Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
patriot_1 wrote:Znanje ti nije jača strana.Opće,a bome i oznavanje drugih religija!Znaš nešto više o Islamu i to je sve,a iz te perspektive se nebi smio ni usuđivati tumačiti Kršćanstvo!
Duh Sveti je Bog u punom smislu i treća Božanska Osoba jednaka Ocu i Sinu kako u unutarnjoj stvarnosti Trojstva tako i u povijesti spasenja kroz koju se Bog objavljuje čovječanstvu, odnosno komunicira sa svakim od nas – svakim ljudskim bićem koje je ikad posegnulo za Božanskim. U povijesti spasenja, u Starom i Novom zavjetu, Duha Svetoga simboliziraju: sveto (krizmeno) ulje, oblak i svjetlo, voda, vjetar, vatra i golubica.
Duha Svetog se također naziva Parkletom, Zaštitnikom i Zagovornikom, Duhom Istine, Duhom Božjim i Duhom Ljubavi.
2013-05-19.Duhovi.05
Duh Sveti je integralni i neodvojivi dio Božanskog Trojstva. Zbog jedinstva naravi u Trojstvu, Bog Otac je u potpunosti u Bogu Sinu i potpuno u Bogu Duhu Svetom; Bog Sin je u potpunosti u Bogu Ocu i potpuno u Bogu Duhu Svetom; tako je i Bog Duh Sveti u potpunosti u Bogu Ocu i potpuno u Sinu. Nijedna od tri Božanske Osobe nije za sebe ni izvan druge dvije Božanske Osobe, jer nijedna od tri Božanske Osobe ne prethodi ostalima u vječnosti niti nadilaze ostale u moći ili na bilo koji drugi način.
Poslan od Krista na Pedesetnicu, Duh Sveti prebiva u Crkvi, te je izvor njenog duhovnog života i trajnog posvećenja svih vjernih kroz dar milosti.
2013-05-19.Duhovi.04Naravno, posvećenje čovječanstva, kao i svako Božje djelo u povijesti spasenja, rezultat je jedinstvenog djelovanja sve tri Božanske Osobe (zbog jedinstva naravi u Trojstvu koje smo već izložili), ali ga se pripisuje Duhu Svetom zbog Kristova obećanja da će poslati Parakleta svojim sljedbenicima i zbog događaja na prvu Pedesetnicu. No, zašto je Krist obećao baš Duha Svetoga? Zato što Duh Sveti proizlazi iz odnosa ljubavi između Oca i Sina, On jest ljubav Oca prema Sinu i Sina prema Ocu, te samim time što nam je poslao svoju Ljubav da nas posveti svojom milošću Bog pokazuje ljudskom rodu svoju beskrajnu ljubav. Ovo je poanta blagdana Duhova. http://www.studenti.dominikanci.hr/imag ... ovi.05.jpg
Znanje ti nije jača strana.Opće,a bome i oznavanje drugih religija!Znaš nešto više o Islamu i to je sve,a iz te perspektive se nebi smio ni usuđivati tumačiti Kršćanstvo!
cuj nebi smio, pa da nam ti palamudis za mnogobozackom religijom ovdje sa 3 podjenaka Boga gdje se nezna ko se kome moli, niti ko je ko i sta je ko..
kad sam smio sa katolickim svestenikom mogu i sa tobom trobogi junace
Duh Sveti je Bog u punom smislu i treća Božanska Osoba jednaka Ocu i Sinu kako u unutarnjoj stvarnosti Trojstva tako i u povijesti spasenja kroz koju se Bog objavljuje čovječanstvu, odnosno komunicira sa svakim od nas – svakim ljudskim bićem koje je ikad posegnulo za Božanskim. U povijesti spasenja, u Starom i Novom zavjetu, Duha Svetoga simboliziraju: sveto (krizmeno) ulje, oblak i svjetlo, voda, vjetar, vatra i golubica.
ovdje je ocito da ste mnogobozacka vjera sa tri boga podjednaka jedna drugom, ali sto jejos komicnije Boga gospodara svihg svjetova pretvorite u goluba
ako vam je ta ptica gore Bog , kako onda tata bog i sin Bog mogu bit isto sa tom pticicom???
i treća Božanska Osoba jednaka Ocu i Sinu
ali isus te licno negira, ti tvrdis da su oni
Otac=Sin=Sveti duh
dok isus kaze:
Ivan 14,28.. Otac je veći od mene.
to znaci Otac > Sin a ne kako ti to hoces ovdje prestaviti Otac=SIn
Duha Svetog se također naziva Parkletom, Zaštitnikom i Zagovornikom, Duhom Istine, Duhom Božjim i Duhom Ljubavi.
nisi narodu objasnio zasto isus laze kad kaze a ce poslati drugog Duha kad on ode? koliko tih duhova imate?
Last edited by Smrcak15 on 12/05/2016 11:31, edited 1 time in total.
lijepa u dusi wrote:Smrcak, ne trudi se. Ocigledno da nema smisla. Znas kako kazu, dzaba je coravom namigivati.
ne radim ja to radi patriote da bi njemu objasnio nego drugima da vide te razilke krscanskih vjerovanja(koje cak i nemaju uporiste u bibliji ili je pogresno protumaceno) i islama.
Jer patriota me izaziva da mu odgovaram a ja to vidim kao priliku da narodu objasnim neke stvari ovdje
lijepa u dusi wrote:Smrcak, ne trudi se. Ocigledno da nema smisla. Znas kako kazu, dzaba je coravom namigivati.
ne radim ja to radi patriote da bi njemu objasnio nego drugima da vide te razilke krscanskih vjerovanja(koje cak i nemaju uporiste u bibliji ili je pogresno protumaceno) i islama.
Jer patriota me izaziva da mu odgovaram a ja to vidim kao priliku da narodu objasnim neke stvari ovdje
Ko ima imalo razuma, shvatio je do sad.
Mada, moram priznati da navodis bas jake, lijepe argumente, nisam znala za one dijelove Biblije u kojim se najavljuje dolazak Poslanika a.s. Zaista je moram procitati sto prije.
Ko ima imalo razuma, shvatio je do sad.
Mada, moram priznati da navodis bas jake, lijepe argumente, nisam znala za one dijelove Biblije u kojim se najavljuje dolazak Poslanika a.s. Zaista je moram procitati sto prije.
Poslanik Muhammed je detaljno najavljen i u starom i u novom zavjetu,, a ocekivati od lljudi koji vjeruju u tri boga ali ipak jedan Bog da ti to objasne nece se nikad desiti, jer nemogu jednostavne stvari da svare a kamoli nesto malo izazovnije i kompliciranije.
Isus kaze:
ako ne odem Branitelj nece doci k vama. Odem li, poslat cu ga k vama. On ce kad dodje dokazivati svijetu zabludu s obzirom na grijeh, na pravednost i na sud.
S obzirom na grijeh ukoliko ne vjeruju u mene
s obzirom na pravednsot ukoliko odlazim Ocu te me vise necete vidjeti
i s obzirom na sud, ukoliko je osudjen knez ovoga svijeta"
"Imao bih vam jos mnogo reci, ali sada ne mozete nositi. A kada dodje on, Duh Istine uvest ce vas u svu istinu. On nece govoriti sâm od sebe, vec ce govoriti sto cuje i objavit ce vam buduce. On ce mene proslaviti, jer ce uzeti od onoga sto je moje i to objaviti vama." Ivan 16:7-14
ako ne odem Branitelj nece doci k vama. Odem li, poslat cu ga k vama.
ovdje isus nagovjestava da ce neko doci poslije Isusa
On ce kad dodje dokazivati svijetu zabludu s obzirom na grijeh, na pravednost i na sud.
Bog je Muhammedu objasnio u detalje sve grijehe, a sudio je ljudima sa kuranom Bozijim zakonima i bio je pravedan da nemoze pravedniji od njega.
