Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
arzuhal

#151 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by arzuhal »

Ja sebi navijem pođahkad od Tompsona onu o kletvi kralja Dmitra Zvonimira. Priča, naime, kaže da, kada su mubarek muslimani oslobodili Jerusalem, kralj Zvonimir okupio oko sebe hrvatske velikaše, uglednike, vitezove i plemiće, pa ih pozvao da se odazovu svetom pozivu Crkve i krenu u Svetu zemlju da je oslobode od Saracena.
Čuvši to, hrvatski velikaši ne časiše ni časa nego odmah skočiše, mašivši se za noževe, i - zbodoše Dmitra bez bismileta. Ko, šta veli, jaštaćemo ti mi skakat po nakoj pustinji i ginut nizašta, pajdo moj! Tu on prokune Hrvate da neće imat državu 900 godina. To se desilo 1089.

Ostatak povijesti znamo: 1989, Tuđman, HDZ, Domovinski rat, Čavoglave...

A u komentarima pjesme, neki duhovit binaš naleti:

- Lijepo je vidjeti kako Hrvati pjevaju o srpskim vladarima :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#152 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by pici »

Merlin noso zeljenu beretku i pjevo o aliji koji je islamskom deklaracijom najavio rat svim srbima galaksije... :mrgreen:
muha_sa

#153 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by muha_sa »

arzuhal wrote:

Ko kaže da nema...

Inače, ne razumijem zašto ikome zabraniti koncert u Sarajevu, pa i Thompsonu, Bori Čorbi, Ceci, đavolu himself, bilo kome ko te ne tjera na platiš kartu i odeš ga slušat, ma šta negirao i ma šta zastupao, kada mi imamo u VLASTI DRŽAVE BIH LJUDE KOJI ŽIVE NA RAČUN PORESKIH OBVEZNIKA U PARLAMENTU, AGENCIJAMA, POLICIJI, OBAVJEŠTAJNOJ SLUŽBI, VOJSCI, mi imamo medije, javne-servise u BiH koji zastupaju fašizam, četništvo, brane ili negiraju zločine, odbacuju presude, pljuju po žrtvama, mi imamo zakone i Ustav koji to sve omogućuje, mi imamo međunarodnu zajednicu u svemu tome koja to sve omogućuje, itd.

Znači u čemu je fol? Pa u tome što je Njemačka prvo bila vojno pregažena, bačena na koljena, pa se onda pristupilo suđenju u Nirnbergu, pa denacifikaciji, itd. I opet nije išlo lagano.

A nama je MZ napravila "državu" u kojoj je ostavila Rajh, ostavila NDH, a onda pofatala glavne likove koji su to stvorili, sudi i presuđuje im za zločine genocida, masovne egzekucije, deportacije, logore, urbicid, itd. a ja paralelno gledam na RTRS-u kako grupa historičara i pravnika pljuje po tom Tribunalu, sve odbacuje i negira, te edukuje generacije mladih koji i ne znaju ni za jednu državu osim - NDH! Pardon, Republike Srpske, "najmlađe srpske države", kako ju je krstio patrijarh Irinej.

I onda taj Serž Bramerc, kojem bi se Vlado popišao posred čehre, ili taj Valentin Incko, ili bilo koji bezmudi međunarodni vrag, izađe i kaže svoju mantricu: ova presuda će veoma doprinjeti pomirenju!

Ma mr'š i sikter olsun! U pravu je ba Vlado, kad bolje razmislim, pusti kraju, nije rek'o ništa protiv žrtava...
samo da prebacim arzin post na sljedecu str.
and

#154 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by and »

Bodkin wrote:
dječak sa šibicama wrote:Pa kaze, "e bre brate Srbine, oni te kolju 500 godina a ti napunis Arenu Dini Merlinu koji je pevao protiv Srba, nikada pameti necemo doci" ... "e moja braco hrvatska, pored nasih lipih klapa i tamburasa slavonskih, pune se cajkaski klubovi i mladez nam slusa Lepu Brenu, nikada pameti necemo doci"
To :thumbup: jos sta je merlin u ratu i iza rata pricao. Ista prica svugdje
priča je priča,a ne sjećam se da je beograd bio 4 godine pod opsadom terorista.da je bio umjesto sarajeva ne bi ja imao ništa protiv da svi koji su pričali pjevaju.nije to sve baš isto
tututuuuu

#155 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by tututuuuu »

Je l to onaj sto se non stop vrti na onom usranom RSG radiju, uz naravno Joksimovica. :D
pici

#156 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by pici »

jedini text sHo valja mu je ... zena ima ne zna im se broj... ovo ostalo patetika brate vlado :mrgreen:
NeenaSa

#157 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by NeenaSa »

:izet: njega i temu.
DakleM , idemo oliti putujemo. :-D
Uz dva prava umjetnika.
muha_sa

#158 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by muha_sa »

NeenaSa wrote::izet: njega i temu.
DakleM , idemo oliti putujemo. :-D
Uz dva prava umjetnika.
šta ti znaci ovaj smajli što glavu njiše :?
p206

#159 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by p206 »

čitam ove njegove postove na twiteru, mislio sam da je puno profinjeniji lik po onim pjesmama...
a svaka druga mu je direktno s ulice i vulgarna...
insomnia78

#160 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by insomnia78 »

Drogalj neki bezbeli
Romanista 101%

#161 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Romanista 101% »

narkoman sa jednom i pol pjesmom bio mi je gadljiv i prije ovog, a sad pogotovo
nocnaptica986

#162 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by nocnaptica986 »

netko ce reci da generaliziram i stvaljam etiketu cijelom narodu i to je u redu ali uvjek postoji iznimka a srbi su definitivno iznimka..sto se tice podrzavalja zlocinaca neki mudro sute,neki se izlanu kao u ovom slucaju a neki otvorno podrzavaju ali u sustini sa sigurnoscu mogu reci da 99,99% njih misli i osjeca se poput vlade

patologija i s njima uvijek treba imati otvorene cetvoro ociju
Last edited by nocnaptica986 on 25/03/2016 18:52, edited 1 time in total.
pici

#163 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by pici »

sHa je .BA ovo sve narkomani muzicari podrzavaju ovog Dabica... imal ijeda poste narko... muzicar da ga podrzaje :mrgreen: ... ojdanic dodusHe pedofil al nije narkoman :mrgreen:
Edin H.

