Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
-
Pirija
#151 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
vec je i previse umjetnika u vlasti...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#152 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
E, vidis, dobro si to spomenuo. Nacelnik grada bas i ne moze otvarati nova radna mjesta, ali recimo moze pomoci mladim privrednicima da lakse otvore firmu. Da ne cekas mjesecima potrebne dozvole, papire koji su ti potrebni za pokretanje posla. Takodjer, opcinska vijeca i nacelnik mogu i utjecati na cijene tih dokumenata.__Phoenix__ wrote:Ljudi očekuju da im načelnik smanjuje broj nezaposlenih, šta treba, da otvori firmu i zaposli tebe?![]()
Ako si punoljetan i imaš nešto ušteđevine, počni biznis i riješi nezaposlenost.
Inace, spiskas i ustedjevinu i zivce i prije nego sto ista pokrenes
-
__Phoenix__
#153 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Budući biznismen kojeg uspori birokratija za par sedmica i nije čemu niti se ima čemu nadati u budućnosti, ne pušim ja tu priču kako procedure spriječavaju ideje i biznise, a i kad smo tu, nije na općini većina stvari nego na kantonu...
-
Nokija
#154 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Da mogu glasati, mozda bi ga zaokruzila. Djeluje mi da je zgodan
Cesto pogledam neke njegove klipove, ima dosta stvari koji mi se svidjaju. Cesto je to na solidnom nivou satire i neka vrsta hronike naseg drustva.
Istovremeno gledala sam par nekih njegovih gostovanja u emisijama uzivo i moram priznati da sam se jako razocarala, nisam imala zelje da gledam do kraja. Elokventnost nula, i neka totalno plitka razmisljanja. Mozda trema ili sta vec, uglavnom mislim da je solo kvalitetniji.
Njegova umjetnost mi je takodje slabasna. Nista novo, moderno, provokativno...sve negdje vec vidjeno.
Ali boze moj, covjek se bori. Nisu ni drugi nista bolji.
Cesto pogledam neke njegove klipove, ima dosta stvari koji mi se svidjaju. Cesto je to na solidnom nivou satire i neka vrsta hronike naseg drustva.
Istovremeno gledala sam par nekih njegovih gostovanja u emisijama uzivo i moram priznati da sam se jako razocarala, nisam imala zelje da gledam do kraja. Elokventnost nula, i neka totalno plitka razmisljanja. Mozda trema ili sta vec, uglavnom mislim da je solo kvalitetniji.
Njegova umjetnost mi je takodje slabasna. Nista novo, moderno, provokativno...sve negdje vec vidjeno.
Ali boze moj, covjek se bori. Nisu ni drugi nista bolji.
- pike
#155 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Na zalost nema on nikakvih sansi. Liberalne ideje i prica o individualnosti kod nas ne pali, te stvari realno nikad nismo ni imali (kao drustvo).
- KB9
#156 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
lik je odlican za sjest popit kafu, malo sega, sprdnja, cut koju pametnu sto se kaze u narodu i to je sve
kakav crni nacelnik ljudi, sta je vama, pa dovoljno smo karikatura od drzave i ovako
kakav crni nacelnik ljudi, sta je vama, pa dovoljno smo karikatura od drzave i ovako
- Radar71
#157 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Buckethead wrote:![]()
![]()
-
upsy_daisy
#158 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Ja ne vidim nijedan razlog zašto on ne bi bio bolji od sadašnjeg ili prethodnog...
Ništa, ama baš ništa u Centru nije poduzeo za stanovnike Općine, samo za zgrtanje para i profit.
Tako da, Damir nije gora opcija, jer mi i nemamo opciju.
Ništa, ama baš ništa u Centru nije poduzeo za stanovnike Općine, samo za zgrtanje para i profit.
Tako da, Damir nije gora opcija, jer mi i nemamo opciju.
- Pismonosa
#159 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 10:40, edited 1 time in total.
-
Boskero
#160 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:56, edited 1 time in total.
- Pismonosa
#161 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 08:35, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#162 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Pa Chmoljo i jest' diktator, to svi znaju
Tacno, kada malo razmislim, mozda bih mu i mogao dati svoj glas
. Pa kad' je bal, nek' je maskembal 
Tacno, kada malo razmislim, mozda bih mu i mogao dati svoj glas
- Pismonosa
#163 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 08:32, edited 1 time in total.
- Banksy
#164 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Kakve smo ih sve birali, došao red i na leru, redikula...
Samo imajte na umu da je svaki glas ovoj spodobi, glas za SDA. Da ne bude sutra 'nismo znali'.
Samo imajte na umu da je svaki glas ovoj spodobi, glas za SDA. Da ne bude sutra 'nismo znali'.