A kada dodje on, Duh Istine uvest ce vas u svu istinu.
objasnit ce vam sve sto ja nisam stigao objasniti, a pogledamo kakve smo sve informacije dobili od boga preko Muhammeda, o proslosti, o sadasnjosti o buducnosti, plus sta se desava poslije smrti, o raju, o paklu, o sudnjem danu itd itd masa toga je objasnjeno.
On nece govoriti sâm od sebe, vec ce govoriti sto cuje
sporedite ovo sta Bog kaze u kuranu:
2. vaš drug(muhammed) nije s pravog puta skrenuo i nije zalutao! 3. On ne govori po hiru(ceifu) svome –
4. to je samo Objava koja mu se obznanjuje,
na mnogo mjesta nailazimo na rijec "Reci" ovako naprimjer
Bog objavljuje muhammedu da kaze ljudima:
1. Reci: "On je Allah – jedan!
2. Allah je Utočište svakom!
3. Nije rodio i rođen nije,
4. i niko Mu ravan nije!"
kad ja tebi kazem reci a ti ponavljas zamnom, jeli ti u tom slucaju govoris od sebe ili ponvaljas moje rijeci sto si cuo ?
i objavit ce vam buduce
preko muhammeda smo dobili masa informacija o buducim stvarima, razni predznaci sudnjeg dana, sto su se desili sto se sada desavaju i sto ce se neki desiti, plus govorio je o zivotu poslije smrti o sudnjem danu o smaku svijeta itd itd
i ovo je ispunjeno sa muhammedom
On ce mene proslaviti, jer ce uzeti od onoga sto je moje i to objaviti vama
dovljno je procitati sta je Muhammed sve govorio o isusu i shvatit ces da ga je proslavio, cak se muhammed sreo sa Isusom u noci miradza kad je bog omogucio muhamemdu da predje iz ove nase dimenzije u druge vece dimenzije, vise sfere, ili paralelne univerzume, pa je na drugom nebu vidio Isus i razgovarao sa njim, cak ga je opisao kako izgleda.
sad ja vas sviju pitam, kad je to taj neki sveti duh po vama dosao i ispunio sve ove stvari, da je govorio ljudima o buducim stvarima, o grijehu, o pravdi o sudu, da ce govoriti ono sto cuje itd itd nikad nije dosao niko poslije isus osim Muhammed ko je ispunio sve ove najave Isusa o dolasku Poslanika Muhammeda
Ako i dalje tvrditi da je to bio Sveti duh grijesite jer isus kaze ako ne odem Branitelj nece doci k vama, a koliko nam je poznato sveti duh je vec bio prisutan medju njima , i za vrijeme isusovog rodjenja , tako da se nemoze ovo odnositi na svetog duha o kojem vi pricate. znaci taj branitelj nemoze biti niko drugi nego muhamemd, nadji te mi jednu osobu poslije isusa koja ispunjava sve ove uvjete, necete je naci.
Isus kaze:
16 I ja ću moliti Oca, i dat će vam drugoga Utješitelja, da ostane s vama dovijeka,
17 Duha istine, kojega svijet ne može primiti, jer ga ne vidi, niti ga poznaje; a vi ga poznajete, jer ostaje kod vas i u vama je. Biblija
ko je taj utjesitelj i branitelj ako ne Muhammed, jer Kuran koji je dosao preko muhammeda ostat ce dovijeka ,ili bolje reci do Smaka svijeta , nepromijenjen u svom izvornom stanju kako je dosao od Boga, bez ijednog izmijenjenog slova.
Riječ "utješitelj" je prijevod grčke riječi "paracletos" koja je upotrijebljena kao zamjena originalne riječi "periclytos" a koja odgovara arapskoj riječi "Muhammed" ili "Ahmed". Dva grčka izraza imaju malu razliku u izgovoru kao i u pisanju; stoga su prepisivači lahko mogli mijenjati jednu ili drugu riječ u određenim verzijama. Jevreji i kršćani su skloniji upotrebi iskrivljene verzije.
17 Duha istine, kojega svijet ne može primiti, jer ga ne vidi, niti ga poznaje
drugim rijecima, pricao sam vam o tome covjeku koji dolazi poslije mene , a drugi neznaju o njegovom dolasku nista pa ga zato nemogu ni primiti , jer ga sad ne vide niti poznaju posto nisu culi moja predavanja vama o njemu.
a vi ga poznajete, jer ostaje kod vas i u vama je
drugim rijecima, pricao sam vam o njemu i poznajete ga, ostaje u vasim srcima znanje o njemu pa ga prihvatite kad dodje.
jasno ko dan da se radi o muhammedu
sta kaze stari zavjet o Muhammedovom dolasku
Stari Zavjet
18 Podignut ću im proroka između braće njihove, kao što si ti. Riječi svoje stavit ću u usta njegova, da im kaže sve, što mu zapovjedim.(Pon.Zakon 18)
Ovaj citati se odnosi na Mojsija i prorocanstvo poslije njega o slanju poslanika!Ovdje treba podvuci rijec „KAO STO SI TI“ krscani kazu ovo se odnosi na Isusa jer i Isus i Mojsije su bili zidovi ali onda bi se ovo moglo primjeniti skoro na sve poslanike!Zato pogledajmo slicnosti izmedju Mojsija,Muhammeda i Isusa:
1.Mojsije i Muhammed su rodjeni na prirodan nacin tj. imali su i majku i oca a Isus je ja imao samo majku i rodjen je bez ucesca muskarca
2.Mojsije i Muhamaed a.s su umrli prirodnom smrcu dok je Isus po islamskom ucenju uzdignut na nebo a po krscanskom razapet na krizu
3.Muhammed i Mojsije su dosli s novi vjerozakonom dok Isus nije dosao s novim vjerozakonom nego je dosao da potvrdi stari vjerozakon
4.Mojsije i Muhamed a.s. su imali i porodicu tj. zene i djecu dok je Isus po krscanskom ucenju bio neozenjen i nije imao djecu
5.Mojsije i Muhammed a.s. su bili vladari u svom narodu tj. mogli su izreci smrtnu kaznu dok Isus to nije mogao
6.Mojsije i Muhamed a.s. su prihvaceni kasnije od svog naroda dok Isus to nije bio osim od pojedinaca
Dalje:
Riječi svoje stavit ću u usta njegova
Poslanik a.s. je bio nepismen, nije znao ni citati ni pisati i sve sto je prenio od Objave je bilo usmenim putem i zbog toga odmah u sljedecem stihu se prijeti onom ko ne bude slusao ono sto on bude kazivao:
19 A tko ne posluša riječi Mojih, što će ih govoriti u ime Moje, toga ću Ja sam povući za to na odgovornost.(Pon.Zakon 18)
Slicno i Kuran kaze za Poslanika a.s.:
"On ne govori po hiru(ceifu) svome to je samo Objava koja mu se obznanjuje"(En-Nedzm 3-4)
Zbog toga se ovdje jasno govori o Muhammedu a.s.
