Prije 20+ god

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
esso_sa

#151 Re: Prije 20+ god

Post by esso_sa »

tempuser wrote:
Gajo je inace medju prvima, ako ne i prvi, imao Mk1 GTI sa sirokim stop lampama, crni, zelena stakla, sjecam ga se k'o jucer da sam ga vidjao!
Buljubasic sa Otoke je imao prijeratnog bijelog 205 CTI, GP Butmir je 1991 kupio met. trula visnja E36 320i, u toku radnog vremena je bio parkiran ispred Jugobanke na Pofalicma (zena vlasnika firme).
Uh da, Bakirovog Scirocca sam skroz zaboravio bas kao i Zdeninog Corrada, mada je taj Corrado, koliko se sjecam, bio malo rastiman sprijeda. Kad smo vec kod Zdene onda se u temu otprilike uklapa i Westfield kojeg su on i Lutfova sastavili za Le Rocha. Tu se onda nadovezuje i Rusmir Kuric koji je tokom rata imao Fiestu XR2i, kasnije svasta nesto mijenjao dok nije dobavio Porschea 911 Turbo (tj 933) iz 73. Tog Porschea je zamijenio sa Le Rocheom za Westfielda, ne znam gdje su zavrsili ti auti, mislim da su oba vani.
Lutus Omega je stigao iz Tuzle, tadasnji vlasnik radio u am. ambasadi, razbijen, popravljen dijelovime obicne Omege, ne znam sta je bilo s tim autom dalje, negdje sam na HR forumima cuo da je dosao cak do HR. Crni M3 E30 na PU tablama se vrtio oko Omerovica tamo negdje 97-98, vlasnik jest Sarajlija, mislim da je dolazio samo u posjete, da auto nije "domaci".
Kad smo vec kod 16-ki, meni je za oko uvijek zapinjala svijetlo met. plava sa nekim ornamentima u boji, duboki branici, bez greske. Ako sam dobro upratio kasnije sam je vidjao u cuo dizel u njoj.
iz tih vremena se sjecam i crnog GSI-a 16v sa plavim detaljima, ako me pamcenje dobro sluzio bio je u super stanju. Inace, jedan crveni GSI 8v od rata pa na ovamo u stock stanju (mada vec malo matiran) stoji parkiran na Ciglanama kod Tehnopanela.
Crnog GSI 16v sa plavim lajsnama sam pominjao ranije. To je bio Miljanov GSI i auto je letio ! Kasnije otisao nekom drugom vlasniku, a Miljan kupio crnog Fiata Coupe 20v Turbo sa kojim je jedno vrijeme dominirao po gradu...

Zdenin tamno plavi Corrado je jos uvijek ziv, mada je prezivio par razbijanja. Ostao je u raji, vozi ga Zgembo koji je takodjer dio te Otocke ekipe sa Hifosem itd... Kad pominjem Otocku ekipu, zaboravili ste i Suceskinog crvenog Clia 16V.

Crveni GSI je bio dugo pod ceradom, dok mu je neko nije razgulio. Vlasnik je jedan stariji gospodin i nece da cuje o prodaji...
Na zalost, dugo stajanja na otvorenom mu je dohakalo. Auto je ispod trulo ko panj...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#152 Re: Prije 20+ god

Post by mali_milojica »

Nesto kasnije,mozda oko 2005,je momak koji mjeri vremena na SR,imao je onog Uno Turbo,imao je Alfu 75 3.0,mislim da je otisla za BL,a onda i za ZG.
Treba spomenuti i M3 od onih cevabdzija sta li su vec,kojeg je Struja kasnije kupio. Celin Viper dok ga nisu ubili na autoputu itd
esso_sa

#153 Re: Prije 20+ god

Post by esso_sa »

mali_milojica wrote:Nesto kasnije,mozda oko 2005,je momak koji mjeri vremena na SR,imao je onog Uno Turbo,imao je Alfu 75 3.0,mislim da je otisla za BL,a onda i za ZG. Trba spomenuti i M3 od onih cevabdzija stali su vec,kojeg je Struja kasnije kupio. Celin Viper dok ga nisu ubili itd
Haris Tiro aka Glista :mrgreen: Jeste, njegova je bila Alfa, crvena. Kasnije sa bijelim linijama. Trkali smo se jednom na SR-u, uzeo me za haubu :mrgreen: (ja tad vozio Corrada G60), al' je vala bila i grob pravi. Lijepo bi bilo ako je neko spasio taj auto. Evo je

