Crnog GSI 16v sa plavim lajsnama sam pominjao ranije. To je bio Miljanov GSI i auto je letio ! Kasnije otisao nekom drugom vlasniku, a Miljan kupio crnog Fiata Coupe 20v Turbo sa kojim je jedno vrijeme dominirao po gradu...tempuser wrote:
Gajo je inace medju prvima, ako ne i prvi, imao Mk1 GTI sa sirokim stop lampama, crni, zelena stakla, sjecam ga se k'o jucer da sam ga vidjao!
Buljubasic sa Otoke je imao prijeratnog bijelog 205 CTI, GP Butmir je 1991 kupio met. trula visnja E36 320i, u toku radnog vremena je bio parkiran ispred Jugobanke na Pofalicma (zena vlasnika firme).
Uh da, Bakirovog Scirocca sam skroz zaboravio bas kao i Zdeninog Corrada, mada je taj Corrado, koliko se sjecam, bio malo rastiman sprijeda. Kad smo vec kod Zdene onda se u temu otprilike uklapa i Westfield kojeg su on i Lutfova sastavili za Le Rocha. Tu se onda nadovezuje i Rusmir Kuric koji je tokom rata imao Fiestu XR2i, kasnije svasta nesto mijenjao dok nije dobavio Porschea 911 Turbo (tj 933) iz 73. Tog Porschea je zamijenio sa Le Rocheom za Westfielda, ne znam gdje su zavrsili ti auti, mislim da su oba vani.
Lutus Omega je stigao iz Tuzle, tadasnji vlasnik radio u am. ambasadi, razbijen, popravljen dijelovime obicne Omege, ne znam sta je bilo s tim autom dalje, negdje sam na HR forumima cuo da je dosao cak do HR. Crni M3 E30 na PU tablama se vrtio oko Omerovica tamo negdje 97-98, vlasnik jest Sarajlija, mislim da je dolazio samo u posjete, da auto nije "domaci".
Kad smo vec kod 16-ki, meni je za oko uvijek zapinjala svijetlo met. plava sa nekim ornamentima u boji, duboki branici, bez greske. Ako sam dobro upratio kasnije sam je vidjao u cuo dizel u njoj.
iz tih vremena se sjecam i crnog GSI-a 16v sa plavim detaljima, ako me pamcenje dobro sluzio bio je u super stanju. Inace, jedan crveni GSI 8v od rata pa na ovamo u stock stanju (mada vec malo matiran) stoji parkiran na Ciglanama kod Tehnopanela.
Zdenin tamno plavi Corrado je jos uvijek ziv, mada je prezivio par razbijanja. Ostao je u raji, vozi ga Zgembo koji je takodjer dio te Otocke ekipe sa Hifosem itd... Kad pominjem Otocku ekipu, zaboravili ste i Suceskinog crvenog Clia 16V.
Crveni GSI je bio dugo pod ceradom, dok mu je neko nije razgulio. Vlasnik je jedan stariji gospodin i nece da cuje o prodaji...
Na zalost, dugo stajanja na otvorenom mu je dohakalo. Auto je ispod trulo ko panj...