#164 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Edin H. »

kakavdanakneiskustvu wrote:biti će on stalno ljut,i zbog šešelja i mladića
Nije mu lako :D
jao_situacije

#165 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by jao_situacije »

ma sve su to narkomani :zoka:

nego nek vidi bake sa crvendaćima i draganom da se napravi neka fešta na vozući sa tomsonom

:zjev:
and

#166 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by and »

Edin H. wrote:
a i veće su šanse da se njemu neko napiša,nego on bramercu :mrgreen:
oridjidji

#167 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by oridjidji »

pici wrote:Merlin noso zeljenu beretku i pjevo o aliji koji je islamskom deklaracijom najavio rat svim srbima galaksije... :mrgreen:
I onda odbjegli beogradski sin pravednik spasi zle kobi Alju precjednika od srpskih galaktikosa iz Lukavice, predvodjenih nebeskim kapitenom Kukanjcem, koji je u onoj razmjeri imao cvijet za reverom, da njime opauci Alju u sred UN galakticke vozilice, pa sebe. A sve je to prokomentarisao kasnije drugi srpski pobjeglica i otpadnik Cegar, rekavsi da je nebeski kapiten skoro pisnuo u gace kad mu se obratio, maltretirali te ovaj precjednice i nemoj da mom precjedniku Alji fali dlaka sa glave.

:D
oridjidji

#168 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by oridjidji »

and wrote:
Edin H. wrote:
a i veće su šanse da se njemu neko napiša,nego on bramercu :mrgreen:
Ma propo Vlado, do skora ga tukli njegovi menadzeri s jaranikama, utjerivali mu iz guzice u glavu srpstvo. Evo sad se izlanu da je cetnik. :D
BarbaDue

#169 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by BarbaDue »

FAP mashina wrote:
Edin H. wrote:Nadam se da je ovaj zavrsio karijeru sto se tice koncerata u Sarajevu.
biće publike, zaboravi se to preko noći :wink:
Ovce zaborave!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#170 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by mali_milojica »

dječak sa šibicama wrote:
pici wrote:hajd da obrnemo malo pricu... evo godinama zabranjuju tHomsonu da pjeva u sarajevu a niko nije ni zucno o sherifovicli, brunclikovoj, georgijevu itd yes onaj pjeva fasisticke pjesme al ovi podrzavaju fasiste... de neko pametan da mi pojasni razliku....hvaalaa
Thompson nema publiku/fanove u Sarajevu, Serifovicka, Georgijev, Brunclik, Mile Kitic, Marinko Rokvic, Miroslav Ilic imaju.
Ima publiku.
Ja bih otisao otpjevao Bojnu Cavoglave i razgulio :D
maraccana

#171 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by maraccana »

Gle Đure kozmopolite sa štovaocima lika i djela Dr.Dabića - https://twitter.com/VladoGeorgiev/statu ... 8928242689
agent_zero

#172 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by agent_zero »

Da sam znao u kojem pravcu (a mnogi su to već nakon prvih par stranica i predvidjeli) će tema otići, ne bih je nikada ni otvarao.

Jasno i otvoreno da kažem, tema nije otvorena da se pljuje po svim srpskim pjevačima ili našim sugrađanima koji žive sad, nažalost, van ovog grada i sl. A pojedinci koji su "ukrali" temu da istresu svoje privatne frustracije spram velikana ovog grada, poput Čole, Đure i drugih i neka im je sramota i na čast.

I evo kao otvarač teme molim moderatore da je zaključaju ili da reaguju na neprimjerene postove u kojima se vrijeđaju legende ovog grada, kao i sve druge ličnosti koje ama baš nikakve veze s nazivom teme nemaju.

Ustvari, kad bolje razmislim, bolje da sam otvorio temu kako je neki polupismeni idiot i retard išvrljao spomenik Davorina Popovića, nego da neko ovdje ispoljava svoje nacionalističke frustracije.

Tema je dragi ljudi Vlado Georgev, imenom i prezimenom, okanite se blaćenja i lova na vještice. Ili neka se tema ključa.

Hvala!
Nadzorna_ploca

#173 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by Nadzorna_ploca »

jeKo Vlado taj Georg?
pici

#174 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by pici »

izgleda da ga jebu bankari... prosmrko novce vlado pa sad bi u politiku :mrgreen:
animals

#175 Re: Vlado Georgiev daje podršku Karadžiću po twitteru

Post by animals »

pici wrote:hajd da obrnemo malo pricu... evo godinama zabranjuju tHomsonu da pjeva u sarajevu a niko nije ni zucno o sherifovicli, brunclikovoj, georgijevu itd yes onaj pjeva fasisticke pjesme al ovi podrzavaju fasiste... de neko pametan da mi pojasni razliku....hvaalaa
Imao sam priliku, ali nikad nisam bio na koncertu Thompsona..
inace i ne idem na koncerte, ni na jedan..
a Thompson ti je fasista za Sarajlije, ali Cecu vole, jbg..
ne moze se protiv srca..
Locked