Image

Heh... Viper Punto :mrgreen:
ranger

#154 Re: Prije 20+ god

Post by ranger »

mali_milojica wrote:Nesto kasnije,mozda oko 2005,je momak koji mjeri vremena na SR,imao je onog Uno Turbo,imao je Alfu 75 3.0,mislim da je otisla za BL,a onda i za ZG.
Treba spomenuti i M3 od onih cevabdzija sta li su vec,kojeg je Struja kasnije kupio. Celin Viper dok ga nisu ubili na autoputu itd
fakat sta je bilo s celinim vajperom?
supercali

#155 Re: Prije 20+ god

Post by supercali »

Vozi ga valjda ponekad njegov sestric emir ili kako se vec zove
corsa

#156 Re: Prije 20+ god

Post by corsa »

Bio je do nedavno na piku. Mislim da je i on kod Struje zavrsio.
esso_sa

#157 Re: Prije 20+ god

Post by esso_sa »

corsa wrote:Bio je do nedavno na piku. Mislim da je i on kod Struje zavrsio.
Jeste ! Prije godinu-dvije zavrsio kod Struje. Odprilike u ista doba kad mu je na Socijalnom eksplodirao "pojacivac snage" u BMW-u :)
supercali

#158 Re: Prije 20+ god

Post by supercali »

Ja bi se zakleo da sam mu onog sestrica prosle godine vidio u viperu al vjerovatno ima tome vise od godine
tempuser

#159 Re: Prije 20+ god

Post by tempuser »

esso_sa wrote:
Crnog GSI 16v sa plavim lajsnama sam pominjao ranije. To je bio Miljanov GSI i auto je letio ! Kasnije otisao nekom drugom vlasniku, a Miljan kupio crnog Fiata Coupe 20v Turbo sa kojim je jedno vrijeme dominirao po gradu...

Zdenin tamno plavi Corrado je jos uvijek ziv, mada je prezivio par razbijanja. Ostao je u raji, vozi ga Zgembo koji je takodjer dio te Otocke ekipe sa Hifosem itd... Kad pominjem Otocku ekipu, zaboravili ste i Suceskinog crvenog Clia 16V.

Crveni GSI je bio dugo pod ceradom, dok mu je neko nije razgulio. Vlasnik je jedan stariji gospodin i nece da cuje o prodaji...
Na zalost, dugo stajanja na otvorenom mu je dohakalo. Auto je ispod trulo ko panj...
Heh ko ce sjetiti svega i povezati imena i aute nakon skoro 20 god.
Da tacno, Suc je imao Clia 16. Bila su na Otoci jos 2 GTI-a, ali ljudi nisu bili trkaci. Jedan je bio grobasti met. tamno zeleni 8v sa popucalim kitom preko krova, prvio je bio Smitov pa ga je proslijedio Misku, a drugi je bio 16v, takodjer mutan, ali lijep na oko, met. svijetlo plavi sa BBS 15-ama i jednim brisacem izvjesnog Kremenjasa.
Sto se tice tih nekih ratnih/poratnih auta, bila su 2 vise-manje zanimljiva, jedan je bio met. zelenoplavi Fiat Tipo Sedicivalvole kojeg sam vidjao na potezu ex OS. P Dokic - slasticarna Solaris, a drugi Volvo 480 Eldina koji je tada drzao Castello. Kad smo vec kod Solarisa, u glavi mi je slika nekog trkaceg auta iza Solarisa (kod Velana nebodera), dal je bio Yugo, dal 106, al ga nesto povezujem sa Comexom, il je bio vlasnika Comexa ili je imao reklamu.
Sto se tice Alfi, tamno sivu 75-icu, mislim America, ili tako nesto, je imao Zlaja Bilic, a njegov rodjak Drazen Djekic pocinjao sastavljati svoju Deltu!
Jos prosle godijne je Vyper sa farovima od Punta bio Strujin i tad je govorio da ga prodaje.
esso_sa