Dalje:
12 A pruži li se knjiga jednomu, koji ne zna čitati, i kaže li se: "Čitaj to!", on odgovori: "Ne znam citati(ili ne mogu citati)."(Izaija 29)
Prve rijeci objave Kurana bili su sure Alek:
„Citaj(uci) u ime Gospodara tvoga koji stvara“
A poslanik Muhammed a.s. posto je opcepoznata cinjenica bio nepismen reko je:"Ma ene bi karin" ili “Ne znam citati“
Muhammed spomenut imenom u bibliji na hebrejskom
Orginalni tekst starog zavjeta gdje se ime Muhammed spominje
Prorocanstvu iz Biblije o Muhammedovom osvjanju Mekke sa 10 000 vojnika
1. U Evanđelju po Mateju nalazi se govor Isaa, a.s., Isusa kako ga nazivaju evanđelja - u kojem se on obraća svom narodu: "Reče im Isus: 'Zar niste nigda čitali u Pismima: 'Kamen koji odbaclše graditelji postade ugaonim kamenom; to je djelo Gospodnje, ono je divno u našim očima. 'Tako će vam se' - velim - 'oduzeti kraljevstvo Božije, dat će se narodu koji rađa njegovim rodom.'"
govori se ugaoni kamen, a jeli ovo ugaoni kamen
'Tako će vam se' - velim - 'oduzeti kraljevstvo Božije, dat će se narodu koji rađa njegovim rodom
znaci vjerski zakoni i knjiga Bozija da ce se drugom narodu koji ce predvoditi covjecanstvo, to jest sljedbenicima Muhammeda
Ja sam procitao u Hebrejskoj Bibliji da se Islamski Poslanik spominje! Hrvatska verzija biblije: pjesma nad pjesmama 5,16 "Govor mu je sladak i sav je od ljupkosti. Takav je dragi moj, takav je prijatelj moj, o kćeri jeruzalemske."
Hebrejska verzija Biblije: pjesma nad pjesmama 5:16 "חִכֹּו מַמְתַקִּים וְכֻלֹּו מַחֲמַדִּים זֶה דֹודִי וְזֶה רֵעִי בְּנֹות יְרוּשָׁלִָם׃"-u prijevodu na hrvatski znaci:pjesma nad pjesmama 5:16 "Pričekajte za slatkišima i moj stric su proveli Mhmdim da je moj prijatelj, kćeri jeruzalemske"- sad me ovo zbunjuje malo zašto se u hebrejskoj Bibliji spominje Muhamed a u našoj hrvatskoj verziji se ne spominje? Damir
Dragi Damire,
Moram priznati da mi tvoje pitanje baš i nije posve jasno, ali pokušat ću odgovoriti najbolje što mogu, nadajući se da ću moći razjasniti neke detalje oko prijevoda. Prije svega, čini mi se da si citat u svome pitanju iskopirao naopako. Hebrejski jezik se čita s desna na lijevo tako da u ovom obliku u kojem je poslan nema previše smisla. Vjerujem da si zapravo mislio na sljedeći stih:
Doslovan prijevod početka stiha je sljdeći:
חִכּוֹ֙ = njegovih usta
מַֽמְתַקִּ֔ים = slatkoća
וְכֻלּ֖וֹ = u potpunosti (je)
מַחֲמַדִּ֑ים = poželjna
זֶ֤ה = to/taj/ovo
דוֹדִי֙ = moj (je) ljubljeni
וְזֶ֣ה = i to/taj/ovo (je)
רֵעִ֔י = moje (je) prijatelj
בְּנ֖וֹת = kćeri
יְרוּשָׁלִָֽם׃ = Jeruzalemske
Prema tome, čini mi se da je hrvatski prijevod prilično dobar. Ovaj drugi prijevod koji si priložio zapravo uopće ne razumijem. Ne znam koji je glagol preveden s „pričekajte,“ koja riječ s „moj stric.“ Osobito mi nije jasno zašto bi se „ma·ḥă·mad·dîm“ prevelo s „Muhamed,“ posebice ako imamo na umu da „ma·ḥă·mad“ na hebrejskom označava nešto drago, ugodno, poželjno. Pojam se često se koristi u kontekstu gledanja. Pritom je „ma·ḥă·mad·dîm“ pluralni oblik muškog roda koji se slaže s riječju „mam·ṯaq·qîm.“ Prema tome, ne vidim nikakvog razloga da „poželjne stvari“ prevedemo s Muhamed. Štoviše, teško mi je zamisliti da bi itko tko se malo bolje razumije u hebrejski jezik to napravio. Osim toga, nije mi poznato nijedno biblijsko mjesto na kojem izvedenica od מחְמַד označava osobno ime.
Ako se pak tvoje pitanje odnosi na korijen glagola HMD, koji je prisutan i u riječi „poželjan“ i u imenu „Muhamed,“ onda također trebaš imati na umu da te riječi u hebrejskom i arapskom jeziku nemaju isto značenje. U hebrejskom jeziku, kao što smo vidjeli, primarno značenje je „želja,“ tj. nešto poželjno, dok je u arapskom jeziku primarno značenje od HMD „slava.“ Prema tome, riječ Muhamed u arapskom jeziku, kao pasivni oblik glagola HMD, ne znači „poželjan,“ već „slavljen/proslavljen.“ Dakle, podudarnost ne postoji čak ni na etimološkoj razini.
Nadam se da sam uspio razjasniti nejasnoće oko navedenog stiha.
patriot_1 wrote:Ja sam procitao u Hebrejskoj Bibliji da se Islamski Poslanik spominje! Hrvatska verzija biblije: pjesma nad pjesmama 5,16 "Govor mu je sladak i sav je od ljupkosti. Takav je dragi moj, takav je prijatelj moj, o kćeri jeruzalemske."
Hebrejska verzija Biblije: pjesma nad pjesmama 5:16 "חִכֹּו מַמְתַקִּים וְכֻלֹּו מַחֲמַדִּים זֶה דֹודִי וְזֶה רֵעִי בְּנֹות יְרוּשָׁלִָם׃"-u prijevodu na hrvatski znaci:pjesma nad pjesmama 5:16 "Pričekajte za slatkišima i moj stric su proveli Mhmdim da je moj prijatelj, kćeri jeruzalemske"- sad me ovo zbunjuje malo zašto se u hebrejskoj Bibliji spominje Muhamed a u našoj hrvatskoj verziji se ne spominje? Damir
Dragi Damire,
Moram priznati da mi tvoje pitanje baš i nije posve jasno, ali pokušat ću odgovoriti najbolje što mogu, nadajući se da ću moći razjasniti neke detalje oko prijevoda. Prije svega, čini mi se da si citat u svome pitanju iskopirao naopako. Hebrejski jezik se čita s desna na lijevo tako da u ovom obliku u kojem je poslan nema previše smisla. Vjerujem da si zapravo mislio na sljedeći stih:
Doslovan prijevod početka stiha je sljdeći:
חִכּוֹ֙ = njegovih usta
מַֽמְתַקִּ֔ים = slatkoća
וְכֻלּ֖וֹ = u potpunosti (je)
מַחֲמַדִּ֑ים = poželjna
זֶ֤ה = to/taj/ovo
דוֹדִי֙ = moj (je) ljubljeni
וְזֶ֣ה = i to/taj/ovo (je)
רֵעִ֔י = moje (je) prijatelj
בְּנ֖וֹת = kćeri
יְרוּשָׁלִָֽם׃ = Jeruzalemske
Prema tome, čini mi se da je hrvatski prijevod prilično dobar. Ovaj drugi prijevod koji si priložio zapravo uopće ne razumijem. Ne znam koji je glagol preveden s „pričekajte,“ koja riječ s „moj stric.“ Osobito mi nije jasno zašto bi se „ma·ḥă·mad·dîm“ prevelo s „Muhamed,“ posebice ako imamo na umu da „ma·ḥă·mad“ na hebrejskom označava nešto drago, ugodno, poželjno. Pojam se često se koristi u kontekstu gledanja. Pritom je „ma·ḥă·mad·dîm“ pluralni oblik muškog roda koji se slaže s riječju „mam·ṯaq·qîm.“ Prema tome, ne vidim nikakvog razloga da „poželjne stvari“ prevedemo s Muhamed. Štoviše, teško mi je zamisliti da bi itko tko se malo bolje razumije u hebrejski jezik to napravio. Osim toga, nije mi poznato nijedno biblijsko mjesto na kojem izvedenica od מחְמַד označava osobno ime.
