela bilo kakav brand, modnu liniju na racun Auschwitza. A da jesam, pravo bih se iznenadila, razocarala i svasta nesto.
Ti si kao žaba na dnu bunara koja vidi komadić neba i tumači kako je u Kanadi jal Rimu.Raspitaj se malo koliko košta obilazak muzeja ili Aušvica i koliko koštaju razglednice ili suveniri...to su stotine miliona.

Ne pričaj laži, mrzim ovo reći starijem i ozbiljnom čovjeku. Bio tamo, vidio i istražio. Raspitaj se ti malo. Prvo, sve što se kupi 100% ide u Institut za progonjene Jevreje Simon Wiesenthal. Drugo, nema komercijalizacije (znači zna se ko prodaje, kome, i šta se smije prodavat), sve je napravljeno tako da ti svojim očima možeš doživjeti horor koji vidiš. Od banalnih stvari tipa zabrane slikanja, pravljenja selfija i nepotrebnog blabrljanja gdje ćeš uredno završiti odstranjen iz kompleksa. Sve pare od karata i zarade na suvenirima idu tamo gdje trebaju.

Tako se odaje počast poginulim, a onaj balinluk u koji se protvorio Srebrenički marš mira mi je odvratan. Bio prije 5 godina, taj je i ličilo na nešto. Zadnju godinu uoči napada na Vučića, bilo me sramota i pitao sam se šta ja radim tu, još od samog marša, gomile marve i neotasne omladine, pa do haurlikanja na političare koji su došli odati počast žrvtama.

Nama niko ne treba, sami ćemo sebe pogazit. I nek prodaje ovaj majice i zarađuje, ionako smo obraz davno prodali, ovo je samo lokva pišaline u kojoj sjedimo.
Kao prvo,šta sam to slagao da meni kao starijem i ozbiljnom čovjeku kažeš da lažem?
Kao drugo,šta je "institut za progonjene Jevreje"? Gdje idu te pare? Koji više "progonjeni" Jevreji? je li te pare idu u Mosad ili možda za pravljenje kuća na otetoj palestinskoj zemlji?
ja ti opet kažem,Jevreji su debelo unovčili svoj holokaust.I sad im fabrike po Njemačkoj,Austriji,Holandiji,Danskoj,Francuskoj itd isplaćuju milione za "robovski rad" tokom II svjetskog rata.zar misliš da je ijedan bivši radnik od tih miliona šta hajrovao? jest malo sutra.

Sa drugim dijelom tvog posta se u potpunosti slažem
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#155 Re: Brand Srebrenica

Post by _BataZiv_0809 »

I Camil ga usra vala.
mario001

#156 Re: Brand Srebrenica

Post by mario001 »

Oligarh wrote:Ne znam, za vas ostale, ali meni je ovo stislo srce i stvorilo neopisivu muku unutar mene.

Da li je zaista sve u ovom prokletom vilajetu na prodaju i da li se sve mora "brandirati"??!!

Image

https://www.facebook.com/hifapetrol/?surface=rese

Jos od trenutka kada je izdao knjigu bilo je jasno da nece stati sa komercijalizacijom prvo svoje pa sada i Srebrenicke tragedije...
jazzer

#157 Re: Brand Srebrenica

Post by jazzer »

A seljak na funkciji je izuzetno opasan po društvo. Jer ne zna seljak šta je sveto. Njegovi gladni geni sumnjičavi su prema svemu, a uvjeren je da je on poseban.
...
:thumbup:
Akibh

#158 Re: Brand Srebrenica

Post by Akibh »

Kravetina se smije, hajmo ljudi majica povoljno.
Kakvo je ovo moralno dno...
Tacno je fizicki obracun ono najmanje sto se moze uraditi da se sprijeci ovo blacenje zrtava.
BHCluster

#159 Re: Brand Srebrenica

Post by BHCluster »

Meni Cvijet Srebrenice ili Cvijet „Sjećanje“ ima daleko veci efekat kad se nosi nego bilo kakva majica. Nekako kad ga vidis poruka ide direktno u srce.

Image
statixx

#160 Re: Brand Srebrenica

Post by statixx »

Postoji desetine plemenitih, humanijih, emotivnih i kreativnijih nacina da se oda pocast ili ukaze na genocid, ali ovo je ponor.