#160 Re: Prije 20+ god

Post by esso_sa »

tempuser wrote: met. zelenoplavi Fiat Tipo Sedicivalvole kojeg sam vidjao na potezu ex OS. P Dokic - slasticarna Solaris, a drugi Volvo 480 Eldina
Bio je jos jedan Tipo Sedicivalvole u mojoj mahali. Crni, vazda parkiran na raskrscu Danijela Ozme - Hasana Kikcia
I bio je jos jedan crni Volvo 480, ali turbo verzija. Vozao ga moj bivsi kolega. Prije tog Volva je imao takodjer zanimljiv autic - perla bijelog R5 GTT sa fabricki ugradjenim roll barom. Neka edicija je bio. To je bilo nekad 1999-2000
tempuser

#161 Re: Prije 20+ god

Post by tempuser »

Ovo je bilo 1994-1996.
mali_milojica

#162 Re: Prije 20+ god

Post by mali_milojica »

tempuser wrote:
esso_sa wrote:

Heh ko ce sjetiti svega i povezati imena i aute nakon skoro 20 god.
Da tacno, Suc je imao Clia 16. Bila su na Otoci jos 2 GTI-a, ali ljudi nisu bili trkaci. Jedan je bio grobasti met. tamno zeleni 8v sa popucalim kitom preko krova, prvio je bio Smitov pa ga je proslijedio Misku, a drugi je bio 16v, takodjer mutan, ali lijep na oko, met. svijetlo plavi sa BBS 15-ama i jednim brisacem izvjesnog Kremenjasa.
Sto se tice tih nekih ratnih/poratnih auta, bila su 2 vise-manje zanimljiva, jedan je bio met. zelenoplavi Fiat Tipo Sedicivalvole kojeg sam vidjao na potezu ex OS. P Dokic - slasticarna Solaris, a drugi Volvo 480 Eldina koji je tada drzao Castello. Kad smo vec kod Solarisa, u glavi mi je slika nekog trkaceg auta iza Solarisa (kod Velana nebodera), dal je bio Yugo, dal 106, al ga nesto povezujem sa Comexom, il je bio vlasnika Comexa ili je imao reklamu.
Sto se tice Alfi, tamno sivu 75-icu, mislim America, ili tako nesto, je imao Zlaja Bilic, a njegov rodjak Drazen Djekic pocinjao sastavljati svoju Deltu!
Jos prosle godijne je Vyper sa farovima od Punta bio Strujin i tad je govorio da ga prodaje.
Prije Delte Drazen je isto imao crvenu 75 2.0 na koju su nasarafili turbo,pa su nesto auto testirali gore na tranzitu i pogodili covjeka iz suprotnog pravca u VW Caddy koji je jedva ziv ostao. Poslije toga je krenuo sa Deltom.
tempuser

#163 Re: Prije 20+ god

Post by tempuser »

Moguce, zaboravlja se lagano, meni je svjezije u sjecanju kad je onaj decko, mislim Emir, zijanio na Tranzitu kad je spuc'o u Zuti taksi probavajuci ex Zlajinog Civica.
Inace sam Zlaja je s tim autom imao peh, na nekoj trci, Tuzla gdje li, mu je na zaustavnom pravcu izletio pjanac ladom karavan kroz sigurnosnu traku sa sporednog puta i Zjala ga pogodi s milion na sat!
mali_milojica

#164 Re: Prije 20+ god

Post by mali_milojica »

tempuser wrote:Moguce, zaboravlja se lagano, meni je svjezije u sjecanju kad je onaj decko, mislim Emir, zijanio na Tranzitu kad je spuc'o u Zuti taksi probavajuci ex Zlajinog Civica.
Inace sam Zlaja je s tim autom imao peh, na nekoj trci, Tuzla gdje li, mu je na zaustavnom pravcu izletio pjanac ladom karavan kroz sigurnosnu traku sa sporednog puta i Zjala ga pogodi s milion na sat!
Jeste Emir,vozio je i brdo sa tom Hondom. Onda je pred sezonu nesto radio na autu,probavao,a prva kisa bila i poginuo na tranzitu. :(
Sjecam se i kad je Billy pogodio tu Ladu na brdu,ali da me ubijes ne znam koja je staza bila :roll:
tempuser

#165 Re: Prije 20+ god

Post by tempuser »

Ne znam da li je vozio ijednu sezonu prije udesa ili je udes bio tokom probavanja za vrijeme ili malo poslije kupoprodaje. Bitanga to mora znati do u detalje.
Last edited by tempuser on 05/05/2016 14:44, edited 1 time in total.
mali_milojica