Ako se pak tvoje pitanje odnosi na korijen glagola HMD, koji je prisutan i u riječi „poželjan“ i u imenu „Muhamed,“ onda također trebaš imati na umu da te riječi u hebrejskom i arapskom jeziku nemaju isto značenje. U hebrejskom jeziku, kao što smo vidjeli, primarno značenje je „želja,“ tj. nešto poželjno, dok je u arapskom jeziku primarno značenje od HMD „slava.“ Prema tome, riječ Muhamed u arapskom jeziku, kao pasivni oblik glagola HMD, ne znači „poželjan,“ već „slavljen/proslavljen.“ Dakle, podudarnost ne postoji čak ni na etimološkoj razini.
Nadam se da sam uspio razjasniti nejasnoće oko navedenog stiha.
znas li sta vi radite, vi fakticki prevodite imena
zamislite neko se zove John Black, vi sa vasim prevodima prevdete kao Ivan Crni, ali on se nikad nije prezivao crni jer nemozes prezime Black prevesti jer je to njegovo prezime a ne obicna rijec koja se prevodi
eh vi upravo znacenje imena Muhammed prevedete i tako izgubite jedno cisto prorocanstvo iz starog zavjeta
evo da te pitam nesto, Ima li jos nesto u tom tekstu sto upucuje da se radi o Muhammedu? siguran sam da ces reci da nema, i naravno da nema u vasim nakaradnim prevodima gdje se rijeci izopace i onda vise izgubi prorocanstvo u potpunosti
naravno da imaju jos 2 stvari sto upucuje da se radi o Muhammedu
ako pogledamo u istom poglavlju samo stih 11, sta kaze
New International Version
His head is purest gold; his hair is wavy and black as a raven.
New Living Translation
His head is finest gold, his wavy hair is black as a raven.
Holman Christian Standard Bible
His head is purest gold. His hair is wavy and black as a raven.
International Standard Version
His head is pure gold, his hair is wavy, black like a raven.
NET Bible
His head is like the most pure gold. His hair is curly--black like a raven.
GOD'S WORD® Translation
His head is the finest gold. His hair is wavy, black as a raven.
King James 2000 Bible
His head is as the most fine gold, his locks are wavy, and black as a raven.
u vasim prevodima na jugoslavenskim jezicima ne stoji da mu je kosa crna i vijugava kao sto stoji u engleskim prevodima
a upravo je Muhammedova bila bila crna i vijugava
opis muhammeda:
In Ahmad’s Musnad, with two other chains from Nafi‘ ibn Jubayr, from ‘Ali with the following respective wordings:
First wording: “The Prophet – Allah bless and greet him – was of truly imposing stature (‘azîm al-hâma), fair with a reddish hue, with a very large beard (‘azîm al-lihya), large joints, fine hands and feet, a long chest-to-navel line of hair and plentiful hair on his head (kathîra sha‘ri al-ra’si) - wavy hair (râjilahu). He walked briskly as if going downhill. He was neither tall nor short. I never saw anyone comparable before or after him.”
znaci potpuno se podudara biblijski opis sa opisom Muhammedove kose
druga dokaz iz istog teksta je iz stiha 10
New International Version
My beloved is radiant and ruddy, klix among ten thousand.
New Living Translation
My lover is dark and dazzling, better than ten thousand others!
English Standard Version
My beloved is radiant and ruddy, distinguished among ten thousand.
New American Standard Bible
"My beloved is dazzling and ruddy, klix among ten thousand.
King James Bible
My beloved is white and ruddy, the chiefest among ten thousand.
My love is fit and strong, notable among ten thousand.
A opce je poznato da je Muhammed bio na celu vojske od 10 000 ljudi koji su usli u Mekku
filmatizacija ulaska Muhammeda sa 10 000 ljudi u mekku
sta je dokaz da je bas Muhammed sa 10 000 vojnika da je to bas njegov ulazak u mekku
moras pogledati ponovljeni zakon 33:2
English Standard Version He said, “The LORD came from Sinai and dawned from Seir upon us; he shone forth from Mount Paran; he came from the ten thousands of holy ones, with flaming fire at his right hand.
New American Standard Bible
He said, "The LORD came from Sinai, And dawned on them from Seir; He shone forth from Mount Paran, And He came from the midst of ten thousand holy ones; At His right hand there was flashing lightning for them.
King James Bible
And he said, The LORD came from Sinai, and rose up from Seir unto them; he shined forth from mount Paran, and he came with ten thousands of saints: from his right hand went a fiery law for them.
He said: The LORD came from Sinai and appeared to them from Seir; He shone on them from Mount Paran and came with ten thousand holy ones, with lightning from His right hand for them.
Paran su planine oko Mekke
The name 'Paran' or 'Faran' has often been used to refer specifically to the wilderness and mountains near where Mecca is situated.[15] https://en.wikipedia.org/wiki/Desert_of_Paran
5:10 Dragi je moj bio i rumen, zastavnik između deset tisuća;
11 Glava mu je najbolje zlato, kosa mu je kudrava, crna kao gavran;
kudrava znaci vijugava
imamo cak i ovaj opis
Verse 11 says: "his head is as the most fine gold, his locks are wavy, and black as a raven". Verse 10 describes this man as being "radiant and ruddy" which means he was slightly light-skinned with a rosy color. This physical description matches exactly with the authentic Islamic sources.
Sahih Al Bukhari, Volume 4, Book 56, Number 747, says Muhammad was slightly light skinned, with a rosy color (and has the same hair as is mentioned in verse 11)
“Izgled Božijeg poslanika a.s.najbolje dočaravaju riječi Umera ibn Mevla Gufre,koji to prenosi od Ibrahima ibn Muhammeda ibn Alija ibn Ebu Taliba.On kaže: ‘Kada bi ‘Ali ibn Ebu Talib opisivao Allahovog Poslanika s.a.w.s govorio bi:”Nije bio previše visok,ni previše nizak,već osrednjeg rasta.Nije ima ni previše kovrdžavu a ni sasvim opuštenu kosu,već onako valovitu.
radiant and ruddy--->rumen
5:10 Dragi je moj bio i rumen, zastavnik između deset tisuća;
opis muhammeda iz islamskih izvora
„Nije bio niti visok i vitak, niti nizak i zdepast. Kad bi nekog gledao, gledao bi ga ravno u oči. Nije bio debeo ni okruglog lica, nego blago zaobljenog. Rumen, crnih očiju, dugih trepavica, krupnih ramena, širokih pleća, krupnih šaka i stopala. Kad bi hodao, hodao bi žustro kao da silazi niz brdo, kad bi se okretao, okretao bi se čitavim tijelom. Na leđima je imao poslanički pečat, a on sam je bio pečat svih poslanika. Bio je najljubazniji od ljudi, najiskreniji u govoru, najblaže naravi i najplemenitijeg roda. Ko bi ga iznenada ugledao, osjetio bi strahopoštovanje, a ko bi ga dobro upoznao, zavolio bi ga. Svi koji su ga opisivali govorili su: 'Ni prije njega, ni nakon njega nikad nisam vidio nekog sličnog.'" (Alija ibn Ebi Talib)
znaci imamo ove opise sve u jednom poglavlju
1. ime Muhammed
2. Rumen
3.Kosa crna i vijugava
4. Medju 10 000 + Konekcija 10 000 ljudi sa podrucjem Parana iz ponovljenog zakona, a Paran je okolina Mekke
znaci imamo 4 dodrine tacke da se zaista radi o Muhammedu, a normalno je kad bi prevodili ime Muhammed da ga nikad nebi ni nasli nego bi samo ime ostalo u orginalu a koliko mi je poznato vi ionako obicni smrtnici ne citate orginale pa i neznate za ove stvari nego sto vam vasi poglavari serviraju.
totalno neosporivi dokazi iz Biblije da se radi o Muhammedu , cak sta vise Allah nas je obavijesti da vasi svestenici u tom vremenu su znali opis Muhammeda
Allah kaze:
146. Oni kojima smo dali Knigu znaju Poslanika(Muhammeda) kao što sinove svoje znaju, ali neki od njih doista svjesno istinu prikrivaju.