Vec vidim dijasporu kako dolazi na Bascarsiju na cevape i kupuje djeci Fikretove brandirane majice tako da se zauvijek sjecaju i nikada ne zaborave gdje su bili i kojem narodu pripadaju.
PM72

#161 Re: Brand Srebrenica

Post by PM72 »

_BataZiv_0809 wrote:I Camil ga usra vala.
Oni su svjesni da ako ne animiraju i ne registruju "dovoljan" broj Bošnjaka u izbornom inžinjeringu u Srebrenici da im sve pada u vodu,od donacija do finansija,radnih mjesta,službenih puteva i udruženja,asfaltiranja,motokultivatora,plastenika,kuća,majica,cvjetova...

A iskren da budem,radi te SDA-ovske bagre volio bih da onaj "vlah" pobjedi za načelnika i da im razjebe talove.
mario001

#162 Re: Brand Srebrenica

Post by mario001 »

Kako nekom zidovu do sada nije palo na pamet da napise "Ja sam iz Ausvica"
Satori

#163 Re: Brand Srebrenica

Post by Satori »

Ni obraza ni pameti.
KB9

#164 Re: Brand Srebrenica

Post by KB9 »

ovaj camil je onaj tokmak klasicni
LolaLola

#165 Re: Brand Srebrenica

Post by LolaLola »

mario001 wrote:Kako nekom zidovu do sada nije palo na pamet da napise "Ja sam iz Ausvica"

Jest zato Fikretu #ja sam iz Srebrenice. Koji nije iz Srebrenice. :|
yasaq

#166 Re: Brand Srebrenica

Post by yasaq »

LolaLola wrote:
mario001 wrote:Kako nekom zidovu do sada nije palo na pamet da napise "Ja sam iz Ausvica"

Jest zato Fikretu #ja sam iz Srebrenice. Koji nije iz Srebrenice. :|
Je l' to od Srebrenice negdje :shock: ???
supercali

#167 Re: Brand Srebrenica

Post by supercali »

PM72 wrote:Ja mislim da ti ljudi ne razmišljaju kao i mi.Možda oni misle kako smo mi naopaki pa nećemo da se bavimo sumnjivim poslovima kao mnogi od "njih".Ja sam ovdje među prvima rekao da je Munira bjelosvjetski hoštapler koja se obogatila na kostima pobijenih i na mene je osuta paljba gora nego na Otesu.Tetka sa Čaršije (ona što radi u javnoj kuhinji) još je veći kriminalac.Munira uzima lovu od kraja rata pa naovamo a "tetka" od početka rata pa naovamo.Znam čovjeka kod koga je krila brašno i ulje čitav rat i samo sa njenom ceduljicom si mogao dobiti vreću brašna i paket ulja (naravno,kad njoj prvo daš nekoliko stotina DM).A brašna je bilo bar šleper a ulja bar cisterna.A kamioni i mušterije dolazile čitav rat...zato njih dvije ja smatram školskim primjerom žena hoštaplera i kriminalaca.

Ja sumnjam da je Fikret takav.
Nema on jos godina da bude takav al polako postat ce
ExNihilo

#168 Re: Brand Srebrenica

Post by ExNihilo »

Iskreno se nadam da će Ćamil izgubiti izbore. :izet:
dobar osjecaj

#169 Re: Brand Srebrenica

Post by dobar osjecaj »

PM72 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:I Camil ga usra vala.
Oni su svjesni da ako ne animiraju i ne registruju "dovoljan" broj Bošnjaka u izbornom inžinjeringu u Srebrenici da im sve pada u vodu,od donacija do finansija,radnih mjesta,službenih puteva i udruženja,asfaltiranja,motokultivatora,plastenika,kuća,majica,cvjetova...

A iskren da budem,radi te SDA-ovske bagre volio bih da onaj "vlah" pobjedi za načelnika i da im razjebe talove.
Ne pada nista u vodu. Prica oko Srebrenice ce biti vjeciti i neiscrpni izvor svih izbornih inzinjeringa i kurvaluka viseslojnih razmjera.
To mjesto ima uslove da pristojno zivi spajajuci dostojanstveno postovanje zrtava i svega sto se desilo i posten rad koristeci resurse koje opstina ima, od rudnika, preko Gubera i ne znam cega jos.

