seln wrote:stakasa wrote:Haj popustite malo obadvojica, ima pp
Pa kad odmah skace u gard cim se neko usudi reci da USA nije najbolja zemlja na svijetu.
Meni nije... nemam nista protiv da neko misli drugacije.
Izvini, ja nigdje nisam rekao da je USA najbolja zemlja na svijetu, dovoljno dugo sam zivio i u Njemackoj i u USA i u Jugi da mogu da uporedim sve zemlje, sve kvalitete i mane i jedne i druge i trece zemlje.
Ono sto ne mogu da svarim je tipicno, tamo su svi robovi, neobrazovani, crnce za sadaku i ostale fore. Lici animozitet prema jednoj drzavi, koji ti zbog nekog razloga non stop impliciras kao i neke tvrdnje koje izvlacis ne znam od kuda, pa onda ide klasicni argument ne vjerjuj statistici, ne vjeruje ovome ili onome nego vjeruj meni ipak ne prolazi. Valjda i drugi imaju oci i vide ili osjete stvari oko sebe.
Ja sam vec napisao, Njemacka, Svedska, Amerika, sve je to u pet deka, na jednoj strani ti uzme malo vise, na drugoj da nesto drugo, na trecoj opet omoguci nesto trece ali u principu, zivot u ovim zemljama je u pet deka.
Tako da zakljucimo ovu raspravu jer nema veze sa Venecuelom koju evo vec vise od decenije ujebase socijalisti svojim populistickim potezima a kao zemlja obzirom na bogatstva i populaciju trebala bi biti u vrhu Latinske Amerike po svim parametrima.
A ove fore tipa , Rusi bili prvi u svemiru i sl. ostavi se toga, dovoljno si pametan da znas da su se kurcili sa svemirom a zene im se ko stuke jebavale za par carapa najlonki ili malo kvalitetnije gace.