20. Oni kojima smo Knjigu dali poznaju Poslanika (Muhammeda) kao što poznaju sinove svoje; oni koji su sebe upropastili, pa – oni neće vjerovati.
157. onima koji će slijediti Poslanika(Muhammeda), vjerovjesnika, koji neće znati ni da čita ni da piše, kojeg oni kod sebe, u Tevratu(Tori) i Indžilu(Evandjelju), zapisana nalaze, koji će od njih tražiti da čine dobra djela, a od odvratnih odvraćati ih, koji će im lijepa jela dozvoliti, a ružna im zabraniti, koji će ih tereta i teškoća koje su oni imali osloboditi. Zato će oni koji budu u njega vjerovali, koji ga budu podržavali i pomagali i svjetlo po njemu poslano slijedili – postići ono što budu željeli.
Uuuu jbt crna i vijugava kosa,,,
Neš ti dokaza,kao da ju je imao jedan jedini čovjek na svijetu!Pa i moja je crna i vijugava,i kaj sad?
Zbor djevojaka
(9) Što je tvoj dragi bolji od drugih, o najljepša među ženama, što je tvoj dragi bolji od drugih te nas toliko zaklinješ?
Zaručnica
(10) Dragi je moj bijel i rumen, ističe se među tisućama. (11) Glava je njegova kao zlato, zlato čisto, uvojci kao palmove mladice, crne poput gavrana. (12) Oči su njegove kao golubi nad vodom potočnom; zubi mu kao mlijekom umiveni, u okvir poredani. (13) Obrazi su njegovi kao lijehe mirisnog bilja, kao cvijeće ugodno, usne su mu ljiljani iz kojih smirna teče. (14) Ruke su mu zlatno prstenje puno dragulja, prsa su njegova kao čista bjelokost pokrita safirima. (15) Noge su mu stupovi od mramora na zlatnom podnožju. Stas mu je kao Liban, vitak poput cedra. (16) Govor mu je sladak i sav je od ljupkosti. Takav je dragi moj, takav je prijatelj moj, o kćeri jeruzalemske.
Zbor djevojaka
#6Kamo je otišao dragi tvoj, o najljepša među ženama? Kuda je zamakao dragi tvoj, da ga tražimo s tobom?
Zaručnica
(2) Dragi je moj sišao u svoj vrt k lijehama mirisnog bilja da pase po vrtovima i da bere ljiljane. (3) Ja pripadam dragome svome, dragi moj pripada meni, on pase među ljiljanima.
Poštedi nas takvog tupoglavog objašnjavanja,molimo te !
patriot_1 wrote:Uuuu jbt crna i vijugava kosa,,,
Neš ti dokaza,kao da ju je imao jedan jedini čovjek na svijetu!Pa i moja je crna i vijugava,i kaj sad?
Zbor djevojaka
(9) Što je tvoj dragi bolji od drugih, o najljepša među ženama, što je tvoj dragi bolji od drugih te nas toliko zaklinješ?
Zaručnica
(10) Dragi je moj bijel i rumen, ističe se među tisućama. (11) Glava je njegova kao zlato, zlato čisto, uvojci kao palmove mladice, crne poput gavrana. (12) Oči su njegove kao golubi nad vodom potočnom; zubi mu kao mlijekom umiveni, u okvir poredani. (13) Obrazi su njegovi kao lijehe mirisnog bilja, kao cvijeće ugodno, usne su mu ljiljani iz kojih smirna teče. (14) Ruke su mu zlatno prstenje puno dragulja, prsa su njegova kao čista bjelokost pokrita safirima. (15) Noge su mu stupovi od mramora na zlatnom podnožju. Stas mu je kao Liban, vitak poput cedra. (16) Govor mu je sladak i sav je od ljupkosti. Takav je dragi moj, takav je prijatelj moj, o kćeri jeruzalemske.
Zbor djevojaka
#6Kamo je otišao dragi tvoj, o najljepša među ženama? Kuda je zamakao dragi tvoj, da ga tražimo s tobom?
Zaručnica
(2) Dragi je moj sišao u svoj vrt k lijehama mirisnog bilja da pase po vrtovima i da bere ljiljane. (3) Ja pripadam dragome svome, dragi moj pripada meni, on pase među ljiljanima.
Meni taj dragi njen više liči na ovna"!
Plaho ne ocekujem od covjeka koji vjeruje u 3 boga da moze razumiti logicke postavke jer ti se hvatas na vijugavu kosu a zanemarujes ostale dokaze iz istog poglavlja i jos uz to mi dokazujes sa pogresnim prevodom dok ja tebi vise prevoda navodim koji svi isto prevode nasuprot tvog prilozenog prevoda.
Poštedi nas takvog tupoglavog objašnjavanja,molimo te !
Tvoji ad hominem napadi nece uciniti nistavnim dokaze koje sam prilozio i koje svako moze da provjeri. Od tebe ne ocekujem da povezes te dokaze kad neprihvatas isusova tumacenja a da moj prihvatis, nego odgovaram tebi radi drugog naroda sa foruma da se upoznaju sa ovim stvarima
Tvoji ad hominem napadi nece uciniti nistavnim dokaze koje sam prilozio i koje svako moze da provjeri. Od tebe ne ocekujem da povezes te dokaze kad neprihvatas isusova tumacenja a da moj prihvatis, nego odgovaram tebi radi drugog naroda sa foruma da se upoznaju sa ovim stvarima
Tupavo objašnjavanje ne znači da sam tebe nazvao tupavcem,jel tako?
Pa, za većinu postoje dokazi da su bili stvarne osobe.
Drugo je pitanje da li su bili onakvi kakvim ih religije opisuju. Pretvaranje vode u vino, prenošenje božijih riječi posredstvom meleka, razdvajanje mora itd, to ulazi u područje "umjetničkih sloboda".
Problem je što dokaz da je osnivač neke religije bio takav kakvim ga ta religija opisuje daje sama ta religija. Nema potvrde iz nezavisih izvora.
onih 4 ili 5 tacaka vise nego dovoljno kao dokaz da se radi o muhammedu.
onih 4 ili 5 tacaka vise nego dovoljno kao dokaz da se radi o muhammedu.
uostalom zasto je tupavo objašnjavanje?
Nemoguće!
Jer nije nauka Muhameda sukladna sa naukovanjem Isusa!Isus jasno kaže da je sin Božji,i Apostoli to tvrde,Muhamed to negira!
Njih dva se drastično razlikuju,evo što o tome piše bivša Muslimanka:
Nahed Mahmoud Metwalli Srijeda, 20. Studeni 2013. u 09:46
Brinem se za svoju braću i sestre muslimane jer ih volim i jer sam četrdeset i pet godina živjela u Islamu. Članovi moje obitelji i moji prijatelji i dalje žive u Islamu i obraćam im se logikom ljubavi. Željela bih da otkriju sreću koja se nalazi u Kristu i svjetlost prema kojoj me Gospodin privukao. Evo bitnih razlika između Isusa Krista i Muhameda.
Prvo, Krist Isus rođen je od Djevice Marije, bez ljudskog uplitanja. Muhamed, apostol Islama, rođen je od roditelja.