Ne kazem da mogu i trebaju ikad vise biti idilicni gradic s kucicama u cvijecu ali mi se gadi ova opetovana zvjerska glad za prljavstinom, senzacionalizmom i podsticanjem najprljavijih ljudskih nagona. Ova bolesna stoka koja nema mjeru u koristenju priucenih zanata PR-a, marketinga ili bog te pito cega ne zasluzuje da dise ovaj zrak. Stidim se cijelim svojim bicem kakvi divljaci zive oko mene i imaju pravo da bez posljedica rade ovako gnusne stvari. Koji bolesnik trebas biti da se slikas u majici s brojem ubijenih, sa sirokim osmijehom i podignutim palcem. Koja je poruka?! Bravo mrtvi samo naprijed ili sta?!
Banksy

#170 Re: Brand Srebrenica

Post by Banksy »

mg wrote:
Dekadencija našeg društva krenula je '92 godine.
Tačnije, '95.
NeenaSa

#171 Re: Brand Srebrenica

Post by NeenaSa »

PM72 wrote:
NeenaSa wrote:Zhao mi je ubijenih. :(
Srebrenica je odavno postala event za koje-kakve promocije i zarade.
Shto politichki, shto ekonomski.
I opet, muka mi je.
P.s.
PMXY :facepalm: tipichan primjer.
PMXY ?
IzviNJAJEM .
pmxy.
cenecimoveocino

#172 Re: Brand Srebrenica

Post by cenecimoveocino »

Pametan covjek,vidio gdje ta prica prolazi,i od svega napravio biznis.
Majce ce se istampat i prodat,jedni ce ga kudit drugi hvalit,a on brojat s utaljenim kesh i kupit jos jednog Porsche Cayeene
:thumbup: :thumbup:

Za novac mu nista nije sveto,ako nista platit ce PDV da i drzava sta zaradi,samo naprijed ljudino i guli budale i bogati se :thumbup:

Ja je kupit necu al vec sad hiljade drugih hoce,HIFIne pumpe za distribuciju,izlozit ce ih na vidnom mjestu i svaki prolaznik(dijaspora se cilja)bez mozga ce ih kupit.Vecini ce biti cool i bla bla a on kesh broji li broji
Biznismen,sta li sprema sljedece da se opari?
hadzinicasa

#173 Re: Brand Srebrenica

Post by hadzinicasa »

Tako i Fikret, prodaje tragediju za siću, udarajući na emocije seljačina u zemlji i dijaspori, ali te emocije su instiktivne, prizemne i ne potiču od stanja svijesti o veličini Srebreničke tragedije i boli koju ona proizvodi za normalan svijet.

Te emocije su u skladu sa zvukovima Grand parade.

I jedno društvo čije propadanje još nije okončano, niti će biti narednih 10 godina sigurno, progutat će i ove majice, i gledat će te ih na ljudima u vrelim ljetnim danima, dok kroz otvoren prozor automobila, rukom lupkajući ritam "pesama" sa najnovijeg Cecinog albuma, nalazeći u njima smisao svojih mizernih života.
najgore je kad nista nije sveto. i kad se prema svemu odnosi povrsno i bezobzirno.
odlican komentar.
Banksy

#174 Re: Brand Srebrenica

Post by Banksy »

„Ovako besprizorno prostituiranje zajedničke nesreće je nezabilježeno. Duboko se stidim. Prije svega onih koji više nisu među nama. Živih me nije stid. Oni su očito zaslužili da grupa besprizornih profitera već dvije decenije živi od posmrtnih ostataka naših najmilijih. Ako neko nekad bude htio da zna kako je genocid postao privatna firma- evo odgovora.
Zločin počinjen u Srebrenici nije zločin samo protiv muslimana iz enklave Srebrenica, niti protiv svih bosanskih muslimana svuda i onih koji s njima dijele ljubav prema Bosni i Hercegovini. I zato se Srebrenica tiče svih. I ovo je utoliko sramotnije jer pretenduje da je učinjeno u ime Srebrenice i u ime preživjelih“, rekao je Emir Suljagić.
al-em

#175 Re: Brand Srebrenica

Post by al-em »

Odabrali su pravi momenat za prodaju istih, ramazan, bajram, srebrenica, ljeto i dolazak dijaspore i turista.
Locked