-
calculator
#165 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Fali.... Damir Nikšić se ruga građanima Općine Centar, sprda se i pravi cirkus svojom predizbornom kampanjom za načelnika Centra. Ne znam budućnost, ali je mogu pretpostaviti: neko ko nikad nije imao dodir sa političkim odlučivanjem, neiskusan u političkim interesima, neko ko nikad nije upravljao ljudskim resusrima, ko nije organizirao rad najmanje dvije različite organizacije, neko ko u izbore ulazi s pozicije konceptualne umjetnosti koja nije umjetnost već komedijaški oblik izražavanja vlastitih frustracija i životnih iskustava... ne može biti ozbiljan kandidat, naročito - ne može biti načelnik Općine Centar, jedne od najznačajnijih administrativnih teritorija u BiH.Pismonosa wrote:Ma ja bolan. Šta to fali čovjeku? Samo ovi kritičari pokušavaju stvoriti privid da je Damirova konkurencija mahom kapaciteta Bill de Blasia, pa bi eto umjetnikov izbor bio tragedija. A sve u 5 deka.
- muha_sa
#166 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
kako vidjet imovinsku kartu svih poslijeratnih nacelnika (svih sarajevskih opština)
-šta je imAo prije neg je stupio na dužnost a šta sad ima
- Banksy
#167 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Ovdje ima ponešto ... https://www.cin.ba/imovinski-kartoni-bh-politicara/muha_sa wrote:kako vidjet imovinsku kartu svih poslijeratnih nacelnika (svih sarajevskih opština)![]()
A ne znam i koliko je korisno, sve je uglavnom na svastikama i puncu Fudi ...
- muha_sa
#168 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
jašta neg beskorisnoBanksy wrote:Ovdje ima ponešto ... https://www.cin.ba/imovinski-kartoni-bh-politicara/muha_sa wrote:kako vidjet imovinsku kartu svih poslijeratnih nacelnika (svih sarajevskih opština)![]()
najunosniji biznis--dodje go ko lipa ode pun ko brod.
bogate svastike, tetke, rodice.......................... a bogme i punac Fudo bogat
- Pismonosa
#169 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 10:33, edited 1 time in total.
- Pismonosa
#170 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 08:31, edited 1 time in total.
- Banksy
#171 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Go ko lipamuha_sa wrote:jašta neg beskorisnoBanksy wrote:Ovdje ima ponešto ... https://www.cin.ba/imovinski-kartoni-bh-politicara/muha_sa wrote:kako vidjet imovinsku kartu svih poslijeratnih nacelnika (svih sarajevskih opština)![]()
najunosniji biznis--dodje go ko lipa ode pun ko brod.
bogate svastike, tetke, rodice.......................... a bogme i punac Fudo bogat
- Pismonosa
#172 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 08:31, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#173 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
Posao nacelnika je vise menadzerski posao, dakle imas budzet i trebas ga rasporediti na sta ces ga potrositi i to sve pratiti da se zavrsi. Vlastite frustracije? Hahaha.Pismonosa wrote: Fali.... Damir Nikšić se ruga građanima Općine Centar, sprda se i pravi cirkus svojom predizbornom kampanjom za načelnika Centra. Ne znam budućnost, ali je mogu pretpostaviti: neko ko nikad nije imao dodir sa političkim odlučivanjem, neiskusan u političkim interesima, neko ko nikad nije upravljao ljudskim resusrima, ko nije organizirao rad najmanje dvije različite organizacije, neko ko u izbore ulazi s pozicije konceptualne umjetnosti koja nije umjetnost već komedijaški oblik izražavanja vlastitih frustracija i životnih iskustava... ne može biti ozbiljan kandidat, naročito - ne može biti načelnik Općine Centar, jedne od najznačajnijih administrativnih teritorija u BiH.
To sto su dosadasnji nacelnici obukli odijela i kravate, sto fino pricaju ih ne cini sposobnim - a to se i vidi na primjeru, najvise u opstini centar.
PA iduci nekom logikom, gledajuci one klipove i sta njemu smeta - ako to ne bude sutra htio provoditi u praksi, gradjani centra mogu biti zadovoljni. Nek je eto Becirevic sposoban, idiot dao potpis da se pravio no ruglo ispod tranzita, sto samo lud covjek moze uraditi i sad nam prijeti da se pola trebevica sruci na skenderiju...e bas moras biti sposoban da to potpises.
Last edited by Thorgerson on 01/06/2016 10:01, edited 2 times in total.
- Pismonosa
#174 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 08:30, edited 1 time in total.
- muha_sa
#175 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?
sve je to u 5 dekaPismonosa wrote:A vidi sad ispade da ja pravim Damiru reklamu i nešto žestoko lobiram.
A fakat me zaboli đon ustvari
dok ne bude konfiskacije imovine--od tetki, svastika, rodjaka kokuza koji imaju bjesna auta, kucetine, vile i vikendice na moru a ovi što su im to omogucili ne završe na dugogodišnjoj muriji ovdje hajra neJma
ovako, sjaši kurta da uzjaše murta a ti narode dudlaj