Drugo, Krist Isus se nije ženio, posvetio se svojemu poslanju. Umro je na križu, uskrsnuo je, uzašao na nebo. Njegov život na zemlji trajao je samo trideset i tri godine. Muhamed je oženio neizmjeran broj žena poslije smrti svoje prve supruge Kadije, koja je bila sestrična kršćanskog svećenika Waraqa Ben Nefala, koga muslimanska predaja dobro poznaje. Waraqa je blagoslovio brak Kadije i Muhameda koji se tako mogao smatrati kršćanskim. U to vrijeme, u početku svoje karijere, Muhamed je zapravo živio i ponašao se kao kršćanin. Njegov brak s Kadijom, koja je od njega bila starija 25 godina, bio je monogaman. Dok je ona bila živa, on se ne bi usudio uzeti drugu ženu. Poslije njezine smrti, oženio se brojnim ženama, među kojima je Ajša kojoj je bilo samo sedam godina kad se s njime zaručila, a devet kada je on – sa 53 ili 54 godine – konzumirao svoj brak s njom. Da imaš devetogodišnju kćer, možeš li zamisliti, o brate moj i sestro, da ju udaš sa čovjeka koji je prešao pedesetu? Gdje je u takvom braku milosrđe? Muslimani koje sam pitala zašto se Muhamed oženio s djetetom, odgovorili su da je to zato da bi ona zapamtila Kuran i vjerske običaje, i tako je Ajša prenijela mnoge stihove (‘hadith’). No, je li to doista idealan način prenošenja predaje? Nije li bilo bolje uključiti nekolicinu djece i ne petljati ih u bračnu vezu? No, ostavimo to!
Tu je i Zaynab bint Jahsh, koja je bila žena njegovog posvojenog sina Zayd Ibn Harita. Ima poseban stih u kuranu, kojim se predbacuje Muhamedu što u svom srcu prikriva svoje osjećaje, pa mu nalaže da se oženi s Zaynab, nakon što se ova razvela od svojega muža, da bi time dokinuo običaj posvajanja. Ne ćemo ni nabrajati lijepe udovice i sve one čiji su muževi bili ubijeni u ratu. Najnevjerojatniji od svih je redak iz Kurana (33:50) gdje ‘Bog, Sveti Bog’, Muhamedu daje ekskluzivno pravo da seksualno iskorištava svaku vjernicu koja mu se ponudi?! Je li moguće da Bog svojemu Poslaniku dopušta da ulazi u seksualne odnose sa svim muslimankama koje mu se nude? Da deset, dvadeset, pedeset ili stotinu žena dođe Poslaniku i kaže mu „podajem ti se“, on će ih iskoristiti? Ne! Ne! Tako se ne može.
Treće, Krist Isus nije vodio ratove, nije se služio mačem. Rekao je apostolu koji ga je htio obraniti u trenutku uhićenja: „Vrati mač na njegovo mjesto jer svi koji se mača laćaju od mača i ginu“ (Mt 26,52). Krist nas je pozvao na mir i na ljubav. Muhamed je, naprotiv, propovijedao ubijanje, ratovanje, vojna osvajanja, grabljenje plijena.
Četvrto, Krist Isus tijekom svojega života nije žudio ni za ženama ni za ovozemnim dobrima. Jedan hadit pak kaže za Muhameda da je svaka žena na koju je pao njegov pogled ili njegova sjena morala postati njegova žena da ne bi za njom uzalud žudio! Koja logika!
Peto, Krist Isus je dao svoj život na križu kao žrtvu za naše grijehe i oprao nas je, zatim je uzašao na nebo. Muhamed je pak umro otrovan. Dopustite mi ovdje jednu primjedbu: kršćanstvo naučava da ako se onima koje je Krist poslao da propovijedaju Evanđelje dogodi da progutaju otrov, taj im ne će nauditi. Muhameda, apostola Islama, iskušala je jedna Židovka koja mu je poslužila otrovano janje misleći da mu se ne će ništa dogoditi ako je doista prorok. Muhamed je umro sa šezdeset godina od otrova. Jedna druga Židovka ga je prije toga iskušala magijom, misleći u sebi da magija nema utjecaja na pravoga proroka. Poslužila se Muhamedovim češljem, na što je on izgubio kosu i pamćenje. Predaja kaže da je zaboravljao s kojom se ženom sjedinio, jer ih je imao petnaest koje su se redom izmjenjivale svakoga dana.
Imate dakle, braćo i sestre, pred očima dvije osobnosti: Prva je Krist, rođen od Presvete Djevice Marije, koji je učinio mnoga čudesa, koji se nije ženio, koji se nije laćao mača, koji nije propovijedao nasilje i ubijanje nego mir, praštanje i ljubav. Umro je na križu, uskrsnuo, uzašao na nebo… Drugi je Muhamed koji se rodio od roditelja pogana. Misli da mu je poslanje dao anđeo Gabriel. Iz života izvlači sve moguće tjelesne užitke i ratne pustolovine te umire otrovan.
Od ovih dvaju muškaraca, čiju ćemo poruku prihvatiti? Procijenite sami. Nije nam važan broj onih koji prihvaćaju kršćansku vjeru. Važan je samo osobni angažman, a za to će Bog od nas tražiti da mu položimo račun na Sudnji dan. Brinem se za svoju braću i sestre muslimane jer ih volim i jer sam četrdeset i pet godina živjela u Islamu. Članovi moje obitelji i moji prijatelji i dalje žive u Islamu i obraćam im se logikom ljubavi. Željela bih da otkriju sreću koja se nalazi u Kristu i svjetlost prema kojoj me Gospodin privukao. On može privući i vas, i prosvijetliti vas da biste spoznali istinu. Želim samo da okusite milost Gospodina Isusa i da budete spašeni, jer kraj je blizu i život je kratak. Dolazi dan kada ćemo stajati pred Gospodinom i polagati račun za cijeli svoj život. Neka vas Gospodin prosvijetli i otkrije vam istinu da biste prepoznali da je Krist Spasitelj, Sin Živoga Boga. On je Početak i Svršetak, Svjetlost svijeta, jedini Put koji vodi k Bogu. Amen! http://--- no links ---/vjera/duhovnost/is ... ati-105349
Očiti dokaz šta je religija je diskusija između dva vjernika, patriote i Smrčka, relacija katoličanstvo-islamstvo. Njihovom diskusijom dokazuje se čemu religija služi. Religija nije ništa drugo nego politika. I jedno, i drugo manipuliše masama.
Dobro vas je i Isus, i Muhamed stavio pod svoje okrilje i dobro manipuliše sa vama. Ja im se divim, al stvarno.
Ludzak wrote:Očiti dokaz šta je religija je diskusija između dva vjernika, patriote i Smrčka, relacija katoličanstvo-islamstvo. Njihovom diskusijom dokazuje se čemu religija služi. Religija nije ništa drugo nego politika. I jedno, i drugo manipuliše masama.
Dobro vas je i Isus, i Muhamed stavio pod svoje okrilje i dobro manipuliše sa vama. Ja im se divim, al stvarno.
Bubaš li ga bubaš!
A da pročitaš neku dobru knjigu?
Ljudi misle,nisu roboti.Tako se ja i moja žena npr ne slažemo ponekad ,ići u Lidl ili Konzum!Pa susjed i ja ,dali je bilo bolje u komunizmu ili sada!
Polubrat i ja dali je katolička crkva bolja od protestantske!Rođak mi kaže da je krompir bolje saditi u 3 mj.a ja mislim da je bolje u četvrtom!
Ateist napada agnostika što nije i on ateist,jer je "dokazano" da Boga nema a on kao,:"Neznam,možda je a možda nije!"
Ja i "Šmrčak" se slažemo u mnogočemu,više nego on i ti!Npr.za početak,vjerujemo da Bog postoji!I možda smo obadva bolji kao osobe od tebe,možda pametniji,možda sretniji.Kaj ti hoćeš?
patriot_1 wrote:
Nemoguće!
Jer nije nauka Muhameda sukladna sa naukovanjem Isusa! Isus jasno kaže da je sin Božji,i Apostoli to tvrde,Muhamed to negira!