#166 Re: Prije 20+ god

Post by mali_milojica »

tempuser wrote:Ne znam da li je vozio ijednu sezonu prije udesa ili je udes bio tokom kupoprodaje.
Kupio je on Hondu,vjerujem da je vozio neku trku,jer je gro trkaca sa brda bilo na dzenazi.
tempuser

#167 Re: Prije 20+ god

Post by tempuser »

mali_milojica wrote:
tempuser wrote:Ne znam da li je vozio ijednu sezonu prije udesa ili je udes bio tokom kupoprodaje.
Kupio je on Hondu,vjerujem da je vozio neku trku,jer je gro trkaca sa brda bilo na dzenazi.
Trkao se on prije kupovine Honde u Yugi.
mali_milojica

#168 Re: Prije 20+ god

Post by mali_milojica »

tempuser wrote:
mali_milojica wrote:
Trkao se on prije kupovine Honde u Yugi.
Joj dobro si :facepalm:
Kako rece,zaboravlja se :-)
Bakir1

#169 Re: Prije 20+ god

Post by Bakir1 »

nije emir rahmetli docekao da je izveze na brdo...
prije je imao jugu, plavog
tempuser

#170 Re: Prije 20+ god

Post by tempuser »

Nesto mi je ostala ta veza u glavi relacija lokacija Billy servisa - kupoprodaja - probavanje - mjesto udesa pa sam bio siguran da se to desilo za vrijeme ili odmah poslije kupovine, da se nije trkao u njoj.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#171 Re: Prije 20+ god

Post by bitanga_sa_otesa »

emir rahmetli je kupio tu hondu ranije od zlaje,nije odvezao nijednu trku s njom.trebali ici u cazin za 15 tak dana.imao je neki problem sa sajlom gasa i mislim da mu je zlaja dao novu sajlu gasa i da je to zamijenio i isao da proba.vecer prije toga bio kod mene u garazi :(

crvena 75 mislim da je u smecu zavrsila,kupio je jedan nas drug iz banja luke,rastavio i kad je vidio koliko je trula,mislim da je bacio skoljku u smece a dijelove prodao....morao bih upitati za tacnu informaciju

billy je ladu pogodio u tuzli koliko se sjecam.imam negdje i slike....
sjecam se i drazenovog udesa sa crvenom alfom....poslije sam kupio nekih dijelova s nje za moju alfu....
mali_milojica

#172 Re: Prije 20+ god

Post by mali_milojica »

Zaboravio sam Gorana Lubardu,isto ima Deltu Integrale.
I brat od Azera Kurtovica (koji ima BMW 1M) je imao Clio 16v crni,a sada vozi Imprezu WRX.
esso_sa

#173 Re: Prije 20+ god

Post by esso_sa »

mali_milojica wrote:Zaboravio sam Gorana Lubardu,isto ima Deltu Integrale.
I brat od Azera Kurtovica (koji ima BMW 1M) je imao Clio 16v crni,a sada vozi Imprezu WRX.
Kenan "sofer" i vrsni auto "strucnjak" :mrgreen: Taj Clio je vise puta "kroviran" zahvaljujuci njegovim vozackim vjestinama, ali se i dalje kontrljao... Doduse, u prilicno losem stanju... Steta auta. Impreza je prvobitno bila Azerova. Mislim da je novu kupio u Sloveniji i dovukao u BiH
mali_milojica

#174 Re: Prije 20+ god

Post by mali_milojica »

esso_sa wrote:
mali_milojica wrote:Zaboravio sam Gorana Lubardu,isto ima Deltu Integrale.
Kenan "sofer" i vrsni auto "strucnjak" :mrgreen: Taj Clio je vise puta "kroviran" zahvaljujuci njegovim vozackim vjestinama, ali se i dalje kontrljao... Doduse, u prilicno losem stanju... Steta auta. Impreza je prvobitno bila Azerova. Mislim da je novu kupio u Sloveniji i dovukao u BiH
Azerova Impreza je koliko znam iz USA dovezena. 2.5 motor mislim. A mozda si i u pravu,jbg ne mogu vise sve popamtiti :lol: :mrgreen:
Zakir Okovic je svoju STI dovukao iz SLO.
ins

#175 Re: Prije 20+ god

Post by ins »

Crni Clio 16v nikada nije niti kroviran niti jače udaren, i danas je u odličnom stanju u Mostaru

Ali smo sada spali na 5+ godine, tema je 20+ :skoljka:
Post Reply