Njih dva se drastično razlikuju,
Nemoguće!
cuj nemougce, Jasno kaze Muhammed, a ti kazes nemoguce e pa ako si gluh i corav onda je nemoguce slazem se.
Jer nije nauka Muhameda sukladna sa naukovanjem Isusa
totalno su sukladni, ali muhammedova i isusova nauka nije sukladna sa vasom pavlovom vjerom koji vi krscani slijedite a to je krscanstvo
muhammedova nauka = isusova nauka
dok
Muhamemdova i Isusova nauka =/ (nije isto) =/ krscanstvo i krscanska vjerovanja
Isus jasno kaže da je sin Božji,i Apostoli to tvrde,Muhamed to negira!
Njih dva se drastično razlikuju,
Po bibliji svi ljudi su bozija djeca, po bibliji i drugi boziji poslanici su bili boziji sinovi, po bibliji svako onaj ko je kako treba se smatra bozijim sinom, i ako cemo gledati iz te perspektive onda nije problem, ali ako smatras isusova bas sinom to jeste Bog ga rodio nekako , onda je problematicno, jer radjanje je produzetak iste vrste, da bi vrsta opstala.
Uostalom i drugi boziji psolanici su boziji sinovi, sta je onda specijalno sa Isusom?
I apsolutno ne, razlikuju se ali se razlikuju Isus i Muhammed sa vama krscanima, jer ne slijedite ni isusa ni muhammeda, nego Pavla. Vi ste pavlove vjere a ne isusove.
evo što o tome piše bivša Muslimanka:
Nahed Mahmoud Metwalli Srijeda, 20. Studeni 2013. u 09:46
Brinem se za svoju braću i sestre muslimane jer ih volim i jer sam četrdeset i pet godina živjela u Islamu. Članovi moje obitelji i moji prijatelji i dalje žive u Islamu i obraćam im se logikom ljubavi. Željela bih da otkriju sreću koja se nalazi u Kristu i svjetlost prema kojoj me Gospodin privukao. Evo bitnih razlika između Isusa Krista i Muhameda.
Prvo, Krist Isus rođen je od Djevice Marije, bez ljudskog uplitanja. Muhamed, apostol Islama, rođen je od roditelja....
postedi me glupih dugih tekstova, nego koncetrisiemo se na pitanja i odgovore i na prave dokaze a ne trla baba dlan da joj prodje dan price.
Nagovjestaj dolaska Poslanika Muhammeda preko Mojsija i Isusa
Ponovljeni zakon 18,18-19 Podignut ću im proroka između braće njihove, kao što si ti(Mojsije). Riječi svoje stavit ću u usta njegova, da im kaže sve, što mu zapovjedim.
A tko ne posluša riječi mojih, što će ih govoriti u ime moje, toga ću ja sam povući za to na odgovornost.
1.
izmedju brace, zidovi poticu od Isaka dok Arapi poticu od Ishmaela, dva brata to jeste dva sina Abrahama.
2. kao što si ti(Mojsije).
Ovaj citati se odnosi na Mojsija i prorocanstvo poslije njega o slanju poslanika!Ovdje treba podvuci rijec „KAO STO SI TI“ krscani kazu ovo se odnosi na Isusa jer i Isus i Mojsije su bili zidovi ali onda bi se ovo moglo primjeniti skoro na sve poslanike!Zato pogledajmo slicnosti izmedju Mojsija,Muhammeda i Isusa:
1.Mojsije i Muhammed su rodjeni na prirodan nacin tj. imali su i majku i oca a Isus je ja imao samo majku i rodjen je bez ucesca muskarca
2.Mojsije i Muhamaed a.s su umrli prirodnom smrcu dok je Isus po islamskom ucenju uzdignut na nebo a po krscanskom razapet na krizu
3.Muhammed i Mojsije su dosli s novi vjerozakonom dok Isus nije dosao s novim vjerozakonom nego je dosao da potvrdi stari vjerozakon
4.Mojsije i Muhamed a.s. su imali i porodicu tj. zene i djecu dok je Isus po krscanskom ucenju bio neozenjen i nije imao djecu
5.Mojsije i Muhammed a.s. su bili vladari u svom narodu tj. mogli su izreci smrtnu kaznu dok Isus to nije mogao
6.Mojsije i Muhamed a.s. su prihvaceni kasnije od svog naroda dok Isus to nije bio osim od pojedinaca
3. Riječi svoje stavit ću u usta njegova, da im kaže sve, što mu zapovjedim
sporedite ovo sta Bog kaze u kuranu:
2. vaš drug(muhammed) nije s pravog puta skrenuo i nije zalutao!
3. On ne govori po hiru(ceifu) svome –
na mnogo mjesta nailazimo na rijec "Reci" ovako naprimjer
Bog objavljuje muhammedu da kaze ljudima:
1. Reci: "On je Allah – jedan!
2. Allah je Utočište svakom!
3. Nije rodio i rođen nije,
4. i niko Mu ravan nije!"
kad ja tebi kazem reci a ti ponavljas zamnom, jeli ti u tom slucaju govoris od sebe ili ponvaljas moje rijeci sto si cuo ?
4. što će ih govoriti u ime moje,
Svaka sura u Kur'anu pocinje sa
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog
Zidovi za vrijeme Isusa iscekuju dolazak ovoga proroka
Zidovi pitaju Ivana krstitelja Ivan 1,20-21 On priznade i ne zataji. Priznade: "Ja nijesam Krist."
Tada ga upitaše: "Što dakle? Jesi li možda Ilija?" On odgovori: "Nijesam." "Jesi li prorok?" On odgovori: "Nijesam."
znaci kao sto vidimo pitali su jesi li Krist, i jesi li prorok, sto znaci ocekivali su Mesiju i tog Proroka
isus krist= Mesija je stigao u njhovo vrijeme , dok Isus nagovjestava dolazak tog proroka poslije
Isus najavljuje
ako ne odem Branitelj nece doci k vama. Odem li, poslat cu ga k vama. On ce kad dodje dokazivati svijetu zabludu s obzirom na grijeh, na pravednost i na sud.
S obzirom na grijeh ukoliko ne vjeruju u mene
s obzirom na pravednsot ukoliko odlazim Ocu te me vise necete vidjeti
i s obzirom na sud, ukoliko je osudjen knez ovoga svijeta"
"Imao bih vam jos mnogo reci, ali sada ne mozete nositi. A kada dodje on, Duh Istine uvest ce vas u svu istinu. On nece govoriti sâm od sebe vec ce govoriti sto cuje, i objavit ce vam buduce. On ce mene proslaviti, jer ce uzeti od onoga sto je moje i to objaviti vama." Ivan 16:7-14
sporedi ovo
Podignut ću im proroka između braće njihove, kao što si ti(Mojsije). Riječi svoje stavit ću u usta njegova, da im kaže sve, što mu zapovjedim.
A tko ne posluša riječi mojih, što će ih govoriti u ime moje, toga ću ja sam povući za to na odgovornost.
i sa ovim
ovo sta Bog kaze u kuranu:
2. vaš drug(muhammed) nije s pravog puta skrenuo i nije zalutao!
3. On ne govori po hiru(ceifu) svome –
znaci imamo
Mojsiju Bog kaze u starom zavjetu podignut ce proroka kome ce stavljati rijeci u usta, Isus kaze doci ce branitelj poslije njega koji nece od sebe govoriti nego On nece govoriti sâm od sebe vec ce govoriti sto cuje, i Kuran na kraju kaze Muhammed govori po svom ceifu nego sto mu se Objasvljuje od Boga.
Perfektno se sve uklapa, sva prorocanstva
i jos jedno da dodam taj Duh istine nemoze biti Sveti duh jer po vama sveti duh je vec bio prisutan ali za vijeme Isusa dok uslov dolaska Duha istine je odlazak Isusa, i jos nesto krucijalno, Sveti Duh po krcanskoj vjeri je Bog
e pa sad se zamisli Bog koji ne govori od sebe nego sta mu drugi kazu, (i ko su ti drugi da mi je znati samo), ako bi postavili onako kao sto krscani vjeruju dobili bi jedan velik apsurd On(Bog) nece govoriti sâm od sebe vec ce govoriti sto cuje
jeli vam sad svima jasno kako je Muhammed najavljen u detalje u Bibliji
Ma daj,ne klepeći nanulama!
Jesi li ti lažov ili neinformiran?
Pavao nije napisao nijedno Evanđelje a u svima se vidi da je Isus Sin Božji!
Ako Muhamed kaže da nije,onda ili laže on ili Evanđelja!Pusti pavla!
patriot_1 wrote:Ma daj,ne klepeći nanulama!
Ako Muhamed kaže da nije,onda ili laže on ili Evanđelja!Pusti pavla!
Ma daj,ne klepeći nanulama!
ja mislim da ovo puno govori da nisi u stanju suociti se sa istinom koja se prezentira, jednostavno neoborivi su dokazi , pa zato i pises tako kako pises.
valjda da znas svoju bibliju kako treba trebao bi , reci nije to zbog toga i toga, dokaz je ovo i ovo, znaci na taj nacin se argumentuje a ne ti si ovakav ti si onakav...ne pije to vode kod naroda moj patriote vrli.
ma nemoj, sta mi kazes, zar te nije sramota da jedan musliman bolje poznaje Bibliju od tebe tako strastvenog krscanina
kazes nije napisao ni jedno evandjelje, a sta ako ti licno Pavao kaze da lazes? sta cemo onda?
Pavao pise u drugoj Timotijevoj poslanici: 2:8 Sjeti se, da je Isus Krist, koji je uskrsnuo od mrtvih, od roda Davidova, po evanđelju mojemu,
Ti mislis stvarno da sam ja sitna riba u pogledu Biblije, kao da 14 Godina studiranja biblije je poput sisanja vesla e moj patriote jos ti moras dosta pure pojest da povezes neke stvari iz biblije.
a u svima se vidi da je Isus Sin Božji!
ti vjesto izbjegajes moja pitanja, sta je specijalno sa isusom ako su i drugi Boziji poslanici kao Adam, David, Jakob, itd bili Boziji sinovi??
Ako Muhamed kaže da nije,onda ili laže on ili Evanđelja!Pusti pavla
nista pusti pavla, pavle je kreator tvoje vjere a ne Isus, jer ocito je iz Biblije da kreator krscanstva je Pavle ako to neznas onda stvarno bas neznas bibliju.
ma nemoj, sta mi kazes, zar te nije sramota da jedan musliman bolje poznaje Bibliju od tebe tako strastvenog krscanina
kazes nije napisao ni jedno evandjelje, a sta ako ti licno Pavao kaze da lazes? sta cemo onda?
Pavao pise u drugoj Timotijevoj poslanici: 2:8 Sjeti se, da je Isus Krist, koji je uskrsnuo od mrtvih, od roda Davidova, po evanđelju mojemu,
Ti mislis stvarno da sam ja sitna riba u pogledu Biblije, kao da 14 Godina studiranja biblije je poput sisanja vesla e moj patriote jos ti moras dosta pure pojest da povezes neke stvari iz biblije.
Ti o Bibliji znaš samo ono što si pročitao od kritičara iste,dakle islamski izvori o Bibliji.Nemaš pojma što konkretno Biblija naučava.Proučavam je duplo više vremena nego ti i kad bi išto znao o Bibliji nebi se ovako blamirao!
Evanđelje je riječ koja se prevodi sa "Radosna vijest" pa tako tko god propovjeda radosnu vijest o spasenju,može reći "moje" ili "naše " Evanđelje!
Pavao dakle nije napisao Evanđelje,on ga je propovjedao!
Dalje,on piše da je Isus uskrsnuo od mrtvih,što vi negirate.Četiri Evanđelista pišu da je Isus bio tri dana u grobu i uskrsnuo,a vi kažete da je uzet nakon posljednje večere,dakle uopće nije bio mrtav po vama!Ako oni pišu da je,s kojim pravom vi tvrdite da nije?Zašto bi oni lagali?Ta tko je vjerodiostojniji svjedok istine,očevidci ili netko tko piše što se dogodilo a to piše 700 g. poslije događaja?
Da je Pavao napisao Evanđelje,ono bi bilo u Novom Zavjetu kao što su i njegove poslanice 14 njih!
Ti o Bibliji znaš samo ono što si pročitao od kritičara iste,dakle islamski izvori o Bibliji.Nemaš pojma što konkretno Biblija naučava.Proučavam je duplo više vremena nego ti i kad bi išto znao o Bibliji nebi se ovako blamirao!
Evanđelje je riječ koja se prevodi sa "Radosna vijest" pa tako tko god propovjeda radosnu vijest o spasenju,može reći "moje" ili "naše " Evanđelje! Pavao dakle nije napisao Evanđelje,on ga je propovjedao!
Dalje,on piše da je Isus uskrsnuo od mrtvih,što vi negirate.Četiri Evanđelista pišu da je Isus bio tri dana u grobu i uskrsnuo,a vi kažete da je uzet nakon posljednje večere,dakle uopće nije bio mrtav po vama!Ako oni pišu da je,s kojim pravom vi tvrdite da nije?Zašto bi oni lagali?Ta tko je vjerodiostojniji svjedok istine,očevidci ili netko tko piše što se dogodilo a to piše 700 g. poslije događaja?
Da je Pavao napisao Evanđelje,ono bi bilo u Novom Zavjetu kao što su i njegove poslanice 14 njih!
e jeste petljarosi da Bog mili sacuva kaze pavao po mom evandjelju, i jasno je u svim krscanskim izvora naznaceno da su poslanice pisane od Pavla sto je u sklopu evendjelja a ti kaze nije pisao.
evo ti jedno pitanje da vidim kako ces se nositi sa tim
Ako su Isus i Otac isto, jedno, Isus=Otac
znaci jedan BOg, ako je Isus Otac, a Otac je Sin, sto je samo po sebi apsurd, objasni narodu ako su oni jedno kako to onda da Isus se moli/klanja samom sebi???
Ako se ne moli / ne klanja samom sebi, onda oni nisu jedno nego su odvojeni entiteti, bica koja su odvojena i nisu onako kako ih krscani pokusavaju usositi da budu jedno.
tvrdis da izjava Tomasa moj gospod moj Bog dokaz da je Isus bog, iako o MOj boze neznaci da je osoba Bog ako se neko cudi pa kaze o MOj boze, ali etop haj nek bude kako ti kazes pa da vidimo sta je na stvari tacno
Luka 24:33 Još u isti čas ustadoše, vratiše se u Jerusalem i nađoše jedanaestoricu skupa sa svojim drugovima.
34 Oni rekoše: "Gospodin je zaista uskrsnuo i javio se Simonu."
35 I pripovjediše, što se je bilo dogodilo na putu, i kako su ga poznali u lomljenju kruha.
36 Dok su oni još govorili o tom, stade Isus među njih i reče im: "Mir vam! (Ja sam, ne bojte se!)"
vs
Ivan 20:24 A Toma, jedan od dvanaestorice, nije bio s njima, kad je došao Isus.
Isus je imao svojih vjernih 11 apostola, Luka kaze 11 ih je bilo kad je Isus dosao, Ivan kaze Tomas nije bio tu kad se Isus pojavio apostolima a ti tvrdis da je Tomas rekao moj gospod moj Bog kad se pojavio apostolima.
Pitanje za Tebe je Koje evandjelje je tacno Lukino ili Ivanovo? jedno od njih dvoje je greska, izaberi koje